Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(-Tynka- @ 2013 02 07, 18:20)
Bingo  biggrin.gif man irgi lygiai tokia pat mintis iįkart kilo  drinks_cheers.gif
Tai ne vieną prie kito daiktuys arčiau sustumt, o žvakes arčiau prie saves pritraukt.. Kuo tolesnis atstumas tarp objektų, tuo geriau objektas fone išsilies..

na va, rašiau, kad atstumą didint... o ir žemesnį fotografavimo kampą rinktis, kad gėlės foną užpildytų... nu bet neklauso manęs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2013 02 07, 18:49)
negerai, mėlyna ..prieš tai įkeltas visai arti buvo, vos nedidelis nuklydimas

tai jau ryt bandyti is naujo teks.. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inza: 07 vasario 2013 - 18:05
QUOTE(-Tynka- @ 2013 02 07, 18:20)
Bingo  biggrin.gif man irgi lygiai tokia pat mintis iįkart kilo  drinks_cheers.gif
Tai ne vieną prie kito daiktuys arčiau sustumt, o žvakes arčiau prie saves pritraukt.. Kuo tolesnis atstumas tarp objektų, tuo geriau objektas fone išsilies.. plius, pagal šešėlius atrodo, kad reiktų iš priešingo kampo fotkinti.. nes dabar šviesa eina objektams iš už nugaros, šiek tiek šonu.. geriau būtų, jei šviesa būtų tau už nugaros arba iš šono bent..

Toje vietoje negaliu kitu kampu fotografuoti, nes tada matysis tai ko nereikia - virtuve, televizorius, sofos, laiptai ir t.t.
Bandziau jau visaip stumdyt tuos daiktus - rezultatas tas pats.
Bet jau gavau vienos merginos patarimu, bandysiu kita diena jais pasinaudoti, aciu Giniate 4u.gif

QUOTE(ich @ 2013 02 07, 18:25)
kokia diafragma? gal labai priverusi?

Taip, va cia ir buvo tikriausiai mano klaida, bandysiu su didesniu F, gal gausis smile.gif

QUOTE(Rittule @ 2013 02 07, 18:49)
o tu pati matai skirtumą fone?
blogai parenki ir fotografavimo kampą, jei fotografuotum ne iš aukštai, o pritūpusi daiktų lygyje..
man pirmoji labai patinka, antra so so..
o to sakinuko dėl proginio ir projekto nelabai supratau, prašom paaiškinti smile.gif
iš 365 pasidarys 12 ar kaip? smile.gif
negerai, mėlyna ..prieš tai įkeltas visai arti buvo, vos nedidelis nuklydimas

Fotografau lyg daiktu lygyje...

Aciu visoms uz komentarus, uz pagalba smile.gif
Atsakyti

QUOTE(erikamaja @ 2013 02 07, 05:51)

P.S ačiū visoms pastebėjusioms mano knygą. Mažoji mokosi skaityti, Kakė Makė dabar valdo biggrin.gif

O kiek tavo mazajai metuku? Pas mus Kake Make irgi prie skaitomiausiu knygeliu drinks_cheers.gif

QUOTE(Inza @ 2013 02 07, 09:24)
dar karteli 5ND naturaliam apsvietime:

mano ekrane melynuoja, auto gerokai baltesnis ax.gif
Atsakyti
Bandėm kažkada gražią tradiciją įvesti, komentuojant pasakyti ne tik tai, kas blogai, bet ir tai, kas gerai.
Gaila, kad neprigijo. Kiekviena foto turi kažką, kas joj yra gerai.

Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 02 07, 19:37)
Bandėm kažkada gražią tradiciją įvesti, komentuojant pasakyti ne tik tai, kas blogai, bet ir tai, kas gerai.

drinks_cheers.gif
Pastebejau ir as, kad dazniausiai pasakoma tik tai, kas blogai
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2013 02 07, 09:39)
Nezinau, man tai primena darzelio fotografa, kur i fona isodintas vaikas. Cia tik jis biski liudnas, kad i darzeli eina.

Pastarosios Lorettos Lux nuotraukos nekomentuosiu, kam primena darzeli, o kam ne, bet kai sayonara paminejo sia autore, tai man toji foto su Tomikos foto panasios nuotaika ir spalviskumu, ta norejau pasakyti ax.gif

QUOTE(Yvette @ 2013 02 07, 12:21)
Tai super mokinuke turiu tik ND atsiskaite IR gali darzelio vaikus fotografuot smile.gif

biggrin.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Sea Girl @ 2013 02 07, 19:08)
Pastarosios Lorettos Lux nuotraukos nekomentuosiu, kam primena darzeli, o kam ne, bet kai sayonara paminejo sia autore, tai man toji foto su Tomikos foto panasios nuotaika ir spalviskumu, ta norejau pasakyti ax.gif

Va, va, aš taip ir pagalvojau, kad čia šios autorės fotografija. smile.gif
Atsakyti
Na bet rimtai ta Lux foto nei šiokia, nei tokia... ten tipo fonas natūralus? tikrai atrodo kaip dirbtinis "darželinis" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tommika @ 2013 02 06, 22:09)
rodau šios dienos portretuką  ax.gif  

QUOTE(Yvette @ 2013 02 06, 23:57)
13psl. berniuko portretas laukia komentarų

Kad jau laukia, tai pakomentuosiu ir as ax.gif Svari, grazi, tvarkinga foto, su labai grazia minksta sviesa - bet mane ji glumina. Sterilumu. Ir centruotu kadravimu. Kad jis tikslingas, tai aisku buvo iskart - Tommika per daug stropi naujoke, kad is nezinojimo taip padarytu. Koks cia tikslas ir mintis - niekas nesako, ir man visiskai neaisku, nes toks kadravimas man nesiziuri ir tik dar labiau isryskina tuscia fona aplink vaika. Aisku, svarbiausia, kad pati Tommika suprato, ka daro ir kodel, bet jei jau tokia taisykles lauzanti naujokes foto dedama viesam aptarimui, tai gal vertetu paaiskinti, kodel butent taip daryta? Mes juk irgi norim suprasti smile.gif

QUOTE(Yvette @ 2013 02 07, 18:37)

QUOTE(sbo @ 2013 02 07, 18:55)
drinks_cheers.gif
Pastebejau ir as, kad dazniausiai pasakoma tik tai, kas blogai

Mano kuklia nuomone, tai yra sena sio forumo tradicija, vaizdingai vadinama "siknos spardymu", tikint, kad butent tokio "paskatinimo" budu geriausiai judama pirmyn. Man nuo pat pradziu nepatiko, nepatinka ir dabar, bet ne viena ir ne dvi vis prasosi tu paspardymu. Ir kai nuotraukas atnesa, daug kas praso: sakykit, kas negerai. Nu tai ko prasom, ta ir turim... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 07 vasario 2013 - 20:55
QUOTE(erikamaja @ 2013 02 07, 13:51)
Patiko viktorijos 09 autoportretas, tik tą grandinėlę, taip ir norisi nuo kaklo nudrėkst.

4u.gif
Ačiū smile.gif
Mane ta grandinėlė ne tiek erzina kaip ta dėmė, bandžiau klonuot, bet nelabai gerai gavosi, tai palikau taip kaip yra doh.gif doh.gif
Atsakyti
Jurzole, tokią užduotį Tommika gavo dėl kelių priežasčių.

Pirmiausia todėl, kad man pačiai patinka centravimas ir noriu to ar nenoriu, mokindama kažkurį laiką įtakosiu rezultatus. Iki tada, kol mokinukės pasuks savu keliu.
Manęs netrikdo nei centravimas šioje foto, nei horizontalus variantas. Tommika padarė taip, kaip man patinka, gal tame ir blogumas. Labai fainas komplimentas jai, kad primena Lorettos Lux darbus. Norėčiau aš kada tokį komplimentą gauti. Viena mano mylimų fotografių.

Antra priežastis na atsižvelgiant į tai, kad Tommika naujokė. Nežinau ar jūs pastebit, bet tie, kas nelabai gaudosi fotografijoje, dažniausiai centruoja fotografuodami. Jau ND polinkį centruoti galima pastebėti.
Taigi, Tommikai daviau tokią užduotį, su kuria ji galėjo lengvai susitvarkyti. Juk pradžiamokslės tikrai moka centruoti. Vat necentruotai fotografuoti yra sunkiau.

Užduotis kitoms naujokėms, papildoma, savaitgalinė. Pabandykit ir jūs padaryti tikslingą centruotą portretą smile.gif Bet apgalvodamos detales, neskubėdamos ir pasirodykit.

Dėl tos kitos dalies, kur nepacitavau, aš stengsiuosi ir teigiamus dalykus surašyti, nors ir iki šiol stengdavausi, nebent paskubomis komentuodavau. Tad jei ir tu pasistengsi, būsim jau dviese smile.gif

Liūdniausia dalis pabaigai. Į kelionę reikia paimti mašinos kėdutę, pasostę sūnui. Haselis nebetelpa į lagaminą verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 07 vasario 2013 - 21:14