Mano 3-metis pipiras irgi pradėjo kramtyt nagus iki gyvnagiu, net užkrėtimas gavosi, pūliavo. Prasidėjo visas reikalas, kai gimė broliukas, gal po kokio mėnesio. Manau, kad vaikinukui dėmesio stoka pasireiškė taip. Neseniai draugė parodė nagų priemonę iš vaistinės nuo nagų kramtymo Daum-exol (vokiečių Dentinox firmos). Mielai lakuojasi (nors draugė sakė, jos duktė labai nenorėdavo, nes negalėdavo kramtyt, labai kartu jai būdavo). Maniškis vaikšto kaip panelė "nulakuotus" nagus atkišęs ir pats vis primena, kad reikia lakuoti . Bent jau po trijų dienų pastebėjau, kad nagai gražesni, jau nenukramtyti. Stengiuos vis pakirpti, kad nekiltų pagundų. Bet bent jau kol kas atrodo veiksminga (nors mažajam broliukui dėmesio vis tiek pat skiriu - taip kad galima padėti ir tokiom priemonėm ).
mano sunui greit 11 men. pries kelias dienas pastebejau kad abieju rankyciu keli nagai zydi. man atrodo kad tokio amziaus negali zydet. kokiu vitaminu gali tokiam mazam trukt?
Mano dukrytei koju nagai uzsiriete,galvoju,gal del to,kad patys koju pirstai tokie dar sulenkti truputuka,darem masaziukus koju,tai manau pasitaisys.Issitiesins ir viskas bus gerai.
Mums irgi skilineja naguciai.Tai daktare liepe "Osteocare"pagerti.
QUOTE(shimmer @ 2008 05 03, 01:15)
Mums irgi skilineja naguciai.Tai daktare liepe "Osteocare"pagerti.
Gėrėm ir tuos ir daug visokių kitokių,bet poveikis pasijuto tik nuo iš "AMWAY"multivitaminų,geriam antras mėnuo ir jau nagučiai gražėja
mano mazes(jai jau 4m ) irgi koju nagai nulinke i vidine puse,nukirpt nesiduoda,per didziausius riksmus tai pavyksta ir nyksciu nagai buna iskile horizontaliai,kartais jau net iki geluones.bet nagai kieti ir neluzineja,jei kerpu bent sekancia diena po maudyniu-tai ohoho kokie kieti buna.bet manau,kad tai turetu sustvarkyt...
o del ranku nagu kramtymo-as irgi kramciau nagus,ypac pries kontrolinus tai manau,susije su psichologinemis problemomis,nes taip apsiraminam siek tiek.bent man taip atrodydavo
o del ranku nagu kramtymo-as irgi kramciau nagus,ypac pries kontrolinus tai manau,susije su psichologinemis problemomis,nes taip apsiraminam siek tiek.bent man taip atrodydavo
O mano 3 mėn mažylei prie didžiųjų pirštų, kampučiuose, raudonuoja. Galvojau, gal nagučiai įaugę, bet ne. Gal kas susidūrėte su tuo? Nekreipčiau dėmesio, bet įsivaizduoju, kad jai skauda (man pačiai skauda, kai tose vietose parausta)
Mano sunui irgi skilineja nagai iki saknies per visa naga matosi pratrukes, o dydiesiems koju pirstuku nagams tai ir atkera ta atskilusi dalis. taip gaila vaiko jam turetu kaip reikiant skaudet kai uzkliuna. pasirodem odos gydytojai tai mums patare issidziovinti kaimisko kiausinio luksta ir sutrynus ant peilio galo deti i maista, nes lyg ir cinko truksta tai turetu papildyt organizma. bet man tai toks labai jau senoviskas budas pasirode. dar nebandem bet gal padeda
Pas mus nagučiai skylinėja, lūžinėja, sluoksniuojasi ir odelė aplink nagučius plyšinėja Pirmąkart kai taip buvo kažkaip susitaikė ir gydytoja visai dėl kito reikalo liepė Osteocare pagert, mėnesį pagėrėm, nagučiai susitvarkė, odelė taip pat. Po poros mėsesių vėl tas pats vėl buteliuką Osteocare sugėrėm - vėl pora mėnesių ramu. Ir prieš savaitę vėl pradėjo skylinėt, lūžinėt, sluoksniuotis ir odelė vėlgi plyšinėja Vėl nusipirkau Osteocare, bet dar neduodu, penktadienį eisim pas gydytoją, tai tuo pačiu pasiklnsultuosiu ir dėl šito
Pas mus su nagu skilinejimais lygiai tas pats, ir dar priedu yra uzsilenke tokie, tai jau kai reikia kirpti koju nagus buna tragedija... ypac mzyli koju, nes sitas is viso idomiai uzsisukes . pastebiu, kad po truputi gal ir gereja, bet koju nagu kirpimas vis dar sunkus darbas . kai gyd ziurejo, tik pasake, kad ilgesnius nagelius palikti nekirpus, kad neiaugtu.
QUOTE(krisliuke @ 2009 12 20, 13:54)
O mano 3 mėn mažylei prie didžiųjų pirštų, kampučiuose, raudonuoja. Galvojau, gal nagučiai įaugę, bet ne. Gal kas susidūrėte su tuo? Nekreipčiau dėmesio, bet įsivaizduoju, kad jai skauda (man pačiai skauda, kai tose vietose parausta)
ka daret siuo atveju, nes maniskei pastebejau taip pat paraude ir sake siek tiek skauda, o pas gydytoja artimiausia savaite nera talono o tiek laukti ir nezinot ka dary man plaukus siausia