Negaliu nepasireikšti dėl to gėralo ir kavos žodžių žaidimo.
Kaip minėjo, tai taip, kažkodėl vis dar galima nusipirkti mechaninius espreso aparatus ir kainuoja net ne tūkstantį, išvada automatinių ir mechaninių aparatų kokybė skiriasi. Čia kaip skaitmeniniai fotoaparatai ir juostiniai, jų kokybei skatimeną labai sunkiai prilygsta.
O šiaip yra klaidinga kava vadinti tik tą skysti, kuris išteka per 15bar spaudimą, nes yra dar daug kitų kavos ruošimo būdų be spaudiminio. Tirščiai puodelyje jau prasta kava? Nesakyčiau, nes yra ir kultūrinis dalykas, nes pvz. Trukijoje, Graikijoje ir kitose šalyse kavą verda ibrike ir supila į puodelį su tirščiais. Beje, pats per save kavos plikymas nėra blogas ir baisus dalykais kavos kokybei ir skoniui, nes kavos degustacijų metų, kai vertinima kavos kokybė, skoniai, poskoniai ir kita, kava būtent ir yra plikoma, tik atitinkamo karštumo vandeniu, neverdančiu.
Kad kava geresnė iš šviežiai sumaltų pupelių tas tiesa, bet ir toj pačios maximoj galima nusipirkti normalių pupelių, kava ne bus super aukšto lygio, o tiesiog gera. Kartais paskaitai ir atrodo renkasi kavos žinovai, bet nemanau, kad daug kas perka labai išsirtines kavas, ypač kokias iš cup of excelents rūšių, kad taip kalbėt. Aš visokias esu pirkusi ir perku, tiek iš paprastų prekybos centrų, tiek specializuotų, priklauso ko noriu ir ką galiu leist, nors buvo ir brangesnių kavų kur didelio įspūd-io nepadarė.
Taip čia tema apie kavos aparatus, bet tie pasikėlę teiginiai, kad kava tikra tik iš espreso aparatų tai nusibost pradeda, čia kaip kava tai tik arabika, tik ne robusta.
Vat prirašiau, bet tikrai nepiktai čia