Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis

QUOTE(Ratė @ 2013 02 03, 11:13)
Sveiki, norėčiau prisijungt prie jūsų diskusijų.  4u.gif  Ką tik nusipirkom kombinuotą granulinį katilą Atmos DC25S 25 KW, mūsų šildomo ploto 180 kv. metrų. Kažkoks košmaras santechnikai pajungė, tačiau katile laikosi temperatūra šildymo metu tik apie 30 laipsnių. Žodžiu kažką ne taip sujungė, ne taip padarė. Ir prasidėjo karuselė (santechnikai kaltina servisą, kad negerai sureguliavodegiklio paleidimą, servisas santechnikus, kad neįdėjo trišakio reguliatoriaus - o man tiesa pasakius jau važiuoja stogas). Sakiau nusamdysiu ekspertus, gal tada pasakys kas yra negerai ?
    Tiesa kokias ir iš kur perkat granules (man rekomenduoja spygliuočių granules, kad būtų kuo šviesesnės) ir kokios daugmaž šiuo metu svyruoja kainos? Tiesa domintų granulės apie Plungę, arba bent jau apie Klaipėdą (daugmaž 50 - 60 km. spinduliu ).
    Lauksiu bet kokių komentarų ir patarimų.

galimos priezastys:
1. Kiauras ir labai kiauras namas - neuztenka katilo galios
2. Neteisingi degimo nustatymai ir katilo valdymo
3. Grizta per saltas i katila (nors ir negerai, bet netikiu kad tai pagrindine priezastis).

Tokiais atvejais darau taip (jeigu klientui yra blogai ir klientas tikrai ne prie ko):
susitinkam pas klienta kartu su pajunginetojais sutarta diena sutartu laiku ir neisvaziuojam tol kol nerandam bendro sutarimo.
Ar pjausimes ar ne, tai ne kliento reikalas, bet visiems bus ramiau jeigu viskas veiks kaip turi veikti.

Ta pati siulau ir tamstai, akistatai pajunginetojus su paleidejais suleisti ir tegul tarpusavyje aiskinasi, o kas Jums darbo - sumokejot - reikalaukit

Negalioja sis punktas jeigu klientas pats itakoja visa sita reikala (blogos kokybes granules, kaitaliojami katilo nustatymai ir t.t.)

Papildyta:
QUOTE(Natalėja @ 2013 02 04, 10:30)
O dėl papildomo valdiklio tai dar reikia smile.gif

Del dureliu suklydau - ne taip iziurejau

Del valdiklio - treciadieni po pietu brukstelsiu terminus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 02 04, 11:28)
norejau paklausti del katilines granuliniam katilui smile.gif
projektas pas architekta, bet geriau paciam zinoti negu architektu pasikliauti smile.gif
ar uztektu tokios katilines granuliniam peciui, boileriui na ir granuliu pasandeliavimui ( 2+ tonos )
zalia tai durys wink.gif
o sandeliavimui butu numatyta erdve prie sienos tarp vonios iki issikisancios sieneles su matmeniu 500. ten gal kokia pora tonu sudeti iseitu?
o jei galima mazinti tai sakykit, kvadratai nesimeto smile.gif

klientas sutiko pasidalinti katilines nuotrauka (siandienines)

Analogiska kaip tamstos: 1.6m x 3.5m
Lyg ir vietos uztenka bet.... mazinti tikrai nesiulyciau, tikiu kad dar sandeliukas kazkiek "paragaus" granuliu
Atsakyti
Dėkoju jums už išsakytą nuomonę. Namas yra normaliai apšiltintas (nauja statyba). Tačiau aš pati persiskaičiau katilo techninius duomenis, ten rašoma, kad reikia įdėt laddomat 21, arba termostatinį ventilių (tada trumpajam rate reikia trieigio). arba servisas siųlė pigesnį variantą ant keturšakio dėt pavarą ir termostatą. Tačiau santechnikai pareguliavo keturšakį, tipo dabar temperatūra laikosi. Bet pas mus dar nėra pajungtas boileris ir antram aukšte grindinis šildymas. mano manymu, kada pasijungs dar šitie tikrai katile temperatūra nesilaikys.
Tačiau turiu dar problemėlę santechnikai yra seni, patyrę, tačiau naujovėmis nesidomi, beje dar ir piktnaudžiaujantys alkoholiu. Šitiek išvedė iš kantrybės, kad aš būdama moteris, pradėjau domėtis ir nemažai susirinkau informacijos, tačiau jiems nė motais gieda savo giesmę nors tu ką. Jeigu aš neišsireikalausiu , kad padarytų to kas priklauso - taip ir nebus normalaus rezultato.
Gal kas nors turite pasijungę kombinuotą granulinį Atmos katilą? Nes norėtusi susižinot, kokia turi būt katilo išeinanti temperatūra, grįžtamoji temperatūra, beje kokia temperatūra turi būt katile, kada jis išsijungęs, kaip jis veikia ir visa kita ? Norisi, kad katilas nedervėtų ir veiktų maksimaliai.
Atsakyti
QUOTE(Ratė @ 2013 02 04, 23:15)
Dėkoju jums už išsakytą nuomonę. Namas yra normaliai apšiltintas (nauja statyba). Tačiau aš pati persiskaičiau katilo techninius duomenis, ten rašoma, kad reikia įdėt laddomat 21, arba termostatinį ventilių (tada trumpajam rate reikia trieigio). arba servisas siųlė pigesnį variantą ant keturšakio dėt pavarą ir termostatą. Tačiau santechnikai pareguliavo keturšakį, tipo dabar temperatūra laikosi. Bet pas mus dar nėra pajungtas boileris ir antram aukšte grindinis šildymas. mano manymu, kada pasijungs dar šitie tikrai katile temperatūra nesilaikys.
    Tačiau  turiu dar problemėlę santechnikai yra seni, patyrę, tačiau naujovėmis nesidomi, beje dar ir piktnaudžiaujantys alkoholiu. Šitiek išvedė iš kantrybės, kad aš būdama moteris, pradėjau domėtis ir nemažai susirinkau informacijos, tačiau jiems nė motais gieda savo giesmę nors tu ką. Jeigu aš neišsireikalausiu , kad padarytų to kas priklauso - taip ir nebus normalaus rezultato.
  Gal kas nors turite pasijungę kombinuotą granulinį Atmos katilą? Nes norėtusi susižinot, kokia turi būt katilo išeinanti temperatūra, grįžtamoji temperatūra, beje kokia temperatūra turi būt katile, kada jis išsijungęs, kaip jis veikia ir visa kita ? Norisi, kad katilas nedervėtų ir veiktų maksimaliai.

na taip - klaida ta kad su ketureigiu pajunge
Su ketureigiu irgi galima dalinai uztikrinti griztancia aukstesne temperatura = ji beveik uzdaryt kol neisils visa sistema, tuomet po truputi atidarineti.
I katila turi grizti >55C laipsniai, pasiduot gali tiek kiek norite ir kiek uztenka - jei radiatoriai, galite paduoti i namus ir +30C (jeigu plieniniai), tokiu oru uzteks
Katila reikia kelti tokiu atveju iki +70C

Smaluojas:
1. Grizta per saltas, ties ta vieta kur grizta saltas vanduo i katila prades rinktis dervos (is vidines puses) - galit pasitikrinti
2. neteisingai sureguliuotas degiklis - jeigu visas silumokaitis apsismalaves

privalot "truchinti" abu, tol kol neiseis normaliai.
Pajunginetojai nekalti kad "prapoicus" pasirinkot kurie viska zino ir jiems nereikia aiskint, bet irodyti irgi turi turet moket doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2013 02 01, 16:00)
pagirtina - pedantiskas aprisimas (meistrams)

o kokia nauda iš tokio aprišimo? Jis būtinas ar tik dėl grožio
Dar spėčiau savo santechnikus prispaust, jei tikrai naudinga
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2013 02 06, 13:51)

jeigu ir "makaliuze" funkcionuoja taip pat - viskas ok
bet visi gi megstam estetika

Nataleja - uzsakyta, turesiu rankose po gero menesio, tada susitiksim ir "atsirokuosim"
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2013 02 06, 11:51)

O kaip koki fasada darysit siltinsit puta, suklijuos kreivai ar tures kokia itaka siluminiai varzai-ne, plyteles suklijuotos kreivai- kokia funkcija sudaro-jokios, vistiek plyteliu vaizdeli matysit, visur turi buti estetika, jeigu sumes vamzdzius bet kaip, tai ir priejimas blogesnis ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2013 02 06, 12:54)
Nataleja - uzsakyta, turesiu rankose po gero menesio, tada susitiksim ir "atsirokuosim"

Gerai lauksim naujienų. Kol kas dar nepadarytas remontas iki galo ir drąsiai galėsiu pastatyti valdiklį kur norėsiu.

Atsakyti
sveikas, Paliuk,baigiu pasistatyt nama 180m2,planuoju statyt granulini katila tik beda nezinau kokio gamintojo pasirinkti... Koki gamintoja atstovauji? buvau jaukuruose Panevezy tai siulo toki katila kaip turi "MARTYNOTETE",bet kaip supratau zmogus nemazai vargo su juo kol suderino tai visai to nesinori... Gal gali ka pasiulyt is savu? Namo sienos apsildytos 20cm polistirolu,perdanga 30cm paroc vata(dar nepabaigta)namas 1 auksto
Atsakyti
QUOTE(mantelis1978 @ 2013 02 06, 23:15)
sveikas, Paliuk,baigiu pasistatyt nama 180m2,planuoju statyt granulini katila tik beda nezinau kokio gamintojo pasirinkti... Koki gamintoja atstovauji? buvau jaukuruose Panevezy tai siulo toki katila kaip turi "MARTYNOTETE",bet kaip supratau zmogus nemazai vargo su juo kol suderino tai visai to nesinori... Gal gali ka pasiulyt is savu? Namo sienos apsildytos 20cm polistirolu,perdanga 30cm paroc vata(dar nepabaigta)namas 1 auksto

nereklamuosiu - parasiau privacia zinute
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2013 02 06, 13:54)
jeigu ir "makaliuze" funkcionuoja taip pat - viskas ok
bet visi gi megstam estetika

QUOTE(Noriukas5 @ 2013 02 06, 17:33)
O kaip koki fasada darysit siltinsit puta, suklijuos kreivai ar tures kokia itaka siluminiai varzai-ne,

ačiū už- nuomones
man užkliuvo žodis "aprišimas" ir juodi vamzdžiai nuotraukoje. Tai pagalvojau, kad tuos vamzdžius reikia kažkuo "aprišti", apvynioti dėl techninių savybių pagerinimo.
Jei tik dėl estetikos, tai tada aišku, pabus pas mane neaprišti.
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2013 02 07, 08:03)
ačiū už- nuomones
man užkliuvo žodis "aprišimas" ir juodi vamzdžiai nuotraukoje. Tai pagalvojau, kad tuos vamzdžius reikia kažkuo "aprišti", apvynioti dėl techninių savybių pagerinimo.
Jei tik dėl estetikos, tai tada aišku, pabus pas mane neaprišti.

Vamzdžiai juodi dėl to kad juos nudažė meistrai juodais metalo dažais. Žodis "aprišimas" daugiau reiškia katilo pajungimas į sistemą, vamzdžių išvedžiojimas aplin katilą.
Galima vamzdžius sudėti į specialų "kevalą" kuris sulaiko šilumą vamzdžiuose.
Atsakyti
Sveiki,mes taip pat domimes granuliniu sildymu 4u.gif
Natalėja būtu idomu suzinoti kiek jums šis katilas atsiejo su visais darbais(turiu omeny pajungimais)
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2013 02 07, 09:26)
nereklamuosiu - parasiau privacia zinute

vat ir man butu labai idomu jei galima i AZ 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gustukas000: 11 vasario 2013 - 13:09