Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas chna, basma ir kitomis žolėmis

Pasipasakosiu, kaip sekėsi dažytis indigo/basma (iš aromazonos). Maišiau su sidr milteliais, bringharaj ir druska bei šilko aminorūgštimis. Tada plaukas neišsausėja, o kaip tik atsigauna. Atrodo ir žilius apdažė (kuriam laikui, jie greit atsiplauna...). Bandau naudotis keliomis teorijomis: prieš dažymą plaunu muilu (natūraliu, savos gamybos) - kad žvynelius pakeltų. Nudažytus nuskalauju vandeniu, tada truputį savo kondicionieriaus dedu ir tik juo lengvai perplaunu. Nebūna plaukai tada pakuliniai, aišku truputis dažo nusiplauna, bet oi dar kiek lieka.
Prieš tai dažiau su "tamsiai ruda chna" ir indigu - gavosi rudi tamsiai, o kai prasiplovė, šviesinti galai visai nurudavo. Norėjau šaltesnės spalvos... Dabar jau net per tamsu. Kitą kart vėl truputį rudų įmaišysiu, bet labai mažai. Nes ir man atrodo, kad kai su rudais - tada žilus blogiau nukanda. O gal tiesiog reikia labai daug kartų dažyti, kol žiliukai užsislėps... 4u.gif
Atsakyti
Gal kam bus naudinga, išbandžiau šiuos SANTE dažus, Biotekoje apie 30lt kainuoja. user posted image

Ir štai rezultatas prieš :
user posted image

po:
user posted image

Suteikti atspalviui labai likau patenkinta, visiškai augaliniai, nulis chemijos. Plaukai labai švelnūs, na kaip ir kaukė veikia šitie dažai. Rekomenduoju ; ]

sudėtis: Hydrolyzed Wheat Protein, Algin, [+/- Lawsonia Inermis (Henna CI 75480), Cassia Auriculata (Cassia), Rhamnus Frangula,(Buckthorn Bark), Juglans Regia (Walnut Shell Powder), Indigofera Tinctoria (Indigo Leaves), Indigofera Argentea (Indigo Leaves), Hibiscus Sabdariffa (Sudanese Tea), Caesalpina Crista (Lignum Fernambuci), Rheum Undulatum (Rhubarb Root), Krameria Triandra (Rhantany Root), Coffea Arabica, (Coffee), Curcuma Longa, (Curcuma Root), Beta Vulgaris (Beet Root)]

realiao basma pagrindu
Atsakyti
Agnė/Ramutė, praneškit kaip seksis plauti plaukus ir kiek spalvos prarasite po plovimų 4u.gif ax.gif
Papildyta:
Reeeeee, o tokios tamsios spalvos ir norėjote? 4u.gif Gražūs plaukučiai, o jau tankumas blink.gif Įdomu, ar ilgam ši spalva įkibo, ir ar vėliau neatsiplaus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kisulita: 03 gegužės 2013 - 16:46
Kame keistumas kad ploviau du kart su šampūnu po dažymo kad gerai išplauti, o pagalvės net nedažė. Nuo chna aš byrėdavau dar n dienų ir dažydavau rankšluosčius, o čia ne, gal labiau susmulkinta ir geriau išsiplovė. O dėl spalvos aš visai juodų nebijau, šita spalva man labai patinka, natūrali juoda. : ] Ir beje, po išsidžiovinimo nebuvo tokia tamsi, ryte pastebėjau kad nutamsėjo pora tonų, na natūralu manau : ]

Plaukučių mano tankumas tai taaaip... Nieko negaliu sakyti, genai. Dėl to ir stengiuosi nesusigadinti. Naudojau vieną pakelį, bet ir tai, būt neiškarpyti, neužtektų. Nors rodėsi labai daug, bet kaip susidėjo nelabai pasirodo ten daug : ]
Atsakyti
QUOTE(Reeeeee @ 2013 05 03, 17:49)
Kame keistumas kad ploviau du kart su šampūnu po dažymo kad gerai išplauti, o pagalvės net nedažė. Nuo chna aš byrėdavau dar n dienų ir dažydavau rankšluosčius, o čia ne, gal labiau susmulkinta ir geriau išsiplovė. O dėl spalvos aš visai juodų nebijau, šita spalva man labai patinka, natūrali juoda. : ] Ir beje, po išsidžiovinimo nebuvo tokia tamsi, ryte pastebėjau kad nutamsėjo pora tonų, na natūralu manau  : ] 

Oho, nedažė rankšluoščių g.gif Aš jau susidomėjau biggrin.gif Man chna irgi dar ilgai dažo rankšluoščius doh.gif
Atsakyti
vat, kad ir man tas keista buvo, gal dėl to kad du kart ploviau galvą ir atsiplovė tas pradinis dažas, žiūrėsim kaip toliau bus
Atsakyti
Gali būti, kad dėl to g.gif Nors man ir po ketvirto plovimo dar bėga orandžinis vanduo ir dažo rankšluoštį doh.gif
Atsakyti
Reeeeee,kokie grazus plaukai bigsmile.gif o pirmoje foto spalva wub.gif kam plaukus gadinate? lotuliukas.gif cia taip kaip as lotuliukas.gif is neturejimo ka veikti,paskui gailiuosi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdė...: 03 gegužės 2013 - 17:29
Naturalūs dažai neturėtų plaukų gadinti biggrin.gif Priešingai, žolelės stiprina juos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kisulita: 03 gegužės 2013 - 17:34
Stiprinu, stiprinu :] Man tamsūs labiau tinka : ] mano pvz antakiai natūraliai yra juodi, blakstienos juodos, o plaukai - prašau biggrin.gif rudi su auksiniu atspalviu. Kažkaip man nelabai gražiai žiūrisi, tad ir tamsinu : ]
Atsakyti
QUOTE(Kisulita @ 2013 05 03, 18:33)
Naturalūs dažai neturėtų plaukų gadinti biggrin.gif Priešingai, žolelės stiprina juos biggrin.gif

vistiek maklevone lotuliukas.gif

QUOTE(Reeeeee @ 2013 05 03, 18:39)
Stiprinu, stiprinu :] Man tamsūs labiau tinka : ] mano pvz antakiai natūraliai yra juodi, blakstienos juodos, o plaukai - prašau biggrin.gif rudi su auksiniu atspalviu. Kažkaip man nelabai gražiai žiūrisi, tad ir tamsinu : ]

Jus geriau zinote 4u.gif Tik pasakiau ka is sono uzmaciau,kad spalva labai grazi ta ruda ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kisulita @ 2013 05 03, 18:33)

Aisku stiprina drinks_cheers.gif buvau ir pati pasigrazinusi,kas liecia plaukus tai super,nebesisakoja,,,bet buvo sokas kai patapau raudona,kaip ta Lavaste lotuliukas.gif o dar pas mane plauku...tai atrodziau,kad tik per lauza ir sokineti tetinkama lotuliukas.gif vyras sake,kad dabar tokios niekam ir parodyti negales lotuliukas.gif viskas gal gerai dar butu buve,bet pas mane buvo saknys ataugusios,tai nueme tuos palukus kurie buvo dazyti chemiskai,,,tas buvo rudeni,tai kai truputi atsiplove uzdaziau rudai,bet jau su Naturtint dazais,tai biskis i zmogu palikau panasesne,,,dabar bijau belekokiu dazu doh.gif
Atsakyti