Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Amade @ 2013 02 10, 16:08)
Rankų konkursui gal nelabai kokybiška, bet netyčia pagavau tokia rankytę  cool.gif prie to pačio šiaip konetariukų galit mestelt  ax.gif  nes ND be rytojaus nedarysiu  schmoll.gif

user posted image

ne nu doh.gif

koks tikslas rodyti tokią foto su tokiu turiniu, t.y. jo nebuvimu? smile.gif ar tai šmaikštu? ar tai estetiška? ar tai siunčia kokią nors informaciją? ar tai juokinga? nežinau, man tai tokios "kombinacijos" tai tas pats, kas miegančiam kūdikiui į glėbį butelį šnapso įdet. ar tai būtų juokinga? nemanau.. doh.gif

sbo, Tavo kadruose bardakėlis. gero nerandu nieko pasakyt, sunku būtų analizuoti, tik tiek, kad džiugu, jog bandai.
Atsakyti
QUOTE(Tommika @ 2013 02 10, 16:40)
"Tėčio ir sūnaus rankos"

Manau, kad JB gražiau žiūrėtųsi 4u.gif

QUOTE(sbo @ 2013 02 10, 16:49)
Aciu noisy ir uz tai biggrin.gif

P.S.Nors aisku noretusi daugiau konkretumo  ax.gif  Kodel, kaip butu geriau ir  pan. Nes esu naujoke, mokausi, noreciau aiskesniu pastabu/pamokymu  ax.gif

Pirma foto įdomu kokio formato? g.gif
Matai nuotraukoje tiek šuo,tiek ranka, į ką žiūrėt? Kristų kokia šviesa tik ant rankos, gal įdomiau žiūrėtųsi. Rankos vos šviesesnės norėtųsi 4u.gif

Spindulėli, kai išmoksi kitas kompozicijos taisykles (pvz. trečdalio, fibonači seka, įstrižainė, spalvinė, horizonto linija, žvilgsnio sekimas, ir aišku centruota),tada laužai kompozicijos taisykles ir centruoji, ir darai kaip nori.

Ir mano foto temai rankos
"Artėjant Valentinui"
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2013 02 10, 12:29)
skubu pasidžiaugt, ką iš Yvettes gavau smile.gif

Nu ir kaip dabar wubiku nedeti? bigsmile.gif wub.gif

QUOTE(Ogiene @ 2013 02 10, 14:29)
Kreivi gal todel,kad jie lengvi,o fona pasirinkau ransluosti,o jis ir kelia mano objektus ax.gif

Vadinasi, reikia kazka daryti, kad nuotraukoje jie vis delto tiesiai stovetu mirksiukas.gif

QUOTE(Vilnis @ 2013 02 10, 14:29)
Pasižaidimui "Rankos":

Ir mano kasdienybė - puodelis kavos ir vaikas ant galvos  lotuliukas.gif :

"Rankose" man seselio dalis beveik idomesne - jei dar ir rankos seselis matytusi, isvis fainai butu.

Kasdienybe patiko - o jei vaikas ant galvos matytusi... mirksiukas.gif

QUOTE(Ogiene @ 2013 02 10, 15:04)
Na turejau juodo vatmano.tad bandau g.gif

Imu galvoti, kad pas tave stalas kreivas (ar ant ko ten tie moliugai padeti) g.gif Nes vis tiek griuva antras ir trecias. O patys moliugai tai man tinka, nors jei turi kazka dailiau atrodancio, butu dar geriau.

QUOTE(Spindulėlė @ 2013 02 10, 15:12)
Nu ką, pareinu su ND2
ISO 200 f5/6

As uzskaitau. Centravimas man cia nekliuva. Ir isvis, turint omeny, kad Yvette naujokems net uzduoti dave, specialiai centruotai nufotografuoti (pamirsau, ka, portreta lyg?), tai gal neturetume tada ir ND atmetineti del centravimo? Nes nu balamutijam truputi naujokes... unsure.gif

Kita vertus, Spindulele, jei praeisi su siuo ND, tai treciaji pabandyk daryti necentruota. Tiesiog del ivairumo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2013 02 10, 18:34)

Spindulėli, kai išmoksi kitas kompozicijos taisykles (pvz. trečdalio, fibonači seka, įstrižainė, spalvinė, horizonto linija, žvilgsnio sekimas, ir aišku centruota),tada laužai kompozicijos taisykles ir centruoji, ir darai kaip nori.

Ačiū, pasižymiu ką dar reik perskaityt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giniatte @ 2013 02 09, 23:22)
Suprem, gal per liver view ir su info mygtuku  4u.gif, bet sugraduoja į 16 langelių, čia jei gerai supratau tavo klausimą  smile.gif , gal kitos žinos geriau  smile.gif

Nerandu tokio, gali išsamiau biggrin.gif Nors jau manau, kad pas mane nėra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 02 10, 17:46)
Nerandu tokio, gali išsamiau biggrin.gif Nors jau manau, kad pas mane nėra g.gif

View-show-grid
Atsakyti
Sveikos,

Bandžiau šiandien centruotą portretuką, nu tikrai sunku, nevalingai vistiek vieną pusę vis nuvagiu. Bandau nušauti du zuikius, kartu ir temai "Rankos":

user posted image

QUOTE(Miss K @ 2013 02 10, 12:34)
Buitiakas. Neplautu indu natiurmortas.

Man pradžioje visai fainai pasirodė. Kol neperskaičiauJuržolės komentaro, dar kartą pažiūrėjau į lėkštę ir tikrai veu paliko smile.gif Citrinos gražiai, bet tie padažo likučiai nea..

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2013 02 10, 13:29)
be to, noriu priminti, kad šiandien paskutinė diena kelti nuotraukas buitiakui ir iliustraciją dainai wink.gif

oij o aš rami dar buvau, kovo 10 d. minėtas terminas unsure.gif

QUOTE(Vilnis @ 2013 02 10, 15:29)
Pasižaidimui "Rankos":

Idėja labai, aš ir kažkurią dieną netyčia pagavau smagius šešėlius, sakiau plėtosiu tą temą saulei užšvietus. Vienu žodžiu, patinka, išskyrus tą geltonąjį apdirbimą.

QUOTE(Amade @ 2013 02 10, 17:08)
Rankų konkursui gal nelabai kokybiška, bet netyčia pagavau tokia rankytę  cool.gif prie to pačio šiaip konetariukų galit mestelt  ax.gif

Ir ką tokia nuotrauka sako? cool.gif Matosi, kad per mažai pradžiamokslio temą vartei, tokių šedevrų čia nieks nededa..

QUOTE(sbo @ 2013 02 10, 17:35)
Laba diena  4u.gif
Na ir as pagaliau dristu rodyti kazka apart ND  ax.gif
Rankos  4u.gif  Lauksiu komentaru.

Smagu, kad bandai, bet nei rankų, nei šuniuko dorai neparodei, trūksta apgalvojimo, įspūdis, kad tik pykš poktš papyškinai wink.gif

QUOTE(Tommika @ 2013 02 10, 17:40)
"Tėčio ir sūnaus rankos"

Pabandysiu pakomentuoti, nors sunkiai rezgasi mintys. Gražiai apšviestos rankos. Šiek tiek trūksta dešinės ir viršaus. Toks įspūdis, kad rankos iškirptos iš didesnės foto, o ne pačios savaime kalba šiame kadre (čia gal nelabai moku išreikšti minties blush2.gif )Taip pat atitraukčiau rankas nuo fono, mažiau matytųsi medžiagos faktūra 4u.gif
Papildyta:

Dar papildau komentaru Afrės foto. Kaip ir paskutiniu metu, vėl gi žavingai mirksiukas.gif Patinka tavo žaidimai šviesa. Vienintelis dalykas, norėtųsi, kad ir pirmosios nuotraukos rankos būtų tokio pat dydžio..
Atsakyti
Rittule, šviesus, gražus portretukas, vos norėtųsi dar apačios 4u.gif Man kai centruotai, gražiausiai visgi kvadratai būna ax.gif
Na taip, ir aš to norėjau, kad visos vienodos būtų atstumu ir aukščiu, bet MB toks nekantrus,kad pykšt pokšt ir vsio. Atlikau aš savo, baigiau ir tu baik biggrin.gif Ir daugiau nekartosiu doh.gif Bet mane toks variantas tenkino blush2.gif Vis tiek malonu, kad kažkam žavinga ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 10 vasario 2013 - 17:57
NU ir aš su rankom smile.gif nieko mandro nepavyko, ale nu vistiek norisi kažką įkelt biggrin.gif
user posted image

turiu ir be grūdo, bet man kažkaip ši labiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2013 02 10, 17:34)
Manau, kad JB gražiau žiūrėtųsi 4u.gif

cia atskiras mokslas, tas JB.. man dar purvina viskas gaunasi.. tai net nedariau sikart ax.gif

QUOTE(Rittule @ 2013 02 10, 17:51)
Pabandysiu pakomentuoti, nors sunkiai rezgasi mintys. Gražiai apšviestos rankos.  Šiek tiek trūksta dešinės ir viršaus. Toks įspūdis, kad rankos iškirptos iš didesnės foto, o ne pačios savaime kalba šiame kadre (čia gal nelabai moku išreikšti minties  blush2.gif )Taip pat atitraukčiau rankas nuo fono, mažiau matytųsi medžiagos faktūra  4u.gif
Papildyta:

su viskuo sutinku 4u.gif
va cia palikau virsaus ir desines rolleyes.gif
user posted image

QUOTE(Afrė @ 2013 02 10, 17:56)
bet MB toks nekantrus,kad pykšt pokšt ir vsio. Atlikau aš savo, baigiau ir tu baik biggrin.gif Ir daugiau nekartosiu doh.gif

drinks_cheers.gif lygiai tas pats pas mane siandien buvo biggrin.gif

Rittules mergyte labai grazi wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tommika: 10 vasario 2013 - 18:08
QUOTE(Afrė @ 2013 02 10, 17:48)
View-show-grid

Ačiū, neradau pas save schmoll.gif Gaila...
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 02 10, 17:49)
Aciu noisy ir uz tai biggrin.gif

P.S.Nors aisku noretusi daugiau konkretumo  ax.gif  Kodel, kaip butu geriau ir  pan. Nes esu naujoke, mokausi, noreciau aiskesniu pastabu/pamokymu  ax.gif

Kad jb būtų geresnis, reikia bandyti kontrastą dėti, su juo žaisti, su curves daryti S formą, šviesint su curves "lanku" ir pan... žodž, žaisti belent kaip. Bandyti.
Spec dar sykį grįžau atgal pažiūrėti į foto ir... nu nepatinka. O kas būtų geriau buvę su šiom foto, net nežinau, čia net geras jb neišgelbėtų, manau. Pirmoj foto ta pagalvė, kam ji ten? Ranka lyg dusintų šunį, o dar ir šuns akys kokios primerktos, lyg dvėstų [mano nuomonė]. Fonas juodas, paskui pist šviesi ranka dar pridvėsęs šuo. trinčiau lauk iš karto. Dar ir šuns ausys, užpakalis nukirsti. Lovos apačia - baltas plėmas. Vyro ranka atrodo murzina dėl jb tokio. Pats jb labai pilkas.
Antra foto - nu ką aš žinau, gal ir gražiai miega tas šuo, bet rankos pirmam plane tokios didelės, plaukuotos, jb pilkas. Šuns viena vieta vos nesimato. Nu negražu man. Siūlau fotografuoti vieną šunį, jei jau nori ar tavo modeliukas jis, be rankų, kurios iš niekur išlenda... wa... smile.gif

Tommika -> švelnus toks prisilietimas rankų smile.gif kirpčiau dar viršaus ir raudonumą bandyčiau nuimti.

Amade -> Jokių vidinių blyksčių! smile.gif šioj temoj čia kaip taisyklė smile.gif ranka ant klaviatūros irgi nelabai simpatiškai atrodo smile.gif O pakaušis.. neee. Reikėjo iš aukščiau fotografuoti, tarsi pro jo nugarą, kad matytųsi ir ką jis ten daro, dbr pakaušis ir tiek. Ir dar blizga nuo blykstės smile.gif no no no

Teka -> wa šito ir aš nežinau. Žiūriu, kaip man gražiau, taip ir kerpu smile.gif
Fainos visai rankos, jų tiek daug, tokia šiluma jaučiasi, tik grūdo per daug man čia smile.gif Pabandyk kvadratu, nes dešinė nieko nesako smile.gif

Rittule -> Wa, gražus portretukas, būčiau daugiau apačios palikus smile.gif švelnus toks. ir viršaus trūksta smile.gif
Atsakyti