Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(krispuka @ 2013 02 06, 15:44)
Laba dienele, as su 4 ND smile.gif

Užskaityčiau smile.gif bet mačiau lyg juržolė paprieštaravo, tai kaip ir nesiskaito mano balselis tadu smile.gif
Nu wa, pasirodo dar gavai vieną NE, tai reiškiasi, reik perdaryt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noisy-B: 06 vasario 2013 - 15:40
QUOTE(Giniatte @ 2013 02 06, 15:19)

Spindulėlė sveika prisijungusi 4u.gif

Ačiū 4u.gif

QUOTE(Jurzole @ 2013 02 06, 15:23)

Nu nera blogai  mirksiukas.gif Technines pastabos - antroj fokusas kiek abejotinas (nors isiziurejus lyg ir matyt); per tamsu. Is estetines puses - tuscia erdve virsuj nieko nesako; tos trys pagrindines kriaukles man asmeniskai graziau ziuretusi, jei formuotu istriza, o ne tiesia linija. Ir jau visai is kabinejimosi srities - violetine spalva man netinka prie kriaukliu  blush2.gif  (Sita paskutine pastaba galima ir ignoruoti - galbut tai tiesiog asmeninio skonio ir matymo reikalas  ax.gif)

Tai nukirpti gal g.gif Atsiprašau už kvailus klausimus. blush2.gif
Variantų turiu visokių. Ir ant šviesaus, ir ant balto, bet man šitas kažkaip gerai žiūrėjos šiandien. Turbūt jau norisi spalvų ax.gif

QUOTE(lunameja @ 2013 02 06, 16:19)
Uzskaitau ND su kriauklem  4u.gif

Ačiū 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2013 02 06, 15:37)
Siūlau pažiūrėti filmą Ana Karenina. Nu baaa, visą filmą stebėjau, kaip filmuota, kadruota, iš kurios pusės filmuota ir tt. Žiūrėjau net tris dienas su pertraukom 1 filmą, bet labai stebėjau, labiau gilinausi ne į siužetą, o į vaizdą. Ir galiu pasakyti, kad labai patiko, kaip viskas pateikta, šviesa, kadravimas, rakursas. Gal kurios mačiusios, pasidalinkit savo įspūdžiais smile.gif
Papildyta:

vakar kaip tik pradėjau žiūrėti..smile.gif irgi ne turinys sudomino, o išraiškos priemonės, režisūriniai sprendimai, dekoracijos, kameros darbas, šviesa. gražu. bet daug kam kaip filmas nepatiks smile.gif
Atsakyti
Nu jau buvau ir pas Google, bet nerandu nieko apie ta nelaiminga helioso dangteli... ir kaip dabar ji nuimt? doh.gif HELP! blush2.gif

QUOTE(Teka @ 2013 02 06, 15:29)
o jei jau taip sąžiningai ir nuoširdžiai, tai man pavyzdiniam ND rankinis wb mėlynuoja/pilkuoja.
bet aš ne tam tai sakau, kad mano užskaitytumėt net jei jis blogas, o tiesiog todėl, kad aš taip matau. todėl ir keliu savo ND po keliasdešimt kartų, nes kaip suprantu visi kompai skirtingai rodo

Uzskaitau. Su PS paziurejau, balta. Nors jau taip balta vietomis, kad tiesiog ant
isdegimo ribos. Ir tos tuscios baltos erdves galetu maziau buti. Pagalvok apie tai, kai darysi antraja dali sito ND.

Beje, niekas ten nemelynuoja pavyzdiniam ND. I sauksteli ir puoduka ziurek. Jie balti. Ir kiti objektai ta baltuma pabrezia. Be to, lunameja gal kompozicija turejo omeny, kai siule pasiziureti i pavyzdini ND? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 02 06, 16:41)
vakar kaip tik pradėjau žiūrėti..smile.gif irgi ne turinys sudomino, o išraiškos priemonės, režisūriniai sprendimai, dekoracijos, kameros darbas, šviesa. gražu. bet daug kam kaip filmas nepatiks smile.gif

drinks_cheers.gif wa wa, man irgi tas labai patiko, siužetas tai nelabai sužavėjo.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 02 06, 15:44)
Uzskaitau. Su PS paziurejau, balta. Nors jau taip balta vietomis, kad tiesiog ant
isdegimo ribos. Ir tos tuscios baltos erdves galetu maziau buti. Pagalvok apie tai, kai darysi antraja dali sito ND.

Beje, niekas ten nemelynuoja pavyzdiniam ND. I sauksteli ir puoduka ziurek. Jie balti. Ir kiti objektai ta baltuma pabrezia. Be to, lunameja gal kompozicija turejo omeny, kai siule pasiziureti i pavyzdini ND?  g.gif

nu tai norėjau, kad būtų šviesu biggrin.gif doh.gif

o va čia tai geras. aš višta aciprašant žiūriu vis į foną. ir pas save ne į krepšelį žiūrėjau, o į foną doh.gif

tai turiu 1 TAIP. bus dar?
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2013 02 06, 16:37)
Papildyta:
Užskaitau ir noriu kekso recepto, jei skanus, nes atrodo laaabai skaniai smile.gif

ačiū 4u.gif skonis tai nežinau biggrin.gif nemėgėja aš saldumynų, tiksliau privengti stengiuosi, perku tik dėl šių ND lotuliukas.gif tai vat - pirktas jis blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inza: 06 vasario 2013 - 15:48
QUOTE(Spindulėlė @ 2013 02 06, 15:40)
Ačiū 4u.gif
Tai nukirpti gal  g.gif Atsiprašau už kvailus klausimus.  blush2.gif
Variantų turiu visokių.  Ir ant šviesaus, ir ant balto, bet man šitas kažkaip gerai žiūrėjos šiandien.  Turbūt jau norisi spalvų ax.gif
Ačiū 4u.gif

Pamegink pakartoti, ant to paties fono (maciau anoj temoj, kad ejai lapo pirkti fonui, tai negi dabar lauk ji mesi, vien del to, kad man nepatinka mirksiukas.gif), tik pakaitaliok nustatymus, kad sviesiau gautusi, ir fokusa pamegink astresni isgauti. O del erdves - ne karpyti reikia, o kadruoti kitaip, pro fotoaparato akute ziurint. Arba kriauklytes kiek kitaip isdelioti, kad geriau kadra uzpildyti.

Sekmes 4u.gif Neskubek, pagalvok, kaip geriau padaryti, ir tikrai pasiseks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 02 06, 15:44)
Nu jau buvau ir pas Google, bet nerandu nieko apie ta nelaiminga helioso dangteli... ir kaip dabar ji nuimt?  doh.gif HELP!  blush2.gif

Teks turbūt laužyti.. biggrin.gif
Man tai buvo taip, kad adapterio niekaip negalėjau nuimti nuo helioso, tiek stipriai buvau užsukusi. Padėjo vaikinas gatvėje, bet ir jam reikėjo pasistengti. biggrin.gif

Teka, wb geras, bet tiek šviesu... Ir tiek daug nereikalingos erdvės.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2013 02 06, 15:50)
Teka, wb geras, bet tiek šviesu... Ir tiek daug nereikalingos erdvės..  unsure.gif

nu PAGALIAU šviesu biggrin.gif o tai vis tamsu tamsu biggrin.gif

nu ką, žigioju vėl perdarinėt
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 02 06, 16:46)
nu tai norėjau, kad būtų šviesu biggrin.gif doh.gif

o va čia tai geras. aš višta aciprašant žiūriu vis į foną. ir pas save ne į krepšelį žiūrėjau, o į foną  doh.gif

tai turiu 1 TAIP. bus dar?

o kokia šio ND esmė? fotografuojant prie skirtingų sąlygų baltas objektas visada turi gautis baltas? g.gif nes jau senokai vis pagalvoju ir nelabai sumąstau ax.gif o ir iš pateikiamų namų darbų man nepaaiškėja doh.gif
Papildyta:
QUOTE(lunameja @ 2013 02 06, 16:19)
Uzskaitau ND su kriauklem  4u.gif

ND su bananais neuzskaitau, nes ND tikslas,kad fonas uz objekto butu margas. Bei dek vynuoges daaaug toliau nuo fono.

Teka, blogai.pasiziurek i 1psl 5ND, ar matai skirtuma tarp savo ir pavyzdinio ND  4u.gif perdaryk

o kaip kekso ND? ax.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Nus, o dabar kaip? unsure.gif

rankinis
user posted image

debesėlis
user posted image

auto
user posted image
Atsakyti