As dazau plaukus su xna ir basma jau sesti metai. Kai kada tingisi terliotis, bet iki siol esu patenkinta spalva, plauku kondicija , o ypac kai zinau, kad jokios chemijos mano plaukai nebegauna dazant. Perskaiciau daugybe uzsienio internetiniu puslapiu apie dazyma, darydavau visokiausiu bandymus, bet dabar darau viska paprastai, ir gaunasi geriausias rezultatas. Daug kur raso, kad kuo maziau ingredientu dedi, tuo geriau ir efektyviau veikia zoles. Tad pasidalinsiu savo receptu.
*Plastikiniame inde pilu xna milteliu, uzpilu juos keliais saukstais citrinos ir ramuneliu arbatos nuoviro pilu tiek, kad gautusi tirstos grietines konsistencija. Gerai ismaisau, ir palieku parai siltoje vietoje (kamb.temp.). Per ta para xna isskiria dazus, kaip suprantu, greiciau ir plaukas nusidazo.
*Kadangi xna sausina oda ir plauka, ramuneles oda nuramina, pastebejau rysku skirtuma, kad nebeniezti galvos nusidazius.
*Kita diena issiplaunu galva, dar karta pamaisau xna kose; jei paitirstejus, ipilu dar ramuneliu arbatos, idedu pora arbatiniu sauksteliu cukraus (geriau tepasi, nebyra kose), ir pirmyn i vonia!

Svarbu nepadaryti per skystos koses (ypac jei tepate ant slapiu plauku, nusausintu ranksluosciu), labai nemalonu, kai reikia visalaik gaudyti nulasejimus.
*Toms, kurios tik pradedate dazyti, svarbu zinoti, kad xna(ar kt. zoliu) atspalvis ryskeja dazant pastoviai, ilgesni laika. Tai ne cheminiai dazai, kurie is karto "nukanda"

*Nutepus plaukus uzdedu plastikine plevele, silta kepure ir laukiu ne maziau 3 valandas. Siaip, mano manymu, tos kurios laikote pusvalandzio tikslumu, nesivarginkite skaiciuodamos minutes, nes velgi, tai ne cheminiai dazai, skirtumo nera. Anksciau kankindavausi per nakti laikydama, bet pastebejau, kad dazant siuo budu (laikant xna para uzmaisyta pries dazyma), to visai nebereikia.
Bandydavau ir xna maisyti su basma, bet nelabai didelis skirtumas budavo. Skyresi zymiai tada, kai su basma daziau po xna, bet gauta i melynuma tamsoka spalva nelabai man patiko. Ir galva melsva ilgokai buna:))
Alieju daug pilti nepatariama kiek zinau, jie lyg ir stabdo spalvos isigerima i plauka, tad to irgi nebedarau. Geriau plaukus padrekinti po dazymo, kaukes deti.
Dabar susidomejau dazymu su amla, reikes pameginti:)
Sekmes visoms!!