Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas chna, basma ir kitomis žolėmis

Gal dedant balzamo, reikia pilti labai mažai vandens, kad tik sušlaptų žolės g.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kisulita: 22 vasario 2013 - 21:35
QUOTE(Kisulita @ 2013 02 22, 22:35)
Gal dedant balzamo, reikia pilti labai mažai vandens, kad tik sušlaptų žolės g.gif  4u.gif

nuovira pyliau ir ziuriu ,kad neismaisysiu normaliai,tai dar dapyliau ,o balzamo labai mazai dejau..ziuresiu ,kt kart be jo bandysiu ,gal su aliejukais geriau.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Inguti @ 2013 02 22, 23:01)
nuovira pyliau ir ziuriu ,kad neismaisysiu normaliai,tai dar dapyliau ,o balzamo labai mazai dejau..ziuresiu ,kt kart be jo bandysiu ,gal su aliejukais geriau.. ax.gif

Gal geriau, aliejukai turbūt sveikiau plaukams, nei balzamas g.gif 4u.gif
Atsakyti
As visad i kose dedu truputi aliejaus.Bet nedaug. Jei visus plaukus dazau, tada zoliu buna apie 350-400gr.Tokiam kiekiui dedu maziau nei sauksta aliejaus ir renkuosi toki, kuris turi daugiau nesociuju rugsciu. I ta alieju sulasinu eterinius, tada gaunas beveik pilnas saukstas.
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 02 23, 09:26)
As visad i kose dedu truputi aliejaus.Bet nedaug. Jei  visus plaukus dazau, tada zoliu buna apie 350-400gr.Tokiam kiekiui dedu maziau nei sauksta aliejaus ir renkuosi toki, kuris turi daugiau nesociuju rugsciu. I ta alieju sulasinu eterinius, tada gaunas beveik pilnas saukstas.

O acto dedat? 4u.gif
Atsakyti
Kai chna uzpilu iskart dedu acto sauksta (irgi nepilnas gaunas) ir stovi chna siltai uzdengta. O alieju su eteriniais pilu jau pabaigoj, kai viskas sudeta 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 23 vasario 2013 - 15:22
QUOTE(goccia @ 2013 02 23, 16:21)
Kai chna uzpilu iskart dedu acto sauksta (irgi nepilnas gaunas) ir stovi chna siltai uzdengta. O alieju su eteriniais pilu jau pabaigoj, kai viskas sudeta 4u.gif

O aš tai vis nedrįstu dėti acto, bijau, kad plaukams nepakentų, nes ilgai ta košė ant galvos būna, bet gal pūsė šaukštelio nepasijaustų g.gif
Papildyta:

Beje, reikėtų patarimo unsure.gif Plaukai buvo žemiau pečių, bet liemenėlės užsegimo nesiekė, tai naudojau apie 75 - 100 g. žolių. dabar nusikirpau trumpai, pečių nesiekia, o gale net sprando nedengia, kaip manot, kiek dabar reiktų gramų? unsure.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kisulita: 23 vasario 2013 - 15:53
[quote=Kisulita,2013 02 23, 16:52]
O aš tai vis nedrįstu dėti acto, bijau, kad plaukams nepakentų, nes ilgai ta košė ant galvos būna, bet gal pūsė šaukštelio nepasijaustų g.gif
Papildyta:

Laba diena, pusė šaukštelio acto tikrai nepakenks smile.gif aš irgi košę laikau labai ilgai (per naktį), tai visada acto šliūkštelėdavau kaip reikiant, o dabar pastaruoju metu ir citrinų sulčiu pilu (jau acto nebededu) tai irgi per naktį laikant plaukai išvis nepakito mirksiukas.gif Čia žinoma ir nuo plaukų priklauso, nes manieji labai sunkiai "sužalojami" išorės veiksnių, bet jei plaukai trapūs ir silpni, gal nepilčiau rūgšties jokios g.gif
Atsakyti
As dazau plaukus su xna ir basma jau sesti metai. Kai kada tingisi terliotis, bet iki siol esu patenkinta spalva, plauku kondicija , o ypac kai zinau, kad jokios chemijos mano plaukai nebegauna dazant. Perskaiciau daugybe uzsienio internetiniu puslapiu apie dazyma, darydavau visokiausiu bandymus, bet dabar darau viska paprastai, ir gaunasi geriausias rezultatas. Daug kur raso, kad kuo maziau ingredientu dedi, tuo geriau ir efektyviau veikia zoles. Tad pasidalinsiu savo receptu.
*Plastikiniame inde pilu xna milteliu, uzpilu juos keliais saukstais citrinos ir ramuneliu arbatos nuoviro pilu tiek, kad gautusi tirstos grietines konsistencija. Gerai ismaisau, ir palieku parai siltoje vietoje (kamb.temp.). Per ta para xna isskiria dazus, kaip suprantu, greiciau ir plaukas nusidazo.
*Kadangi xna sausina oda ir plauka, ramuneles oda nuramina, pastebejau rysku skirtuma, kad nebeniezti galvos nusidazius.
*Kita diena issiplaunu galva, dar karta pamaisau xna kose; jei paitirstejus, ipilu dar ramuneliu arbatos, idedu pora arbatiniu sauksteliu cukraus (geriau tepasi, nebyra kose), ir pirmyn i vonia! smile.gif Svarbu nepadaryti per skystos koses (ypac jei tepate ant slapiu plauku, nusausintu ranksluosciu), labai nemalonu, kai reikia visalaik gaudyti nulasejimus.
*Toms, kurios tik pradedate dazyti, svarbu zinoti, kad xna(ar kt. zoliu) atspalvis ryskeja dazant pastoviai, ilgesni laika. Tai ne cheminiai dazai, kurie is karto "nukanda":)
*Nutepus plaukus uzdedu plastikine plevele, silta kepure ir laukiu ne maziau 3 valandas. Siaip, mano manymu, tos kurios laikote pusvalandzio tikslumu, nesivarginkite skaiciuodamos minutes, nes velgi, tai ne cheminiai dazai, skirtumo nera. Anksciau kankindavausi per nakti laikydama, bet pastebejau, kad dazant siuo budu (laikant xna para uzmaisyta pries dazyma), to visai nebereikia.
Bandydavau ir xna maisyti su basma, bet nelabai didelis skirtumas budavo. Skyresi zymiai tada, kai su basma daziau po xna, bet gauta i melynuma tamsoka spalva nelabai man patiko. Ir galva melsva ilgokai buna:))
Alieju daug pilti nepatariama kiek zinau, jie lyg ir stabdo spalvos isigerima i plauka, tad to irgi nebedarau. Geriau plaukus padrekinti po dazymo, kaukes deti.
Dabar susidomejau dazymu su amla, reikes pameginti:)
Sekmes visoms!! 4u.gif
Atsakyti
smile.gif+2013 02 23, 19:37-->
QUOTE(shokoladine smile.gif @ 2013 02 23, 19:37)
As dazau plaukus su xna ir basma jau sesti metai. Kai kada tingisi terliotis, bet iki siol esu patenkinta spalva, plauku kondicija , o ypac kai zinau, kad jokios chemijos mano plaukai nebegauna dazant. Perskaiciau daugybe uzsienio internetiniu puslapiu apie dazyma, darydavau visokiausiu bandymus, bet dabar darau viska paprastai, ir gaunasi geriausias rezultatas. Daug kur raso, kad kuo maziau ingredientu dedi, tuo geriau ir efektyviau veikia zoles. Tad pasidalinsiu savo receptu.
*Plastikiniame inde pilu xna milteliu, uzpilu juos keliais saukstais citrinos ir ramuneliu arbatos nuoviro pilu tiek, kad gautusi tirstos grietines konsistencija. Gerai ismaisau, ir palieku parai siltoje vietoje (kamb.temp.). Per ta para xna isskiria dazus, kaip suprantu, greiciau ir plaukas nusidazo.
*Kadangi xna sausina oda ir plauka, ramuneles oda nuramina, pastebejau rysku skirtuma, kad nebeniezti galvos nusidazius.
*Kita diena issiplaunu galva, dar karta pamaisau xna kose;  jei paitirstejus, ipilu dar ramuneliu arbatos, idedu pora arbatiniu sauksteliu cukraus (geriau tepasi, nebyra kose), ir pirmyn i vonia! smile.gif Svarbu nepadaryti per skystos koses (ypac jei tepate ant slapiu plauku, nusausintu ranksluosciu), labai nemalonu, kai reikia visalaik gaudyti nulasejimus.
*Toms, kurios tik pradedate dazyti, svarbu zinoti, kad xna(ar kt. zoliu) atspalvis ryskeja dazant pastoviai, ilgesni laika. Tai ne cheminiai dazai, kurie is karto "nukanda":)
*Nutepus plaukus uzdedu plastikine plevele, silta kepure ir laukiu ne maziau 3 valandas. Siaip, mano manymu, tos kurios laikote pusvalandzio tikslumu, nesivarginkite skaiciuodamos minutes, nes velgi, tai ne cheminiai dazai, skirtumo nera. Anksciau kankindavausi per nakti laikydama, bet pastebejau, kad dazant siuo budu (laikant xna para uzmaisyta pries dazyma), to visai nebereikia.
Bandydavau ir xna maisyti su basma, bet nelabai didelis skirtumas budavo. Skyresi zymiai tada, kai su basma daziau po xna, bet gauta i melynuma tamsoka spalva nelabai man patiko. Ir galva melsva ilgokai buna:))
Alieju daug pilti nepatariama kiek zinau, jie lyg ir stabdo spalvos isigerima i plauka, tad to irgi nebedarau. Geriau plaukus padrekinti po dazymo, kaukes deti.
Dabar susidomejau dazymu su amla, reikes pameginti:)
Sekmes visoms!!  4u.gif

Labas biggrin.gif Gal nori pasirodyti savo plaukučius ir įkelt mums nuotrauką? bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Neseniai maišiau chna, dabar šiltai stovi košytė, per naktį šildysis biggrin.gif

Nežinau ar kam įdomu bus, bet įdedu iranietiškos chna ir marokietiškos palyginimą pačių miletelių

user posted image

4u.gif smile.gif
Papildyta:
Čia gal aiškiau matosi
user posted image

4u.gif

Dešinėje pusėje iranietiška, kairėje marokietiška, o bliudelyje Rainbow Research Persian Sherry spalva ax.gif Gal nelabai matosi skirtumas, bet realiai tai labai jaučiasi, pati marokietiška tokia daug švelnesnė, kai pirštu pabraukau per ją, kaip aksominė, geriau sumalta turbūt g.gif ax.gif
Atsakyti
Labas  Gal nori pasirodyti savo plaukučius ir įkelt mums nuotrauką? 

Gerai, pameginsiu nufotografuoti smile.gif
Atsakyti