Įkraunama...
Įkraunama...

Kavos aparatai - 6

QUOTE(Yamaja @ 2013 03 10, 23:17)
as ir turiu Jura, tai pas mane ir ijungus ir isjungus, jei buvo daryta kava, prasiplauna pats, o kapucinatoriu, kai suplaku piena idedu zarnele i stikline vandens ir praplaunu nustacius ant pieno sildymo - taip instrukcijoj rekomenduojama. tai taip ir darau. vakare tik paprastu vandeniu praplaunu jau isardyta. su antibakteriniu skysciu ir man butu idomu suzinot, kas kiek laiko reiktu praplaut, ar kasdien  g.gif ir del kavos mechanizmo, ar tikrai reikia ka ardyt  ir plaut, butu idomu suzinot g.gif  vandens nulasejimo indo kasdien neplaunu, taip pat kavos tirciu neimu, nes kava geriu koki dukart dienoj, tai ir nedarineju ten daznai. vandeni palieku, tik pries ijungiant ryte pakeiciu.
taip pat kitas klausimas, ar valot ta skyreli, kur pilasi kava - na kai baigiasi, ar tik ipilat kavos pupeles ir nieko nevalot, ar reiktu su kokiu dregnu skudureliu pavalyt, nes lyg kazkur skaiciau, gal instrukcijoj, jog su dregnu reiktu isvalyt, bet man ten neina normaliai prieit.

as viska darau pagal instrukcija (philips saeco),aparatas kaip ir visi pats prasiplauna ir uzsipildo....aparato "neardau",nes virimo mechanizmas issitraukia paspaudus viena mygtuka,tada praskalauju drungnu vandeniu kaip ir raso instrukcijoje....niekad nieko specialiai nedarau t.y. kai uzsipildo konteineriai tada ir ispilu,iskratau,vandeni pakeiciu is ryto,nes tik ryte geriama kava..........ten kur kavos pupeles pilasi valymas pagal jusu skoni,juk ten siuksliu nepilam........o jei neina prieiti-siurbli atsineskit thumbup.gif

tiesa,kapucinatoriu isardau ir normaliai isplaunu tik karta per savaite,o kasdien tai tik su ta zarnele ir vandeniu duodu jam paciam prasipusti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kasco E-robot: 11 kovo 2013 - 09:11
QUOTE(Kasco E-robot @ 2013 03 11, 10:09)
as viska darau pagal instrukcija (philips saeco),aparatas kaip ir visi pats prasiplauna ir uzsipildo....aparato "neardau",nes virimo mechanizmas issitraukia paspaudus viena mygtuka,tada praskalauju drungnu vandeniu kaip ir raso instrukcijoje....niekad nieko specialiai nedarau t.y. kai uzsipildo konteineriai tada ir ispilu,iskratau,vandeni pakeiciu is ryto,nes tik ryte geriama kava..........ten kur kavos pupeles pilasi valymas pagal jusu skoni,juk ten siuksliu nepilam........o jei neina prieiti-siurbli atsineskit thumbup.gif

tiesa,kapucinatoriu isardau ir normaliai isplaunu tik karta per savaite,o kasdien tai tik su ta zarnele ir vandeniu duodu jam paciam prasipusti bigsmile.gif

na siuksliu nepilam, bet va radau instrukcijoj, kad rekomenduojama kartais isvalyt - aisku ir parasyta kaip doh.gif daug skaiciau ir gale jau akys matyt nebemate biggrin.gif teisingai - liepe siurbli atsinest biggrin.gif ir valyt sausa sluoste. tik kodel man uzsifiksavo dregna, na bet nesvarbu, svarbu, jog suradau.

Atsakyti
Sveiki smile.gif
iskilo ir man klausimeliu. Turiu Jura Impressa C5, naudojam kiekviena diena, taciau kapuciantoriu naudojam retai ir vien del to, kad nervuoja atskirai ta piena plakti ir paskui praplaudineti doh.gif jokiu antibakteriniu skysciu nenaudoju, tiesiog is karto praplaunu. Bet vat del aparato prasiplovimo funkcijos- ar butina naudoti butent Juros valymo tabletes? Gal kas gali pasidalinti patirtimi. O siaip nieko neardau, tik kai uzsidega lempute isvalyti tirscius, o siaip aparatas pats isijungus ir issijungus issiplauna. Tiesa, sakyciau didziausias sio aparato minusas - ne itin karsta kava unsure.gif
Atsakyti
Bet vat del aparato prasiplovimo funkcijos- ar butina naudoti butent Juros valymo tabletes? Gal kas gali pasidalinti patirtimi. O siaip nieko neardau, tik kai uzsidega lempute isvalyti tirscius, o siaip aparatas pats isijungus ir issijungus issiplauna. Tiesa, sakyciau didziausias sio aparato minusas - ne itin karsta kava unsure.gif

prasiplovimas prasiplovimui nelygu,nes mano saeco kai prasiplauna jam issijungus ar ji isjungus,tai prasiplauna tuo paciu vandeniu,be jokiu tableciu ar skysciu,nes tai tiesiog draudziama....gal pas jus kitaip..........bet kas liecia tabletes (coffeclean vadinasi mano atveju) tai yra tik rekomenduojama kas kelis menesius ar 500 puodeliu paleisti ta operacija su ta tablete...tai as nusipirkau pakeli savo tableciu uz 18lt (10),tai man porai metu uzteks...tad ir jum manau nereiketu sukti galvos ir nusipirkti jura...kam ieskoti alternatyvu del 1 lito sutaupymo?.......pasiskaitykit instrukcija,nes pagal klausimo suformulavima suprantu,kad nelabai zinot kas yra prasiplovimas ir tos tabletes....jau nekalbant apie nukalkinima......

o del tos nekarstos kavos tai man galva neisnesa,ir cia jau daug kalbeta.....ok...pagalvokim logiskai (linksmai)-JURA yra kavos aparatu brendas (kai kas papriestaraus zinoma) ir negali buti,kad jie nezino kokio karstumo kava aparatai privalo gaminti....tarsi BMW gamindami auto nesumontuoja vairo arba pedalu thumbup.gif
Atsakyti
Jura kavos aparatas automatiškai prasiplauna išsijungdamas ir įsijungdamas irgi tik su vandenėliu, o po 220 paruoštų kavos puodelių arba 80 prasiplovimo programų paprašo paleisti valymo programą su tablete, kurią reik įdėti į maltos kavos skyriuką. Aš irgi nemanau kad reikia dviratį išradinėti, geriau naudoti Jura tabletes, tiesa, jos nepigios, nu bet dėl skanios kavos negaila biggrin.gif Mano Impressa F7 pasiprašė praplauti 20-tą naudojimo dieną, nes buvau nustačius kad po valandos išsijungtų nenaudojamas, tai gan dažnai jis prasiplovinėja pas mane, dabar nustačiau kad išsijungtų tik po 2 val., rečiau prasiplovinės, tai ne taip greit ir plovimo programos prašys vėl.
Dėl karštumo tai ar pas jus nustatyta kad darytų karštesnę kavą ? Mano Jura reguliuojasi - gali būti normali arba aukšta kavos temperatūra, tai nureguliavus aukštą kava tikrai pakankamai karšta gaunasi, normali tai man irgi per vėsi buvo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolancike @ 2013 03 25, 20:29)
Jura kavos aparatas automatiškai prasiplauna išsijungdamas ir įsijungdamas irgi tik su vandenėliu, o po 220 paruoštų kavos puodelių arba 80 prasiplovimo programų paprašo paleisti valymo programą su tablete, kurią reik įdėti į maltos kavos skyriuką. Aš irgi nemanau kad reikia dviratį išradinėti, geriau naudoti Jura tabletes, tiesa, jos nepigios, nu bet dėl skanios kavos negaila  biggrin.gif  Mano Impressa F7 pasiprašė praplauti 20-tą naudojimo dieną, nes buvau nustačius kad po valandos išsijungtų nenaudojamas, tai gan dažnai jis prasiplovinėja pas mane, dabar nustačiau kad išsijungtų tik po 2 val., rečiau prasiplovinės, tai ne taip greit ir plovimo programos prašys vėl.
Dėl karštumo tai ar pas jus nustatyta kad darytų karštesnę kavą ? Mano Jura reguliuojasi - gali būti normali arba aukšta kavos temperatūra, tai nureguliavus aukštą kava tikrai pakankamai karšta gaunasi, normali tai man irgi per vėsi buvo.  4u.gif

as tai nustaciau 15min issijungima,nes jei as gerai suprantu,kad jei neisjungiu tai mano saeco sildo ten kazka viduje ir jis kaitina ta padekliuka kur puodeliams sudeti ir tuo paciu ryja elektra.......man juoda kava ant auksciausios temperaturos gaunasi karsta,kad mazdaug 1-2 min dar reikia palaukti,kai darau su pienu,tai zinoma,kad tokio karscio neisgauna ir tinkama gerti is karto.................is kitos puses esu mates zmoniu,kurie geria pvz arbata beveik is karto kai uzverda,man pvz reikia bent 15min,nes karsta..........visiem neitiksi,o,kad jura zino kavos recepta tai as neabejoju....jei net as is gudaus kaimo zinau (google) thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kasco E-robot: 25 kovo 2013 - 20:34
QUOTE(Jolancike @ 2013 03 25, 20:29)
Jura kavos aparatas automatiškai prasiplauna išsijungdamas ir įsijungdamas irgi tik su vandenėliu, o po 220 paruoštų kavos puodelių arba 80 prasiplovimo programų paprašo paleisti valymo programą su tablete, kurią reik įdėti į maltos kavos skyriuką. Aš irgi nemanau kad reikia dviratį išradinėti, geriau naudoti Jura tabletes, tiesa, jos nepigios, nu bet dėl skanios kavos negaila  biggrin.gif  Mano Impressa F7 pasiprašė praplauti 20-tą naudojimo dieną, nes buvau nustačius kad po valandos išsijungtų nenaudojamas, tai gan dažnai jis prasiplovinėja pas mane, dabar nustačiau kad išsijungtų tik po 2 val., rečiau prasiplovinės, tai ne taip greit ir plovimo programos prašys vėl.
Dėl karštumo tai ar pas jus nustatyta kad darytų karštesnę kavą ? Mano Jura reguliuojasi - gali būti normali arba aukšta kavos temperatūra, tai nureguliavus aukštą kava tikrai pakankamai karšta gaunasi, normali tai man irgi per vėsi buvo.  4u.gif

Na tas pats ir pas mane su prasiplovimu ir valymu. Prasiplauna kiekviena karta isijungus r issijungus tik vandeniu o mazdaug kas menesi ar du papraso valymo, kuris reikalauja tabletes. Tiesiog, norejau pasiklausti ar visi naudoja butent tos firmos prieziuros priemones. Nukalkinimo tab. nenaudoju nes naudoju vandens filtrus.

O del karstumo kavos tai pas mane nesireguliuoja...
Atsakyti
QUOTE(deilii @ 2013 03 25, 20:44)
Nukalkinimo tab. nenaudoju nes naudoju vandens filtrus.

Aš tai pagalvojau kad pigiau bus nukalkint nei tie filtrai, vienas filtras buvo pridėtas, panaudojau, po 2-jų savaičių paprašė pakeisti, po 45 lt 2 kartus per mėnesį brangokai gaunasi, nukalkinti manau pigiau. Be to naudoju vandenį iš parduotuvės tai labai neužšiukšlinsiu gal. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolancike @ 2013 03 25, 21:49)
Aš tai pagalvojau kad pigiau bus nukalkint nei tie filtrai, vienas filtras buvo pridėtas, panaudojau, po 2-jų savaičių paprašė pakeisti, po 45 lt 2 kartus per mėnesį brangokai gaunasi, nukalkinti manau pigiau. Be to naudoju vandenį iš parduotuvės tai labai neužšiukšlinsiu gal.  rolleyes.gif

Pas mane papraso filtra keisti po mazdaug 2 men. taip pat ir valymo funkcija smile.gif
Tiesa, nemaniau, kad valymo funkc. galima prailgint prailginus aparato issijungimo laika, kuomet prasiplauna pats aparatas. Nes instrukcijoj skaiciau, kad nuo puodeliu skaiciaus. As pasidarius kad po valandos issijungtu, reiks prailgint iki kokiu 4val ir pasiziuret kaip bus g.gif

O po kiek laiko praso nukalkint? nes jei po tiek pat laiko kaip ir pakeist filtra, tuomet su tabletemis tikrai pigiau. Tik ar uztenka vienos tab.? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deilii: 26 kovo 2013 - 10:39
QUOTE(deilii @ 2013 03 26, 10:33)
Pas mane papraso filtra keisti po mazdaug 2 men. taip pat ir valymo funkcija  smile.gif
Tiesa, nemaniau, kad valymo funkc. galima prailgint prailginus aparato issijungimo laika, kuomet prasiplauna pats aparatas. Nes instrukcijoj skaiciau, kad nuo puodeliu skaiciaus. As pasidarius kad po valandos issijungtu, reiks prailgint iki kokiu 4val ir pasiziuret kaip bus  g.gif

O po kiek laiko praso nukalkint? nes jei po tiek pat laiko kaip ir pakeist filtra, tuomet su tabletemis tikrai pigiau. Tik ar uztenka vienos tab.? g.gif

Mano aparato instrukcijoje rašo būtent kad valyti paprašo po 220 puodelių arba 80 prasiplovimų. Per 20 dienų mes 220 puodelių dar nebuvom išgėrę, yra skaitiklis, kuris parodo puodelių skaičių. Tai reiškia, kad kuo dažniau išsijunginėja aparatas, tuo dažniau prasiplauna, todėl dažniau prašys valyti. Dėl elektros tai Jura gan greit persijungia į taupymo režimą, neturėtų daug elektros naudoti tuo režimu. Nukalkint mum dar neprašė, nes naudojam tik nuo kovo 1-os, dar nė mėnesio nėra, pažiūrėsim kada paprašys, o išgėrėm - dabar pažiūrėjau - 266 puodelius kavos.
Atsakyti
perskaiciau kelias temas, issirinkau Siemens TE506209RW. gal yra naudojanciu si aparata, ar esate juo patenkinti?
Atsakyti
Sveiki. Visų pirma labai noriu padėkoti už jūsų komentarus apie kavos aparatus, nes jūsų dėka išsirinkau Jura Impressa F7 thumbup.gif , jau savaitę geriu labai skanią kavytę thumbup.gif . Iškilo klausimas, ar gali priklausyti nuo pieno ir prastai suplakti pieno putą, pradžioje naudojau Miau, paskui Dvaro, - nu liuks viskas buvo, o va vakar nupirko Rokiškio, nu š...totalus, toks jausmas, kad tas pienas vos ne paprastai išeina pro tą kapučinatorių, ko pasakoje nėra mano taip dievinamos putelės blush2.gif . Ar taip negali būti r kažkas yra aparatui blink.gif ?
Atsakyti