Bet tai is tiesu koks skirtumas del oru. Mes pernai buvo geguzes pirmoj puse ir apie viudury, tai is 11 dienu megztuko reikejo 2 dienas ir vakarai buvo silti. O tas gerasias dienas buvo ne tai, kad silumo, o karsciai. Bet cia gal mums labai pasiseke su orais. Tai geguze dar nera tas laikas, kai ramiai gali vaziuoti tikedamasis geru oru, visada rizika.
Kas del miesteliu, tai norint veiksmo, jauciu tik apie Palma verta gyventi... Bet ir tai priemiestukai nykus, reiketu vaziuoti i pacia Palma
O graziu parku, sodu, palei vandenyna padarytu pakranciu pasivaiksciot, tai ten tikrai nera
Sunku patiketi, kad Maljorkoje vesu. Pernai skridom birzelio pradzioje, karstis buvo toks, kad baisu is kondicionuojamos masinos islipti, o dabar
QUOTE(Elvita @ 2013 05 24, 08:53)
Sunku patiketi, kad Maljorkoje vesu. Pernai skridom birzelio pradzioje, karstis buvo toks, kad baisu is kondicionuojamos masinos islipti, o dabar
tai, ka rodo mano oru "navigacija"
sestadienis - saule pro debesis, diena iki 19, nakti 12 silumos
sekmadienis - saule pro debesis, diena iki 21, nakti 12
pirmadienis - debesys be saules, 23 diena, 14 nakti
antradienis - lietus bet islieka 23 diena ir 14 nakti
treciadienis - saule! bet diena 22, nakti 14
itariu norint normalaus karscio, reikia vasara skristi, o ne pavasari... pavasari geriau pieciau lekti, tai nors bus uztikrintai geras oras
QUOTE(dianita @ 2013 05 24, 09:31)
tai, ka rodo mano oru "navigacija"
Norint keliauti, tai 23l pats tas. Kai mes megejai keliauti, tai pernai Maljorkoje virs 30l karstis, tiesiog "zude". Tiesa, maudytis buvo
QUOTE(Elvita @ 2013 05 24, 10:36)
Norint keliauti, tai 23l pats tas. Kai mes megejai keliauti, tai pernai Maljorkoje virs 30l karstis, tiesiog "zude". Tiesa, maudytis buvo
cia kam ko reikia... man reikia ne keliavimo, o juros ir papludimio... pakankamai prisikeliauju per visus metus
QUOTE(dianita @ 2013 05 24, 09:42)
cia kam ko reikia... man reikia ne keliavimo, o juros ir papludimio... pakankamai prisikeliauju per visus metus
As ir turejau omenyje musu seima
QUOTE(mamyciuxs @ 2013 05 24, 02:01)
10. Vykstant atgal Rainieras ypatingai tikrina bagažo svorį bei lagaminų dydį. Tad papildomas svoris gali kainuoti daug nervų.
Musu rankinio bagazo visiskai neziurejo,nei svorio nei dydzio, nors buvo tases issipute, nes skridom tik su rankiniuQUOTE(gizzy @ 2013 05 21, 22:25)
Jei artimiausiom dienom cia skrendat, tai tikrai isimeskit siltesniu rubu. Pranesiu dar gal ryt ar poryt ar gereja cia orai ar ne
Papasakokit kokie šiandien orai!
Bet vat kaip visiems skirtingai, mums kaip tik nepatiko Alcudija, nes ten stiprus vejas, vos ne tas pats kaip Palanga. Taip pasivaiksciojimui pajuriu vietos yra, bet degintis kaip toks vejas, nelabai pasideginsi. Man ilankeles pacios idealiausios su vaikais keliaujant. Vanduo Cala Ferrere buvo tikrai imanomas ilisti ir nusimaudyti, taip is pat pradziu vesoka atrodo, bet lipant i Baltija Liepos menesi irgi neapima silumos pojutis Visi esam skirtingim todel kita karta ir mes nusprendeme, kad neskaitysime komentaru kur geriau, kur graziau ir t.t. tiesiog kiekvienas turime savo poreikius ir jais reikia vadovautis, si karta musu neapvyle regiono pasirinkimas-rytine salies pakrante Smagiu atostogu kas dar tik keliaus, labai grazi salis
QUOTE(mamyciuxs @ 2013 05 24, 02:01)
Sveikos, 21 dieną parskridom iš Maljorkos. Nepykit, kad neparašiau iš ten, nes tiesiog mažai ir jungiausi prie interneto. Ši kelionė buvo pirmoji mano pačios organizuota. Tiesiog parašau savo įspūdžius ir info, gal kurioms ir pravers .
Jūra - mano klaida, kad rinkausi įlankėlę, gal gražu atvažiuoti pasižvalgyti, tačiau vėl gi kitą kartą niekada nesirinkčiau įlankos. Minusai - jei šilčiau labai daug žmonių ir visi su vaikais, kas ypač vokietukai neišauklėti - bėga tiesiog ant galvų, vietos labai mažai, smėlį krečia į akis. Tai čia tik gegužės mėnuo, o kas vasarą darosi ? Jūros grožis - tiesiog jo nematai, nes įlanka ir tiek, o viso ošimo ir vandens grožio nebematai. Taip pat būtent Esmeraldoje (nežinau kaip kitose įlankose) vanduo ypač šaltas, kojas taip gelią, kad net bloga darosi. Praktiškai tik užgrūdinti vokiečių vaikai lindo į vandenį. Mano vyras bandė išsimaudyti, kad foto padaryčiau, tai sakė nuo šalčio net supykino. Padarėm išvadą, kad galimais subėga nuo kalnų šaltiniai. Lyginant, kad lankėmės ir Alcudijos bei Cala Millor papl. Ten vanduo žymiai šiltesnis ir gal buvo apie 19 laipsnių, kas primena mūsų Baltijos jūros vandenį vasarą. Tad maudėmės ten.
7. Jei kitą kartą rinksiuos atostogas Maljorkoje, tai tik Alcudijos arba Cala Millor paplūdimius, man labai paliko didelį įspūdį platūs paplūdimiai, alėjos palei jūrą, baltas smėlis, šiltesnis vanduo, bei šiek tiek ir oro temperatūra (pietinė dalis). Nebrangus maistas mažose kavinukėse, yra veiksmo vakare.
8. Tiesa jei imate savo navigacją - būtinai atsinaujinkite žemėlapius, nes mūsų Birutė klaidino po miestelius arba rodė sukti ten kur vienapusis eismas, nematė kai kurių naujų žiedų.
9. Kas vykstat dabar - apranga šiltesnė reikalinga. Taip pat mes pirkom skėtį nuo saulės, tai PC pigiau nei prekiauja gatvėse.
10. Vykstant atgal Rainieras ypatingai tikrina bagažo svorį bei lagaminų dydį. Tad papildomas svoris gali kainuoti daug nervų.
O apie lankytinas vietas jau po kelių dienų parašysiu...ir įkelsiu foto
Jūra - mano klaida, kad rinkausi įlankėlę, gal gražu atvažiuoti pasižvalgyti, tačiau vėl gi kitą kartą niekada nesirinkčiau įlankos. Minusai - jei šilčiau labai daug žmonių ir visi su vaikais, kas ypač vokietukai neišauklėti - bėga tiesiog ant galvų, vietos labai mažai, smėlį krečia į akis. Tai čia tik gegužės mėnuo, o kas vasarą darosi ? Jūros grožis - tiesiog jo nematai, nes įlanka ir tiek, o viso ošimo ir vandens grožio nebematai. Taip pat būtent Esmeraldoje (nežinau kaip kitose įlankose) vanduo ypač šaltas, kojas taip gelią, kad net bloga darosi. Praktiškai tik užgrūdinti vokiečių vaikai lindo į vandenį. Mano vyras bandė išsimaudyti, kad foto padaryčiau, tai sakė nuo šalčio net supykino. Padarėm išvadą, kad galimais subėga nuo kalnų šaltiniai. Lyginant, kad lankėmės ir Alcudijos bei Cala Millor papl. Ten vanduo žymiai šiltesnis ir gal buvo apie 19 laipsnių, kas primena mūsų Baltijos jūros vandenį vasarą. Tad maudėmės ten.
7. Jei kitą kartą rinksiuos atostogas Maljorkoje, tai tik Alcudijos arba Cala Millor paplūdimius, man labai paliko didelį įspūdį platūs paplūdimiai, alėjos palei jūrą, baltas smėlis, šiltesnis vanduo, bei šiek tiek ir oro temperatūra (pietinė dalis). Nebrangus maistas mažose kavinukėse, yra veiksmo vakare.
8. Tiesa jei imate savo navigacją - būtinai atsinaujinkite žemėlapius, nes mūsų Birutė klaidino po miestelius arba rodė sukti ten kur vienapusis eismas, nematė kai kurių naujų žiedų.
9. Kas vykstat dabar - apranga šiltesnė reikalinga. Taip pat mes pirkom skėtį nuo saulės, tai PC pigiau nei prekiauja gatvėse.
O apie lankytinas vietas jau po kelių dienų parašysiu...ir įkelsiu foto
Gal kas galėtų patarti ką galima aplankyti su dviem mažais vaikais nuo Magalufo miestelio. Mes skrendame su Novaturu, Magalufo mieste turesime viešbutį, reikėtų taip suplanuoti kelionę, kad galėtumeme nuvažiuoti, ką nors pamatyti ir vakare grįšti atgal į savo viešbutį
Būsime 9 dienas, kelionėms nuomotu automobiliu noretumeme skirti 3-4 dienas.
Norisi aplankyti gražiausias salos vietas, bet esu realistė, nesinori automobilyje klausytis rėkiančių ir pavargusių vaikų besimėgaujant ilgu važiavimu kalnų keliukais
Būsiu dėkinga už bet kokį patarimą
Norisi aplankyti gražiausias salos vietas, bet esu realistė, nesinori automobilyje klausytis rėkiančių ir pavargusių vaikų besimėgaujant ilgu važiavimu kalnų keliukais
Papildysiu, galvoju apie šias vietas:
1. Valdemosa - senovinins Maljorkos kaimelis, cia gimusi sv. Katolina, labai grazus senamiestis, autentika.
2. Deia - miestelis pakeliui link Sollero.
3. La Colobra pajurio miestelis, ispudingas papludimis.
4. Luc vienuolynas, labai grazi autentiska salos vieta.
5. Cala Ratjada - ispudingas uostas rytineje salos dalyje.
Kiek užtruktų laiko iki vienos ar kitos vietos nuo Magalufo, gal eitų apjungti maršrutą ir per vieną diena kelias vietas aplankyti. O gal visai kitas vietas pasirinkti? Būsiu dėkinga už bet kokį patarimą
1. Valdemosa - senovinins Maljorkos kaimelis, cia gimusi sv. Katolina, labai grazus senamiestis, autentika.
2. Deia - miestelis pakeliui link Sollero.
3. La Colobra pajurio miestelis, ispudingas papludimis.
4. Luc vienuolynas, labai grazi autentiska salos vieta.
5. Cala Ratjada - ispudingas uostas rytineje salos dalyje.
Kiek užtruktų laiko iki vienos ar kitos vietos nuo Magalufo, gal eitų apjungti maršrutą ir per vieną diena kelias vietas aplankyti. O gal visai kitas vietas pasirinkti? Būsiu dėkinga už bet kokį patarimą
QUOTE(renatyte.r @ 2013 05 26, 11:42)
Gal kas galėtų patarti ką galima aplankyti su dviem mažais vaikais nuo Magalufo miestelio. Mes skrendame su Novaturu, Magalufo mieste turesime viešbutį, reikėtų taip suplanuoti kelionę, kad galėtumeme nuvažiuoti, ką nors pamatyti ir vakare grįšti atgal į savo viešbutį
Man irgi butu idomu, nes mes taip pat skrisim su mazais vaikais, tik i Palmanova (per novatura)
Noreciau i tuos urvus nuvaziuoti, tik, kazin ar su mazais vaikais reali svajone? ten bent juos ileistu? gal kas pasidalintu ispudziais?