Aš pati neapgalvotai sutikau būti krikštamote ir dabar dėl to gailiuosi. Žmonės gyvena gan toli, vaiko aplankyt sąlygų anksčiau neturėjau, dabar su mažais vaikais irgi po Lietuvos kaimus lakstyt nelabai išeina. Tad vaikas kaip ir liko be kūmos. Tada kai kvietė buvau ką tik baigusi mokyklą, atrodė didelė garbė, kad tėvo giminės, su kuriais visiškai nebendrauju mane prisiminė ir euforijos apimta sutikau. O jei būčiau kaip temos autorė atsisakiusi būtų tikrai geriau išėję vaiko atžvilgiu.
aišku, nesmagu atsisakyti, bet geriau neužsikrauti atsakomybės. aš turiu vieną krikštytą ir to vaiko per akis.
nemėgstu tokių krikšto tėvų, kurie turi galybę krikštavaikių ir nei vienam dėmesio neskiria. aš tokius turiu. tfu. net nežino mano adreso, su gimimo diena per trisdešimt metų vieną kartą pasveikino. nereik dovanų, ale kai nė sms neparašo tai ką aš žinau...
nemėgstu tokių krikšto tėvų, kurie turi galybę krikštavaikių ir nei vienam dėmesio neskiria. aš tokius turiu. tfu. net nežino mano adreso, su gimimo diena per trisdešimt metų vieną kartą pasveikino. nereik dovanų, ale kai nė sms neparašo tai ką aš žinau...
QUOTE(rasiux- @ 2008 04 24, 20:54)
Aš pati neapgalvotai sutikau būti krikštamote ir dabar dėl to gailiuosi. Žmonės gyvena gan toli...
Ta pati situacija man atsitiko. Budama 13 metu, gavau pakvietima tapti krikstamote, tada tas mane pamalonino, pasjutau, kad jau suaugusi. O dabar , krikstadukra gyvena gan toli, beveik nebendraujam su ta seima. Tai ir gaunas, kad nuvaziuoju simboliskai, karta per metus, pasveikinti vaika gimimo dienos proga ir viskas.
Savo vaikams tokiu krikstateviu nelinkeciau , bet ir su savim nieko padaryti negaliu
Nu sako blogai, o kaip istikruju nezinia
QUOTE(Donaldziukas @ 2008 04 30, 15:26)
Nu sako blogai, o kaip istikruju nezinia
O koks paaiskinimas? Kodel blogai? Kazkaip argumentuoja?
Ir aš noriu to paties paklausti?
Ar galima atsisakyti krikštyti vaiką? Pusseserė susidūrė su šia problema, kad jos vaikelį jau dvi kandidatės atsisakė krikštyt, motyvuodamos tuo, kad didelė atsakomybė.Ar iš vaikelio atimama laimė?
mano galva, krikštyt vaiką yra didelė garbė ir pasitikėjimas, ir aš niekada nedrįsčiau atsisakyti tokio įpareigojimo...
Ar galima atsisakyti krikštyti vaiką? Pusseserė susidūrė su šia problema, kad jos vaikelį jau dvi kandidatės atsisakė krikštyt, motyvuodamos tuo, kad didelė atsakomybė.Ar iš vaikelio atimama laimė?
mano galva, krikštyt vaiką yra didelė garbė ir pasitikėjimas, ir aš niekada nedrįsčiau atsisakyti tokio įpareigojimo...
QUOTE(*DAIVA* @ 2005 02 15, 20:21)
ATSISAKYT KRIKSTATEVIAIS BUTI TIKRAI NEGALIMA TAIP PAT KAIP NEGALIMA NESCIOM KRIKSTYTI, NES PASAK SENESNIU ZMONIU VIENAS VAIKAS NEGYVENS. IR TIKRAI ZINAU TOKI ATVEJI O DEL VAIKU SKAICIAUS TAI KIEK ISEINA TIEK IR KRYKSTIJI.
Pakvietimas būti krikštatėviais yra didelė garbė ir pasitikėjimas. Niekada neatsisakyčiau tokio prašymo. O dėl dovanų - nereikia taip visko sureikšminti. Svarbiausia- dėmesys. geriau būti bloga krikšto mama, negu atsisakyti. Maža kas, nors prietarai yra prietarai...
netikiu jokiais prietarais.aisku yra prietaru su logika,bet dauguma ju man tiesiog kvaili.mus pakviete krikstyt mano pusbrokio vaikiuka.as ju paklausiau ar jiems nerugdo tai,kad mes toli gyvenam ir retai matysim.jie atsake,kad ne taigi mes sutikom.man atrodo,kd yra 2 kategorijos zmoniu.vieniem svarbu,kad vaikas butu pakrikstytas,o ka darys kriksto tevai rupinsis ar ne jiem nesvarbu.o yra tokiu kurie kriksto tevus renkas labai kruopsciai.o kas liecia atsisakyma su visokiom atmaskem siulau pagalvot,o ka darytumet jei visi ko jus prasot but kriksto tevais visi atmaskes metys.
as irgi girdejau,kad kai atsisako,tai vvaikeliui negerai,kaip ten is tiesu nezinau,gal tik prietarai
o kai mano pusesere pakviete buti kryksto mama savo dukrytes,tai skrajojau padebesiais,labai myliu vaikus, ir nors nera galimybes daznai matytes,ne sjie gyvena toli,visviena stengiuos nepamirsti,perku dovanas ir t.t.
o kai mano pusesere pakviete buti kryksto mama savo dukrytes,tai skrajojau padebesiais,labai myliu vaikus, ir nors nera galimybes daznai matytes,ne sjie gyvena toli,visviena stengiuos nepamirsti,perku dovanas ir t.t.
As deja atsisakius buti kriksto mama jau tris kart .Labai atsakingai ziuriu i sias pareigas,o zmogiukai,kurie kviete tiesiog nori krikstynu baliaus.Juo labiau gyvena labai toli nuo Lietuvos.Kandangi nesijauciau jog galesiu ranka prie sirdies pridejus pasakyti,kad esu gera kriksto mama-atsisakiau .Nors tuos vaikucius kaip ateitis parode myliu daug labiau nei veliau isrinkti kristateviai .Todel gerai pamascius kazin ar teisingai pasielgiau....