O gal kas žino, ar gali krikšto mama būti ta pati dviem tavo vaikams? Gal irgi yra koks prietaras?
QUOTE(Ausraaaaa @ 2011 01 13, 14:20)
O gal kas žino, ar gali krikšto mama būti ta pati dviem tavo vaikams? Gal irgi yra koks prietaras?
kiek zinau jokio prietaro nera gali buti tapati kriksto mama ir net tas pats kriksto tevas
QUOTE(vasara04. @ 2010 11 25, 11:05)
Aciu uz paguoda, mes jau susiradom kitus Tik ten buvo atsakyta mums ne del prietaru, kad ji laukiasi ir panasiai, ji tiesiog labai sureismina, ta fakta, kad laukiasi, VIS PRIMINDAMA AS GI LAUKIUOSI, NU KUR AS SU PILVU, man bus bloga, tiesiog reikia jos gaileti, nes mes to jos nestumo nesureiksminam, man tai naturalus moters procesas, juolab pati neseniai buvau .
Ir teisingai sako, kurgi ji su pilvu? Juk ceremonijoj ir vaikelį reik palaikyt ir netrumpai išstovėt, ne visos tiek sveikatos turi būdamos nėščios. Aš būdama nėščia irgi nesutikčiau
O kas kad pasirinkot kitus krikštatėvius, bet jie mažiau domisi vaiku? Šventė greit praeis, o dėmesį vaikeliui rodyt reik visą likusį gyvenimą. Tad geriau pagalvokite kas geriau jūsų vaikeliui, o ne jūsų šventės datai ar drabužiams.
Ir verčiau pasidžiaukite draugės laime (nėštumu), juk augina jūsų dukrytei draugą
O dėl aplamai atsisakymo būt krikštatėviais tai nematau tame nieko blogo. Kur kas blogiau kai su džiaugsmu sutinka jais būt, o paskui pamiršta vaikelį.
na ir aš esu girdejusi iš senų žmonių,kad bunant neščiai negalima krikštyti
Nuo seno manoma ,kad nescia negali krikstyt,nes atima laime is savo vaikelio.O kiek cia tos tiesos,tai neaisku
nezinau kiek tiesos, bet sita prietara, kad nescia krikstyt negali girdejau labai senai, ir labai maza.. mane irgi pakrikstijo kriksto mama jau besilaugdama, kaip ir nuslepe fakta ( nes labai norejo ja buti, bet pamirso paskui isipareigojimus ) pas mus sakoma kad atsiima daly gerio is vieno arba is kito vaikiuko, laimes dzaugsmo ar tiesiog geresnio gyvenimo, gal tai sutapimas gal ne, bet taip gavosi, kad augdamas berniukas ( kurio tada laukesi krikstamote) neteko vienos akytes dar vaikysteje, o as vis prasisukdavau visur per plauka... ir tas gyvenimas niekada nebuvo lengvas... Del netekejus krikstyti..pati baznycioje isgirdau, kad krisktydama netekejusi vaikuti, atiduodi savo laimes daly jam, aisku neturejau kur trauktis baznycioje. be to man buvo 16m(tevu nuosprendis) mano mylimiause krikstadukte,teko krikstyt. bet tas jausmelis, kad daly mano kazko ji pasiieme, vis atrodo jau jau issikrapstom is duobytes, ir vel mes grystam i ja , nedidele negili, bet vistiek nesmagi... nors tiek didelis dzaugsmas, kad pakanakamai neblogai mes su ja sutarem, aisku jai daba paauglyste, ir musu snekos juokuti kelia, bet.. ji zino kele kur pasitarti
ir kazkaip man atrodo vienos seimos kriksto tevai, tai ir yra tevai.. vede, siek tiek tikintys, ir turintys atsakomybes jausma...pavizdys krikstukui..
pinigai ir norai ne viska lemia.. juk tikrai jie turi imti uz rankos ir vesti visa gyvenima krikscionisko gyvenimo keliu, o mes tevai ,gyvenimo keliu, manau neveltui tai keliauja is kartos i karta...
ir kazkaip man atrodo vienos seimos kriksto tevai, tai ir yra tevai.. vede, siek tiek tikintys, ir turintys atsakomybes jausma...pavizdys krikstukui..
pinigai ir norai ne viska lemia.. juk tikrai jie turi imti uz rankos ir vesti visa gyvenima krikscionisko gyvenimo keliu, o mes tevai ,gyvenimo keliu, manau neveltui tai keliauja is kartos i karta...
Na zinot nesutinku kad is netekejusiu laime paima kriksto vaikelis ar panasiai Anksciau senoveje tik ir ringdavosi jaunus netekejusius zmones buti krikstateviais O ir pati buvau krikstamote kaip man buvo 14 metu Ir tikrai laimyngi abu tiek vaikas tiek as
Nežinau kaip dėl atsisakymo, bet žinau kad negalima neštumo metu prašyti krikštiti savo vaikuti.
sveikos .mes krikstysim savo mergyte 3m.o beda ta kad kaip buvo jai apie 1m.lyg taremes ir kvietem buti kriksto tevais mano pusbroli su drauge...bet taip ir sulaukem 3metuku.dabar radom pacius artimus draugus jie ne pora bet laai demesingi musu dukrytei todel pakvietem juos ir jau greit birzely krikstysim. bet ka dabar daryti del mano pusbrolio su drauge juk jie ir buvo kviesti net nezinau kaip pranesti jiems??????????// labai prasau patarimo PADEKIT PATARKIT...
tiesiog manau nepraneskit. suzinos kaip fakta kad ivyko ar ivyks krikstynos kad bus kriksto tevai kazkas ir tiek. nieko specialiai pranesinet nereikia.
ir svarbiausiai sioje vietoje galvoti apie tai kas geriausia vaikui.
as esu isitikinus geriau atsisakyt nei paskui grauztis , geriau kazko nepakviest kas nepatinka, nei paskui bendraut per prievarta.
Papildyta:
nesamoningas piktumas. ir as neiciau ziema nescia krikstyt vaiko, kad ir kaip ji myleciau. jei jau taip norit kad ji butu krikstamote palaukit vasaros. rubus reikia vaikui pirkti siaip irgi su kriksto mama pasitarus
ir svarbiausiai sioje vietoje galvoti apie tai kas geriausia vaikui.
as esu isitikinus geriau atsisakyt nei paskui grauztis , geriau kazko nepakviest kas nepatinka, nei paskui bendraut per prievarta.
Papildyta:
QUOTE(vasara04. @ 2010 11 20, 21:25)
Pas mus tai tokia situaciaja, planavom krikstyti savo mazaja vasara, bet neisejo vyras buo isvaziaves, busimiem krikstatieviams davem suprast, kad bus jie, jie sake su mielu noru. Galiausia nusprendem kriksttyti ziema per Naujuss. Pasakom kriksto tevams apie krikstynas, o jie sako, oi neee vasara geriau, kai pagimdysiu, nes ponia nescia net 4-tam menesi , jai sunku ir taip toliau, neturi kuom apsirengti, nu vieenu zodziu apsimeta baisia ligone ir tiek, kad tik visi jos gailetu, kad ji laukiasi, dziaugtis tuom reikia ir didziuotis, kad nesioji leliuka, o ne kaip ji. o mes jau ir rubus nupirkom mergytei, o kur dar man tuos rubus det, o taip ieskojom kol radom neeilinius. Nu jau supykde tai ne tas zodis. Kad iskarto pasakytu, kad ne ir viskas, o ne taip. Jau praeo kelios dienos o man vis piktumas ima. Na paklausiu paskutini karta ir tikrai nesizeminsiu, rasiu kitus. Nors mano mergyte jie dievina.Va kaip buna
nesamoningas piktumas. ir as neiciau ziema nescia krikstyt vaiko, kad ir kaip ji myleciau. jei jau taip norit kad ji butu krikstamote palaukit vasaros. rubus reikia vaikui pirkti siaip irgi su kriksto mama pasitarus
QUOTE(Širdele @ 2010 07 28, 23:05)
Jei kriksto tevai atsisako , tai vaikui "nunesa laime ". As tuo netikejau, bet teko isitikinti. Patys pabandykite paklausti zmoniu, kuriems nesiseka gyvenime ar ju nesikeite kriksto tevai ir nustebsite suzinoje atsakyma. Todel su savo vaiku nenoreciau ekspermentuoti. Atsisakyti gali tik nescia moteris . Taip, kad linkiu jei nusprendete kirkstyti gerai apgalvokite ir nekaitaliokite kriksto tevu. O buti kriksto mama ar teciu, tai nereiskia, kad vaikui reikes pirkti brangias dovanas ir pildyti jo norus.
O koks tos nuneštos laimės paaiškinimas? kad Dievas supyksta ant vaiko ir jam keršyja, nes tėvai pakvietė ne tuos krikštatėvius?
Į temą. Ar iš Jūsų, moteryčių, eina kuri nors į krikštatėvius nors netiki krikščionybe? Mes tokie abejojantys žmonės su būsimuoju, kažkokio ypatingo krikščioniško gyvenimo tikrai vaikeliui neparodysim.
manau, ne tiek dabar daug žmonių giliai tikinčių, daugiau viską darome iš tradicijos