Įkraunama...
Įkraunama...

Ar galima atsisakyti būti krikšto tėvais?

Kiek domėjausi papročiais, sakoma, kad jei atsisakoma būti krikštatėviu (nebent sužino moteris, kad laukiasi), tas vaikas bus nelaimingas. Aišku, tai tik prietarai, bet... Todėl tėvai turi labai gerai apmąstyti, kokius žmones kviečia būti kūmais. Keista, kai kviečia moteris, kuri jums yra nemaloni, tiek pati, tiek ir jos vaikas, matyt gerai mokate slėpti savo požiūrį.
Atsakyti
QUOTE(Taide @ 2007 06 20, 13:59)
Kiek domėjausi papročiais, sakoma, kad jei atsisakoma būti krikštatėviu (nebent sužino moteris, kad laukiasi), tas vaikas bus nelaimingas. Aišku, tai tik prietarai, bet... Todėl tėvai turi labai gerai apmąstyti, kokius žmones kviečia būti kūmais. Keista, kai kviečia moteris, kuri jums yra nemaloni, tiek pati, tiek ir jos vaikas, matyt gerai mokate slėpti savo požiūrį.

nu zinokit SIAUBAS..........Tiek dabar cia prisiskaiciau,kad net verkiu dabar ....
As buvau pakvietusi savo drauge i kriksto mamas,ir ji atsisake del finansu,ir del to -kad kriksto vaiku ji jau turi daug..........SIAUBAS.........Tai reiskiasi,kad dabar mano mergaite bus nelaiminga ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Atsakyti
musu su vyru nori prasyti kad butume kriksto tevais, bet jis grieztai atsisako na bent jau man taip sako kada ne jokais budais nebusiu, sako jei tu nori prasau, o as taikrai ne, tai va pasakysiu kad negalima niekaip atsisakyti kad vaiukuiciu blogas zenklas gal apsigalvos, nes as tai labai noreciau buti kriksto ,mama
Atsakyti
QUOTE(jolanciukasxxx @ 2007 06 23, 15:20)
musu su vyru nori prasyti kad butume kriksto tevais, bet jis grieztai atsisako na bent jau man taip sako kada ne jokais budais nebusiu, sako jei tu nori prasau, o as taikrai ne, tai va pasakysiu kad negalima niekaip atsisakyti kad vaiukuiciu blogas zenklas gal apsigalvos, nes as tai labai noreciau buti kriksto ,mama

na nezinau,bet cia mane visi ramina,kad cia didziausia nesamone,ir kad cia tik prietaras toks...Ta prasme jeigu tiketi visais prietarais,tai gyvenime labai daug ko negalima isvis daryti,arba daryti kitaip...
Sako,didesne nesamone NENOROM krikstinti g.gif
ai,as jau cia isvis nieko nesuprantu g.gif
Atsakyti
QUOTE(joločka @ 2007 06 01, 20:24)
Man labai aktuali tema  ax.gif  Mus su vyru pakvietė būti krikštatėviais, bet priš savaitę sužinojau, kad laukiuosi. Tai jau geriau bandysiu išsisukti nuo krikštynų. Tikrai nenoriu rizikuoti  vaikučiais.

O kodel jus rizikuojate? g.gif negi del prietaru, tada jau gyvenimas zluges, nes ju tiek daug ir tiek daug ko negalima daryti, o mes vis tiek darome doh.gif
Na bet cia jusu pasirinkimas.

QUOTE(ramuniuks @ 2007 06 01, 21:15)
Ir mes turim šią dilemą g.gif
geri draugai paprašė būti krikšto tėvais jų sūnui smile.gif dabar sukam galvą ne dėl to ar norim rūpintis ar ne, nes tikrai norim, bet dėl to kaip bus pačių krikštynų metu su mūsų dukra, bijau, kad pradės šaukti ant visos bažnyčios kai pamatys, kad kitas vaikas man ar vyrui ant rankų blink.gif

Mes irgi pakvieteme buti krikstateviais savo draugus, kuriuos vienintelius maciau vertus jais buti musu tarpe. Jie turi taip pat dukryte 6 dienom jaunesne nei musu biggrin.gif Todel taip pat sukome galvas kaip bus baznycioje, bet nusprendem, kad tuo metu su ju mazyle pasivaikscios lauke jos mociute. Ir nematau nieko cia blogo, o poto visi vaziuosime fotografuotis ir svesti thumbup.gif
Labai jau laukiu, tikiuosi viskas pavyks gerai
Atsakyti
QUOTE(irmusia @ 2007 06 23, 23:30)
O kodel jus rizikuojate?  g.gif negi del prietaru, tada jau gyvenimas zluges, nes ju tiek daug ir tiek daug ko negalima daryti, o mes vis tiek darome doh.gif
Na bet cia jusu pasirinkimas.
Mes irgi pakvieteme buti krikstateviais savo draugus, kuriuos vienintelius maciau vertus jais buti musu tarpe. Jie turi taip pat dukryte 6 dienom jaunesne nei musu  biggrin.gif Todel taip pat sukome galvas kaip bus baznycioje, bet nusprendem, kad tuo metu su ju mazyle pasivaikscios lauke jos mociute. Ir nematau nieko cia blogo, o poto visi vaziuosime fotografuotis ir svesti  thumbup.gif
Labai jau laukiu, tikiuosi viskas pavyks gerai

netiki prietarais ??
as irgi labai laukiu dukrytes krikstynu.o jau pergyvenu,kad visas butu gerai-tai apsakyti nemoku rolleyes.gif
kada krikstynos ??
Atsakyti
QUOTE(Taide @ 2007 06 20, 12:59)
Kiek domėjausi papročiais, sakoma, kad jei atsisakoma būti krikštatėviu (nebent sužino moteris, kad laukiasi), tas vaikas bus nelaimingas. Aišku, tai tik prietarai, bet...

blink.gif ir mums buvo atsisake blink.gif
Atsakyti
Sako, kad negalima, bet man tie prietarai nesąmonė irnesakyk.gif . Manau, kad tikrai nieko tokio, jei atsisako dėl vienų ar kitų priežąsčių drinks_cheers.gif .
Atsakyti
manęs paprašė giminaitė, kad būčiau krikšto mama jos dukrytės.bet sakoma, kad negalima iki vestuvių krikštyti tos pačios lyties vaiko(pirmo), nes laimę atiduosiu... net nzn ka dbr daryt...sutrikus esu.. ar tikit tokiais dalykais?
Atsakyti
as savo sesers mergaite krikstijau netekejus, sunu- jau kartu su savo vyru.

kazkaip gal nezinojau tu prietaru tai ir nesijaudinau. nesijauciu laime atidavus biggrin.gif

is kitos puses, kai zinai, tai ir kirbes negera mintis galvoj g.gif
Atsakyti
Viskas prietarai!
Atsakyti
QUOTE(kitik @ 2006 06 12, 16:43)
pussesere pakviete mane buti jos dukreles krikstamote....bet atsisakiau, nes siuo metu Uzsieny...grizti nezinau kada tiksliai grisiu... Beje kelione ir ne pigi...dar dovanos ir visa kita....blink.gif tad pasakiau, kad geriau paieskotu ko nors kito..Ir dar: pagalvojau, kad labai didele bus atsakomybe, kadangi netoli jos gyvena mano mociute, su kuria neispudingai nuo vaikystes sutariam:)....tad jeigu kada nenupirkciau ko puskes mergaitei dovanu....visa gimine zinotu.....kaip elgtumetes sioje situacijoje?

teisingas poelgis is tavo puses...
Atsakyti