Iskilo toks klausimas .Ar imanoma ir kaip tai padaryt neskausmingai .
Lygtais negalima atsisakyti būti krikšto tėvais- vaiko dalią sutrumpini ar panašiai, jeigu ko nemaišau...Nors tai tik prietaras. Neskausmingai atsisakyti--- geriausia manau yra nusimuilinti- aišku ne paskutinę minutę, bet...susigalvoti kokį super svarbią konferenciją būtent tą dieną, niu kad sakyk negaliu nors nusišauk, labai noriu, ale žinai mirk plyšk privalau būti kitur.
Na abejoju ar cia taip iseis , ai ziuresim kaip bus gyvenime musu nereikejo dabar prireike .
Renax, o tu tiesiog pasakyk, kad manai dar esanti nepasirengusi buti kieno nors krikstamote. Nes juk kriksto tevai turi pareigu ne tik tai vienai dienai, o visam gyvenimui. Motyvuok tuo, kad nesugebesi buti tokia krikstamote, kokios reikalauja Sventas Rastas. Juk ten sakoma: padesiu aukleti vaikus buti krikscioniais.
Pritariu Lexanai, geriau jau atsisakyti, nei paskui visa gyvenima grauztis, kad negali buti gerais krikshtotevais, t.y. bendrauti su tuo vaikuciu tiek, kiek pridera...
Man labai nesmagu, kai daznai zmones renkasi krikshtotevus tokius, kuriu pinigine storesne, o ne tuos, kurie ish tiesu myli ta vaikeli ir juo domisi nuolat...
tada taip ir gaunasi, kad vaiko nematai ishtisus metus, o per gimtadieni jausdamas dushioj grauzati nuvezi koki shimta litu dovanelem - ir nezinia, ka cia kaltint, ar save, kad nesi geras krikshtotevas, ar tevus, kad parinko ne tuos zmones...
Aj, dar prisiminiau, jei reikia gero atmazo sakoma, kad pirma reiktu krikshtyt berniuka (tiksliai neatsimenu kodel, bet yra toks prietaras), tai jei tau siulo krishktyt mergyte, tai gali gal taip bandyt nusimuilint:)
Man labai nesmagu, kai daznai zmones renkasi krikshtotevus tokius, kuriu pinigine storesne, o ne tuos, kurie ish tiesu myli ta vaikeli ir juo domisi nuolat...
tada taip ir gaunasi, kad vaiko nematai ishtisus metus, o per gimtadieni jausdamas dushioj grauzati nuvezi koki shimta litu dovanelem - ir nezinia, ka cia kaltint, ar save, kad nesi geras krikshtotevas, ar tevus, kad parinko ne tuos zmones...
Aj, dar prisiminiau, jei reikia gero atmazo sakoma, kad pirma reiktu krikshtyt berniuka (tiksliai neatsimenu kodel, bet yra toks prietaras), tai jei tau siulo krishktyt mergyte, tai gali gal taip bandyt nusimuilint:)
Na ten berniukas . Na musu dar nepaprase bet nujauciu paprasys , sunku pasakyt kad nepasiruosus kai esi draugu vaiko kriksto mama . Bet cia nenoriu ,nelabai sutariam mes .
As atsisakiau.Buvo panasi situacija lyg ir buvome nereikalingi,veliau prisimine ,kad mes tiktume buti krikstateviais:)As atsisakiau.Motyvuodama tuo,kad jau esu krikstamote,o tai mane labai ipareigoja,nors istikro esu tik dermavones kuma.Siaip as laaaabai myliu vaikucius,net labai ,bet ta mergyte kuri turejo buti mano krikstodukra kazkaip ... ai,nepaaiskinamas dalykelis kazkoks.
man buvo apie 17 metų ir mano pusseserė nusprendė, kad aš labai tiksiu jos dukrai į krikštamotes."pasibėdavojo" mano mamai, kad neturi kas pakrikštyja, na nebent dar aš.Ir mano mama su pussesere nusprendė, kad turiu krikštyti ir tiek ( tipo, pakrikštyti ir viskas, jokių ten įsipareigojimų daugiau nereikia).Blioviau, žliumbiau, nes jau vieną mergaitę buvau pakrikštijusi, o babulia pasakė prietarą, kad jeigu pakrikštiji neištekėjusi pirmą mergaitę, tai liksi senmergė.O čia man dar vieną norėjo įpiršti-taigi, pagalvojau busiu garantuota senmergė. Pakrikštijau aš tą antrą vaiką, bet taip širdyje tikra krikštamote jos ir nesijaučiau, nei mes dabar bendraujam, nei ką, tik per laidotuves ir susitinkam.Senmerge irgi netapau, priešingai - turiu labai gerą vyrą.O su pirmąją krikštadukra ir po to dar krikštytu krikštasūniu artimai ir šiltai bendraujam.Moralas: jeigu nenorite ir nekrikštikite, manau, tėvai, kuriems tikrai svarbu, kad vaikas turėtų tikrus krikšto tėvus, tikrai supras.
QUOTE (Meg @ 2004 07 23, 15:42) |
tada taip ir gaunasi, kad vaiko nematai ishtisus metus, o per gimtadieni jausdamas dushioj grauzati nuvezi koki shimta litu dovanelem - ir nezinia, ka cia kaltint, ar save, kad nesi geras krikshtotevas, ar tevus, kad parinko ne tuos zmones... |
zmogui i dusia neilisi ir niekada negali garantuoti kaip jisai elgsis.
Pakvietem vyro sese i krikstamote, o dabar gailiuosi atrodo po tevu tai turetu buti vienas is artimiausiu zmoniu, vis tik teta, bet ne velnio taip nera.
Nenori buti krikstateviu, nezadi tam skirti deramo demesio, tai atsisakyk - niekas gi pistoleto i smilkini iremto nelaiko.
o cia uz savo nesubrendiskuma dar pasirodo ir kitus kaltinti reikia
Renax, taigi taves dar nepakviete, ar taip? Tai atsisakyt negalima, o uzbegt ivykiui uz akiu kuo puikiausiai galima... Pradek dabar skleist kokia nors nepatrauklia krikstijamajam info, nebutinai teisinga, tik kad nebenoretu taves Paskui paneigt galesi Tik svarbiausia, visais kanalais ir staigiai, staigiai, staigiai, kad daeitu iki adresatu... Galima ir tiesiogiai, jei proga bus .
Info pavyzdziai:
1. Tu laukiesi.
2. Tu isvaziuoji i Amerika su visa seima - kita menesi arba dar kita, amen.
3. Tave ka tik kviete buti dar dvieju vaiku draugiu krikstamote, Dzieve dzieve, ka dabar daryt, nusisausiu, as tiek ir pinigu - to neturiu... Na pasakykit, ar 3 krikstavaikiai ne per daug? (po to tikrai neisdris siulyt 4to )
4. Tu guliesi i ligonine planinei operacijai ir nezinai, kada bus ir bijai, kad bet kuriuo metu. Iki operacijos tau butina ramybe, gert negalima, nervintis negalima, geriausia gulet lovoj. Nzn kokia cia turetu but operacija, pasiklausk mediku Gal tiktu sifilio komplikacija
5. Tu perejai i Jehovos liudytojus ir alach akbar, uzeikit, broliai seserys, is susirinkima
6. Tu perejai i Tikejimo Zodi, aleliuja,gali apie Biblija papasakot ir gali visus krikstyt, mielai, kaipgi, vaikelius visus - mielai, o ir tevelius prie to pacio
Niu? Ar gerai?
Info pavyzdziai:
1. Tu laukiesi.
2. Tu isvaziuoji i Amerika su visa seima - kita menesi arba dar kita, amen.
3. Tave ka tik kviete buti dar dvieju vaiku draugiu krikstamote, Dzieve dzieve, ka dabar daryt, nusisausiu, as tiek ir pinigu - to neturiu... Na pasakykit, ar 3 krikstavaikiai ne per daug? (po to tikrai neisdris siulyt 4to )
4. Tu guliesi i ligonine planinei operacijai ir nezinai, kada bus ir bijai, kad bet kuriuo metu. Iki operacijos tau butina ramybe, gert negalima, nervintis negalima, geriausia gulet lovoj. Nzn kokia cia turetu but operacija, pasiklausk mediku Gal tiktu sifilio komplikacija
5. Tu perejai i Jehovos liudytojus ir alach akbar, uzeikit, broliai seserys, is susirinkima
6. Tu perejai i Tikejimo Zodi, aleliuja,gali apie Biblija papasakot ir gali visus krikstyt, mielai, kaipgi, vaikelius visus - mielai, o ir tevelius prie to pacio
Niu? Ar gerai?
PRITARIU NOA, UZBEG IVYKIAMS UZ AKIU, NES ATSISAKYTI TIKRAI NEGALIMA....
Na matai as savu vaiku nekrikstiju tai kad cia jau tapciau potencialiems kaip baubas .Antra tikrai nesutariame ,bet vyras jau numyke kad kazkas panasaus .Vaikiukas man labai patinka ,bet kaip visada lieka bet . Jie puikiai zino kad nenoriu 100% potencialiai periodiskai barames . Ai ilga istorija , manes nekviestu gal pakvies tik vyra ,as anksciau sakiau ir baisiai norejau ju vaikiuku kriksto mama but pirma netikau ,antram irgi netikau ,o dabar nebenoriu . Gal bedavoju pries laika ,gal pranesiot ,bet nuojauta gelezine kad nelabai . Eiline provokacija irodyt kokia as bloga
P.S isvada apsinestuminti ,na va palauksim paziesim poto organizuosimes . O ka nesciom negalima vaiku krikstyt ir kodel ?
P.S isvada apsinestuminti ,na va palauksim paziesim poto organizuosimes . O ka nesciom negalima vaiku krikstyt ir kodel ?