Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis

QUOTE(UdraPirmoji @ 2013 09 02, 12:29)
Ačiū, Paliukas už pastabą  4u.gif 
Va čia ir įvyksta man didysis pasimetimas renkantis katilą. Kaip ir dėl šitos priežasties jau buvom beapsistoją prie Pelmaxo (nes jis palaiko nuo 6 kW, jei neklystu), bet kai kurie meistrai - santechnikai - aprišėjai  ir kiti ekspertai ar kaip juos pavadint - skaičiuoja, kad vidurkinis režimas žiemą būna apie 15kW, o "spūstelėjus" šaltukui - ir dar daugiau...
Tai va ir vėl nieko nebesuprantu.

O katiliukų fėjos ir fėjai, padėkit apsispręst ir susivokt! smile.gif

tai juk sildymo energijos poreiki jums turejo paskaiciuoti kada daretes pvz grindinio sildymo projekta?
ir dar - gal galit man neismananciai pasakyti kuo skiriasi pellux nuo pellmax ?
Atsakyti
QUOTE(UdraPirmoji @ 2013 09 02, 12:29)
Va čia ir įvyksta man didysis pasimetimas renkantis katilą. Kaip ir dėl šitos priežasties jau buvom beapsistoją prie Pelmaxo (nes jis palaiko nuo 6 kW, jei neklystu), bet kai kurie meistrai - santechnikai - aprišėjai  ir kiti ekspertai ar kaip juos pavadint - skaičiuoja, kad vidurkinis režimas žiemą būna apie 15kW, o "spūstelėjus" šaltukui - ir dar daugiau...

na 140m2 su 20cm putplasciu ir 20kw... na "rieboka..."
Spresti palieku Jums

nueikt pas nepriklausoma eksperta - asmeni, kuris prekiauja silumos siurbliais, kad paskaiciuotu kokios galios reikia katilo
Atsakyti
QUOTE(UdraPirmoji @ 2013 09 02, 11:29)

Tokie santechnikai ir dabar skaičiuoja kaip skaičiavoprieš dvidešimt metų... tongue.gif Realiai galiu pasakyti, kad mano 200m2 namui granulinį katilą nustatau apie 6kw, kol lauke būna iki -5C; 9kw, kai lauke iki -15C; ir 12kw kai būna -20... -25C. Ir tai katilas nedirba pastoviai, o su dažnomis pertraukomis. Tikrai nėra reikalo ieškoti galingesnio nei 15kW, nebent tada jau statyt akumuliacinę, kad sumažinti užsikūrimų skaičių.
Atsakyti
Loreciukaz: na, dėl projekto... Poreikis kaip ir paskaičiuotas. Lyg ir buvo 13-15kW, bet katilus aptarnaujantis personalas, matyt, pučia kilovatus pagal lojalumą katiliuko firmai, darbo ir atlygio santykį ir t.t. Žodžiu, todėl klausinėjamės praktinių pastebėjimų smile.gif
Dėl Pelux ir Pelmax skirtumų: nesu ekspertė - jei kur suklysiu, leidžiu pataisyt. Taigi, kiek išsiaiškinau, skirtumai yra pajėgumuose, kaminiuko pajungime (vienas iš nugaros, kitas iš viršaus, degiklyje), Peluxas dar turi akumuliacine talpa, kamino traukos reguliatorių, turi boilerio siurblį ir dar keletą integracinių "puošmenų"). Pelmaxas turi fuzzy logic. Čia taip grubiai apžvelgiau.

Paliukas: tai va ir bandėm nukeliaut pas siurblininkus, bet jie įkyriai perša siurblius.. O mums tereikia kieto kuro katilo... Kaip ir suprantu, kad kiekvienas nori savo prekę pasiūlyti, tad vardina savus privalumus, bet taaaaip norėtųsi, kad kas nors nuoširdžiai, nesistengdamas nieko įsiūlyti, tiesiog iš draugiško noro padėtų pasirinkti optimalų variantą.

Silainiai: ačiū už konkrečius skaičius. O dėl skaičiavimų... galimas daiktas, kad taip skaičiuoja - stengiamės filtruoti, kas ateina ir kas skaičiuoja, bet net ir iš įmonių vis dar ateina tie chrestomatiniai santechnikai... Su keiksmažodžiu burnoje ir kvapeliu.. Taip kaip tada patikėt?
Atsakyti
QUOTE(UdraPirmoji @ 2013 09 02, 13:06)

Paliukas: tai va ir bandėm nukeliaut pas siurblininkus, bet jie įkyriai perša siurblius.. O mums tereikia kieto kuro katilo... Kaip ir suprantu, kad kiekvienas nori savo prekę pasiūlyti, tad vardina savus privalumus, bet taaaaip norėtųsi, kad kas nors nuoširdžiai, nesistengdamas nieko įsiūlyti, tiesiog iš draugiško noro padėtų pasirinkti optimalų variantą.

Tai va tame ir esme - o kokios galios siurbli paskaiciavo. Niekas nesako pas Juos pirkti - kokia siurblio galia gi? smile.gif

P.S. katiluose nebuna akumuliaciniu talpu, yra vandens kiekis silumokaityje ir tiek smile.gif
Atsakyti
Paliukas: skaičiavo apie 12kW. Gali taip būti? Dar buvom neapsisprendę ar šildyti stogą, ar "leisti" lubas, jei tai turėtų įtakos.

Dėl akumuliacinės: ačiū už pastabą.
Atsakyti
QUOTE(UdraPirmoji @ 2013 09 02, 13:58)
Paliukas: skaičiavo apie 12kW. Gali taip būti? Dar buvom neapsisprendę ar šildyti stogą, ar "leisti" lubas, jei tai turėtų įtakos.

Dėl akumuliacinės: ačiū už pastabą.

Aisku kad gali
Tai ir lenkiu link to, kad nereikia tokiu galiu kokias bando igrusti kiti
Atsakyti
Aš nusipirkau Tekla firmos granulini katila Draco Bio 12kW http://www.katilaite...DRACO_BIO_1.htm turi po savaites man atvežti. Pirmam aukšte grindinis šildymas, antrame radiatoriai, namas naujos statybos 140 kv. Turėjau proga praeitais metais stebėti šito katilo darba, man pasirodė neblogas katiliukas, bandžiau visus metus surasti atsiliepimu forumuose apie šitą katilą, tai suradau tik čianais Augės atsiliepimą. Turiu du pažistamus tai jie patenkinti. Tai nusprendžiau ir aš išbanditi, pažiūrėsim kaip pas mane veiks.
Atsakyti
QUOTE(Timis @ 2013 09 03, 01:20)
Aš nusipirkau Tekla firmos granulini katila Draco Bio 12kW http://www.katilaite...DRACO_BIO_1.htm turi po savaites man atvežti. Pirmam aukšte grindinis šildymas, antrame radiatoriai, namas naujos statybos 140 kv. Turėjau proga praeitais metais stebėti šito katilo darba, man pasirodė neblogas katiliukas, bandžiau visus metus surasti atsiliepimu forumuose apie šitą katilą, tai suradau tik čianais Augės atsiliepimą. Turiu du pažistamus tai jie patenkinti. Tai nusprendžiau ir aš išbanditi, pažiūrėsim kaip pas mane veiks.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Bandytojas mat atsirado, o dar greičiau tų katilų pardavėjas. Lietuviškai nepakenktų pramokti, jei jau lietuviams lenkiškus katilus bandai prakišinėti... Įtikinamiau atrodys wink.gif

Neperku nieko lenkiško ir kitiems nepatariu....tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gllop: 03 rugsėjo 2013 - 21:46
Paliukas: supratau g.gif ...

O gal patartumet, ar apsimoka komplektuotis katilo aprisimui reikalingus pagr. elementus, ar pavyktu taip sutaupyt kazkiek? Nes ziuriu, kad kuo toliau, tuo labiau katilo aprisimo kainos i stratosfera kyla...

Kitas klausimelis, gal krypti nurodytumete, kur ieskoti santechniku be keiksmazodziu, kvapelio, atsakingu ir megstanciu savo darba? (Dar jei pridurciau, kad ieskom ir sveikoje kainu kategorijoje gyvenanciu, tikriausiai pradesite juoktis... ok ok - tuomet tebuna jie "tik"gerai dirbantys - kad ir ne patys pigiausi) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(UdraPirmoji @ 2013 09 03, 22:47)
Paliukas: supratau  g.gif ...

O gal patartumet, ar apsimoka komplektuotis katilo aprisimui reikalingus pagr. elementus, ar pavyktu taip sutaupyt kazkiek? Nes ziuriu, kad kuo toliau, tuo labiau katilo aprisimo kainos i stratosfera kyla...

Kitas klausimelis, gal krypti nurodytumete, kur ieskoti santechniku be keiksmazodziu, kvapelio, atsakingu ir megstanciu savo darba? (Dar jei pridurciau, kad ieskom ir sveikoje kainu kategorijoje gyvenanciu, tikriausiai pradesite juoktis... ok ok - tuomet tebuna jie "tik"gerai dirbantys - kad ir ne patys pigiausi)  4u.gif

prasideda sezonas ir visi lekia, bega, griuna - taip jau yra
Gal nebega negriuna ir nelekia tie, kas turi daug laisvo laiko - cia irgi turetu iskilti klausimas kodel? smile.gif

Kazka priklausomai nuo gamintojo komplektuotis galima, tik reikia zinoti ko reikes, tada ir lyginti galima - nera vienareiksmisko atsakymo

Kas liecia pajunginetojus, na pagal miesta reikia ziureti. Uzvaziuos, paziures ir paskaiciuos. So kostiumu nebus - toks darbas, bet cigaretes i siena irgi neuzgesins.
Butu gerai jeigu zinotumet kokio produkto norit, nes pagal tai daugmaz ir komplektuojancios butu.
Brukstelkit miesta - brukstelsiu i az kontakta.
Papildyta:
QUOTE(gllop @ 2013 09 03, 22:45)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif    Bandytojas mat atsirado, o dar greičiau tų katilų pardavėjas. Lietuviškai nepakenktų pramokti, jei jau lietuviams lenkiškus katilus bandai prakišinėti... Įtikinamiau atrodys wink.gif

Neperku nieko lenkiško ir kitiems nepatariu....tongue.gif

Visi mes pardavejai kazkiek meluojam, bet kai apsimetinejama patenkintu klientu tai laaabai zema ir pasitikejimo nekelia

Atsakyti
QUOTE(UdraPirmoji @ 2013 09 03, 22:47)
Paliukas: supratau  g.gif ...

Kitas klausimelis, gal krypti nurodytumete, kur ieskoti santechniku be keiksmazodziu, kvapelio, atsakingu ir megstanciu savo darba? (Dar jei pridurciau, kad ieskom ir sveikoje kainu kategorijoje gyvenanciu, tikriausiai pradesite juoktis... ok ok - tuomet tebuna jie "tik"gerai dirbantys - kad ir ne patys pigiausi)  4u.gif

o beje - kokios dabar katilo aprisimo kainos? ir kada aplamai geriausia pirkti katila ir ji aprisineti? pavasari? tarkim mes norim kitu metu rudeni isikraustyti, tai kada geriausia pirkti? na darbu ir medziagu kainu sezoniskumo prasme.
Atsakyti