Labas visoms
Na zinokit, merginos, esu visiskoj nevilty Nebezinau, ka ne taip darau, nu nesigauna man tas 4ND nors tu ka Ir F reiksme keiciau, ir fonus, ir atstumus, spyga, skirtumo back fone ryskaus nera... Rankos svyra, apie savaitgalines uzduotis net galvot negaliu, jei net tokios atrode paprasto 4ND negaliu atlikti Liudna, nuotaikos nera. Galiu ikelt cia begale variantu..Bet manau neuzskaitysit
QUOTE(sbo @ 2013 02 08, 14:46)
Labas visoms
Na zinokit, merginos, esu visiskoj nevilty Nebezinau, ka ne taip darau, nu nesigauna man tas 4ND nors tu ka Ir F reiksme keiciau, ir fonus, ir atstumus, spyga, skirtumo back fone ryskaus nera... Rankos svyra, apie savaitgalines uzduotis net galvot negaliu, jei net tokios atrode paprasto 4ND negaliu atlikti Liudna, nuotaikos nera. Galiu ikelt cia begale variantu..Bet manau neuzskaitysit
Viskas iseis, nusiramink
Perskaityk dar karta uzduoti: fotografuojame objektą nekeisdami diafragmos (o rasai F keiti, nereikia. Nustatai kokia viena reiksme.), nezūmindami, bet fiziškai keisdami atstumą iki objekto. Iš toliau, iš arčiau ir iš visai arti (tai reiskia judi kojytemis: pirmiausia nusiziuri fona, toleliau (palik nemaza atstuma) pastatai fotografuojama objekta, ji fotkini is labai arti, nieko fotike nekeiti, paeini toliau, vel fotkini ir po to dar is toliau). Čia irgi siūlomas kuo margesnis fonas, kad aiškiai matytųsi, kaip jis keičiasi fotografuojant iš skirtingų atstumų.
Lengviau kvepuok ir bandyk, visoms isejo ir tau iseis
QUOTE(o la la la @ 2013 02 08, 14:00)
Viskas iseis, nusiramink
Perskaityk dar karta uzduoti: fotografuojame objektą nekeisdami diafragmos (o rasai F keiti, nereikia), nezūmindami, bet fiziškai keisdami atstumą iki objekto. Iš toliau, iš arčiau ir iš visai arti (tai reiskia judi kojytemis: pirmiausia nusiziuri fona, toleliau (palik nemaza atstuma) pastatai fotografuojama objekta, fotkini is labai arti, nieko fotike nekeiti, paeini toliau, vel fotkini ir po to dar is toliau). Čia irgi siūlomas kuo margesnis fonas, kad aiškiai matytųsi, kaip jis keičiasi fotografuojant iš skirtingų atstumų.
Perskaityk dar karta uzduoti: fotografuojame objektą nekeisdami diafragmos (o rasai F keiti, nereikia), nezūmindami, bet fiziškai keisdami atstumą iki objekto. Iš toliau, iš arčiau ir iš visai arti (tai reiskia judi kojytemis: pirmiausia nusiziuri fona, toleliau (palik nemaza atstuma) pastatai fotografuojama objekta, fotkini is labai arti, nieko fotike nekeiti, paeini toliau, vel fotkini ir po to dar is toliau). Čia irgi siūlomas kuo margesnis fonas, kad aiškiai matytųsi, kaip jis keičiasi fotografuojant iš skirtingų atstumų.
Fotografuodama tris kartus nekeiciu F, turejau omenyje, kad bandziau tiesiog ir su F mazesne, ir su didesne... Visa kita darau kaip parasyta uzduotyje...
Mano fonas - tai daktai, gal reik tada istiso margo fono... Bet kitoms tai gavosi ir su daiktais
O aš žaviuosi visomis senėmis, nes be jų ši tema nebūtų tokia kokia yra Vienos pūkuotos, kitos nelabai, vienos daug tauškančios, kitos tik kaip vaiduokliai praskrieja su kokiu pastebėjimu nu ir t.t. tyngiu plėstis
Maggie, pirmojoje šviesa
Alabamos vaikų portretai žavingi
o la la la, nepasiduok ir įveik šitą pradėtą projektą
Labas
Maggie, pirmojoje šviesa
Alabamos vaikų portretai žavingi
o la la la, nepasiduok ir įveik šitą pradėtą projektą
Labas
QUOTE(sbo @ 2013 02 08, 15:05)
Fotografuodama tris kartus nekeiciu F, turejau omenyje, kad bandziau tiesiog ir su F mazesne, ir su didesne... Visa kita darau kaip parasyta uzduotyje...
Mano fonas - tai daktai, gal reik tada istiso margo fono... Bet kitoms tai gavosi ir su daiktais
Koks atstumas tarp fono ir fotografuojamo daikto?
Kokiu rezimu fotkini?
Kristaline, aciu, stengiuosi
Na, atnešu 4 ND kas gerai/blogai? Vis sunkiau tuos ND daryt
Va, paziurejau Amade 4ND, pvz.as negaliu is taip arti nufotografuoti objekto...
QUOTE(sbo @ 2013 02 08, 13:24)
Va, paziurejau Amade 4ND, pvz.as negaliu is taip arti nufotografuoti objekto...
o kodel..?
O la la la, kaip taip sugebejai atsiminti viska?
Koks pas tave objektyvas? su kokiu F fotografuoji?
QUOTE(sbo @ 2013 02 08, 13:46)
QUOTE(Tommika @ 2013 02 08, 14:25)
o kodel..?
Nezinau, sufokusuoju, o fotoaparatas nefotografuoja, matyt del to, kad F maziausia 3.5, arba kad 18-135 mm?
Jeigu su zoom'u, tada galiu is labai arti...O su kojom ne..
Papildyta:
QUOTE(ich @ 2013 02 08, 14:29)
O la la la, kaip taip sugebejai atsiminti viska?
Mano objektyvas 18-135 mm, pradzioje fotografavau su F5.6, siandien bandziau su F11, ir su F16
QUOTE(Amade @ 2013 02 08, 15:20)
Na, atnešu 4 ND [/img]
Tarp objekto ir fono skirtumas yra, fokusas irgi yra, horizontas neciuozia, gali buti truputyyyyyti sviesiau, bet uzskaitau
inc, as konspektuoju
QUOTE(o la la la @ 2013 02 08, 14:09)
Koks atstumas tarp fono ir fotografuojamo daikto?
Kokiu rezimu fotkini?
Kokiu rezimu fotkini?
Rankiniu rezimu fotografuoju. O atstumus visokius bandziau, dabar jau net neatseksiu... Tuoj gal dar idesiu koki varianta parodysiu