Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Amade - ne ne ne schmoll.gif ne vaikiškom rankytėm tokie gestai, net nebūčiau rodžiusi ax.gif
Tommika - kaip jau kažkas ir siūlė JB bandyčiau ax.gif
Afrė - man abu variantai žiūrisi g.gif jei reiktų pasirinkt vieną, gal antrąjį rinkčiausi 4u.gif
Rittule - labai švelnios ir gražios spalvos wub.gif ir portretukas liuks thumbup.gif
Teka - be grūdo daug geriau 4u.gif
Isora thumbup.gif man labai tavo JB patinka blush2.gif
Edeva įdomus koloritas, sepia? Žiūrisi thumbup.gif
RiR man kiek per pilka, bet šiaip mintis įdomi smile.gif

O aš rodausi rankas... ax.gif
Turiu du variantu spalvotą ir JB, man geriau žiūrisi JB smile.gif Kaip manot?
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(viktorija09 @ 2013 02 10, 23:08)
O aš rodausi rankas...  ax.gif

Šiurpoka g.gif
.....................

Patiko Edevos rankytės 4u.gif
Tommikos - thumbup.gif
Tekos II variantas bei portretukai labai mieli, gaila savo padaužiuko nelabai pavyktų man nupaveiksluoti, per daug judesio
Taip pat Afres bigsmile.gif idėja
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giniatte: 10 vasario 2013 - 22:23
Man noretusi fono vienspalvio, db tokia makalyne truputi smile.gif
Atsakyti
Įkelsiu foto, kuri maždaug paaiškins, kodėl jaučiuos visiška nevykėlė (fotografuota per šventinę vakarienę, dirbtinis apšvietimas bandžiau pagauti kadrą, na sakykim, buitiakas:
user posted image
Fotografuota su P rėžimu, f5, ISO 3200, išlaikymas 1/5 36 mm.
Fokusavai į veidą, fokusas pabėgo.
Ką darau ne taip?

Kita foto - eilinės tulpės:
Eilinė diena, gražios gėlės, fotografuota su A, f8, 1/8, ISO buvau palikus iš vakarinio fotografavimo 3200, foto daryta iš viršaus. Ir gavos vis tiek ne kas.
user posted image

Kiekvieną kartą, imdamos fotoaparatą, keičia absoliučiai visus nustatymus? Kaip spėjat?
Iš kur greituoju būdu suvokiat, kokių konkrečiai reikia nustatymų?
Man svyra rankos... Nejau turint protingesnį fotoaparatą už eilinę muilinę teks fotografuoti su Auto rėžimu?
Darant ND ilgai sėdžiu, darau vienokais, kitokais ekspozicijas, bandau, keliu į kompą, vėl žiūriu, vėl bandau... O kaip tada, kai gerą kadrą galima pagauti tik kartą, greitai ir reik iš pirmo karto gerai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitusia: 10 vasario 2013 - 22:24
QUOTE(Gitusia @ 2013 02 10, 22:18)
Fotografuota su P rėžimu, f5, ISO 3200, išlaikymas 1/5 36 mm.

Kita foto - eilinės tulpės:
Eilinė diena, gražios gėlės, fotografuota su A, f8, 1/8, ISO buvau palikus iš vakarinio fotografavimo 3200,

su tokiu islaikymu tik ant trikojo pastacius galetum gerai nufotografuot wink.gif
na nebutinai ant trikojo.. siaip pastacius ant stalo ir pan.. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tommika: 10 vasario 2013 - 22:24
Gitusia-skaitei ka rasiau? Su tokiu apsvietimu be blykstes nieko gero nesigaus, nebent padesi ant lygaus pagrindo ir modelis visai nejudes... Tulpes tikrai galima geriau nupaveiksluoti, dek fotika ant stalo, rinkis M ir gausis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tommika @ 2013 02 10, 22:22)
su tokiu islaikymu tik ant trikojo pastacius galetum gerai nufotografuot wink.gif
na nebutinai ant trikojo.. siaip pastacius ant stalo ir pan..  rolleyes.gif

Būtent tokį išlaikymą su P ir A parinko fotoaparatas... Vadinas, reik su M fotografuoti, kad ir f, ir išlaikymą nustatyti pačiai?

Suprem --> skaičiau, viską deduos į galvą. Čia foto iš vakar. Ačiū už pastabas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitusia: 10 vasario 2013 - 22:28
QUOTE(viktorija09 @ 2013 02 10, 23:08)

JB

QUOTE(Gitusia @ 2013 02 10, 23:18)
Įkelsiu foto,
Man svyra rankos... Nejau turint protingesnį fotoaparatą už eilinę muilinę teks fotografuoti su Auto rėžimu?

Akivaizdžiai per ilgas išlaikymas, dėl to ir liejasi vaizdelis.
Atsakyti
QUOTE(viktorija09 @ 2013 02 10, 20:08)
Edeva įdomus koloritas, sepia? Žiūrisi  thumbup.gif
Turiu du variantu spalvotą ir JB, man geriau žiūrisi JB  smile.gif Kaip manot?

siuo metu man nenoriu visai nei jb,nei pilkos, dabar uzejo tokios rusvos siek tiek sepios metas dekui kad patiko
tavo tik spalvotos tos pilkos man visai nesiziuri kai baltas blynas juodama vos randu rankas, spalvotos tikrai geriau 4u.gif

QUOTE(Gitusia @ 2013 02 10, 20:18)
Įkelsiu foto, kuri maždaug paaiškins, kodėl jaučiuos visiška nevykėlė (

na sunki yra pradzia bet visos ta isgyvenom ismokom isslaukem, jei fotiki pasirinkus f prie tamsesnio apsvietimo visada bus per ilgas islaikymas visada bus sulieta, antra jei nenori dar ant m rinkis greicio nustatyta pasirink tinkama greiti f parinks pats , bandyk eksperimentuok pasiemus fotika issiaikinsi kas ir kaip tiesiog bandyk tame paciame apsvietime su daugybe skirtingu nustatymu 4u.gif kaip sureguliuojam iprantam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitusia @ 2013 02 10, 22:18)

issiaiskink is po leto kiekviena is situ: islaikyma, diafragma ir ISO. aiskinkis kiekviena, kol jau visiskai tiksliai be problemu galesi pasakyt, kas tai yra ir kokie skaiciukai ji nusako. gali susirasyt, pasibraizyt. kol jau viiiisiskai bus aisku. o va tada po truputi galvok, kaip vienas nuo kito priklauso. kodel viena keiciant, reikia keist kita. tai supratus, bus viskas zymiai paprasciau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitusia @ 2013 02 10, 22:26)
Būtent tokį išlaikymą su P ir A parinko fotoaparatas... Vadinas, reik su M fotografuoti, kad ir f, ir išlaikymą nustatyti pačiai?

Nuo to, kad su M rezimu fotografuosi, patalpoj sviesiau netaps. Reikia arba daugiau sviesos, arba trikojo, jei tikrai jau taip tamsu. Kita vertus, pasirinkai f8 - kam? Pasirinktum 3.5 (jei nezuminant), butu daugiau sviesos ir nereiketu taip kelti ISO, arba islaikyma normalesni galetum rinktis.

Siaip matau, kad pasiklydusi esi visai, apie ekspozicija nezinai nieko. Reiketu butinai pasiskaityti teorija kazkiek, apie diafragma, islaikyma, ISO, kaip juos derinti, kaip naudoti. Internete, manau, rastum info, arba knyga kokia nusipirk.

Ai va gi, vel pamirsau - temos pirmoj zinutej yra nuoroda i Flickr, ten daug naudingu nuorodu sudeta, pradziai tikrai uzteks. Skaityk, ir eksperimentuok kuo daugiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 10 vasario 2013 - 22:44
Susiėmiau ir aš dalyvauti užduotyse laiku smile.gif
Rankos - spalvotai ir nespalvotai.
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamyte_Saule: 10 vasario 2013 - 22:40