Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Labas visoms 4u.gif

Na zinokit, merginos, esu visiskoj nevilty sad.gif sad.gif sad.gif Nebezinau, ka ne taip darau, nu nesigauna man tas 4ND nors tu ka sad.gif Ir F reiksme keiciau, ir fonus, ir atstumus, spyga, skirtumo back fone ryskaus nera... Rankos svyra, apie savaitgalines uzduotis net galvot negaliu, jei net tokios atrode paprasto 4ND negaliu atlikti sad.gif Liudna, nuotaikos nera. Galiu ikelt cia begale variantu..Bet manau neuzskaitysit
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 02 08, 14:46)
Labas visoms  4u.gif

Na zinokit, merginos, esu visiskoj nevilty sad.gif sad.gif sad.gif Nebezinau, ka ne taip darau, nu nesigauna man tas 4ND nors tu ka sad.gif Ir F reiksme keiciau, ir fonus, ir atstumus, spyga, skirtumo back fone ryskaus nera... Rankos svyra, apie savaitgalines uzduotis net galvot negaliu, jei net tokios atrode paprasto 4ND negaliu atlikti sad.gif Liudna, nuotaikos nera. Galiu ikelt cia begale variantu..Bet manau neuzskaitysit

Viskas iseis, nusiramink mirksiukas.gif
Perskaityk dar karta uzduoti: fotografuojame objektą nekeisdami diafragmos (o rasai F keiti, nereikia. Nustatai kokia viena reiksme.), nezūmindami, bet fiziškai keisdami atstumą iki objekto. Iš toliau, iš arčiau ir iš visai arti (tai reiskia judi kojytemis: pirmiausia nusiziuri fona, toleliau (palik nemaza atstuma) pastatai fotografuojama objekta, ji fotkini is labai arti, nieko fotike nekeiti, paeini toliau, vel fotkini ir po to dar is toliau). Čia irgi siūlomas kuo margesnis fonas, kad aiškiai matytųsi, kaip jis keičiasi fotografuojant iš skirtingų atstumų.
Lengviau kvepuok ir bandyk, visoms isejo ir tau iseis tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 08 vasario 2013 - 13:06
QUOTE(o la la la @ 2013 02 08, 14:00)
Viskas iseis, nusiramink mirksiukas.gif
Perskaityk dar karta uzduoti:  fotografuojame objektą nekeisdami diafragmos (o rasai F keiti, nereikia), nezūmindami, bet fiziškai keisdami atstumą iki objekto. Iš toliau, iš arčiau ir iš visai arti (tai reiskia judi kojytemis: pirmiausia nusiziuri fona, toleliau (palik nemaza atstuma) pastatai fotografuojama objekta, fotkini is  labai arti, nieko fotike nekeiti, paeini toliau, vel fotkini ir po to dar is toliau). Čia irgi siūlomas kuo margesnis fonas, kad aiškiai matytųsi, kaip jis keičiasi fotografuojant iš skirtingų atstumų.
Lengviau kvepuok ir bandyk, visoms isejo ir tau iseis tongue.gif

Fotografuodama tris kartus nekeiciu F, turejau omenyje, kad bandziau tiesiog ir su F mazesne, ir su didesne... Visa kita darau kaip parasyta uzduotyje...

Mano fonas - tai daktai, gal reik tada istiso margo fono... Bet kitoms tai gavosi ir su daiktais
Atsakyti
O aš žaviuosi visomis senėmis, nes be jų ši tema nebūtų tokia kokia yra smile.gif Vienos pūkuotos, kitos nelabai, vienos daug tauškančios, kitos tik kaip vaiduokliai praskrieja su kokiu pastebėjimu rolleyes.gif nu ir t.t. biggrin.gif tyngiu plėstis hihihi.gif

Maggie, pirmojoje šviesa wub.gif

Alabamos vaikų portretai žavingi smile.gif

o la la la, nepasiduok ir įveik šitą pradėtą projektą 4u.gif

Labas
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 02 08, 15:05)
Fotografuodama tris kartus nekeiciu F, turejau omenyje, kad bandziau tiesiog ir su F mazesne, ir su didesne... Visa kita darau kaip parasyta uzduotyje...

Mano fonas - tai daktai, gal reik tada istiso margo fono... Bet kitoms tai gavosi ir su daiktais

Koks atstumas tarp fono ir fotografuojamo daikto?
Kokiu rezimu fotkini?

Kristaline, 4u.gif aciu, stengiuosi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 08 vasario 2013 - 13:12
Na, atnešu 4 ND g.gif kas gerai/blogai? ax.gif Vis sunkiau tuos ND daryt karsta.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Va, paziurejau Amade 4ND, pvz.as negaliu is taip arti nufotografuoti objekto...
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 02 08, 13:24)
Va, paziurejau Amade 4ND, pvz.as negaliu is taip arti nufotografuoti objekto...

o kodel..? g.gif
Atsakyti
O la la la, kaip taip sugebejai atsiminti viska? bigsmile.gif

QUOTE(sbo @ 2013 02 08, 13:46)

Koks pas tave objektyvas? su kokiu F fotografuoji?
Atsakyti
QUOTE(Tommika @ 2013 02 08, 14:25)
o kodel..?  g.gif

Nezinau, sufokusuoju, o fotoaparatas nefotografuoja, matyt del to, kad F maziausia 3.5, arba kad 18-135 mm? unsure.gif
Jeigu su zoom'u, tada galiu is labai arti...O su kojom ne..
Papildyta:
QUOTE(ich @ 2013 02 08, 14:29)
O la la la, kaip taip sugebejai atsiminti viska? bigsmile.gif
Koks pas tave objektyvas? su kokiu F fotografuoji?

Mano objektyvas 18-135 mm, pradzioje fotografavau su F5.6, siandien bandziau su F11, ir su F16
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 02 08, 15:20)
Na, atnešu 4 ND  [/img]

Tarp objekto ir fono skirtumas yra, fokusas irgi yra, horizontas neciuozia, gali buti truputyyyyyti sviesiau, bet uzskaitau biggrin.gif

inc, as konspektuoju biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 08 vasario 2013 - 13:37
QUOTE(o la la la @ 2013 02 08, 14:09)
Koks atstumas tarp fono ir fotografuojamo daikto?
Kokiu rezimu fotkini?

Kristaline,  4u.gif aciu, stengiuosi biggrin.gif

Rankiniu rezimu fotografuoju. O atstumus visokius bandziau, dabar jau net neatseksiu... Tuoj gal dar idesiu koki varianta parodysiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sbo: 08 vasario 2013 - 13:36