Įkraunama...
Įkraunama...

Ar galima atsisakyti būti krikšto tėvais?

QUOTE(rusrena @ 2006 12 14, 13:37)
To krašto seni žmonės sako, kad šiluma ir meilė vaikeliui reikalinga, o ne stora piniginė.

Teisingai sako (kai rašiau "įvertinus galimybes" storos piniginės minty neturėjau wink.gif ), bet jei žmogus turi priežasčių atsisakyt (pvz. atstumas jai gal irgi priežastis smile.gif ), nieko blogo kad atsisako. Geriau kad eitų iš širdies norėdami būt to vaikučio krikštatėviais, o neturėdami kur dėtis, nes nepatogu atsisakyt...

Taip ir ištekėt už nemylimo gali, nes nepatogu gi atsisakyt tongue.gif

O kad negalima tėra prietarai, bet apie juos jau kita tema...Čia geriau kalbėt apie tą žmogišką pusę kaip jaučiamės ir kaip reaguojama į tai kada atsisakoma. Tikrai nenorėčiau, kad mano vaiko krikšto mama būtų kažkas, kas nenorėjo, bet neturėjo kur dėtis, nes nemokėjo atsisakyt.
Atsakyti
Aš pritariu tavo poelgiui. Jei širdim jauti, kad nenori/negali/nemyli/ir t.t. tai geriau jau ir atsisakyti.
Man atrodo, bet kurie tėvai, prieš kviesdami žmones tapti krikštatėviais, tiesiog privalėtų "prazonduot" iš anksto apie norimų krikštatėvių ketinimus, požiūrį. Kam ta bereikalinga įtampa.
Aš dabar labai gailiuosi, kad sutikau prieš 10 metų tapti krikštamote. Nepatyrusi buvau, bijojau atsisakyti. Kur ten, ką pagalvos giminės, tėvai doh.gif Ir sutikau. O dabar... Jau 10 metų, o NEKENČIU aš to vaiko, netgi ne tai, kad nemyliu. Ką man daryt dabar... kartis ar ką... nesveikinu nei per šv.Kalėdas, nei per gimtadienį. Na, nebent per save "perlipu", tada...Aišku, vaikas nekaltas, kad mano toks požiūris. Tėvai gi rinko pagal piniginę. Tik kad nepasiteisino.. cool.gif
O buvo vaikas šalia, kitas toj pačioj šeimoj... Po šiai dienai negaliu širdies savo nuo jo atplėšt.. Bet ne mano krikšto vaikas, nors labai norėjau..
Atsakyti
Mums irgi iškilo ši problema: paskambino pusseserė, kuri prieš 5 metus išvyko gyventi į Angliją, pranešė, kad grįžta mėnesiui atostogų ir paprašė būti jos dviejų vaikų (2 ir 1 m.) krikštatėviais doh.gif Pastaruosius 5 metus su šia pussesere visai nebendravom, o prieš tai irgi retai, vaikus pamatysim pirmą kartą, vėliau ir kažin ar susitiksim, žodžiu nėra jokio ryšio ir bendravimo, bet kaip atsisakyti g.gif Pusseserė motyvuoja tuo, kad nori vaikams krikštatėvių, kurie jau vedę ir turi vaikų, o tokie mes vieninteliai cool.gif Nežinau, ką daryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2007 05 27, 19:42)
Mums irgi iškilo ši problema: paskambino pusseserė, kuri prieš 5 metus išvyko gyventi į Angliją, pranešė, kad grįžta mėnesiui atostogų ir paprašė būti jos dviejų vaikų (2 ir 1 m.) krikštatėviais doh.gif Pastaruosius 5 metus su šia pussesere visai nebendravom, o prieš tai irgi retai, vaikus pamatysim pirmą kartą, vėliau ir kažin ar susitiksim, žodžiu nėra jokio ryšio ir bendravimo, bet kaip atsisakyti g.gif Pusseserė motyvuoja tuo, kad nori vaikams krikštatėvių, kurie jau vedę ir turi vaikų, o tokie mes vieninteliai cool.gif Nežinau, ką daryti g.gif

Aš manyčiau, kad vertėtų sutikti.... g.gif . Gal taip atnaujinsit savo ryšius, pradėsit bendrauti... 4u.gif
Atsakyti
prietarai, tai ir liks prietarais, kas jeis tiki, tiems nelaimes ir pildosi. kodel visi prietarai tik blogi buna, o geraisiais nieks netiki.
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2007 05 27, 19:42)

Na taip, dilema... g.gif o judu su vyru turit bendru kriksto vaiku? ar apskritai kriksto vaiku turit? jei tai pirmi kriksto vaikai, as turbut sutikciau mirksiukas.gif nors kita vertus, jei santykiu ner artimesniu g.gif bet gal jie atsirastu?
Atsakyti
QUOTE(Spragtukas @ 2007 06 01, 14:22)
Na taip, dilema... g.gif o judu su vyru turit bendru kriksto vaiku? ar apskritai kriksto vaiku turit? jei tai pirmi kriksto vaikai, as turbut sutikciau mirksiukas.gif nors kita vertus, jei santykiu ner artimesniu g.gif bet gal jie atsirastu?

Bendrų tai neturim ax.gif Sutikom pakrikštyti, bet tik vieną (metukų mergytę), nes manau, kad du būtų per daug, bigsmile.gif Vyresniam berniukui sakė bandys ką nors surasti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2007 06 01, 15:07)
Bendrų tai neturim ax.gif Sutikom pakrikštyti, bet tik vieną (metukų mergytę), nes manau, kad du būtų per daug, bigsmile.gif Vyresniam berniukui sakė bandys ką nors surasti 4u.gif

Na va, ir iseitis atsirado. Puiku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*DAIVA* @ 2005 02 15, 20:21)
ATSISAKYT KRIKSTATEVIAIS BUTI TIKRAI NEGALIMA TAIP PAT KAIP NEGALIMA NESCIOM KRIKSTYTI, NES PASAK SENESNIU ZMONIU VIENAS VAIKAS NEGYVENS. IR TIKRAI ZINAU TOKI ATVEJI sad.gif  O DEL VAIKU SKAICIAUS TAI KIEK ISEINA TIEK IR KRYKSTIJI. biggrin.gif

Man labai aktuali tema ax.gif Mus su vyru pakvietė būti krikštatėviais, bet priš savaitę sužinojau, kad laukiuosi. Tai jau geriau bandysiu išsisukti nuo krikštynų. Tikrai nenoriu rizikuoti vaikučiais.
Atsakyti
O aš atsisakiau būti krikšto mama, manau ,nieko blogo.Man turi patikti ir vaikas ir mama, o jei nepatinka, tai kaip galiu prieš dievą pažadėt, kad juo rūpinsiuos blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Ir mes turim šią dilemą g.gif
geri draugai paprašė būti krikšto tėvais jų sūnui smile.gif dabar sukam galvą ne dėl to ar norim rūpintis ar ne, nes tikrai norim, bet dėl to kaip bus pačių krikštynų metu su mūsų dukra, bijau, kad pradės šaukti ant visos bažnyčios kai pamatys, kad kitas vaikas man ar vyrui ant rankų blink.gif
Atsakyti
Manaukad ne tik galima atsisakyti, bet ir būtina,jeigu esate tikri jog nebūsite tikrais krikštatėviais, tai ne tik paties krikštatėviams bus gerai, bet ir vaikui,nes viskas bus sazininga.
Atsakyti