Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas

QUOTE(gurmans @ 2013 03 01, 09:21)
Kaip ir minejau jiems tinka visa valiuta isskyrus 1 dolerio kupiuras.
Zinoma jie paima ir 1 dolerio kupiuras (juk geriau nei isvis nieko negauti),bet poto patys vargsta su tom 1 dolerio kupiurom. 4u.gif

kaip keista g.gif , net nepastebėjau kad jiems tas 1$ kažkuom netiktu - ima ir net nesirauko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 03 01, 08:54)
Jei labai ilgai jam sypsosites,tai manau ,kad yra didele tikimybe,kad tikrai pasiulys(kai Jusu vyras negirdes),tik suprantama,kad ne graza..... ax.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ERVInga @ 2013 03 01, 09:45)
kaip keista  g.gif , net nepastebėjau kad jiems tas 1$ kažkuom netiktu - ima ir net nesirauko  biggrin.gif

1 doleriukas-geriau nei nieko.Pabandysiu parasyti 1 doleriuko problemas.
Kadangi apie 70% poilsiautoju baksisa duoda po 1 doleriuka,jais -uzkisti visi bankai ir keityklos.Jei vietinis nueina i banka ar keitykla keistis baksiso po 1 doleriuka,jam tiesiog nekeicia,arba keicia absurdisku kursu.Parduotuvese ar siaip kur,atsiskaityti jie po 1 doleriuka irgi negali,nes pardavejai pradeda burnoti,kad cia-ne keitykla.Kadangi didzioji kurortu darbuotoju dalis gyvena uz 400-800 kilometru ir namo skrenda lektuvais,patikroje tuos ju pinigeliu taipogi "priglaudzia " kontrole,nes per 3 menesius jie negalejo tiek uzdirbti kiek dabar vezasi....
Todel gan daznai aptarnaujantis personalas tampa "geriausiais"turistu draugais-tu turistu,kurie atvyksta menesiui ar ilgesniam laikui.Pastebekite,kad gan daznai Jusu klaus kokiam laikui Jus atvaziavote.Jei ilgesniam,vadinasi Jums skirs daugiau demesio,ko pasekoje paprasys iskeisti 1 doleriuko kupiuras.
Nepykit,vel visa romana parasiau... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 03 01, 11:01)

Tai kaip gali pykti blush2.gif dabar žinosim kame ten reikalas biggrin.gif ačiū Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ernesta @ 2013 03 01, 10:34)
Tai kaip gali pykti  blush2.gif  dabar žinosim kame ten reikalas  biggrin.gif  ačiū Jums  4u.gif

4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 03 01, 10:01)
1 doleriukas-geriau nei nieko.Pabandysiu parasyti 1 doleriuko problemas.
Kadangi apie 70% poilsiautoju baksisa duoda po 1 doleriuka,jais -uzkisti visi bankai ir keityklos.Jei vietinis nueina i banka ar keitykla keistis baksiso po 1 doleriuka,jam tiesiog nekeicia,arba keicia absurdisku kursu.Parduotuvese ar siaip kur,atsiskaityti jie po 1 doleriuka irgi negali,nes pardavejai pradeda burnoti,kad cia-ne keitykla.Kadangi didzioji kurortu darbuotoju dalis gyvena uz 400-800 kilometru ir namo skrenda lektuvais,patikroje tuos ju pinigeliu taipogi "priglaudzia " kontrole,nes per 3 menesius jie negalejo tiek uzdirbti kiek dabar vezasi....
Todel gan daznai aptarnaujantis personalas tampa "geriausiais"turistu draugais-tu turistu,kurie atvyksta menesiui ar ilgesniam laikui.Pastebekite,kad gan daznai Jusu klaus kokiam laikui Jus atvaziavote.Jei ilgesniam,vadinasi Jums skirs daugiau demesio,ko pasekoje paprasys iskeisti 1 doleriuko kupiuras.

4u.gif Smalsumas įveikė - gal kur jau ir rašėte, tai priminkite, iš kur tiek daug informacijos apie Egiptą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ERVInga @ 2013 03 01, 10:45)
4u.gif Smalsumas įveikė - gal kur jau ir rašėte, tai priminkite, iš kur tiek daug informacijos apie Egiptą  ax.gif

Nepamenu ar rasiau.... blush2.gif tiesiog jau virs 10 metu tenka dirbti su sia-sioje salyje.Per ta laika kazkiek spejau pazinti sali (vietiniu pagalba),beto laisvalaiki stengiuosi praleisti ne kurortinese zonose.Ir siaip as tokia "cekava"man idomi ju istorija,kalba,paprociai,gyvenimo niuansai blush2.gif
Beto per tiek metu atsirado gan nemazai draugu Egiptieciu (na gyvenanciu egipte,bet nebutinai Egipte gimusiu),tad mes stengiames ,kad jie sveciuodamiesi pas mus Lietuvoje kuo daugiau suzinotu ir pamatytu musu salyje,o jie pasirupina netradicinemis kelionemis kai mes bunam Egipte. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 03 01, 11:03)
Nepamenu ar rasiau.... blush2.gif tiesiog jau virs 10 metu tenka dirbti su sia-sioje salyje.Per ta laika kazkiek spejau pazinti sali (vietiniu pagalba),beto laisvalaiki stengiuosi praleisti ne kurortinese zonose.Ir siaip as tokia "cekava"man idomi ju istorija,kalba,paprociai,gyvenimo niuansai  blush2.gif
Beto per tiek metu atsirado gan nemazai draugu Egiptieciu (na gyvenanciu egipte,bet nebutinai Egipte gimusiu),tad mes  stengiames ,kad jie sveciuodamiesi pas mus Lietuvoje kuo daugiau suzinotu ir pamatytu musu salyje,o jie pasirupina netradicinemis kelionemis kai mes bunam Egipte. wub.gif

kaip fainai bigsmile.gif Iš tiesų ir mums turistams įdomu, kai tie patys egiptiečiai kažką žino apie mūsų kraštą. Mes turėjom gidą egiptietį, kai plaukėm į Utopiją, kuris yra buvęs Lietuvoje, tai buvo įdomu paklausyti jo įspūdžių smile.gif
Šaunu, kad dalinatės savo patirtimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ERVInga @ 2013 03 01, 11:14)
kaip fainai  bigsmile.gif Iš tiesų ir mums turistams įdomu, kai tie patys egiptiečiai kažką žino apie mūsų kraštą. Mes turėjom gidą egiptietį, kai plaukėm į Utopiją, kuris yra buvęs Lietuvoje, tai buvo  įdomu paklausyti jo įspūdžių  smile.gif
Šaunu, kad dalinatės savo patirtimi  4u.gif

bigsmile.gif Kuo vardu buvo Jusu gidas?
Zinote,mane tiesiog stulbina Ju pagarba musu saliai,religijai...Is anksto pasakau,ir netgi kelis kartus pakartoju,kad pas mus baznycioje nereikia nusiimta avalynes...Ir ka,aisku jie batus nusiima(nes negali negerbti mano dievo namu),o as paskui susirinkusi visos ju seimos batus lakstau is paskos po baznycia,nes man baisu,kad gryzus mes tu batu neberasime. doh.gif

Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 03 01, 11:31)
Zinote,mane tiesiog stulbina Ju pagarba musu saliai,religijai...Is anksto pasakau,ir netgi kelis kartus pakartoju,kad pas mus baznycioje nereikia nusiimta avalynes...Ir ka,aisku jie batus nusiima(nes negali negerbti mano dievo namu),o as paskui susirinkusi visos ju seimos batus lakstau is paskos po baznycia,nes man baisu,kad gryzus mes tu batu neberasime. doh.gif

Bijau dabar ir apsirikti Machmudas man rodosi doh.gif , pasakojo kad buvęs Lietuvoje birželio mėnesį, kad buvo prie mūsų jūros ir lijo lietus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 03 01, 12:31)

Tikrai kokia pagarba biggrin.gif

o dėl batų tai tikrai galit ir nerasti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ERVInga @ 2013 03 01, 11:41)
Bijau dabar ir apsirikti Machmudas man rodosi doh.gif , pasakojo kad buvęs Lietuvoje birželio mėnesį, kad buvo prie mūsų jūros ir lijo lietus  smile.gif

Tai cia tikriausiai bus tas netikrasis-vadinamasis paveldetas vardas(is pro pro senelio),na jie ten visa eile vardu turi...bet ant darbiniu korteliu turi rasyti gimimo metu suteikta naujaji varda.
Aha as irgi pastebejau,kad lietus jiems laaabai isimena.Mat jiems laaabai keista,kaip gali taip gausiai ir taip ilgai lyti. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Ernesta @ 2013 03 01, 11:42)
Tikrai kokia pagarba  biggrin.gif 

o dėl batų tai tikrai galit ir nerasti blush2.gif

Egipte,kai pavargstu nuo surmulio begu pasedeti i mecete (ne maldu metu),tai man kazkaip net mintis nekyla,kad gryzus galiu nerasti savo basuciu.
O Lietuvoje,kazkaip ,net pasimeciau kai jie batus nusieme,pirma mintis-pavogs (zinau,kad negrazu taip galvoti),tai apimta paranojos susirinkau visas 8 poras ir tampiausi su savimi.... blush2.gif
Atsakyti