QUOTE(noisy-B @ 2013 02 08, 11:01)
O dėl sėdimų spardymų, tai pvz aš ir keliu čia foto, kad nesakytų: wow, kaip gražu, verčiau išgirsti trūkumus, patarimus, kaip galima buvo geriau padaryti ir ar įmanoma ištaisyti, tad visiškai nepykstu, kad niekas neliaupsina ir pan
Niekas ir nesake, kad reikia liaupsinti
Kalba ejo apie tai, kad reiketu pagalvoti (ir pasakyti) ne tik apie tai, kas nuotraukoje blogai, o ir apie tai, kas gerai. Ypac naujokems tai svarbu - ne tik del to, kad i kritika kuri nors jautriau reaguoja, bet ir del to, kad jos dar nezino, ka daro gerai ar blogai. Paskatinti ir pagirti - taip pat svarbu, kaip ir pasakyti, kas ne taip. Tai irgi mokymosi proceso dalis.
Siaip tai drisiu visgi pasakyti, kad toks poziuris - nereikia girti, geriau papeikti, kad kitakart geriau gautusi - yra labai tipiskai lietuviskas. Kadangi jau 14 metu nebegyvenu Lietuvoj ir jau seniai esu pripratusi prie kitokio, sakyciau, pozityvesnio, bendravimo budo, tai man kuo toliau, tuo keisciau atrodo tokios visokios smulkmenos - nereikia girti, nereikia aciu sakyti... nu gal ir nebutinai reikia, bet negi taip sunku gera zodi pasakyti? Liezuvis nenulus gi?
QUOTE(Alabama @ 2013 02 08, 11:19)
Nu bet pas tave tikrai pratruko kazkas pastaruoju metu, taip graziai, is dusios, fotografuoji
QUOTE(Maggie @ 2013 02 08, 11:37)
Archyvine patinka, sviesa ypac, labai grazi
QUOTE(sbo @ 2013 02 08, 13:05)
Mano fonas - tai daktai, gal reik tada istiso margo fono... Bet kitoms tai gavosi ir su daiktais
Bandyk su margu fonu. Jei gausis, ir vis tiek noresi su daiktais, patyrinek uzskaitytus ND, paziurek, kas ten kitaip negu tavo nuotraukose.
Papildyta:
QUOTE(sbo @ 2013 02 08, 13:32)
Nezinau, sufokusuoju, o fotoaparatas nefotografuoja, matyt del to, kad F maziausia 3.5, arba kad 18-135 mm?
Tai kad f cia ne prie ko. Yra minimalus fokusavimo atstumas, jei per arti, tai ir nefotografuos, nebent su rankiniu fokusu, bet fokuso vis tiek nebus.
Bandyk kuo daugiau prizuminti ir kuo atviresne diafragma naudoti. Su f16 tikrai nieko nesigaus, ypac jei dar prie 18 mm