Įkraunama...
Įkraunama...

Ar galima atsisakyti būti krikšto tėvais?

Pas mus tai tokia situaciaja, planavom krikstyti savo mazaja vasara, bet neisejo vyras buo isvaziaves, busimiem krikstatieviams davem suprast, kad bus jie, jie sake su mielu noru. Galiausia nusprendem kriksttyti ziema per Naujuss. Pasakom kriksto tevams apie krikstynas, o jie sako, oi neee vasara geriau, kai pagimdysiu, nes ponia nescia net 4-tam menesi doh.gif , jai sunku ir taip toliau, neturi kuom apsirengti, nu vieenu zodziu apsimeta baisia ligone ir tiek, kad tik visi jos gailetu, kad ji laukiasi, dziaugtis tuom reikia ir didziuotis, kad nesioji leliuka, o ne kaip ji. doh.gif o mes jau ir rubus nupirkom mergytei, o kur dar man tuos rubus det, o taip ieskojom kol radom neeilinius. Nu jau supykde tai ne tas zodis. Kad iskarto pasakytu, kad ne ir viskas, o ne taip. Jau praeo kelios dienos o man vis piktumas ima. Na paklausiu paskutini karta ir tikrai nesizeminsiu, rasiu kitus. Nors mano mergyte jie dievina.Va kaip buna doh.gif
Atsakyti
Man atrodo jei kviecia buti kriksto tevais tai ir turi buti ir negalima atsisakyti
Atsakyti
Nepergyvenkite kad atsisakė. Ji teisingai daro, nes ji laukiasi vaikelio. O nėščia moteris negali krikštyti vaikelio. Yra prietaras. Jie gal nenorėjo kitaip kaip atsakyti, todėl pasiteisino dėl apsirengimo....
Papildyta:
Geriau neskubėkite pagalvokite, kas dar galėtų būti krikšto tėvais. Pačias krikštynas galima suorganizuoti greitai, ypač kai turi drabužėlius. Pirmo vaikelio krikštynas suruošiau ir viską pakviečiau per 2 sav. Ir viskas puiku.
Atsakyti
Kaip keista, kad sakote, kad kunigas gali nepripažinti nesusituokusių krikštatėvių. Mano krikštatėviai tėčio brolis ir pusseserė, sesers - mamos draugė ir tėčio pusbrolis. Panašiai yra ir su pusseserėm ir pusbroliais, beveik niekieno nėra krikštatėviai pora.
Dar, jei jau sakote, kad pagal senovinius įsitikinimus negalima atsisakyti, o tai ar žinote, kad pagal tas pačias senovines taisykles krikšto tėvai įsipareigoja padėti tėvams vaiką auklėti krikščioniška dvasia, jei kas nutiktų tėvams ir vaikas liktų našlaičiu, krikšto tėvai juo turėtų pasirūpinti. Tad suprantu žmones, kurie atsisako, nes tai didelė atsakomybė, nors dabar niekas beveik nesilaiko šių pareigų, o gal ir nežino.
Atsakyti
QUOTE(poloska @ 2010 11 22, 15:44)
Nepergyvenkite  kad atsisakė. Ji teisingai daro, nes ji laukiasi vaikelio. O nėščia moteris negali krikštyti vaikelio. Yra prietaras. Jie gal nenorėjo kitaip kaip atsakyti, todėl pasiteisino dėl apsirengimo....
Papildyta:
Geriau neskubėkite pagalvokite, kas dar galėtų būti krikšto tėvais. Pačias krikštynas galima suorganizuoti greitai, ypač kai turi drabužėlius. Pirmo vaikelio krikštynas suruošiau ir viską pakviečiau per 2 sav. Ir viskas puiku.

Aciu uz paguoda, mes jau susiradom kitus blush2.gif Tik ten buvo atsakyta mums ne del prietaru, kad ji laukiasi ir panasiai, ji tiesiog labai sureismina, ta fakta, kad laukiasi, VIS PRIMINDAMA AS GI LAUKIUOSI, NU KUR AS SU PILVU, man bus bloga, tiesiog reikia jos gaileti, nes mes to jos nestumo nesureiksminam, man tai naturalus moters procesas, juolab pati neseniai buvau nestuke.gif ,o krikstyti planuojam jau greitai, ko gero pries Kaledas, nes kaip planavom per Naujus tai neisena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasara04.: 25 lapkričio 2010 - 10:08
Na, besilaukdama leliuko ir as atsisakyciau krikstyti vaikeli, kad ir kaip butu gaila, ar geda...bet man mano leliukas taip pat be galo svarbus. O besilaukianti moteris negali krikstyti vaikelio.
Atsakyti
QUOTE(vasara04. @ 2010 11 25, 10:05)
Aciu uz paguoda, mes jau susiradom kitus  blush2.gif Tik ten buvo atsakyta mums ne del prietaru, kad ji laukiasi ir panasiai, ji tiesiog labai sureismina, ta fakta, kad laukiasi, VIS PRIMINDAMA AS GI LAUKIUOSI, NU KUR AS SU PILVU, man bus bloga, tiesiog reikia jos gaileti, nes mes to jos nestumo nesureiksminam, man tai naturalus moters procesas, juolab pati neseniai buvau  nestuke.gif ,o krikstyti planuojam jau greitai, ko gero pries Kaledas, nes kaip planavom per Naujus tai neisena.

as jeizinociau tokia nuomone apie save tai neiciau irgi ax.gif
Atsakyti
Nepykite neskaičiau, bet kodėl negalima krikštyti vaikelio jeigu nėščia. Girdėjau tą dalyką ir pačiai teko su tuo susidurti, nes atsisakė mums. Tik niekad neišdrįsau paklausti, bet kodėl?
Atsakyti
Žinoma tai prietaras. Bet sakoma, kad Dievas dviejų vaikų iš karto nekrikštija. Kad nėra gerai tam vaikui, kurio laukiamasi... Ir dar sakoma, kol tavo vaikas nepakrikštytas, tol negali krikštyti kitų vaikų...
Atsakyti
aš atsisakiau eiti į kūmas ir nieko neatsitiko,
tam berniukui jau tuoj septyni metai bus.
Atsakyti
Ir as esu skaiciusi, kad nesciai moteriai negerai eiti i krikstamotes, bet manau, kad ir taip galima atsisakyti, nes krikstotevu pareigos yra atsakingos ir jei zmogus jauciasi nepasiruoses ir bijo tu pareigu, manau geriau tegu atsisako. O vaikeliui geriau jei krikstotevais taps zmones kurie sugeba prisiimti atsakomybe ir yra tam pasiruose.

bet tai tik mano nuomone ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vasara04. @ 2010 11 20, 21:25)
Nu jau supykde tai ne tas zodis. Kad iskarto pasakytu, kad ne ir viskas, o ne taip. Jau praeo kelios dienos o man vis piktumas ima. Na paklausiu paskutini karta ir tikrai nesizeminsiu, rasiu kitus. Nors mano mergyte jie dievina.Va kaip buna  doh.gif

be reikalo pykstat, visų moterų nestuke.gif skirtingi, gal tikrai blogai jaučiasi, juk pirmą trimestrą neretai pykina, o kai kurias ir ilgiau.

QUOTE(justyte @ 2010 11 22, 15:05)
Kaip keista, kad sakote, kad kunigas gali nepripažinti nesusituokusių krikštatėvių. Mano krikštatėviai tėčio brolis ir pusseserė, sesers - mamos draugė ir tėčio pusbrolis. Panašiai yra ir su pusseserėm ir pusbroliais, beveik niekieno nėra krikštatėviai pora.

drinks_cheers.gif Kaip nepripažinti, nesusituokę yra laikomi krikšto liudininkais, o ne krikšto tėvais. Krikšto tėvai turi būti susituoke bažnyčioje. Pvz. mūsų vaiko krikšto tėvai virš 10 metų kartu, bet nesusituokę, todėl kunigas sakė, jog yra krikšto liudininkai...

Bet aš žinau iš viso absurdiškų atvejų, kai nekrikštytas žmogus ir nesusituokęs bažnytiškai (nors vedęs) tapo krikšto tėvu (krikšto mama netekėjusi, bet tikinti) ... Be visa ko, nesikrikštijo, nes deklaruoja, jog netiki, vat kaip tokį žmogų rinktis krikšto tėvų savo vaikui, tai nesuprantu. O ir pats kaip turi jaustis, kai tik vaidina doh.gif

QUOTE(vasara04. @ 2010 11 25, 10:05)
Aciu uz paguoda, mes jau susiradom kitus  blush2.gif Tik ten buvo atsakyta mums ne del prietaru, kad ji laukiasi ir panasiai, ji tiesiog labai sureismina, ta fakta, kad laukiasi, VIS PRIMINDAMA AS GI LAUKIUOSI, NU KUR AS SU PILVU, man bus bloga, tiesiog reikia jos gaileti, nes mes to jos nestumo nesureiksminam, man tai naturalus moters procesas, juolab pati neseniai buvau   nestuke.gif ,o krikstyti planuojam jau greitai, ko gero pries Kaledas, nes kaip planavom per Naujus tai neisena.

Na būna tikrai sunkių tų nėštumų, gal tikrai blogai jaučiasi arba ne taip gerai kadnorėtų švęsti, žmonėtis.

Mano manymu, atsisakyti tikrai nėra blogai, geriau nei daryti iš pareigos ir be didelio noro. smile.gif
Atsakyti