Amade - ne ne ne ne vaikiškom rankytėm tokie gestai, net nebūčiau rodžiusi
Tommika - kaip jau kažkas ir siūlė JB bandyčiau
Afrė - man abu variantai žiūrisi jei reiktų pasirinkt vieną, gal antrąjį rinkčiausi
Rittule - labai švelnios ir gražios spalvos ir portretukas liuks
Teka - be grūdo daug geriau
Isora man labai tavo JB patinka
Edeva įdomus koloritas, sepia? Žiūrisi
RiR man kiek per pilka, bet šiaip mintis įdomi
O aš rodausi rankas...
Turiu du variantu spalvotą ir JB, man geriau žiūrisi JB Kaip manot?
QUOTE(viktorija09 @ 2013 02 10, 23:08)
O aš rodausi rankas...
Šiurpoka
.....................
Patiko Edevos rankytės
Tommikos -
Tekos II variantas bei portretukai labai mieli, gaila savo padaužiuko nelabai pavyktų man nupaveiksluoti, per daug judesio
Taip pat Afres idėja
Įkelsiu foto, kuri maždaug paaiškins, kodėl jaučiuos visiška nevykėlė (fotografuota per šventinę vakarienę, dirbtinis apšvietimas bandžiau pagauti kadrą, na sakykim, buitiakas:
Fotografuota su P rėžimu, f5, ISO 3200, išlaikymas 1/5 36 mm.
Fokusavai į veidą, fokusas pabėgo.
Ką darau ne taip?
Kita foto - eilinės tulpės:
Eilinė diena, gražios gėlės, fotografuota su A, f8, 1/8, ISO buvau palikus iš vakarinio fotografavimo 3200, foto daryta iš viršaus. Ir gavos vis tiek ne kas.
Kiekvieną kartą, imdamos fotoaparatą, keičia absoliučiai visus nustatymus? Kaip spėjat?
Iš kur greituoju būdu suvokiat, kokių konkrečiai reikia nustatymų?
Man svyra rankos... Nejau turint protingesnį fotoaparatą už eilinę muilinę teks fotografuoti su Auto rėžimu?
Darant ND ilgai sėdžiu, darau vienokais, kitokais ekspozicijas, bandau, keliu į kompą, vėl žiūriu, vėl bandau... O kaip tada, kai gerą kadrą galima pagauti tik kartą, greitai ir reik iš pirmo karto gerai?
Fokusavai į veidą, fokusas pabėgo.
Ką darau ne taip?
Eilinė diena, gražios gėlės, fotografuota su A, f8, 1/8, ISO buvau palikus iš vakarinio fotografavimo 3200, foto daryta iš viršaus. Ir gavos vis tiek ne kas.
Kiekvieną kartą, imdamos fotoaparatą, keičia absoliučiai visus nustatymus? Kaip spėjat?
Iš kur greituoju būdu suvokiat, kokių konkrečiai reikia nustatymų?
Man svyra rankos... Nejau turint protingesnį fotoaparatą už eilinę muilinę teks fotografuoti su Auto rėžimu?
Darant ND ilgai sėdžiu, darau vienokais, kitokais ekspozicijas, bandau, keliu į kompą, vėl žiūriu, vėl bandau... O kaip tada, kai gerą kadrą galima pagauti tik kartą, greitai ir reik iš pirmo karto gerai?
QUOTE(Gitusia @ 2013 02 10, 22:18)
Eilinė diena, gražios gėlės, fotografuota su A, f8, 1/8, ISO buvau palikus iš vakarinio fotografavimo 3200,
Eilinė diena, gražios gėlės, fotografuota su A, f8, 1/8, ISO buvau palikus iš vakarinio fotografavimo 3200,
su tokiu islaikymu tik ant trikojo pastacius galetum gerai nufotografuot
na nebutinai ant trikojo.. siaip pastacius ant stalo ir pan..
QUOTE(Tommika @ 2013 02 10, 22:22)
su tokiu islaikymu tik ant trikojo pastacius galetum gerai nufotografuot
Būtent tokį išlaikymą su P ir A parinko fotoaparatas... Vadinas, reik su M fotografuoti, kad ir f, ir išlaikymą nustatyti pačiai?
Suprem --> skaičiau, viską deduos į galvą. Čia foto iš vakar. Ačiū už pastabas.
QUOTE(viktorija09 @ 2013 02 10, 23:08)
JB
QUOTE(Gitusia @ 2013 02 10, 23:18)
Įkelsiu foto,
Akivaizdžiai per ilgas išlaikymas, dėl to ir liejasi vaizdelis.
QUOTE(viktorija09 @ 2013 02 10, 20:08)
Edeva įdomus koloritas, sepia? Žiūrisi
O aš rodausi rankas...
O aš rodausi rankas...
siuo metu man nenoriu visai nei jb,nei pilkos, dabar uzejo tokios rusvos siek tiek sepios metas dekui kad patiko
tavo tik spalvotos tos pilkos man visai nesiziuri kai baltas blynas juodama vos randu rankas, spalvotos tikrai geriau
QUOTE(Gitusia @ 2013 02 10, 20:18)
Įkelsiu foto, kuri maždaug paaiškins, kodėl jaučiuos visiška nevykėlė (
na sunki yra pradzia bet visos ta isgyvenom ismokom isslaukem, jei fotiki pasirinkus f prie tamsesnio apsvietimo visada bus per ilgas islaikymas visada bus sulieta, antra jei nenori dar ant m rinkis greicio nustatyta pasirink tinkama greiti f parinks pats , bandyk eksperimentuok pasiemus fotika issiaikinsi kas ir kaip tiesiog bandyk tame paciame apsvietime su daugybe skirtingu nustatymu kaip sureguliuojam iprantam
QUOTE(Gitusia @ 2013 02 10, 22:18)
issiaiskink is po leto kiekviena is situ: islaikyma, diafragma ir ISO. aiskinkis kiekviena, kol jau visiskai tiksliai be problemu galesi pasakyt, kas tai yra ir kokie skaiciukai ji nusako. gali susirasyt, pasibraizyt. kol jau viiiisiskai bus aisku. o va tada po truputi galvok, kaip vienas nuo kito priklauso. kodel viena keiciant, reikia keist kita. tai supratus, bus viskas zymiai paprasciau
QUOTE(Gitusia @ 2013 02 10, 22:26)
Būtent tokį išlaikymą su P ir A parinko fotoaparatas... Vadinas, reik su M fotografuoti, kad ir f, ir išlaikymą nustatyti pačiai?
Nuo to, kad su M rezimu fotografuosi, patalpoj sviesiau netaps. Reikia arba daugiau sviesos, arba trikojo, jei tikrai jau taip tamsu. Kita vertus, pasirinkai f8 - kam? Pasirinktum 3.5 (jei nezuminant), butu daugiau sviesos ir nereiketu taip kelti ISO, arba islaikyma normalesni galetum rinktis.
Siaip matau, kad pasiklydusi esi visai, apie ekspozicija nezinai nieko. Reiketu butinai pasiskaityti teorija kazkiek, apie diafragma, islaikyma, ISO, kaip juos derinti, kaip naudoti. Internete, manau, rastum info, arba knyga kokia nusipirk.
Ai va gi, vel pamirsau - temos pirmoj zinutej yra nuoroda i Flickr, ten daug naudingu nuorodu sudeta, pradziai tikrai uzteks. Skaityk, ir eksperimentuok kuo daugiau
Susiėmiau ir aš dalyvauti užduotyse laiku
Rankos - spalvotai ir nespalvotai.
Rankos - spalvotai ir nespalvotai.