Ačiū už atsakymą!
Tikrai esu nelabai pasiruošusi, nes į miestus važiuodama būtent taip ir keliauju-pasižiūriu kažką kur galima nueiti/pamatyti, bet nebūtinai taip ir gaunasi, einu kur akys veda, bet suprantu, kad čia taip nesigaus.. Bet juk navigacijai telefone reikalingas mobilusis internetinis ryšys? Galvoju, kad ieškosiu kur gauti navigaciją, bet kilo mintis šiaip, gal be jos:)
Turbūt vis tik ne. Mašiną turėčiau pasiimti Malagos oro uoste, tai ten gal kažkaip surasiu, Granadoje dar nesu tikra kur man ten rezervavo atidavimą draugė, taip, būsiu viena tas kelias dienas, deja. Sierra Nevada pradžioje būtent tokiu pavadinimu į miestuką važiuoti, o paskui pamaniau, kad važiuosiu kažkur link ten, o pakeliui nakvynę rasiu kur nors. Kadangi noriu pabūti vietose gražiose su kalnais, negalvoju, kad labai daug aš ten nuvažiuosiu, na, toks va siaubingai neplaningas planas, žinau, kad kartais tokie baigiasi visai neįdomiai
Sakot, kad gali būti rezervuota? hm, esu taip pavakary pakliuvusi į Graikijos Meteoros prie vienuolynų miestuką, tai mažų viešbutukų buvo pasirinkimas kur gyventi, pamaniau, kad gal ir čia taip.. Visai nenoriu prisirišti, kad reikės iki kažkokios vietos nukakti, nes gal man visai nepavyks rasti paskui tos vietos:)) Na, o mašiną gražinti Granadą tai jau tikrai rasiu:) Tik va dėl to atvykimo vakaro galvoju, kad vis tik gal ir reikia kažką rezervuoti nakvynei, nes jei atskrendu tik 20h vakare į Malagą, tai blūdinėti tamsoje bus nejauku.
QUOTE(renrena @ 2015 05 26, 08:45)
Labai jau daug "kažkaip" ir "kažkur" - nepasiruošusi kelionei - sėsk - du
. Juokauju, žinoma, kartais ekspromtinės kelionės būna vykusios ir linksmos, bet...Taip suprantu, kol prisijungsi prie draugų, važiuosi viena? Tada neįsivaizduoju, kaip be navigacijos (mes visada turim savo, teisingiau instaliuotą į išmanųjį telefoną - tai vienas ir tas pats , nes auto nuomoje dienai - keli eu, nebent ji reikalinga porai dienų). Nors kelių ženklinimas ir nuorodos Ispanijoje - be priekaištų, bet vienai vairuojant sekt ženklus labai sunku, ypač miestuose ar sudėtinguose viadukuose, pvz. išvažiuoti iš oro uosto ar Granadoj rasti auto nuomos punktą?
Navigacija bent jau burbės, kur važiuoti, o be jos - vienai - nerizikuočiau niekaip
.
Siera Nevados kalnai užima didžiulį plotą, ko tiksliai nori, ar leistis į žygį, ar panoraminio vaizdo, ar tik pravažiuot - čia vėl gi - yra ir autostrados, ir, išsukus iš jų, raudoni, geltoni, balti - siaurutėliai keliukai.
Tų mažų miestukų šimtai, bent jau aš patarčiau nusižiūrėti preliminarų maršrutą ir žvilgtelėti į tuose miestukuose siūlomas nakvynes, kad neliktumei kalnuose ant ledo (pvz. kaimuke gal visai nebus jokios pasiūlos, o kitame miestelyje birželio mėn. gali būti viskas rezervuota)
. Mano nuomone, pačiai bus ramiau, jei žinosi, kur važiuosi ir ko ten laukti ir tikėtis.
Kelius aš visada pasitikrinu per google maps ar google Earth - ten su žmogeliuku gali ne tik kelius pasitikrinti, viešbučių vietą apžiūrėti, bet ir atstumus susiskaičiuoti
.
Linkiu gražios kelionės
Papildyta:
Kokį kelių mokestį turite galvoje? Autopistoje susimoki už pravažiuotus km, o už kitus kelius Ispanijoje nereikia mokėti, mano žiniomis