Įkraunama...
Įkraunama...

Ar galima atsisakyti būti krikšto tėvais?

QUOTE(|kyo @ 2010 05 03, 13:20)
man ir atsake buti viena kriksto mama. (gal tai sutapimas gal ir ne) bet iskart vaikas susirgo man  verysad.gif

o jis susirgo turbūt pirmą kartą ar ir prieš kitus susirgimus kas nors krikštatėviaut atsisakydavo ? cool.gif

Bet kaip patogu, va ir atsirado ką apkaltint vaikui susirgus biggrin.gif . Žinot taip pamąsčiau, žmonės tokie keisti - pvz. sako, kad Bažnyčia visokiom pievom nesąmonėm tiki, maždaug tamsuoliai, o patys jau tokiom visiškom pievom linkę patikėt, kad ...

Čia kaip vienas kunigas pasakojo. Sako pakvietė duobės pašventint. Nuvažiavo, o joje aišku duobkasiai, tokie dar bisk paragavę darbuojas. Na sako kažkaip nei šis nei tas, reikia gi kažkaip iškrapštyt iš ten. Sako paprašiau, o anie maivos, nelipsim laimink su mum. Tai kunigėlis sumąstė - sako "vyrai, yra toks prietaras, kad jei su duobkasiais duobę šventini, tai anie greit miršta". Ir ką sau manot - suveikė žaibiškai biggrin.gif . Nors nei toks prietaras yra, nei apskritai Bažnyčia kažkokius prietarus propaguoja (atvirkščiai - tikėjimas jais vertinamas neigiamai, nelabai dera prie krikšto, ar ne?). Tai va ir čia pasiskaitai...viens prie vieno.

Atsakyti
QUOTE(CJF001 @ 2008 12 23, 12:17)
Mus su draugu kviecia kirkstyti jo pusbrolio vaikuti. Draugas labai nori, o as net nezinau. Vaikiukus myliu, atrodo viskas butu gerai, bet tie prietarai... Kad nesusituoke ir panasiai. ka jus manote apie tokius krikstatevius (nesusituokusius)? g.gif

Mes kai krikstijom draugu vaika, irgi nebuvom susituoke. Va mes kriksto teveliai, abu tuo metu laisvi, susipazinom oper musu krikstasunio krikstinas ir susituokem . Dabar jau patys auginam leliuka smile.gif Tad netikekit jokiais prietarais smile.gif

Ir dar neteko girdet, kad mkunigs neleidzia krikstyti, jei kas nesusituokes is kriksto tevu. kai mes savo sunu krikstijos, kunigas net neklause nieko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aciai: 12 liepos 2010 - 10:28
Jei kriksto tevai atsisako , tai vaikui "nunesa laime ". As tuo netikejau, bet teko isitikinti. Patys pabandykite paklausti zmoniu, kuriems nesiseka gyvenime ar ju nesikeite kriksto tevai ir nustebsite suzinoje atsakyma. Todel su savo vaiku nenoreciau ekspermentuoti. Atsisakyti gali tik nescia moteris nestuke.gif . Taip, kad linkiu jei nusprendete kirkstyti gerai apgalvokite ir nekaitaliokite kriksto tevu. O buti kriksto mama ar teciu, tai nereiskia, kad vaikui reikes pirkti brangias dovanas ir pildyti jo norus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Turiu beda - zinau kad musu prasys buti krikstateviais, o taip nenoriu verysad.gif Uosviai jau sake kad vyro sesuo musu prasys. Vyras tai kaip ir nepriestarauja, o man net bliaut norisi... Jau sakiau vyrui, kad nenoriu, o jis sako, kad nera kaip atsisakyt. Tai ka man daryt? Perlipt per save? Kokiu budu?
Atsakyti
QUOTE(vaida009 @ 2010 09 24, 13:45)
Turiu beda - zinau kad musu prasys buti krikstateviais, o taip nenoriu verysad.gif  Uosviai jau sake kad vyro sesuo musu prasys. Vyras tai kaip ir nepriestarauja, o man net bliaut norisi... Jau sakiau vyrui, kad nenoriu, o jis sako, kad nera kaip atsisakyt. Tai ka man daryt? Perlipt per save? Kokiu budu?

O kodėl jums nesinori būti? nesutariate gal? Ar daug krikšto vaikų jau turite?
Jei taip, tada užuominomis stenkitės apie tai pasakyti jiems smile.gif

Mes kitais metais ir krikštysime savo dukrytę, jau kaip ir esame apsisprendę ką kviesime, tikiuos neatsakys bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabrė: 24 rugsėjo 2010 - 17:56
QUOTE(aciai @ 2010 07 12, 11:26)
Mes kai krikstijom draugu vaika, irgi nebuvom susituoke. Va mes kriksto teveliai, abu tuo metu laisvi, susipazinom oper musu krikstasunio krikstinas ir susituokem . Dabar jau patys auginam leliuka smile.gif Tad netikekit jokiais prietarais smile.gif

Ir dar neteko girdet, kad mkunigs neleidzia krikstyti, jei kas nesusituokes is kriksto tevu. kai mes savo sunu krikstijos, kunigas net neklause nieko smile.gif

drinks_cheers.gif mes lygiai taip pat su dabar jau vyru krikstijom pirmaji krikstasuni kai dar tik draugavom, dabar jau vede ir turim savo lelkia, bei krikstysim dar viena sesers suneli ax.gif ir kunigelis nieko neklausinejo ax.gif

tad tikrai nemanau kad kas nors blogo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(gabrė @ 2010 09 24, 18:50)
O kodėl jums nesinori būti? nesutariate gal? Ar daug krikšto vaikų jau turite?
Jei taip, tada užuominomis stenkitės apie tai pasakyti jiems smile.gif

Gal del to, kad kai as laukiaus nestuke.gif vyro sesuo man kelis kartus tokiu fraziu mestelejo... Pati iki tol nestuke.gif nebuvus. O va dabar tai ji netgi labai nestuke.gif . Gal per daug sureiksminu tuos jos pasakymus, bet man sirdi labai uzgavo ir kazkaip nesinori ju vaikucio krikstyti verysad.gif Jie patys dar neprase, bet uosviene jau pasake kad musu prasys (cia taip pastoviai bendraujama per uosviene). Tai as jau sakiau kad nenoreciau, kad man per diedle atsakomybe. Bet manes niekas giret nenori...
Atsakyti
QUOTE(vaida009 @ 2010 09 27, 08:38)
Gal del to, kad kai as laukiaus  nestuke.gif vyro sesuo man kelis kartus tokiu fraziu mestelejo... Pati iki tol  nestuke.gif  nebuvus. O va dabar tai ji netgi labai  nestuke.gif . Gal per daug sureiksminu tuos jos pasakymus, bet man sirdi labai uzgavo ir kazkaip nesinori ju vaikucio krikstyti verysad.gif  Jie patys dar neprase, bet uosviene jau pasake kad musu prasys (cia taip pastoviai bendraujama per uosviene). Tai as jau sakiau kad nenoreciau, kad man per diedle atsakomybe. Bet manes niekas giret nenori...

Matosi tarp jūsų vyksta nesutarimai g.gif O gal nepiktai kas nors buvo pasakyta, o jūs priėmėt rimtai visą tai...?

Manau tu dabar tada užuominomis pasakyk, kad nenori įsipareigojimų ir nenorėtum niekad būti krikšto mama. Nelauk iki paskutinės minutės ax.gif Nes tada gali būti ir nemandagu būti. O vyras kaip reaguoja jūsų? Palaiko jumis ar norėtų eiti?
Atsakyti
QUOTE(vaida009 @ 2010 09 24, 14:45)
Turiu beda - zinau kad musu prasys buti krikstateviais, o taip nenoriu verysad.gif  Uosviai jau sake kad vyro sesuo musu prasys. Vyras tai kaip ir nepriestarauja, o man net bliaut norisi... Jau sakiau vyrui, kad nenoriu, o jis sako, kad nera kaip atsisakyt. Tai ka man daryt? Perlipt per save? Kokiu budu?

Jau manau geriau gražiai atsisakyti negu būti krikšto tėveliais per prievarta schmoll.gif Juk apsiimti reikia ne tik atsakomybe bet ir lankyti vaikuti teks, dėmesio jam skirti,bendrauti su tėveliais ir.t.t.t....Jei jaučiate kad to padaryti negalėsite/nenorėsite manau jau geriau atsisakyti nei sutikti.O čia jau tėveliai turi suprasti jūsų norą ir neversti...Jei nesupras, tai jau jų rūpestis ir problema...Aš asmeniškai jei nenorėčiau būti krikšto mama tai tikrai atsisakyčiau, tik aišku gražius žodžius parinkdama ir paaiškindama kodėl atsisakau...Išimtis... nebent jau nebūtų jiems pasirinkimo ko imti į krikšto tėvelius, bet ir tai gerai pamastyčiau (o jei noro nėra manau tada geriau ir nepradėti)...Kaip sakoma "per prievartą mielas nebusi" mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 0rchideja: 11 spalio 2010 - 10:28
Aš atsisakiau būti krikšto mama antros kartos pusseserės dukrai, nes mes visiškai nesigiminiaujame, nebendraujame ir prašymas būti krikšto mama man buvo kaip žaibas iš giedro dangaus - daugiau negu keistas blink.gif Čia vos ne tas pats, kas visiškai svetimi žmonės prašytų.
Atsakyti
Na man kaskodel keista, yra sakoma, kad negalima atsisakyti. Bet turbut nauji laikai naujos taisykles...
Atsakyti
QUOTE(Beštuliukas @ 2010 10 18, 19:42)
Aš atsisakiau būti krikšto mama antros kartos pusseserės dukrai, nes mes visiškai nesigiminiaujame, nebendraujame ir prašymas būti krikšto mama man buvo kaip žaibas iš giedro dangaus - daugiau negu keistas  blink.gif  Čia vos ne tas pats, kas visiškai svetimi žmonės prašytų.

sutinku drinks_cheers.gif krik6tyti reikia vaika, kurio gyvenime galesi realiai dalyvauti ir jam kazka duoti
Atsakyti