Įkraunama...
Įkraunama...

Ispanija, 3 tema

QUOTE(Marcelinho @ 2013 02 07, 16:55)
asmenine gavau, didelis aciu, ir dar parasiau  4u.gif , del planu manau kad reikes tada keist, bus proga vel tada kada nuvaziuot, tik dabar bus galvosukis kur vaziuot  g.gif, manoji sakys kaip pasakysi taip ir bus, tai net nezinau  g.gif

drinks_cheers.gif ...planai kaip suprantu gali priklausyti ir nuo futbolo varžybų biggrin.gif ...o kas Jūsiškei labiau patinka;kalnai, jūra, gamtai ar bažnyčios, muziejai, didmiesčiai...gal bus lengviau apsispręsti kai žinosit ko tiksliai norit?...aš pvz. niekada negalvojau, kad mane Ispanija gali taip užkabinti....tikrai mes ten dar važiuosime, gal kitą kartą jau į Barselonos pusę...labai noriu į Pirėnus wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2013 02 07, 16:28)
drinks_cheers.gif ...planai kaip suprantu gali priklausyti ir nuo futbolo varžybų biggrin.gif ...o kas Jūsiškei labiau patinka;kalnai, jūra, gamtai ar bažnyčios, muziejai, didmiesčiai...gal bus lengviau apsispręsti kai žinosit ko tiksliai norit?...aš pvz. niekada negalvojau, kad mane Ispanija gali taip užkabinti....tikrai mes ten dar važiuosime, gal kitą kartą jau į Barselonos pusę...labai noriu į Pirėnus wub.gif  4u.gif

na ne tiktai nuo futbolo, vakar savajai uzsiminiau kad va barcos stadionas, 100 tukst telpa, sako butu idomu, siaip patinka viskas, kalnai bent jau man is vis super, patinka, manyciau manajai taip pat, i vienuolyna taip pat norisi brie barselonos, bet kaip suprantu neuzteks mums dvieju savaiciu, kad pamatyt abu marshrutus, tai vat ir galvoju kas geriau butu, dabar vaziuojam kova, kitais metais jei vaziuosim tai manyciau vasari gal, na net nezinau, o gal ir kita koki menesi, aisq butu smagu ir su savaja auto, bet kad ryja degalu tai unreal musiske sad.gif, labai sunku pasakyt, siek tiek keista auto nuomos taisykles, kad yra visokiu papildomu salygu, tenerifej nieko panasaus nebuvo, kai grazinom auto net neziurejo i ja, tai irgi siek tiek dabar sioks toks stabdis del auto nuomos, ka pasirinkt, siaip manau gal reikia vaziuot ant gibraltaro sevilijos almerios, o kita karta ant barcos, na aisq teks siandien vakare kalbetis kur ir kas geriau, bet zinau kad atsakymas vienas bus, kad nusprest teks man smile.gif
Papildyta:
QUOTE(KristinaL @ 2013 02 07, 16:25)
Suprantama, kad visos varzybos idomios. Vien ta dvasia... smile.gif Bet del bilietu nedelskit, mes pernai buvom rugpjuti, galvojom pirksim i bet kokias varzybas vietoj, bet negavom nei i vienas sad.gif

Na taip, as buvau pries 3 savaites manchester united stadione, irgi galvojau bus super, 75 tukstanciai telpa, bet pacios varzybos buvio neidomios, blankios, aisq barca yra barca, todel is ju cempionato varzybas idomu, nors siemet visus dauzo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marcelinho @ 2013 02 07, 15:22)

2. Marshrutas. Kadangi gyvena Murcijoj gimines, tai busim kazkiek pas juos, bet planas yra vazinetis ir pamatyti Ispanija.
2.1. taigi pirmas miestas is Mursijos isvaziuoajnt butu CARTAGENA - jei kas buvot, gal galite parasyt ar verta vaziuot ir ka butu galima pamatyti.
2.2. ALMERIA
2.3. GRANADA
2.4 MALAGA
2.5. MARBELA
2.6 GIBRALTAR
2.7 JEREZ
2.8 CADIZ
2.9 SEVILIJA
2.10 CORDOBA
2.11 ALBACETE
na ir atgal i Mursija, na siai kelionei mazdaug gaunasi apie 2000 km, reikes perskaiciuot per google.maps, nes kazkiek keiciau

3. Marshrutas antrai savaitei.
3.1. ALICANTE
3.2 VALENSIJA
3.3 TARAGONA
3.4. BARSELONA
3.5 COSTA BRAVA
3.6 GIRONA
3.7. FIGUERES
3.8 na ir gal ANDORA

vel teks perskaiciuot, nes keiciau siek tiek, bet mazdaug apie 1500 km

planavau madrida, bet nezinau ar iseis.

skubet niekur neskubesim tai tikrai, tik galvoju ar spesiu abu marshrutus nuvaziuot, o gal antraji pasilikt kitiems metams smile.gif
kazkiek gyvensim pas gimines, tai nakvyniu reikia kai vaziuosim jau i marshrutra smile.gif

nespesit. ispanija laaaabai didele. miestai, kuriuos suzymejot, laaaabai dideli. bent jau didzioji ju dalis. nelabai isivaizduoju, kaip isvis galima per viena savaite pamatyti Granada, Cordoba ir Sevilija. ir dar Jerez'a. kai kuriuos geriau isvis aplenkt, nebent cia suzymejot kaip marsruto taskus. pvz., marbella. ziuret nera ka, o nakvot ten bus brangu, juk bene prasmatniausias kurortas.
as asmeniskai siulau rinktis pirma tiktai varianta, andaluzija. rekomenduot tai nezinau ka, nezinau jusu keliones tikslo, kas domina - ar muziejai, archeologija, ar gamta, architektura ir pan.
jus geriau pirma issirinkit ka butinai norit pamatyt tuose miestuose, tolimiausia taska, i kuri norite nuvaziuot, o tada planuokit kelione pagal tai, kas telpa i tarpus. taip pat atkreipkit demesi, kad Ispanijoj pilna mazesniu miesteliu, kuriuos kartais geriau aplankyt vietoj didelio miesto - ir laiko sutaupoma, ir ne taip sazine grauzia, kaip kad "buvau Granadoj, bet spejau tik i Alhambra".
taip kad pirma priseskit prie Google Maps ir atidziai pasinagrinekit atstumus ir laikus - nes Andaluzijoj yra ir kalnu, kas pristabdo kai kuriuos marsrutus.
Atsakyti
QUOTE(Marcelinho @ 2013 02 07, 17:37)
na ne tiktai nuo futbolo, vakar savajai uzsiminiau kad va barcos stadionas, 100 tukst telpa, sako butu idomu, siaip patinka viskas, kalnai bent jau man is vis super, patinka, manyciau manajai taip pat, i vienuolyna taip pat norisi brie barselonos, bet kaip suprantu neuzteks mums dvieju savaiciu, kad pamatyt abu marshrutus, tai vat ir galvoju kas geriau butu, dabar vaziuojam kova, kitais metais jei vaziuosim tai manyciau vasari gal, na net nezinau, o gal ir kita koki menesi, aisq butu smagu ir su savaja auto, bet kad ryja degalu tai unreal musiske sad.gif, labai sunku pasakyt, siek tiek keista auto nuomos taisykles, kad yra visokiu papildomu salygu, tenerifej nieko panasaus nebuvo, kai grazinom auto net neziurejo i ja, tai irgi siek tiek dabar sioks toks stabdis del auto nuomos, ka pasirinkt, siaip manau gal reikia vaziuot ant gibraltaro sevilijos almerios, o kita karta ant barcos, na aisq teks siandien vakare kalbetis kur ir kas geriau, bet zinau kad atsakymas vienas bus, kad nusprest teks man smile.gif

Daug kam tas depozitas šoką varo, bet nieko baisaus...Prancūzijoje draugai 600 EUR mokėjo, o kad ramiau būtų, i su papildomu draudimu...berods jis apie 5 EUR dienai kainuoja...Andalūzija manau neblogas pasirinkimas, tuo labiau, kad ten ir dabar šilumos užtenka wub.gif ...jei važiuosit į tą pusę ir bus kas neaišku, rašykite ...įspūdžiai dar nepasenę, gal bus galima ką patarti, savo reportaže esu kiek galima sudėjus reikalingą informaciją, bet tarp tų puslapių sunku bus ką greitai surasti, tad galite rašyti...man ir pati Alikantė patiko, ypač spalvotas kvartalas kalno papėdėje.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2013 02 07, 17:28)
abai noriu į Pirėnus wub.gif  4u.gif

Pirėnai jėga thumbup.gif šią vasarą (ty praėjusią) kelias dienas praleidau Anso ir Hecho slenyje.
Marcelinho, kovo menesi Gibraltare manau ir pasimaudyt galesit. mes buvom vasari, buvo +20 C
Atsakyti
QUOTE(Koper @ 2013 02 07, 16:39)
nespesit. ispanija laaaabai didele. miestai, kuriuos suzymejot, laaaabai dideli. bent jau didzioji ju dalis. nelabai isivaizduoju, kaip isvis galima per viena savaite pamatyti Granada, Cordoba ir Sevilija. ir dar Jerez'a. kai kuriuos geriau isvis aplenkt, nebent cia suzymejot kaip marsruto taskus. pvz., marbella. ziuret nera ka, o nakvot ten bus brangu, juk bene prasmatniausias kurortas.
as asmeniskai siulau rinktis pirma tiktai varianta, andaluzija. rekomenduot tai nezinau ka, nezinau jusu keliones tikslo, kas domina - ar muziejai, archeologija, ar gamta, architektura ir pan.
jus geriau pirma issirinkit ka butinai norit pamatyt tuose miestuose, tolimiausia taska, i kuri norite nuvaziuot, o tada planuokit kelione pagal tai, kas telpa i tarpus. taip pat atkreipkit demesi, kad Ispanijoj pilna mazesniu miesteliu, kuriuos kartais geriau aplankyt vietoj didelio miesto - ir laiko sutaupoma, ir ne taip sazine grauzia, kaip kad "buvau Granadoj, bet spejau tik i Alhambra".
taip kad pirma priseskit prie Google Maps ir atidziai pasinagrinekit atstumus ir laikus - nes Andaluzijoj yra ir kalnu, kas pristabdo kai kuriuos marsrutus.

sedejau prie google maps siek tiek, na reiskia teks ne karta vaziuot i ispanija, domina ir gamta, ir kalnai, ir architektura, na daug kas idomu, na jau antras zmogus siulo andaluzija, na bet dar lauksiu nuomoniu, apie miestus siek tiek ziurejausi, bet kad tiek tos info daug, jog jau nieko nebesupranti smile.gif
na marsrutas buvo kad orientuotis pagal didesnius miestus ir per juos vaziuot, tikiu kad tarp ju yra tikrai ir mazesniu, siom dienom teks prisest ir daryt detalesni plana, ir orientuotis kur traukt, aisq dar skaitysiu ir toliau visa info kuri yra forumuose....
Atsakyti
QUOTE(Koper @ 2013 02 07, 17:39)
  taip pat atkreipkit demesi, kad Ispanijoj pilna mazesniu miesteliu, kuriuos kartais geriau aplankyt vietoj didelio miesto - ir laiko sutaupoma, ir ne taip sazine grauzia, kaip kad "buvau Granadoj, bet spejau tik i Alhambra".

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ....man į Granadą net nebuvo noro schmoll.gif ...pasirinkome tik Alhambrą, bet vien dėl to , kad bent vieną "must see" pamatyti blush2.gif
Atsakyti
tiesa, marsruto planavimui geriau naudokit viamichelin.com
Atsakyti
QUOTE(Koper @ 2013 02 07, 16:55)
tiesa, marsruto planavimui geriau naudokit viamichelin.com

sita jau radau smile.gif, reikes paziuret kas ten per dalykas ir kiap ji naudot smile.gif
Atsakyti

o kitiems metams, kaip kad saket Barcelona norit pamatyt, tai as jums siulyciaudar viena varianta.
jei vel vaziuosit pas gimines i Murcia, is ju vaziuokit i Madrida.
prie Madrido siulyciau tokias vietas pamatyt:
Pakeliui galima uzsukt i miesta ant uolu (panasus i Ronda Andaluzijoj) Cuenca.
tada Madridas,
po jo (arba griztant atgal) butinas pamatyti Toledas, kuriame El Greco gyveno, nuostabus ir klaidus viduramziskas miestas.
tada patraukt i miesta-tvirtove Avila,
tada Segovia su disnejiska pilimi ir milzinisku romenu akveduku vidury miesto,
nediduke Zamora su zvynuota katedra,
ir grazuole Salamanca su seniausiu Ispanijos bei treciu pagal senuma Europoje universitetu (nepaprastai grazus).
griztant prasukti pro Consuegra (Don Kichoto malunus). visur cia buvau (isskyrus Cuenca ir Avila), super nuostabiai grazu, romaniska viduramziska Ispanija visu grazumu.

tiesa, gaila, kad per Velykas nebusit Andaluzijoj, nes Sevilijoj svencia ispudingiausias velykas visoj Ispanijoj. paguglinkit vaizdus "easter in Seville" biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Koper: 07 vasario 2013 - 17:17
QUOTE(Marcelinho @ 2013 02 07, 16:47)
hmmm, neuzteks 2 savaiciu smile.gif? kuris marshrutas butu idomesnis, kur ant barselonos, ar ant sevilijos gibraltaro?

as ir rinkciausi marsruta i Sevilijos puse, nes pvz. kelione aplink Alicante daug labiau patiko nei aplink Barsa ax.gif
Atsakyti
Dar karta sveiki,

Siuo metu ieskau kur ishsinuomoti auto, gal kas kada yra nuomaves per www.rentalcars.com ar www.goldcar.com, kainos pas juos labai neblogos, tik apie goldcar nelabai yra info, na o apie rentalcars siuo metu skaitau, tai net nezinau ....
Atsakyti