[quote=Inza,2013 02 06, 16:56]
o kokia šio ND esmė? fotografuojant prie skirtingų sąlygų baltas objektas visada turi gautis baltas? nes jau senokai vis pagalvoju ir nelabai sumąstau o ir iš pateikiamų namų darbų man nepaaiškėja
Papildyta:
Su tuo mėlynumu tai įdomiai, pvz išsididini foto, objektas tikrai baltas būna, tik fonas melsvas, pilkas....
Gal geriau daryti baltą objektą ne baltame fone?
QUOTE(Giniatte @ 2013 02 06, )
Gal geriau daryti baltą objektą ne baltame fone?
sis nd ir turi buti daromas baltas daiktas baltame fone arba ne baltame bet pagrindinis objektas turi buti baltas
na mano pagrindinis daiktas gavos baltas. bent jau man. užskaitom?
citata is pirmo psl.
5. WB nustatymas. Baltą daiktą fotografuojame 2-jose aplinkose: natūraliam ir dirbtiniam apšvietime (kambario šviestuvai, be blico!). Kad geriau matytume skirtumą, darom po 3 foto kiekvienam apšvietime - automatiniu wb režimu, pusiau automatiniu (natūraliam debesėlis, pavėsis, dirbtiniam apšvietimui lemputė ir kt.) režimu ir rankiniu wb režimu.
5. WB nustatymas. Baltą daiktą fotografuojame 2-jose aplinkose: natūraliam ir dirbtiniam apšvietime (kambario šviestuvai, be blico!). Kad geriau matytume skirtumą, darom po 3 foto kiekvienam apšvietime - automatiniu wb režimu, pusiau automatiniu (natūraliam debesėlis, pavėsis, dirbtiniam apšvietimui lemputė ir kt.) režimu ir rankiniu wb režimu.
QUOTE(Edeva @ 2013 02 06, 17:10)
sis nd ir turi buti daromas baltas daiktas baltame fone arba ne baltame bet pagrindinis daiktas turi buti baltas
Tai aš tą suprantu, nes ir parašyta pirmame psl. taip. Db keisčiau tikrai fono spalvą , jei reiktų vėl perdaryti nd
QUOTE(Giniatte @ 2013 02 06, 17:16)
Tai aš tą suprantu, nes ir parašyta pirmame psl. taip. Db keisčiau tikrai fono spalvą , jei reiktų vėl perdaryti nd
Aš tai užskaitau ir aną užskaičiau.
QUOTE(Jurzole @ 2013 02 06, 16:49)
Pamegink pakartoti, ant to paties fono (maciau anoj temoj, kad ejai lapo pirkti fonui, tai negi dabar lauk ji mesi, vien del to, kad man nepatinka ), tik pakaitaliok nustatymus, kad sviesiau gautusi, ir fokusa pamegink astresni isgauti. O del erdves - ne karpyti reikia, o kadruoti kitaip, pro fotoaparato akute ziurint. Arba kriauklytes kiek kitaip isdelioti, kad geriau kadra uzpildyti.
Sekmes Neskubek, pagalvok, kaip geriau padaryti, ir tikrai pasiseks
Sekmes Neskubek, pagalvok, kaip geriau padaryti, ir tikrai pasiseks
Ok, tikiuosi ryt bus šviesi diena, kad galėčiau kibti į darbus
QUOTE(Delicious @ 2013 02 06, 13:58)
Rittule, aš irgi už pirmą, bet sutinku su Vilnim dėl arbatinuko
dėl to pakelto arbatinuko trūkumo ir suabejojau pirma n kadrų ir su juo, bet kažkaip nesižiūri ta mano ranka..
ačiū visoms pasisakiusioms
QUOTE(isora @ 2013 02 06, 14:44)
Rytinę foto turiu..senai turiu, nes mūsų rytai 90 proc tokie.... Jis visas lendą į būdą ir sako Fu...
smagiai ..aš horizontaliai tokį vaizdelį fotografuočiau
Tekai užskaitau
o va bananai man kažkaip net nepadoriai žiūrisi, t.y. visai nesižiūri
QUOTE(noisy-B @ 2013 02 06, 17:21)
Aš tai užskaitau ir aną užskaičiau.
Ai laukiu kada bus trikojis, darysiu auto , tiksliau bandysiu daryti
Rittule, ačiū
kas dar?
kas dar?
Teka, man tas isdeges baltas fonas geriau patiko uz sita pilka Bet objektas baltas. Uzskaitymu jau lyg nebereikia tau, turi tris.
Del fono namu darbui su WB: niekur nepasakyta, kad fonas turi buti baltas. Ir balta daikta baltame fone nera taip jau lengva gerai nufotografuoti, pacios matot. Kita vertus, nuo spalvoto fono baltas objektas (ypac jei jis blizgantis) gali atspalviu prisigaudyti ir nebeatrodys baltas. Bet visgi su neryskiu spalvotu fonu gal lengviau, sakyciau
As sita ND atsiskaiciau su balta vazele juodam fone, jei gerai prisimenu. Po n+k bandymu
Del fono namu darbui su WB: niekur nepasakyta, kad fonas turi buti baltas. Ir balta daikta baltame fone nera taip jau lengva gerai nufotografuoti, pacios matot. Kita vertus, nuo spalvoto fono baltas objektas (ypac jei jis blizgantis) gali atspalviu prisigaudyti ir nebeatrodys baltas. Bet visgi su neryskiu spalvotu fonu gal lengviau, sakyciau
As sita ND atsiskaiciau su balta vazele juodam fone, jei gerai prisimenu. Po n+k bandymu