burundukas,
aš lygiai kaip ir Jūs rinkausi tarp
SIEMENS ir atitinkamo JURA modelio. Pasirinkusi pirmąjį nesigailiu nei kiek.
Dėl putos: Jūs klausiate apie "crema", t. y. kavos putą ar pieno putą? Bet kuriuo atveju, kavos puta esu patenkinta, tačiau ji daugiau priklauso nuo pupelių ir malimo rupumo. Pieno puta - tiršta, korėta, kaip ir priklauso. Aštuntuką galima rašyti drąsiai, ne kavos super duper gurmanui - kokybė tikrai puiki.
Aparatą valyti labai lengva. Išėmei stalčiuką, vandenį išpylei, tirščius išmetei, praskalavai, viskas. Kartą per savaitę stalčiuką išplaunu su plovikliu, o įprastai tesiog išpilu. Namuose per dieną vidutiniškai gaminame 4 puodelius kavos, tai tą stalčiuką valau kas antrą dieną, kai pats protingasis aparatas to paprašo. Žodžiu, labai paprasta, jokių ten vargų nėra. Stalčiuko tūrio nežinau, instrukcijoje neradau parašytos. Tačiau man asmeniškai tas tūris pakankamas, vandenį užtenka išpilti, kaip ir minėjau, kas antrą dieną, tačiau viskas priklauso nuo to, kiek kavos gaminate namie.
Dėl pieno: taip, į pieno pakelį tiesiog įkišama šlangutė. Jeigu pageidaujama estetinio vaizdo, galima piena laikyti kokiame nori grafine, pavyzdžiui, priderintame prie interjero
Jeigu kava gaminama su pienu, kapučinatorių patariama išplauti iš karto, plovimas taip pat - vienas, du ir viskas.
Galima gaminti ir atskirai pieno putą, ir karštą pieną, ir netgi karštą vandenį. Taip, yra ir sustabdymo funkcija (proceso nutraukimo). Galima pasirinkti ir kavos malimo rupumo, ir pačios kavos stiprumo lygį.
Dėl veikimo garsumo, tai čia labai subjektyvu, decibelų pamatuoti galimybės neturiu
Man veikia negarsiai.
Nežinau kuo Ena 9 geresnė? Tikriausiai niekuo.
Kai kurie pardavėjai siūlo galimybę atvykti pas juos, paragauti kavos iš vieno arba kito aparato, "pačiupinėti" pačiam. Kodėl Jums nepasinaudojus tokiu pasiūlymu?
Pati pirkau nečiupinėjusi, pasiskaičiau, pasidomėjau, pasiklausinėjau, mane viskas tenkina.
Jeigu pasirinksite SIEMENS, siūlau metalo, o ne juodą spalvą, nes "ant" juodos matosi kiekvienas piršto antspaudas. Mane, pedantę, tai nužudytų