Įkraunama...
Įkraunama...

Ar galima atsisakyti būti krikšto tėvais?

QUOTE(vasara04. @ 2010 11 25, 12:05)
Aciu uz paguoda, mes jau susiradom kitus  :geda2: Tik ten buvo atsakyta mums ne del prietaru, kad ji laukiasi ir panasiai, ji tiesiog labai sureismina, ta fakta, kad laukiasi, VIS PRIMINDAMA AS GI LAUKIUOSI, NU KUR AS SU PILVU, man bus bloga, tiesiog reikia jos gaileti, nes mes to jos nestumo nesureiksminam, man tai naturalus moters procesas, juolab pati neseniai buvau  :nestuke ,o krikstyti planuojam jau greitai, ko gero pries Kaledas, nes kaip planavom per Naujus tai neisena.

Jetu kokia jus ziauri... Kaip galima net pykti jei atsisako nescia moteris!!! Aisku kad nesciai reikia pasisaugoti, o ne baznycioje vaikus krikstyti. Jus tokia savanaude, kai taip issireiskiate.
As nuo seniai pamenu prietara, kad nescia negali krikstyti, nes vienas is vaiku mirsta!!! Mano seseri kai ji buvo nescia pakviete buti krikstamote. Po 11metu jos vaikas zuvo. Tai atsitiko pries 2m.
Atsakyti
QUOTE(Liucija27 @ 2012 07 15, 22:40)
As nuo seniai pamenu prietara, kad nescia negali krikstyti, nes vienas is vaiku mirsta!!! Mano seseri kai ji buvo nescia pakviete buti krikstamote. Po 11metu jos vaikas zuvo. Tai atsitiko pries 2m.

o as nuo seno pamenu kunigo zodzius (per tikybos pamoka sake), kad kataliku baznycia prietarais netiki ir geda katalikei aiskinti, kokius prietarus ji atsimena ir dar aiskinti, kad gi reikia ju laikytis, nes va kas bus (dar su pagasdinimais doh.gif ).
Atsakyti
O as atsisakiau buti krikstotevais,sutikau is pradziu o paskui atsisakiau ir nebebendrauju su mama to leliuko,as jau pakrisktyjau pirma jos vaika o antra irgi sutikau pasiruosiau net,bet atsisakiau paskui,ir nebebendauju net.Galit mane teisti,smergti,bet net nebendrausiu su pirmu krikstasuniu.

O dabar kodel,ji buvo mano drauge (bent jau as ja tokia laikiau) o ji eme ir apgavo mane kad mire jos mociute,kaip jums tai normalu,kaip galima tokiais dalykais juokauti,as bent nesuprantu.Po tokiu dalyku as atsisakiau krisktyti jos antra vaika,ir pirmo nezadu lankyti,bet tik todel kad ji man to neleidzia,as nezadu jai lysti i aki prasyti maldauti ar dar ka daryti,ji nenori ji apsimelavo jos reikalas kad jos vaikas liks be krikstotevu.Jos ner matyti nenoriu,o krikstasuni pasiimciau,bet......Va tokia as pikta tokia mano pozicija,as atidarysiu saskaita jam,desiu pinigeliu svenciu proga,o kai bus didelis pabandysiu susirasti ir visa tai perduoti.Va tokia pas mane nepavydetina situacija,gal kuri ka patarsit????
Atsakyti
QUOTE(Piople @ 2012 07 16, 18:45)

nematau nieko smerktino jusu elgesyje. Iskaudino, pamelavo, tai greitai bendravimo tikrai nebus. O ka patarti? Tiesiog neskubekit. Gal su laiku ji nores, kad bendrautut su jos vaiku, o gal kaip kitaip atsiras galimybe. Ligi tol galit, kad ir atvirutes vaikui siusti (tik jei jas perduos g.gif ).
Atsakyti
Ne,ji nieko neperduos,vyras paprase paklausti atsargiai kaip nors jos draugo ar leistu pasiimti mum kada krikstasuni,o ji kai laukine ji uzsipuole.Ot zmones sitaip drista meluoti,gyva zmogu palaidoja.O mano dedukas tikrai mirsta,jus pagalvokit kaip man jaustis,as nesenai dar teva palaidojus,man tokie dalykai tokie jautrus,as negaliu.ir dar ji puola mus,pati taip sakant prisidirbo,o ant kazko nuraso.Ne..... tikrai ne.....nebendrausiu ir taskas......kol pati nepasuks pati neaptsiprasys tol jokio bendravimo
Atsakyti
Aišku, kad galima atsisakyti būti krikšto tėvais ir priežasties "ai, šiaip" visai pakanka. Tai ne prievolė gi, norisi kad krikštatėviai būtų suinteresuoti bendravimu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Piople @ 2012 07 16, 18:45)
O as atsisakiau buti krikstotevais,sutikau is pradziu o paskui atsisakiau ir nebebendrauju su mama to leliuko,as jau pakrisktyjau pirma jos vaika o antra irgi sutikau pasiruosiau net,bet atsisakiau paskui,ir nebebendauju net.Galit mane teisti,smergti,bet net nebendrausiu su pirmu krikstasuniu.

O dabar kodel,ji buvo mano drauge (bent jau as ja tokia laikiau) o ji eme ir apgavo mane kad mire jos mociute,kaip jums tai normalu,kaip galima tokiais dalykais juokauti,as bent nesuprantu.Po tokiu dalyku as atsisakiau krisktyti jos antra vaika,ir pirmo nezadu lankyti,bet tik todel kad ji man to neleidzia,as nezadu jai lysti i aki prasyti maldauti ar dar ka daryti,ji nenori ji apsimelavo jos reikalas kad jos vaikas liks be krikstotevu.Jos ner matyti nenoriu,o krikstasuni pasiimciau,bet......Va tokia as pikta tokia mano pozicija,as atidarysiu saskaita jam,desiu pinigeliu svenciu proga,o kai bus didelis pabandysiu susirasti ir visa tai perduoti.Va tokia pas mane nepavydetina situacija,gal kuri ka patarsit????

1. nesupratau kodel melavo kad mire mociute blink.gif
2. nesuprantu kodel ji turetu duoti jums savo vaika kur nors veztis. jei norit bendrauti su krikstasuniu tai aplankyti reiketu namuose. as savo vaiku irgi niekam neduodu .
3. jei susipykot del to kad pamelavo toki dalyka tai nebuvot tikros drauges, nes paprasciausiai galima susest ir issiaiskint del ko melavo kaip ir kas ir kodel ir nemanau kad tai butu priezastis toliau nebendrauti su kriksto vaiku.
Atsakyti
QUOTE(esu-mama @ 2012 07 18, 16:54)
2. nesuprantu kodel ji turetu duoti jums savo vaika kur nors veztis. jei norit bendrauti su krikstasuniu tai aplankyti reiketu namuose. as savo vaiku irgi niekam neduodu .
3. jei susipykot del to kad pamelavo toki dalyka tai nebuvot tikros drauges, nes paprasciausiai galima susest ir issiaiskint del ko melavo kaip ir kas ir kodel ir nemanau kad tai butu priezastis toliau nebendrauti su kriksto vaiku.

Vat as irgi sito nesuprantu.
Man irgi panasiai nutiko. Bendravom su vaiko teveliais, ju lelyte be proto mielas vaikas. Taigi teveliai pakviete mus buti kriksto tevais, mes su vyru aisku sutikom. Ir vat iki krikstynu likus savaitei suzinojau, jog kriksto dukrytes mama nesaziningai pasielge su man labai artimu zmogum, vienu zodziu apgavo. Sitas dalykas mane labai iskaudino, pirma mintis buvo atsisakyti but kriksto tevais, bet kai emocijos atslugo supratau, jog vaikas niekuo detas ir as ta mergyte vistiek myliu. Todel busiu krikstamote, nors skaudulys del vaiko mamos poelgio vis dar skauda.
O Piople as nesuprantu. Na taip jus atsisakete buti kriksto mama kitam vaikui, bet kuo detas pirmas kriksto vaikas. Juk bent jau per sventes galite nuvaziuoti ir pasveikinti kriksto vaika? Neisizeiskite, bet as jusu nesuprantu.
Atsakyti
o jus galit man paaiskinti kaip nuvaziuoti,jei ji net nenori neiko girdeti,a?????As maniau pasiimsiu nueisim kur su vaiku,bet ji nematys,nereiks jai rekti,Bet ji ir to neleidzia.As jos net matyt nenoriu,ji negana to kad apgavo,bet ir pinigu bande pasiimti tipo laidotuvem is musu,kai as jai galiu paziuret i akis,ne as jos net matyt nenoriu.O ko pamelavo ji iki dabar meluoja,sako kad mire,o as pati pasukau mociutei ir pasnekejau su ja,aisku nesakiau ka sita pasakius yra.Tai ta su tokia vista daryti,jei ji vistiek savo laiko,ir prie vaiko ne per pirsta neprileidzia,as pas ja ne uz ka nevaziuosiu,vaikas nekaltas todel jam ir taupysiu pinigus,o jos matyt akyse nenoriu.Viskas turi ribas.Ji jas perzenge,pati nenori pati ir netures,jau nekalbu apie tai kad tipo drauge buvo....Nuo tokiu draugu begt kaip nuo amaro reikia.
As neieskau paguodos turiu savo pozicija,tik niekaip sveiku protu nesuvokiau jos elgiasio,gal per sena as.O ji ir toliau savo varo,jos mama net soke kodel ji ant mociutes sitaip,praejo 2dienos ji mamai sako kad as viska isisgalvojau,ar cia zmogus?! .....nemanau......

Ne,nei as eisiu nei prasysiu,nei dar ka darysiu,paklausem ar leis vaika pasiimti,pasveikinti,pasake ne vadinasi vsiooooo,daugiau jokio bendravimo....
Atsakyti
Idomi situacija Piople
pas mane buvo irgi taip kad su savo krikstasunio mama buvom laaaaabai susipyke, visiskai nebendravom (ji mano dukros kriksto mama), taciau vaikuciai del to nekalti, tiek ji mano dukrai tiek as jos sunui dovaneles siusdavom pastu 4u.gif visada klausinedavau apie savo kriksto sunu, viska apie ji zinojau, tik tiek kad nebendravau su jo mama. Vaikai del to nekalti 4u.gif
Atsakyti
as tai nesuprantu ko jus taip sureiksminat tuos krikstavetvius. As saviskiu n metu nemacius, net nezinau kur gyvena ir nieko. Blogiau man manot nuo to? Ne. Vaikui bendravimo gali pakakti ir is pvz. tevu ar seneliu, tam visai nereikia dar kazkokiu zmoniu. Apie religija irgi gali tevai aiskinti/mokyti, be to dar mokykloj tikybos pamokos yra. Na, nebent taip del dovanu pergyvenat. O siaip, maziau ieskokit problemu, kur ju nera.
Atsakyti
QUOTE(Liucija27 @ 2012 07 15, 23:40)
Jetu kokia jus ziauri... Kaip galima net pykti jei atsisako nescia moteris!!! Aisku kad nesciai reikia pasisaugoti, o ne baznycioje vaikus krikstyti.

Žuvo dėl nėščios krikštamotės ar vis tik dėl kažkieno neatsakingo elgesio kely, prastų eismo sąlygų ir pan.? ;] Mirties liudijime turbūt neįrašė kaip mirties priežasties "mama per krikštą nėščia buvo"? Liaukitės kaltint žmogų ten kur jis nekaltas ir palaikydami padėkit mest laukt tokias mintis iš galvos, nes tai netiesa.
Ne dėl nėščios krikštamotės žūva, negalima to "primesti" žmogui, nes nelaimių būna visokais atvejais, tik vat kitais (kurių žymiai daugiau) nebelieka "kaltos krikštamotės". Krikštas su prietaringumu, kuris yra laikomas šiaip jau nuodėme, nederinamas. Tai jei žmogus prietaringas, jis tikrai turėtų atsisakyti būti krikštatėviu. Bet ne dėl nėštumo, o dėl savo pažiūrų nesuderinamų su krikščionišku tikėjimu.

"Jei pati ta moteris tiki tokiais prietarais, tai ji negali būti Krikšto mama ne dėl to, kad yra nėščia, bet todėl, kad jos tikėjimas nėra katalikiškas.

Šiaip, nėščia moteris gali būti Krikšto mama. Tik, jei atitinka Bažnyčios krikštatėviams keliamus reikalavimus: yra katalikė, priėmusi įkrikščioninimo sakramentus (Krikštas, Sutvirtinimas, Eucharistija), yra praktikuojanti katalikišką tikėjimą, gyvenanti krikščionišką gyvenimą (čia įeina ir santuokinis gyvenimas - jei gyvena santuokinį gyvenimą, turi būti Bažnyčios palaiminta Santuoka).

Štai dėl to parapijose jau daug kur yra tėvų ir krikštatėvių pasirengimo kūdikių Krikštui katechezės - tam, kad išsklaidytų visokius mitus ir prietarus, kad padėtų suvokti Krikšto metu duotus įsipareigojimus, kad susipažintų su Krikšto esme ir liturgija.

Visada prašykit kunigo, kad jis, prieš krikštydamas Jūsų vaikelį, padėtų pasiruošti jo Krikštui."

http://klauskkunigo....

Ar galima atsisakyti? Tikrai galima. Ir nėščiai, ir nenėščiai. Visiškai visiems. Jei galite sutikti ir neturite tam jokių kliūčių, žinoma būtų gražu sutikti, bet atsisakyti galima, tai yra laisvo žmogaus pasirinkimas, neturintis nieko bendro su visokio plauko prietaringumu ar tuo labiau vaikelio "likimu". ;] T.y. laisvai prisiimtas įsipareigojimas, o ne išprievartavimas prietarais "prispaudžiant prie sienos". Kam to "išprievartauto" krikštatėvio...

QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 07 16, 13:22)
o as nuo seno pamenu kunigo zodzius (per tikybos pamoka sake), kad kataliku baznycia prietarais netiki ir geda katalikei aiskinti, kokius prietarus ji atsimena ir dar aiskinti, kad gi reikia ju laikytis, nes va kas bus (dar su pagasdinimais  doh.gif ).

drinks_cheers.gif

QUOTE(Piople @ 2012 07 16, 19:45)
Va tokia pas mane nepavydetina situacija,gal kuri ka patarsit????

Situacija sudėtinga, bet dar galit melstis už savo krikšto vaiką. Tai gerokai mažiau matoma nei pinigai sąskaitoje, bet ne mažiau svarbu... jei aišku norisi kažką daryti dėl jo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 31 liepos 2012 - 17:31