Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas chna, basma ir kitomis žolėmis

QUOTE(Kisulita @ 2013 02 06, 23:37)
Bet spalvos turbūt nelabai skiriasi žiūrint į visus plaukus bendrai? smile.gif

smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Vakar daziau plaukus - tiksliau issitepiau tuos pacius Khadi Light Brown ( plikyta siltu vandeniu, deta acto siek tiek, kaip visada) ir po 15 min. toks nieztejimas ir perstejimas prasidejo, kad lekiau issiplaut blink.gif Gal kam kada taip buvo, nuo ko? blink.gif
Atsakyti
Gal acto buvo per daug g.gif Rugstis galejo dirginti.
O eterinio aliejaus jokio nedejot?
Atsakyti
Na as jau kazkada rasiau, ir si karta isitikinau, kad man nuo chna alergizuoja. Ilga laika nesidaziau ir naudojau gydomaji sampuna nuo pleiskanu ir buvau jau tikrai visai issigydzius. Vel uzsidazius pasedejau 3 valandas, dar po pirmo plovimo lyg nieko, o po antro plovimo vel pleiskanos paspyle.

Taigi parsisiunciau amla - merginos pasidalinkit kaip ja naudojat? ar viskas tas pats kaip su chna ar ja kazkaip kitaip paruost reikia?
Atsakyti
Acto 3 kupini saukstai buvo 100 gramu, tai nemanau, kad nuo to. Gal kad hormoninis disbalansas pas mane g.gif Labai issigandau, galvojau plaukai nuslinks visi biggrin.gif doh.gif
Chikitoka - amla reikia sumaisyt su siltu vandeniu iki jogurto konsistencijos, palikt pastovet pusei valandos ir tada tept. Laikyt galima iki 15 min. nes veliau gali plaukai but banguoti ir pasipute. Tokiam efektui isgauti laikoma puse val. 4u.gif
Atsakyti
Man tiek acto butu daug. As dedu 1 sauksta i 350gr zoliu. Pas jus gavos tikrai nemazai rugsties
Atsakyti
QUOTE(Chikitoka @ 2013 02 19, 18:40)
Na as jau kazkada rasiau, ir si karta isitikinau, kad man nuo chna alergizuoja. Ilga laika nesidaziau ir naudojau gydomaji sampuna nuo pleiskanu ir buvau jau tikrai visai issigydzius. Vel uzsidazius pasedejau 3 valandas, dar po pirmo plovimo lyg nieko, o po antro plovimo vel pleiskanos paspyle.

Taigi parsisiunciau amla - merginos pasidalinkit kaip ja naudojat? ar viskas tas pats kaip su chna ar ja kazkaip kitaip paruost reikia?

Aš tai su dilgėlių nuovirų užpilu amla, pamaišau, kad skystoka būtų, nes jogurto konsistencijos man sunkiai tepasi g.gif Įpilu du šaukštelius ricinos aliejaus ir apie tris lašus rozmarinų, bet čia man kaukė, bet gerai nutamsina ax.gif
Laikau gan ilgai, kartą net tris valandas pabuvojo, kai filmą užsižiūrėjau doh.gif Dabar stangiuosi iki valandos 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Egliukasz @ 2013 02 19, 20:23)
Acto 3 kupini saukstai buvo 100 gramu, tai nemanau, kad nuo to. Gal kad hormoninis disbalansas pas mane g.gif Labai issigandau, galvojau plaukai nuslinks visi biggrin.gif  doh.gif
Chikitoka - amla reikia sumaisyt su siltu vandeniu iki jogurto konsistencijos, palikt pastovet pusei valandos ir tada tept. Laikyt galima iki 15 min. nes veliau gali plaukai but banguoti ir pasipute. Tokiam efektui isgauti laikoma puse val. 4u.gif

Nuo amlos man plaukai tikrai pasibanguoja thumbup.gif Būtent šita savybė man labai patinka biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kisulita: 19 vasario 2013 - 22:20
QUOTE(Kisulita @ 2013 02 19, 23:20)
Aš tai su dilgėlių nuovirų užpilu amla, pamaišau, kad skystoka būtų, nes jogurto konsistencijos man sunkiai tepasi g.gif Įpilu du šaukštelius ricinos aliejaus ir apie tris lašus rozmarinų, bet čia man kaukė, bet gerai nutamsina ax.gif
Laikau gan ilgai, kartą net tris valandas pabuvojo, kai filmą užsižiūrėjau doh.gif Dabar stangiuosi iki valandos 4u.gif

o kas nutiko kaip tris val palaiket? as nenoriu kad tamsetu, tik noriu kad butu rudi, bet geriau sviesiau nei tamsiau, ka tada reiktu daryt? o beja amlos reikia tiek pat gramu kaip ir chna tam paciam plauku kiekiui ar daugiau ar maziau? ir ar greit amla nusiplauna? ar laikosi taip pat kaip chna?

busiu labai dekinga uz ats, nes biski bijau prisidirbt ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Egliukasz @ 2013 02 19, 20:23)

o ta puse valandos laikyt siltai ar kambari tiesiog, ir paskui tept atvesusia ar kuo siltesne geriau?
Atsakyti
QUOTE(Chikitoka @ 2013 02 19, 23:42)
o ta puse valandos laikyt siltai ar kambari tiesiog, ir paskui tept atvesusia ar kuo siltesne geriau?

As tai uzdengiu inda ir tiesiog laikau, nes neturi ytakos, ar silciau, ar salciau. Na zodziu kambario temperaturos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Chikitoka @ 2013 02 19, 23:42)
o kas nutiko kaip tris val palaiket? as nenoriu kad tamsetu, tik noriu kad butu rudi, bet geriau sviesiau nei tamsiau, ka tada reiktu daryt? o beja amlos reikia tiek pat gramu kaip ir chna tam paciam plauku kiekiui ar daugiau ar maziau? ir ar greit amla nusiplauna? ar laikosi taip pat kaip chna?

busiu labai dekinga uz ats, nes biski bijau prisidirbt  ax.gif
Papildyta:

Kadangi aš naudoju tik amla, nieko nemaišau papildomai, tai apie 5 - 6 arbatinius šaukštelius suvarau košytei smile.gif Bet dažnai pritrūksta, tai tik šaknims pilnai užtenka unsure.gif Mano plaukai beveik lemenėlės užsegimą siekia smile.gif O kai tris valandas palaikiau, tai nenutiko nieko, tik visą ryžumą nuo plaukų nuėmė, tai kai nusikirpsiu plaukus, žadu mesti amla, nes noriu raudonesnių plaukų biggrin.gif 4u.gif

Ar greit nusiplauna tai nepasakysiu, nes aš per savaitę bent kartą šią kaukę pasidarau, tai niekur nedingsta spalva smile.gif blush2.gif

Ir dar žiūrint kokia jūsų plaukų spalva, mano tai rudi, labiau į tamsumą, tai aš atgavau savo buvusią plaukų spalvą, o šviesesnius tai gal ir tamsiau nudažyti gali g.gif

Aš visas savo žolių košes laikau šiltai, maloniau po to ant galvos šiltą tepti 4u.gif
Atsakyti
ir as parašysiu koki atradima atradau biggrin.gif
man po dazymo dar kokia savaite smirda blush2.gif ta chna nors ir prilasinu eteriniu bet vistiek doh.gif negaliu priprasti prie to kvapo
si karta ziliukai gal ir ne taip nusidaze kaip noreciau doh.gif nu bet dar nemesiu sito dazymo ,badysiu biggrin.gif
deja 2 pakelius basmos,viena chna ,ir po sauksta alma,Bhringaraj,Tulsi,Shikakaï puse sauksto ciberzoles,ir situ
ziupsni druskos,1 citrinos sulciu,nuoviras dilgeliu,aliejines istraukos kazkuriu milteliu blush2.gif ir eteriniu ,ir jau nepamenu kokiu dejau apie 20lasu
Kapoor Kachli nuo situ milteliu kvapo jokio nera po plovimo ,plaukai kvepia ,aisku as ir sampuma pasidarius su ju vandenine istrauka ,nu be cia tas tikrai nelabai itakos
turi g.gif
kas negalit paksti tu zoliu kvapo tikrai siulau įsigyti ax.gif

Atsakyti
Sveikos, 4u.gif 4u.gif 4u.gif

prieš pradėdama dažytis chna ir basma ilgai rinkau info, mane tiesiog nervindavo, pasakymas,kad kiekviena turi atrasti savąjį variantą, kuris būtų idealus sau pačiai smile.gif vis galvodavau , o ką daryti tokiai žaliai, kaip aš? doh.gif biggrin.gif Dabar suprantu, kad nėra visiems plaukučiams vieno recepto, tikrai reikia atrasti pačiai smile.gif mane laaabai ,,myli "chna , užtepei ir ryža biggrin.gif
Ką galima dėti į basmą, kad geriau prikibtų? Paskutinio dažymo metu plikiau basmą kavos nuoviru, bet situacija nepagerėjo, pirmą kart dėjau druskos, man atrodo druskytė buvo geriau smile.gif dabar luktelėsiu, kol apsiplaus, žiliukai ūgtelės, o tada bandysiu maišyti basma su chna kartu, kažkas bus, taip nebūna, kad kaip nors nebūtų biggrin.gif
O plaukai tikrai atsigavo po cheminio dažymo , žvilgesys atsirado thumbup.gif
Atsakyti