Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

[quote=Inza,2013 02 06, 16:56]
o kokia šio ND esmė? fotografuojant prie skirtingų sąlygų baltas objektas visada turi gautis baltas? g.gif nes jau senokai vis pagalvoju ir nelabai sumąstau ax.gif o ir iš pateikiamų namų darbų man nepaaiškėja doh.gif
Papildyta:

Su tuo mėlynumu tai įdomiai, pvz išsididini foto, objektas tikrai baltas būna, tik fonas melsvas, pilkas....

Gal geriau daryti baltą objektą ne baltame fone?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giniatte: 06 vasario 2013 - 16:03
QUOTE(Giniatte @ 2013 02 06, )
Gal geriau daryti baltą objektą ne baltame fone?

sis nd ir turi buti daromas baltas daiktas baltame fone arba ne baltame bet pagrindinis objektas turi buti baltas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edeva: 06 vasario 2013 - 16:14
na mano pagrindinis daiktas gavos baltas. bent jau man. užskaitom? ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif citata is pirmo psl.
5. WB nustatymas. Baltą daiktą fotografuojame 2-jose aplinkose: natūraliam ir dirbtiniam apšvietime (kambario šviestuvai, be blico!). Kad geriau matytume skirtumą, darom po 3 foto kiekvienam apšvietime - automatiniu wb režimu, pusiau automatiniu (natūraliam – debesėlis, pavėsis, dirbtiniam apšvietimui – lemputė ir kt.) režimu ir rankiniu wb režimu.
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2013 02 06, 17:10)
sis nd ir turi buti daromas baltas daiktas baltame fone arba ne baltame bet pagrindinis daiktas turi buti baltas  4u.gif

Tai aš tą suprantu, nes ir parašyta pirmame psl. taip. Db keisčiau tikrai fono spalvą blush2.gif, jei reiktų vėl perdaryti nd
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giniatte: 06 vasario 2013 - 16:17
QUOTE(Giniatte @ 2013 02 06, 17:16)
Tai aš tą suprantu, nes ir parašyta pirmame psl. taip. Db keisčiau tikrai fono spalvą blush2.gif, jei reiktų vėl perdaryti nd

Aš tai užskaitau smile.gif ir aną užskaičiau.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 02 06, 16:49)
Pamegink pakartoti, ant to paties fono (maciau anoj temoj, kad ejai lapo pirkti fonui, tai negi dabar lauk ji mesi, vien del to, kad man nepatinka  mirksiukas.gif), tik pakaitaliok nustatymus, kad sviesiau gautusi, ir fokusa pamegink astresni isgauti. O del erdves - ne karpyti reikia, o kadruoti kitaip, pro fotoaparato akute ziurint. Arba kriauklytes kiek kitaip isdelioti, kad geriau kadra uzpildyti.

Sekmes  4u.gif Neskubek, pagalvok, kaip geriau padaryti, ir tikrai pasiseks  mirksiukas.gif

Ok, tikiuosi ryt bus šviesi diena, kad galėčiau kibti į darbus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Delicious @ 2013 02 06, 13:58)
Rittule, aš irgi už pirmą, bet sutinku su Vilnim dėl arbatinuko  mirksiukas.gif

dėl to pakelto arbatinuko trūkumo ir suabejojau pirma smile.gif n kadrų ir su juo, bet kažkaip nesižiūri ta mano ranka..

ačiū visoms pasisakiusioms 4u.gif

QUOTE(isora @ 2013 02 06, 14:44)
Rytinę foto turiu..senai turiu, nes mūsų rytai 90 proc tokie.... Jis visas lendą į būdą ir sako Fu...  biggrin.gif

biggrin.gif smagiai ..aš horizontaliai tokį vaizdelį fotografuočiau

Tekai užskaitau
o va bananai man kažkaip net nepadoriai žiūrisi, t.y. visai nesižiūri
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2013 02 06, 17:21)
Aš tai užskaitau smile.gif ir aną užskaičiau.

4u.gif

Ai laukiu kada bus trikojis, darysiu auto lotuliukas.gif, tiksliau bandysiu daryti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giniatte: 06 vasario 2013 - 16:32
QUOTE(Giniatte @ 2013 02 06, 17:31)

ir aš užskaitau
Atsakyti
Rittule, ačiū 4u.gif

kas dar? biggrin.gif
Atsakyti
Teka, man tas isdeges baltas fonas geriau patiko uz sita pilka mirksiukas.gif Bet objektas baltas. Uzskaitymu jau lyg nebereikia tau, turi tris.

Del fono namu darbui su WB: niekur nepasakyta, kad fonas turi buti baltas. Ir balta daikta baltame fone nera taip jau lengva gerai nufotografuoti, pacios matot. Kita vertus, nuo spalvoto fono baltas objektas (ypac jei jis blizgantis) gali atspalviu prisigaudyti ir nebeatrodys baltas. Bet visgi su neryskiu spalvotu fonu gal lengviau, sakyciau g.gif

As sita ND atsiskaiciau su balta vazele juodam fone, jei gerai prisimenu. Po n+k bandymu smile.gif
Atsakyti