Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Sea Girl @ 2013 02 09, 01:17)
Kazkodel paglavojau, kad cia auto...ir baisiai uzpavydejau biggrin.gif  nes man auto isvis nesigauna, nu negaliu i save ziureti lotuliukas.gif  doh.gif turbut reikia kazkokio ikvepimo....

Įkvėpimo šiandien daug pas mane biggrin.gif Matyt meškos bunda iš žiemos miego biggrin.gif
Į save žiūrėti nuotraukose taip pat labai sunku smile.gif
Tikrai buvau įsitikinusi, kad čia voveraitės autoportetas ir buvau kur kas atlaidesnė. Jei jau išsiaiškinome , kad tai tiesiog portretas, tai apie drugelio būvimą joje jau net kalbos nėra ( puiku, kad jis atliko atpalaidavimo vaidmenį, tačiau neišvengiamai tą atlikęs, turėjo ir apleisti kadrą), man dar kliūna ranka, ji labai sunki ir didelė. Nesu tikra ar profilis yra pats geriausias rakuras fotografuoti ( šią) moterį, tačiau nuėmus plaštakę ir plaštaką, pakirpus dar drastiškiau viršaus, visai žiūrimas portretas.
Berniukas, man patiko, beveik centravimas, čia žiūrisi. Dėl ženko stop .burnytėje , kilo įvairių minčių. Kol nesupratau, kad tai ne čiulipunkas, man netgi labai patiko ( reklama, antireklama ,toks žurnalinis variantas) . Dabar, kai dašuto, kad tai ne saldainis, jau matu kitaip biggrin.gif . Visumoj - patiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 09 vasario 2013 - 01:31
QUOTE(Sea Girl @ 2013 02 09, 02:17)
Kazkodel paglavojau, kad cia auto...ir baisiai uzpavydejau biggrin.gif  nes man auto isvis nesigauna, nu negaliu i save ziureti lotuliukas.gif  doh.gif turbut reikia kazkokio ikvepimo....
Del daikciuko burnoje...jei tai butu koks kramtukas skirtas tokio amziaus vaikuciams, gal dar dar...arba valgomas daiktas(fotogeniskai atrodantis), o dabar man kazkaip toks vyresniam vaikui skirtas zaisliukas mazylio burnyteje nilabai... 4u.gif
Papildyta:
Turiu viena portreta...vel vaikas blush2.gif , nu bet geriau vaika fotografuoti, nei nieko.... biggrin.gif Gamtos nemegstu fotografuot, arbatos puodeliu irgi... biggrin.gif

Ech... Aš irgi negaliu žiūrėt... Nėra ko pavydėt... Bet tai aš truputį burbulas, o jūs tokios smulkmenos... Kauliukai fotogeniškai išsišovę biggrin.gif Tik žiūrėt į jus ir grožėtis... Tiesa, kad jau apie burbulus prašnekom, o kaip fotografuojate pilnesnius žmones? Man labai aktualu biggrin.gif Ar yra kokių paslapčių, ar viskas nuo situacijos priklauso?

O dėl žaisliuko, tai labai puikiai mes su visais tokiais draugaujam... Brolio lego čiupinėjam, žmogeliukus pietaut sodinam... Na būna, kad ir pakramsnojam... Kaip kad šįkart biggrin.gif Bet turėsiu galvoje, kad ko gero čia nelabai tinkamas dalykas.

Gražūs tavo portretai... Ak... Taip norėčiau protingai pakomentuot, bet tik jausmingai paaikčiosiu ir pasigrožėsiu... 4u.gif
Ačiū tau dar kartą už komentarus.
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2013 02 09, 02:27)
Tikrai buvau įsitikinusi, kad čia voveraitės autoportetas ir buvau kur kas atlaidesnė. Jei jau išsiaiškinome , kad tai tiesiog portretas, tai apie drugelio būvimą joje jau net kalbos nėra ( puiku, kad jis atliko atpalaidavimo vaidmenį, tačiau neišvengiamai tą atlikęs, turėjo ir apleisti kadrą), man dar kliūna ranka, ji labai sunki ir didelė. Nesu tikra ar profilis yra pats geriausias rakuras fotografuoti ( šią) moterį, tačiau nuėmus plaštakę ir plaštaką, pakirpus dar drastiškiau viršaus, visai žiūrimas portretas.
Berniukas, man patiko, beveik centravimas, čia žiūrisi. Dėl ženko stop .burnytėje , kilo įvairių minčių. Kol nesupratau, kad tai ne čiulipunkas, man netgi labai patiko ( reklama, antireklama ,toks žurnalinis variantas) . Dabar, kai dašuto, kad tai ne saldainis, jau matu kitaip biggrin.gif . Visumoj - patiko.

Och, kaip puikiai viską susakei smile.gif Ta pigi butaforija kitąkart pasistengs nenutūpti niekur... 4u.gif Kai tik padarys gerą darbą, stengsis išnykti kaip dūmas, blaškomas vėjo... Kažkaip net nepagalvojau, kad galiu jį visai nuimti... Vėliau flickre galėsiu parodyti ir portretinę jos nuotrauką. O šitą pabandysiu dar pakarpinėti. Ačiū. 4u.gif
Už komentarą berniuko portretui - ačiū bigsmile.gif Vadinasi, visgi kažkokią reikšmę šitas STOP gali įgyti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2013 02 09, 01:27)
Įkvėpimo šiandien daug pas mane biggrin.gif  Matyt meškos bunda iš žiemos miego biggrin.gif

Tai reikia tiketis greitai autoportretu sulauksim biggrin.gif

Voveraite, aciu 4u.gif
p.s. Voveraite, kaip tu vadiniesi flickr'yje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sea Girl: 09 vasario 2013 - 01:49
QUOTE(Sea Girl @ 2013 02 09, 02:48)
Tai reikia tiketis greitai autoportretu sulauksim biggrin.gif 
Voveraite, aciu 4u.gif
p.s. Voveraite, kaip tu vadiniesi flickr'yje?

voveraite1302, nes į savo pirmąjį vover@ite nebeįeinu - užuomarša... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(voveraite1302 @ 2013 02 09, 01:56)
voveraite1302, nes į savo pirmąjį vover@ite nebeįeinu - užuomarša...  smile.gif

suradau 4u.gif
Atsakyti
Netyčia prispaudžiau - ištryniau, dedu dar kartą, kad merginos nepyktų, jog komentarai yra, o apie ką - nesimato:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveraite1302: 09 vasario 2013 - 02:30
QUOTE(Sea Girl @ 2013 02 08, 19:17)
Gamtos nemegstu fotografuot, arbatos puodeliu irgi... biggrin.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif

man voveraites portrete apgamai kažkaip labai daug dėmėsio nuvagia.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2013 02 08, 21:55)
Ar yra daugiau šios fs nuotraukų? Kelintas kadras pagal eiliškumą fotosesijoje , šis kadras su medžiu?

Nežinau kodėl, bet man dauguma foto prie medžio ( aš vadinu kadras prie pušies) asocijuojasi su nepadarytais ND, t.y nepasiruošimu fs. Taip nutinka kai arba visai nesiruoši fotosesijai arba per mažai jai pasiruoši, kai pasibaigia visi vaizdiniai kuriuos atsinešei ir pardedi blaškytis...ką čia ir kaip dar nufotografavus biggrin.gif  ir tada atsiranda jis - išgelbėtojas - medis...ir sakai modeliui, stok va prie to nuostabaus kamieno ir susiliek su gamta biggrin.gif  O rezultatas beveik visada tas pats - portetas su pušimi.

Jei medis nedalyvavo iš anksto sukurtoje istorijoje, man jis tiesiog kliuvinys fotografijoje. IMHO.

labai geras komentaras. portretas su medžiu yra tapęs atskiru žanru..smile.gif
Atsakyti
noisy-B, labai patiko. Visai kitaip. Sutikciau su Ka del tamsiu vietu. Su rankom..., man dirbtinokai jos... Su tom rankom mistika... Nezinau pati kaip jas delioti... tongue.gif

Edva, man mergaites israiskele, kuodukas fainas, bandymas su tokia sviesa saunus, kliuna, kad neaisku is karto su kuo vaikas zaidzia, rauksles ant paklodes...

Inza, uzskaitau smile.gif Labai grazus ND smile.gif 5 ND uzskaitau.

sbo, skirtumas fone jau matyti saunuole, dar pataisyk estetines klaidas pagal patarimus ir bus liuks wink.gif

Giniatte, visur nepatinka tokia silpna, neisraiski sviesa ir JB....tiesa, uzkabino antroji, tik kadruociau kitaip... Daugiau veido su ausinem....Apatine dalis su paklode, numestu grotuvu, laidais, anklode, mano galva, nereikalinga, idomiau virsuj, kur emocija... Cia patinka sviesos kryptis, tik jos stipriai per mazai, del to nuotrauka per tamsi. Vaikinukui nusegciau laikrodi, nes jis atitraukia demesi nuo veido. Jei yra galimybe perdaryti, pabandyk smile.gif
Su daugiau rankos, nuotrauka su gitra, man labiau patinka ir del minkstesnes sviesos (bet jos vis vien man mazoka...) ir del pirstu padeties, kaires juodumos daugoka... Siaip JB toks var man nelabai patinka, paieskociau kitokio dar...

Suprem, spalvos, medeliukas grazus, bet merginos veidas ir poza statiski tokie, labai daug medzio kamieno kadre (kai nukerpu daugiau desines, kad ir iki kvadrato, man jau mieliau ziurisi. Atrodo, kad statmenas kadras toks geriau ziuretusi...) ir virs galvos daugiau erdves norisi... Kazkaip nieko nesako tas TIESIOG kamienas...

Foggy, aciu smile.gif

voveraites, foto erika labai taikliai pakomentavo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 09 vasario 2013 - 09:54
Sveikos, visa nakti sapnavau, kad fotografuoju, fotografuoju, fotografuoju... doh.gif Cia jau tas 4ND mano miega sujauke unsure.gif Ir dar sapnavau, kad neuzskaitet ir vel mano 4ND smile.gif

Kaip suprantu, is tikro neuzskaitot, ir reik vel perdaryt. Tik jau nelabai suprantu, kur kliuna estetika? Paskutinis ikeltas 4ND lyg be estetikos klaideliu, ar ne? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sea Girl @ 2013 02 08, 23:17)
Turiu viena portreta...vel vaikas blush2.gif , nu bet geriau vaika fotografuoti, nei nieko.... biggrin.gif Gamtos nemegstu fotografuot, arbatos puodeliu

as lygiai kaip tu,tik tu turi didesni pasirinkima tarp modeliu bigsmile.gif mano. visada du ir tie patys lotuliukas.gif
del portretuko man grazus 4u.gif

QUOTE(sbo @ 2013 02 09, 08:29)
Sveikos, visa nakti sapnavau, kad fotografuoju, fotografuoju, fotografuoju... doh.gif  Cia jau tas 4ND mano miega sujauke  unsure.gif  Ir dar sapnavau, kad neuzskaitet ir vel mano

irnesakyk.gif as daznai pasapnuoju kaip fokusuoju,delioju ir pan lotuliukas.gif
del tavo nd manau nesugroja obuoliai kartu su antru planu 4u.gif
Atsakyti