QUOTE(Kava&arbata @ 2013 08 27, 14:45)
As nieko nereklamuoju
, ir pati buvau pasirinkus granulini sildyma, kol neissistudijavau geotermijos kainu (nes nuo senu laiku visiems asocijuojasi su 60 k kaip minimum).
Tiesiog mano pamastymai tokie: noriu, kad man tarnautu namas, o ne as namui. Sutikime su tuo, kad granulems reikalinga patlapa jas laikyti, kuri irgi turi buti iskaiciuota prie sildymo sistemos kainos, reikia rupintis paciomis granulemis: jas uzsakyti, susikrauti, ipilti i katila kas 7 dienas, katila isvalyti ir pan. Sezonui reikia 6 t granuliu, arba jas visas norint sutaupyti uzsakai vasara
, arba pastoviai krauniesi.
Kad ir ka beziuretum komforto lygis tikrai zemesnis.
Jus labai pykstate, nes matyt pardavinejate granulinio sildymo sistema. Kam reikia prikisti mano elektrini sildyma? Jis buvo kaip pavyzdys, jei isirengi gerai busta, tai ir elektra ziauriai nesikandzioja, mano kaimynai ta pati plota sildo centraliniu moka 650 lt. Atkreipiau demesi i tai, kad jei namas pastatytas gerai ir siltai - tai sildymo kastai mazesni.
Taigi ir Jus nesukite galvos, kurenkit granulemis 21 amziuje, kai zmones technologiskai pasieke labai daug, jus kurenat peciu. Negrazu kandziotis neperskaicius teksto normaliai, nes nepasakiau, kad granules blogai, o tik ivardinau kas nera patogu.
as nepykstu ir nepriekaistauju - is kur istraukete?
Ar apkaltinau geoterminio pardavinejimu - nurodykite kur, nulenksiu galva ir atsiprasysiu
prekiauju ir priziuriu granulinius - taip, niekad neslepiau, savo produktu viesai nesiulau kol i asmenine zinute negaunu uzklausos, lyg ir viskas pagal taisykles ir atvirom kortom
ar 21 amzius ar 41 man itakos nedaro, paprasciausiai kaip ir tamsta skaiciuoju
pvz. Jusu atveju sildymas Jums kainuoja (nesikabineju prie elektriniu radiatoriu) 1920 lt sezonui. Dabar paskaiciuokite, jeigu isirengiate geotermini uz 21klt savo salygom, irangos kaina gaunas kokiais 19klt daugiau negu siais radiatoriais.
Eksploatacijos atzvilgiu gi reiketu apie 10 ir daugiau metu tam kad pasidengtu geoterminio kastai, ar as neteisingai sakau?
Juk logiska kad geriau nieko nekeisti ir sildytis elektriniais - ar gincysites ir sakysite kaip palengves gyvenimas?
dabar kai kalbame apie 6t sezonui granuliu kalbame apie visiskai kitokia sistema
kalbame apie 27000kWh kieki, kuri reikia kazkuom dengti
taip pat kalbame ir apie mazesni COP nes karsta vandeni juk geoterminis ruos, o kelti iki +55C sanitarini vandeni reikia didesnes galios, kuria suteiks nekas kitas o elektriniai tenai/tenas geoterminiame katile, todel sis skirtumas tikrai nebus toks koki isivaizduojate.
Taip pat pamirstate jog kalbant apie naujus pastatus ir ju energetinius poreikius mes jau po truputi mazinam granuliu/elektros kieki
Atsiprasau jeigu si zinute Jus izeis, manes Jus anaiptol neizeidet