Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis

QUOTE(Verteris @ 2013 09 12, 19:38)
Su dabartine granulių kaina šis šildymo būdas jau nėra toks jau pigus. O jei LT tvarkingai prasisuks su gazprom'u Stockholmo arbitraže ir LNG terminalas Klaipėdoje pasileis laiku, dujinio šildymo kaina taps lygia ar mažesne už granulinio...

Tada aš pagęsinsiu savo GKK ir kūrensiu dujom biggrin.gif . Iki kito dujų pabrangimo. O tada vėl pakursiu granulinį... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 12 rugsėjo 2013 - 19:55
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 09 12, 19:09)
kazkaip jauciu kad granules tampa "lietuvisku verslu". kainos kyla akyse, o tam priezasciu kaip visada milijonas smile.gif
kitais metais jauciu bus po 750 vasara ir 800+ rudeni. gerai gyvenam smile.gif

Manau, kad tie patys ekonomikos desniai, pinganciu duju kontekste (SGD terminalas + Gazprom nuolaida) viska sunormalizuos. Silumos kwh is granuliu tiesiog negali kainuot daugiau ar tiek pat nei 1kwh is duju. Trumpuoju laikotarpiu (Biokuro populiarejimo ir t.t) kaina sokteleja, bet ilguoju viskas susitvarkys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naujokas666: 12 rugsėjo 2013 - 20:41
QUOTE(Verteris @ 2013 09 12, 18:48)
Pažiūrėkit kiek kainuoja granulės Vokietijoje ir suprasit, kodėl ir čia tiek kainuos. Jei gamintojai pramušė takus eksportui ir gali pardavinėt dideliais kiekias ir brangiai į ten, kas norės pardavinėt po kelias tonas ir pigiai čia?

O kas sakė kad brangiai į ten parduoda, tarpininkai susirenka savo dalį ir gaunasi tokia kaina. Granulių kaina yra ryškiai perlenkta, ir nereikia čia lelekinti. Verslininkai susipirko įrangą ir nori greitos grąžos užtat ir deda didelį pliusą kad kuo greičiau atsipirktų , o kai atsiperka ir toliau tom pačiom kainom stumdo.
Atsakyti
Sveiki, gal galite padeti? 4u.gif Prisipazinsiu, skaiciau ivairius forumus apie granulinius katilus, bet atsakymo i dominanti klausima neradau. Tevai nori savo KKK keisti i granulini katila. Gyvena rajone, kreipesi i Vilpra, si jiems pasiule kazkoki lenkiska katila(sakau, kazkoki, nes senyvi zmones neprisimena nei pavadinimo, nei KW, tik kad kainuoja jis apie 10000lt, o pritaikius nuolaida kainuos 8300lt). Mano pacios pazistami nerekomendavo pirkti lenkisku katilu, motyvavo, kad sujungimo siules greit issikecia, uzvirus issipucia ir pan. Katilu prijungejai aiskina, kad jokio skirtumo nera, lenkiskas ar vokiskas, cia kaip su masinom, vieni vazineja tik su mersais, kitiems ir citroeno pakanka, genda vienodai visos, tik pirkimo kaina skirtinga buna.

O kaip buna is tiesu, gal gali man komentuoti zmones, kurie turi namuose ne vienerius metus pasistate lenkiskus granulinius katilus 4u.gif Su kokiom problemom susidure, ka galetu patarti norintiems isigyti lenkiska katila. Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 13 rugsėjo 2013 - 08:01
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 09 13, 08:00)
O kaip buna is tiesu, gal gali man komentuoti zmones, kurie turi namuose ne vienerius metus pasistate lenkiskus granulinius katilus 4u.gif Su kokiom problemom susidure, ka galetu patarti norintiems isigyti lenkiska katila. Aciu uz atsakymus 4u.gif

Turim lenkišką katilą KLIMOSZ LING DUO 15kW jau keturis sezonus, pradžioje buvom ne kartą užvirinę iš nepatyrimo ax.gif , kol kas nesimato jokių požymių, kad ruoštųsi nusibaiginėt... rolleyes.gif
Atsakyti

Kostrzewa pellets fuzzy logic - jokiu uzvirimu, jokiu gedimu, tik savi niuansai ir sava prieziura. Tie patys lenkai gamina ir normalius ir visiska slamsta.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 09 13, 09:00)

salis neprieko, gali ir arabai gerus gaminti.
Klausimas tame kokios kokybes norit, piginam blogeja, branginam gereja ir tiek

linksmiausia tai yra super duper nuolaidos
"kaip tau ir tik siandien -30%" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 09 13, 09:00)

man juoka kelia Lenkijos baime biggrin.gif daro viska dar geriau nei musiskiai ..naudoju defro katila su automatika ,aisku jis ne granulinis ....bet jokiu problemu ..desiu degili bus gal granulinis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trintuks: 13 rugsėjo 2013 - 16:48
Sveiki, gal galite padeti? 4u.gif Prisipazinsiu, skaiciau ivairius forumus apie granulinius katilus, bet atsakymo i dominanti klausima neradau. Tevai nori savo KKK keisti i granulini katila. Gyvena rajone, kreipesi i Vilpra, si jiems pasiule kazkoki lenkiska katila(sakau, kazkoki, nes senyvi zmones neprisimena nei pavadinimo, nei KW, tik kad kainuoja jis apie 10000lt, o pritaikius nuolaida kainuos 8300lt). Mano pacios pazistami nerekomendavo pirkti lenkisku katilu, motyvavo, kad sujungimo siules greit issikecia, uzvirus issipucia ir pan. Katilu prijungejai aiskina, kad jokio skirtumo nera, lenkiskas ar vokiskas, cia kaip su masinom, vieni vazineja tik su mersais, kitiems ir citroeno pakanka, genda vienodai visos, tik pirkimo kaina skirtinga buna.

Mano vyras pirko lenkiska GREN kazkoki tai patenkintas, tik girdisi kaip paduoda granules. Gal del to kad katiline uz po maiegamoju smile.gif
Atsakyti
Aciu visiems uz atsakymus 4u.gif Kaip supratau, i pigesni lenkiska varianta ziureti neverta, geriau brangesni, bet Lenkijos visumoj bijoti nereikia? g.gif
Atsakyti
Del granuliu kainu augimo,tai yra idomus variantas. Puikiai zinau visa sito reikalo virtuve. Jau pries du metus buvo jauciamas tinkamos medienos stygius ir naujiem gamintojam atsirasti tiesiog tapo sudetinga. Staiga pradejo dideti siaudu granuliu gamintoju, taciau jie orentuojasi tik i eksporta ir mums , namu ukiams tai neaktualu. Nu ir kas dabar atsitiko? Didieji medzio granuliu gamintojai pasidalino rinka, niekas nedempinguoja kainu ir matome rezultatus. Siandienine granuliu (pakuotos i mazus maisus) kaina is BaltWood 690 Lt/t. Jeigu ir toliau kainos augs didejancia progresija - bus idomi situacija. As asmeniskai sekmingai galiu kurenti ir anglis, malkas, todel isgyvensiu ir nesuksiu galvos.
Dar visai siai kosei turi itakos renovuojami pramoniniai silumos mazgai. Naudojantis ES strukturiniais fondais ir is privaciu lesiu keiciamos ivairios paskirties pastatu katilines ir pritraikomos medzio granuliu kureinimui.

Kas klauset del lenkisku katilu, tai lenkiski katilai yra tikrai patikimi. Remiuosi patikima informacija, o ne marketinginiais lozungais. Defro nerekomenduociau (nesiplesiu kodel), geriau jau ta pati kostrzewa.
Atsakyti
QUOTE(mfsouth @ 2013 09 14, 18:15)
Del granuliu kainu augimo,tai yra idomus variantas. Puikiai zinau visa sito reikalo virtuve. Jau pries du metus buvo jauciamas tinkamos medienos stygius ir naujiem gamintojam atsirasti tiesiog tapo sudetinga. Staiga pradejo dideti siaudu granuliu gamintoju, taciau jie orentuojasi tik i eksporta ir mums , namu ukiams tai neaktualu. Nu ir kas dabar atsitiko? Didieji medzio granuliu gamintojai pasidalino rinka, niekas nedempinguoja kainu ir matome rezultatus. Siandienine granuliu (pakuotos i mazus maisus) kaina is BaltWood 690 Lt/t. Jeigu ir toliau kainos augs didejancia progresija - bus idomi situacija. As asmeniskai sekmingai galiu kurenti ir anglis, malkas, todel isgyvensiu ir nesuksiu galvos.
Dar visai siai kosei turi itakos renovuojami pramoniniai silumos mazgai. Naudojantis ES strukturiniais fondais ir is privaciu lesiu keiciamos ivairios paskirties pastatu katilines ir pritraikomos medzio granuliu kureinimui.

Kas klauset del lenkisku katilu, tai lenkiski katilai yra tikrai patikimi. Remiuosi patikima informacija, o ne marketinginiais lozungais. Defro nerekomenduociau (nesiplesiu kodel), geriau jau ta pati kostrzewa.

mes tai turim dar metus, yra laiko apsigalvoti, bet prie dabartines situacijos... svarstykles ne granuliu naudai krypsta. unsure.gif
Atsakyti