Įkraunama...
Įkraunama...

Kavos aparatai - 6

QUOTE(Bachure @ 2013 03 01, 11:46)
Šiaip tai taip skonis kavos iš tų pačių pupelių, bet skirtingų aparatų tikrai gali skirtis, tik nevisi tai pajus, čia jau skonio receptorių ant liežuvio kiekio reikalas, ne visi pajaus tam tikrus skonių skirtumus ir tai normalu. Aišku paprastam žmogui tai didelės reikšmės nesudarys. Taip pat skirtusi ir skonis kavos gaminamos pusiau automatiniais aparatais, bet skirtingų žmonių. Ir beje, pusiau automatiniai ir mechaniniai aparatai daro geresnę kavą nei pilnai automatiniai, retas jų sugeba pagaminta kava prilygti pirmiesiems dviems aparatams. Bet čia vėl svarbu yra, kad paprastam žmogui tas vadinamas žaidimas, kai pats viską daraisi, yra papildomas nebūtinas rūpestis bei tie visi skonio, kokybės ir t.t. niuansai nėra taip svarbūs, kaip kokiam kavos žinovui ir pan.




esu paprastas zmogus,kiek logikos turiu taip ir mastau,todel visiem butu idomu suzinot argumentus,kodel pusiau automatiniai arba mechaniniai is tu paciu pupeliu pagamina skanesne,geresne kava....ar skiriasi slegiai?...vienu skanesnis slegis,kitu ne?....ar skiriasi vandens temperatura-vienu skanesne temperatura,geresne,kitu ne?....ar skiriasi malimas,rupumas?,vienu skanesnis malimas,rupumas,kitu maziau skanesnis....kodel paemus ta pacia pupele vienas aparatas padarys ja dvigubai skanesne?,kitas ja padarys kazkokia prastesne,netikra?......ar laikant ta rankena su kavos tuo indeliu ant pusiau automatinio aparato per zmogaus ranka perduodama meile,siela ar dar kazkas?....kur saknys to nuostabaus skonio,kuriam neprilygsta kiti aparatai,kitokios rusies aparatai?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kasco E-robot @ 2013 03 01, 10:35)
tarsi kazkuom skonis skirtusi is miele,jura ar kito gamintojo aparatu>? thumbup.gif

kodėl gi ne? g.gif Neparagavęs nesužinosi. Kai paragausiu pasakysiu. Tik aišku reikės gamint iš tų pačių kavos pupelių umn.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgina@: 01 kovo 2013 - 12:45
Jeeeeeee yahoo.gif assa.gif Pagaliau ir mano virtuvėj kavos aparatas thumbup.gif
Jura nugalėjo biggrin.gif Šiandien įsigijau Jura Impressa F7 už 3039 lt. Atsiprašau už reklamą, bet Technoramoj šį savaitgalį 20 proc. nuolaida automatiniams kavos aparatams 4u.gif Kažkaip abejojau, kad Jurai taikys, bet taiko thumbup.gif Ena 9 nebuvo, tai išsirinkau F7, tikiuosi pasirinkau teisingai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolancike @ 2013 03 01, 14:27)
Jeeeeeee  yahoo.gif  assa.gif  Pagaliau ir mano virtuvėj kavos aparatas  thumbup.gif
Jura nugalėjo  biggrin.gif  Šiandien įsigijau Jura Impressa F7 už 3039 lt. Atsiprašau už reklamą, bet Technoramoj šį savaitgalį 20 proc. nuolaida automatiniams kavos aparatams  4u.gif  Kažkaip abejojau, kad Jurai taikys, bet taiko  thumbup.gif  Ena 9 nebuvo, tai išsirinkau F7, tikiuosi pasirinkau teisingai  rolleyes.gif




saunuole,dziaugiames,isigijot puiku aparata thumbup.gif .....aisku,iseinant is konteksto,kava bus ne tokia skani ir karsta kaip kituose,"geresniuose" kavos aparatuose thumbup.gif...beja,is kur ta ideja,kad jura neieina i automatiniu kavos aparatu kategorija? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kasco E-robot: 01 kovo 2013 - 14:02
QUOTE(Kasco E-robot @ 2013 03 01, 13:04)


Espresso entuziastai, ieškodami tobulo šios kavos paruošimo būdo, užsiima tokiais dalykais:

1) patys su tamperiu spaudžia kavą portafiltre, eksperimentuoja su spaudimo būdais, padaužo į portafiltro kraštelį, jei nepadaužo, žiūri, ar kas skirsis;
2) po espresso išspaudimo galima apžiūrėti panaudotos kavos tabletę ir ieškoti tunelio - jei atsirado tunelis, vadinas, kava prasigraužė tik vienoj vietoj ir neoptimaliai apėmė visą maltą kavą, dėl to skonis bus neidealus; jei taip nutiko, dažniausiai grįžtama prie pirmo punkto;
3) tą patį tuneliavimą galima stebėt turint portafiltrą su nupjauta apačia - kava turi bėgti sudarydama tigrinį raštą, neturi būt kažkokios vienos šviesesnės ar tamsesnės juostos;
4) su idealia temperatūra irgi nėra taip paprasta, kaitinimo elementas gali būti toks, kad neužtikrins vienodos temperatūros visą kavos bėgimo laiką; rimti aparatai turi rimtus boilerius, ne šiaip kokį termostatą (pvz., heat exchangerius);
5) malūnėlių klausimas, automatiniam entry level aparate yra malūnėliai, bet malūnėliams kainų lubos kažin kur, o espressui į beveik idealiai vienodo dydžio miltelius sumalta kava yra netgi svarbesnė dalis už vandens temperatūrą ir slėgį barais, pigesnis malūnėlis tikrai mala prasčiau.

Tai ne automatinių aparatų sfera.

Suprantu, šiaip žmogui, kuris tiesiog šiaip geria kavą ir neturi laiko terliotis, neturėtų tokie dalykai rūpėti. Čia kavos audiofilija. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gil @ 2013 03 01, 15:00)
Espresso entuziastai, ieškodami tobulo šios kavos paruošimo būdo, užsiima tokiais dalykais:

1) patys su tamperiu spaudžia kavą portafiltre, eksperimentuoja su spaudimo būdais, padaužo į portafiltro kraštelį, jei nepadaužo, žiūri, ar kas skirsis;
2) po espresso išspaudimo galima apžiūrėti panaudotos kavos tabletę ir ieškoti tunelio - jei atsirado tunelis, vadinas, kava prasigraužė tik vienoj vietoj ir neoptimaliai apėmė visą maltą kavą, dėl to skonis bus neidealus; jei taip nutiko, dažniausiai grįžtama prie pirmo punkto;
3) tą patį tuneliavimą galima stebėt turint portafiltrą su nupjauta apačia - kava turi bėgti sudarydama tigrinį raštą, neturi būt kažkokios vienos šviesesnės ar tamsesnės juostos;
4) su idealia temperatūra irgi nėra taip paprasta, kaitinimo elementas gali būti toks, kad neužtikrins vienodos temperatūros visą kavos bėgimo laiką; rimti aparatai turi rimtus boilerius, ne šiaip kokį termostatą (pvz., heat exchangerius);
5) malūnėlių klausimas, automatiniam entry level aparate yra malūnėliai, bet malūnėliams kainų lubos kažin kur, o espressui į beveik idealiai vienodo dydžio miltelius sumalta kava yra netgi svarbesnė dalis už vandens temperatūrą ir slėgį barais, pigesnis malūnėlis tikrai mala prasčiau.

Tai ne automatinių aparatų sfera.

Suprantu, šiaip žmogui, kuris tiesiog šiaip geria kavą ir neturi laiko terliotis, neturėtų tokie dalykai rūpėti. Čia kavos audiofilija. smile.gif




pasiduodu-rankos aukstyn ir keliu balta veliava thumbup.gif

ka gi,pora menesiu manes cia nebus,nes iskeliauju i kelione,po gana,gvineja bisau ir kitas afrikos,amerikos zemyno salis,kad surasti dievo nepliestus kampelius,kuriose auga nuostabios kavos pupeles,kad galeciau savo rankomis jas nusiskinti,kad gauti pirmpradi gamtos sukurta kavos skoni...paskui jas sumaitinsiu iguanai,ar kazkokiam ten driezui (zinot ta istorija?),paskui tas driezas savo naturaliom skrandzio sultim apdirbtas jas iskakos ir pagal jusu recepta tas pupeles paruosiu.........iki thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kasco E-robot @ 2013 03 01, 13:04)
esu paprastas zmogus,kiek logikos turiu taip ir mastau,todel visiem butu idomu suzinot argumentus,kodel pusiau automatiniai arba mechaniniai is tu paciu pupeliu pagamina skanesne,geresne kava....ar skiriasi slegiai?...vienu skanesnis slegis,kitu ne?....ar skiriasi vandens temperatura-vienu skanesne temperatura,geresne,kitu ne?....ar skiriasi malimas,rupumas?,vienu skanesnis malimas,rupumas,kitu maziau skanesnis....kodel paemus ta pacia pupele vienas aparatas padarys ja dvigubai skanesne?,kitas ja padarys kazkokia prastesne,netikra?......ar laikant ta rankena su kavos tuo indeliu ant pusiau automatinio aparato per zmogaus ranka perduodama meile,siela ar dar kazkas?....kur saknys to nuostabaus skonio,kuriam neprilygsta kiti aparatai,kitokios rusies aparatai?smile.gif



QUOTE(Gil @ 2013 03 01, 15:00)
Espresso entuziastai, ieškodami tobulo šios kavos paruošimo būdo, užsiima tokiais dalykais:

1) patys su tamperiu spaudžia kavą portafiltre, eksperimentuoja su spaudimo būdais, padaužo į portafiltro kraštelį, jei nepadaužo, žiūri, ar kas skirsis;
2) po espresso išspaudimo galima apžiūrėti panaudotos kavos tabletę ir ieškoti tunelio - jei atsirado tunelis, vadinas, kava prasigraužė tik vienoj vietoj ir neoptimaliai apėmė visą maltą kavą, dėl to skonis bus neidealus; jei taip nutiko, dažniausiai grįžtama prie pirmo punkto;
3) tą patį tuneliavimą galima stebėt turint portafiltrą su nupjauta apačia - kava turi bėgti sudarydama tigrinį raštą, neturi būt kažkokios vienos šviesesnės ar tamsesnės juostos;
4) su idealia temperatūra irgi nėra taip paprasta, kaitinimo elementas gali būti toks, kad neužtikrins vienodos temperatūros visą kavos bėgimo laiką; rimti aparatai turi rimtus boilerius, ne šiaip kokį termostatą (pvz., heat exchangerius);
5) malūnėlių klausimas, automatiniam entry level aparate yra malūnėliai, bet malūnėliams kainų lubos kažin kur, o espressui į beveik idealiai vienodo dydžio miltelius sumalta kava yra netgi svarbesnė dalis už vandens temperatūrą ir slėgį barais, pigesnis malūnėlis tikrai mala prasčiau.

Tai ne automatinių aparatų sfera.

Suprantu, šiaip žmogui, kuris tiesiog šiaip geria kavą ir neturi laiko terliotis, neturėtų tokie dalykai rūpėti. Čia kavos audiofilija. smile.gif


Už mane net geriau, profesionaliau paaiškinot viską smile.gif
Šiaip dar, maisto, gėrimų vertinimas tik principu skanu/neskanu irgi nėra tikslus, taip čia sakykim paprasčiausias, bet vertinant kavą tai atkreipiamas dėmesys į jos kvapą, spalvą, pupelių išvaizdą, padarytos kavos aromatą, poskonius, kvapus, kūna ir t.t. taip kaip vynas.
O dar dėl tu pilnų automatinių ne tik kavos aparatų, bet įvairių įrenginių technikos automatizavimas, skaitmenizavimas iškarto to patobulinto įrenginio nepadaro geresniu kokybe už mechaninį. Automatizavimai ir pan. dalykai dažniausiai tik palengvina naudjimasi, padaro tą įrenginį prieinamesnį didesniam žmonių kiekiui. Pvz. skaitmeniniai veidrondiai fotoaparatai vis dar nesugeba pilnai prilygti juostinei fotografijai, bet taip profesionalūs fotografai juos naudoja ir tai viskas gerai, bet tiesiog dauguma irgi juostinius nuvertina kaip seniena ir kad naujesnis geresnis.

Svarbiausia yra ko žmogui reikia ir ko jis nori, tai kitą tada jau ne tiek svarbu smile.gif
Atsakyti
Aišku, nesiginčijame, bet čia forume bendrauja daugiausia mamos, ne kavos ruošimo profesionalai, todėl tie automatiniai kavos aparatai ir jų galimybės turbūt daugumai arčiau jų poreikių, nei profesionalios kavos ruošimo subtilybės rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolancike @ 2013 03 01, 14:27)
Jeeeeeee  yahoo.gif  assa.gif  Pagaliau ir mano virtuvėj kavos aparatas  thumbup.gif
Jura nugalėjo  biggrin.gif  Šiandien įsigijau Jura Impressa F7 už 3039 lt. Atsiprašau už reklamą, bet Technoramoj šį savaitgalį 20 proc. nuolaida automatiniams kavos aparatams  4u.gif  Kažkaip abejojau, kad Jurai taikys, bet taiko  thumbup.gif  Ena 9 nebuvo, tai išsirinkau F7, tikiuosi pasirinkau teisingai  rolleyes.gif


Sveikinu 4u.gif patys toki naudojame, nenusivyleme thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE
O dar dėl tu pilnų automatinių ne tik kavos aparatų, bet įvairių įrenginių technikos automatizavimas, skaitmenizavimas iškarto to patobulinto įrenginio nepadaro geresniu kokybe už mechaninį. Automatizavimai ir pan. dalykai dažniausiai tik palengvina naudjimasi, padaro tą įrenginį prieinamesnį didesniam žmonių kiekiui. Pvz. skaitmeniniai veidrondiai fotoaparatai vis dar nesugeba pilnai prilygti juostinei fotografijai, bet taip profesionalūs fotografai juos naudoja ir tai viskas gerai, bet tiesiog dauguma irgi juostinius nuvertina kaip seniena ir kad naujesnis geresnis.

Svarbiausia yra ko žmogui reikia ir ko jis nori, tai kitą tada jau ne tiek svarbu smile.gif




naujieji televizoriai taip pat vis dar nesugeba prilygti seniesiems sileliui,horizontui ar taurui...apie naujuosius automobilius net nekalbu-kas galetu prilygti senam geram ziguliukui,moskviciui,ar zapui....pampersai taip pat yra tik siu dienu ismislas-senieji,gerieji skalbiamieji vystyklai yra geriausias pasirinkimas musu kudikiams....mano mama vis dar virina baltus skalbinius tokiam aliuminiam puode ir plauna rankomis naudodama tokia skalbimo lenta,nes ji kaip senoji profesionale netiki automatizavimo efektyvumu thumbup.gif


http://img1.oplius.l...5680_normal.jpg
http://breadtobeeate...0/03/washer.jpg
http://www.zilionis....ilelis-403d.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 01 kovo 2013 - 15:29
Kasco E-robot, sumažinkit nuotrauką doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kasco E-robot @ 2013 03 01, 15:41)
naujieji televizoriai taip pat vis dar nesugeba prilygti seniesiems sileliui,horizontui ar taurui...apie naujuosius automobilius net nekalbu-kas galetu prilygti senam geram ziguliukui,moskviciui,ar zapui....pampersai taip pat yra tik siu dienu ismislas-senieji,gerieji skalbiamieji vystyklai yra geriausias pasirinkimas musu kudikiams....mano mama vis dar virina baltus skalbinius tokiam aliuminiam puode ir plauna rankomis naudodama tokia skalbimo lenta,nes ji kaip senoji profesionale netiki automatizavimo efektyvumu thumbup.gif
http://img1.oplius.l...5680_normal.jpg
http://breadtobeeate...0/03/washer.jpg
http://www.zilionis....ilelis-403d.jpg

Super thumbup.gif negaliu kaip prajuokinai lotuliukas.gif
Atsakyti