Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas chna, basma ir kitomis žolėmis

QUOTE(atenia @ 2013 04 15, 12:00)
o gal galit konkreciai nuorodele atsiusti is kur ir kokius pirkot?nes nelabai nuosekliai seku tema

Nemoku nuorodu det cia blush2.gif Bet uzsisakiau per amazon,Surya brasil cream 4u.gif
QUOTE(Kisulita @ 2013 04 15, 14:38)
Sveikinu su gerais rezultatais biggrin.gif  4u.gif

Dekuj biggrin.gif 4u.gif

Bet girdejau kad sako kad zolelem geriau nei jau gatavu misinuku. Bet kad nemoku maisyt normaliai ju kad gauciau norima spalva doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Goda* @ 2013 04 15, 15:31)
Bet girdejau kad sako kad zolelem geriau nei jau gatavu misinuku. Bet kad nemoku maisyt normaliai ju kad gauciau norima spalva doh.gif

Reikia rizikuoti norint išgauti norimą spalvą - kas nerizikuoja, tas negeria šampano biggrin.gif O gal bemakaluodama išgausit kokią kitą spalvą, nei norėjot, bet pamatysit, kad ir šita Jums puikiai tinka ax.gif Šita loterija, ko gero, mano mylimiausias dalykas dažant chna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Goda* @ 2013 04 15, 15:31)
Nemoku nuorodu det cia blush2.gif  Bet uzsisakiau per amazon,Surya brasil cream 4u.gif

Dekuj biggrin.gif  4u.gif

Man ir nepavyksta su žolėm išgauti norimos spalvos, bet vis tiek makaluoju lotuliukas.gif Rezultatai nustebina kiekvieną kartą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ixora @ 2013 04 15, 15:34)
Reikia rizikuoti norint išgauti norimą spalvą - kas nerizikuoja, tas negeria šampano  biggrin.gif  O gal bemakaluodama išgausit kokią kitą spalvą, nei norėjot, bet pamatysit, kad ir šita Jums puikiai tinka  ax.gif Šita loterija, ko gero, mano mylimiausias dalykas dažant chna  biggrin.gif

Na taip. Bet surizikavau ir gavau slykscia spalva, vel rizikavau ir spalva dal slykstesne gavos, plius plaukai sausi doh.gif nors ir alieju piliau. Na kazka matomai ne taip dariau. O plaukai mano plonuciai tai eksperimentuot labai bijau po tokiu nesekmiu doh.gif Zinokit galiukai siaubingi taip nebuvo seniai man.
Atsakyti
QUOTE(Goda* @ 2013 04 15, 15:52)
Na taip. Bet surizikavau ir gavau slykscia spalva, vel rizikavau ir spalva dal slykstesne gavos, plius plaukai sausi doh.gif nors ir alieju piliau. Na kazka matomai ne taip dariau. O plaukai mano plonuciai tai eksperimentuot labai bijau po tokiu nesekmiu doh.gif Zinokit galiukai siaubingi taip nebuvo seniai man.

Vajei, užjaučiu unsure.gif Gal reikia plaukų galus nurėžti ir tada atsigautų? g.gif O ar kokias aliejines kaukes darot tarp dažymų? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ixora @ 2013 04 15, 16:44)
Vajei, užjaučiu unsure.gif Gal reikia plaukų galus nurėžti ir tada atsigautų? g.gif O ar kokias aliejines kaukes darot tarp dažymų?  smile.gif

Kad problema tame kad mano plaukai eina laiptukais ir reiktu nurezt iki ausu galiuku tada unsure.gif Nes yra daug trumpu issisakojusiu, arba toks lyg baltas taskiukas per kuri nulusta plaukas jei patempi. Nezinau ar suprantamai cia paaiskinau biggrin.gif Bet liudna tikrai unsure.gif Nesinori trumpai kirpti nes blogai jausciaus visai lyg be plauku.
Darau dabar jau, bet anksciau retai kada palepindavau plaukus, jau kai situacija tragiska pradejau dazniau doh.gif
Atsakyti
Pasidalinkit, prasau, kokia aliejines kaukes darot? ir kaip jas gerai isplaunat? nes man lieka riebaluoti plaukai... unsure.gif
Atsakyti
As aliejaus nebededu i kose, pastebejau, kad mamos zilus plaukus visai beveik nenudazo. Beje nenudaze ir paskutini karta kazkodel g.gif pirma karta pabandem tokius dazus. Siaip plikom basma:chna 2:1 ir iskart dazom, laikom 2-4val. Niekada nesusivienodindavo splava zilu, bet vis tiek tapdavo sviesiai rudi. Sikart irgi taip darem. Bet ten dar yra papildomo ingridiento Pericarpium Juglandis, kas, kaip as supratau, yra graikinio riesuto kevalas/pats riesutas (?). Gal del jo taip nepaeme, o gal ten basmos buvo labai daug (daugiau nei musu du trecdaliai), nes kose buvo ryskiai tamsesne, beveik juoda.

Ir aliejines kaukes man netiko. Mano plaukai labai svelnus, silkiniai ir ploni. Aliejus juos kaip tik sausino, gal del to, jog dejau ant sausu plauku. Kazkur skaiciau, kad reikia ant dregnu, kad lyg ta dregme aliejus sulaikytu plauko viduje. Ir slinkimo nesustabde, gal net pablogino. Gal neleisdavo kvepuoti svoguneliams. Zodziu, vienintele mano kauke liko tiesiog chna su kiausiniu.
Atsakyti
Gali buti kad del riesuto kevalo milteliu maziau kibo. Kazkas is merginu buvo rase, kad riesutu milteliai nekibo 4u.gif

As irgi aliejiniu kaukiu nebenaudoju. Bandziau ir ant sausu ir ant slapiu plauku. Tas pats - sausino man plaukus (nes kol po tos kaukes isplauni plaukus, tai nemazai sampuno gauna plaukas) ir tikrai ne vienas ir ne du aliejai bandyti. O i chna ir basmos misini dedu truputi aliejaus, bet nedaug. Tiesiog eterinius truputi praskiedziu.
Atsakyti
QUOTE(Kisulita @ 2013 04 14, 23:36)
Aš košę laikau per naktį, pastebėjau, kad taip man daug geriau nudažo, nei trumpiau palaikant g.gif O ant pačių plaukų apie tris valandas laikau ir gaunuosi ryški ryža blink.gif
Papildyta:
Gal nuotraukų bus? 4u.gif  bigsmile.gif

suprantu kad kose per nakti inde laikot ne ant plauku, ar ne g.gif

QUOTE(Martini @ 2013 04 15, 17:07)
Pasidalinkit, prasau, kokia aliejines kaukes darot? ir kaip jas gerai isplaunat? nes man lieka riebaluoti plaukai... unsure.gif

Plaukų gydymas ir maitinimas
Eteriniai aliejai ir esencijos maitina ne tik pačius plaukus, bet ir galvos odą. Natūraliais produktais galima atkurti net ir labai apleistus plaukus, išgydyti pleiskanas, grąžinti plaukams spindesį ir skatinti jų augimą.
Aliejų galima įlašinti į šampūnus ir kondicionierius.
Pati paprasčiausia kaukė plaukams – užlašinkite ant šukų lašelį aliejaus. Taip ne tik lengviau iššukuosite plaukus, bet ir pamaitinsite juos, jie blizgės ir maloniai kvepės. Tokia kauke palepinti plaukus galima 1–2 kartus per savaitę – tai užtikrins jų maitinimą, drėkinimą ir sustiprins juos.
Kaukės masažuojamaisiais judesiais tepama ant švarių plaukų, įtrinant ir į galvos odą.
Varnalėšų aliejus – universali priemonė, padedanti nuo visų problemų, su kuriomis susiduria plaukai. Jis padeda nuo pleiskanų, pagerina plaukų augimą, sustabdo jų slinkimą, nes pagerina galvos odos kraujotaką, atstato medžiagų apykaitą ir maitina bei stiprina plaukų šaknis.
Aliejus 1–2 kartus per savaitę įtrinamas į galvos odą ir plaukų šaknis ir laikomas 30–40 min., po to galva išplaunama.
Normaliems plaukams tinka praktiškai visos esencijos ir eteriniai aliejai. Net jei jūsų plaukai sveiki, šias priemones galite naudoti profilaktiškai, taip pat tam, kad plaukai taptų gražesni.
Pavyzdžiui, profilaktiškai nuo pleiskanų rekomenduojama tokia priemonė: į 15 ml alyvuogių aliejaus įlašinkite po 2 lašus kedrų, rozmarinų, levandų ir arbatmedžio eterinio aliejaus.
Kanapių aliejus padeda sutvarkyti šiauštis linkusius plaukus. Tokie plaukai, o taip pat garbanoti ir banguoti, sugula tvarkingomis garbanomis. Tiesiog sutepkite lašeliu aliejaus šukas. Be to, kanapių aliejus maitina kapiliarų audinį, plaukai ima labiau blizgėti ir tampa puresni.
Kviečių daigų aliejus maitina plaukų šaknis ir skatina plaukų augimą, todėl jis ypatingai tinka retiems, išslinkusiems plaukams. Jį galima tepti vieną arba sumaišytą su simondsijų aliejumi (1:1). Šiuo mišiniu tepti plaukus ir galvos odą 15–20 min. prieš galvos trinkimą.
Silpniems plaukams po cheminio sušukavimo
Migdolų aliejus stiprina net ilgą laiką dažomus plaukus ir atkuria jų struktūrą. Jis skatina plaukų augimą, suteikia jiems blizgesio ir lankstumo.
Simondsijų aliejus vadinamas „skystuoju vašku“, jis puikiai atkuria pažeistų ir sausų plaukų struktūrą.
Tikras išsigelbėjimas cheminio sušukavimo ar dažymo nualintiems plaukams – avokadų ir kedrų aliejus.
Persikų kauliukų aliejų kaip kaukę galima naudoti sausiems plaukams arba skilinėjantiems plaukų galiukams.
Nusilpusius plaukus gydo šaltalankių ir ricinos aliejai, taip pat rozmarinų bei jonažolės eteriniai aliejai.
Riebūs plaukai
Riebiems plaukams rekomenduojamas simondsijų aliejus bei levandų, bergamotės, kiparisų, greipfruto, kedrų, kadagių ir rozmarinų eteriniai aliejai. Pakanka įlašinti 2–3 lašus aliejaus į šampūną ar kondicionierių ir plaukai mažiau riebaluosis bei sumažės jų riebus blizgesys.
Sausi plaukai
Kokosų aliejus puikiai atstato plauko drėgmės pusiausvyrą. Plaukų kaukes su kokosų aliejumi rekomenduojama naudoti iki ir po plaukų trinkimo bei šukuojant plaukus. Ant plaukų likusi aliejaus plėvelė apsaugo plaukų skaidulas nuo pažeidimų.
Šaltalankių aliejus maitina sausus ir pažeistus plaukus, skatina jų augimą. Sausiems plaukams taip pat rekomenduojamas kvapiųjų kanangų (ilang–ilang), snapučių, kadagių, levandų ir santalo eteriniai aliejai.
Nuo pleiskanų
Jonažolių eterinis aliejus puikiai tinka riebių plaukų priežiūrai, kai yra pleiskanų. Jei jūsų plaukai normalūs arba sausi, jums tiks ricinos ir kedrų aliejai.
Nuo plaukų slinkimo
Plaukų slinkimą stabdo kviečių daigų aliejus. Jis maitina plauko šaknis ir suteikia gyvybės visam plaukui. Jį galima naudoti vieną arba sumaišytą su simondsijų aliejumi (1:1). Šiuo mišiniu tepti plaukus ir galvos odą 15–20 min. prieš galvos trinkimą. Kviečių daigų aliejų galima pakeisti kedrų arba moliūgų sėklų aliejumi. Taip pat nuo slinkimo padeda pušų ekstraktas, kedrų, rozmarinų ir kadagių eteriniai aliejai.
Jei norite, kad plaukai blizgėtų ir būtų it šilkiniai
Blizgesio plaukams suteikia kukurūzų aliejus, kuris taip pat padaro plaukus lengviau iššukuojamus. Linų sėmenų aliejumi galima ne tik tepti plaukus, bet ir gerti po vieną šaukštą ryte ir vakare.
Šio aliejaus pagrindu galima pasigaminti puikią kaukę, kuri suteikia plaukams žvilgesio ir glotnumo: 50 ml linų sėmenų aliejaus sumaišykite su 30 ml glicerino, įtrinkite šiuo mišiniu plaukų šaknis ir palaikykite valandą. Vietoj linų sėmenų aliejaus galima naudoti alyvuogių aliejų.

kitaip tariant as maisau visus turimus aliejus biggrin.gif thumbup.gif

QUOTE(Steisi @ 2013 04 15, 19:56)
Ir aliejines kaukes man netiko. Mano plaukai labai svelnus, silkiniai ir ploni. Aliejus juos kaip tik sausino, gal del to, jog dejau ant sausu plauku. Kazkur skaiciau, kad reikia ant dregnu, kad lyg ta dregme aliejus sulaikytu plauko viduje. Ir slinkimo nesustabde, gal net pablogino. Gal neleisdavo kvepuoti svoguneliams. Zodziu, vienintele mano kauke liko tiesiog chna su kiausiniu.

as kaukes dedu tik ant saknu, siaip dedu tik kai susiriebalave, niekada ant slapiu nedejau, ir laikau per nakti, per visa plauka netepu, tada saknis primaitina, ir efektas jauciasi per visa plauka, o tepant visa plauka man irgi buvo blogiau, ne geriau 4u.gif
Atsakyti
Šiandien dažiausi tik marokietiška chna, kitokių miltelių nedėjau smile.gif Į košę dar įlašinau pusę citrinos, du šaukštus medaus, kelis lašus rozmarinų eterinio dėl geresnio kvapo ax.gif Tai spalva likau patenkinta smile.gif

user posted image

Ryškesnė, nei praeitą kartą ir ne tokia orandžinė biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Chikitoka @ 2013 04 15, 22:09)
suprantu kad kose per nakti inde laikot ne ant plauku, ar ne  g.gif

Galit į mane kreiptis tu 4u.gif biggrin.gif

Taip, košę per naktį, ant plaukų tai nesugebėčiau, neturiu tiek ištvermės, man trijų valandų per daug blink.gif 4u.gif
Atsakyti
Chikitoka dekuj uz info lb naudinga 4u.gif

Kisulita grazi spalva, o jau kaip blyyyyzga thumbup.gif

Atsakyti