esu uzsirasius vasario 26 dienai i seniunija, del kompensaciju uz sildyma, bet kiek zinau jie kompensuoja uz du praeitus menesius, tai bus gruodis ir sausis tada? Ir pajamas ziuri tu menesiu? Ar taip.
Dar toks dalykas, kad vyras sausio pabaigoj istojo i darbo birza, bet kadangi nepraejo metai kaip jis ten stovejo, tai darbo birza jam nieko nemokes,nesvarbu, kad stazo jam uztenka, tai tada ir kompensacijos mum nepriklauso?
Aciu, jei kas atsakys.
sakykit,jei einate i socialini,kad perskaiciuoti pasalpa,ar reikia registruotis,ar taip priima,man yra paskirta uz 3men. uz sausi gavau,o vasari gavau bedrabio pasalpa,tai reikia uz vasari perskaiciuoti,ar taip nepriims?
Sveiki,ar galejo soc suklisti ir nedamoketi vaiko 52lt?soc pasalpa gavau 831 uz 3 asmenys ar ir i sia suma jau yra iskaiciuoti vaiko pinigeliai?ir dar ar galiu prasyti kompensacijos malkom?ar jau per velu?
QUOTE(jele25 @ 2013 02 22, 13:36)
Sveiki,ar galejo soc suklisti ir nedamoketi vaiko 52lt?soc pasalpa gavau 831 uz 3 asmenys ar ir i sia suma jau yra iskaiciuoti vaiko pinigeliai?ir dar ar galiu prasyti kompensacijos malkom?ar jau per velu?
Soc.pasalpa mokama atskirai,vaiko pinigai atskirai,gal jums reikejo sausi prasyma pildyt?.Del malku dar galit kreiptis.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 02 22, 14:00)
Soc.pasalpa mokama atskirai,vaiko pinigai atskirai,gal jums reikejo sausi prasyma pildyt?.Del malku dar galit kreiptis.
na eisiu kovo pirmom dienom ir issiaiskinsiu,ir pabandysiu kreiptis del malku?o suma uz malkas bus + prie pasalpos?kokius dokumentus reikia?
QUOTE(jele25 @ 2013 02 22, 14:29)
na eisiu kovo pirmom dienom ir issiaiskinsiu,ir pabandysiu kreiptis del malku?o suma uz malkas bus + prie pasalpos?kokius dokumentus reikia?
I malku kompensacija ieina socialine pasalpa.Dokumentus bent jau mes nesem: registruotu zmoniu asmens dokumentus,buto plana ir ten prasymus pildem.Jeigu kazkas is jusu dirba,tai reikia 3-ju paskutiniu menesiu pajamu pazymos,na viska ta pati kaip ir soc.pasalpai,tik to plano reikia,kad matytu kiek kvadratu apsildo pecius(iai).
QUOTE(Voro_kojos @ 2013 02 23, 12:50)
Gal kas galėtų man paaiškinti, kaip tiksliai yra dėl kompensacijų už komunalinius mokesčius ir vaiko išlaikymo priteisimą. Ar skiriama kompensacija, jei mano ieškinys teisme priimtas, bet teismas dar neįvykęs? Ačiū
"tėvystės nustatymo, vaiko (įvaikio) ar vaikų (įvaikių) išlaikymo priteisimo bylos nagrinėjimo teisme ir prašymo dėl išmokos iš Vaikų išlaikymo fondo mokėjimo nagrinėjimo laikotarpiu."
Nebent sitas punktas jums tiks,tai tada galesit kompensacija tvarkitis,bet greiciausiai reikes pazymos kazkokios.
Noriu paklaust tokio dalyko. Mano vyras yra bedarbis. Siuo metu negauna jokiu pasalpu. As dirbu, bet jau pora menesiu negaunu atlyginimo ir nesisviecia dar greitai gaut. Ar gali mano vyras prasyt seniunijoj pasalpos ar kokios kitokios paramos. Nuo kokio sumos skaiciuojamos pajamos nuo mano realiai gaunamu pinigu, ar nuo tu kuriuos teoriskai tureciau gauti.
QUOTE(Vicious_L @ 2013 02 23, 13:24)
Noriu paklaust tokio dalyko. Mano vyras yra bedarbis. Siuo metu negauna jokiu pasalpu. As dirbu, bet jau pora menesiu negaunu atlyginimo ir nesisviecia dar greitai gaut. Ar gali mano vyras prasyt seniunijoj pasalpos ar kokios kitokios paramos. Nuo kokio sumos skaiciuojamos pajamos nuo mano realiai gaunamu pinigu, ar nuo tu kuriuos teoriskai tureciau gauti.
Ziures tiek kiek sodroj yra,t.y vistiek darbdavis i sodra moka,reikes nesti pazymas apie alga ir nuo jos jau ziures ar virsija zmogui 350 lt ar ne.
O vyras birzoj stovi?
Vyras ketina uzsirasyt i birza. Imone sodrai moka kiek zinau, nes jei nemoketu, tai bankrotas butu skelbiamas. Tai jei moka sodrai tai kaip suprantu pagal tai ir skaiciuojamos pajamos? Nors kiek zinau si menesi net sodrai imone neturi sumoket pinigu, kaip sakant prie bankrotoo ribos. O kazin jei imone lieka skoloj sitom institucijom, tai man galioja sveikatos draudimas, bei socialinis draudimas ar ne?