QUOTE(Gitusia @ 2013 02 10, 21:52)
Kokiais rėžimais, kuriuo fokusavimo tašku fotografuojate jūs? Visada centriniu, po to perkadruojate?
Kaip jūs ruošiatės fotosesijai, kiek laiko darote fotoaparato nustatymus, kaip ir pagal ką?
Kaip protingai, greitai ir tiksliai padaryti, kad foto nebūtų per tamsios ar šviesios, nebūtų išplaukusios?
Kaip jūs ruošiatės fotosesijai, kiek laiko darote fotoaparato nustatymus, kaip ir pagal ką?
Kaip protingai, greitai ir tiksliai padaryti, kad foto nebūtų per tamsios ar šviesios, nebūtų išplaukusios?
Aš viską pati pilnai nustatinėju, mane kiti režimai kažkodėl paveda...nemoku aš
Su pusiau automatiniais režimais yra taip, kad pradžioj turi pasigalvoti, kokios foto tau reikia. Jeigu nori labiau išplaukusio fono, darai diafragmos prioritetą ir leidi visa kita pačiam fotikui daryt. Jeigu tikslas, kad išlaikymas nekristų žemiau tarkim šimto, nes objektas juda, tai darai išlaikymo prioritetą. Bet tada irgi briedas gali gautis, nes nelies fono taip, kaip norėtumei.
O pilnai nustatinėti pačiam viską yra labai lengva ir truputį pasipratikavusi, greit išmoktumei. Kaip darau aš..pagal savo fotiką + objektyvą jau žinau, kad lauke šviesią dieną, ISO pas mane bus 200. Paskui jau žiūriu, kokios man reikia diafragmos...tarkim noriu labiau sulieto fono, tai darau f2,5 ar f2.8, na ir tada jau aiškiai matyti, kokio reikės išlaikymo. Juk yra eksponometras, kuris tau pasufleruoja, ar gera linkme eini. Be to pirmas foto darai testuodama, ar viską gerai nusistatei.