Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų eglutė - dirbtinė ar natūrali?

QUOTE(kotty @ 2005 11 25, 21:15)
o man vis tiek jų gaila tų eglučuų, nors jos tam ir auginamos. tačiau per teliką šiuo periodu apstu pranešimų apie neleidžiamus tų eglių kirtimus, tai kaip čia??? g.gif pas mus jau ilgai puošiama  dirbtinė eglutė. ir jos tikrai užtenka smile.gif

Čia ko gero kalba apie "nelegalius" kirtimus iš miškų, parkų, medelynų - "už dyką", kad prikti nereikėtų. Arba prisikerta ir pardavinėja. Tikrai pažįstu žmonių, kurie net nemano pinigų leisti eglutei, o kur nors tikisi nusikirsti... schmoll.gif Dabar gi reklamuoja, kad žmonės gali patys į kirtimvietes nuvažiuoti, kur specialiai pardavimui eglės auginamos ir išsirinkti; ir vietoj nukirstos dar jauną medelį sodinimui nupirkti ir net pasodinti. Kiek girdėjau, yra iš tų europos parmos fondų lėšų šiam verslui skirta (tik va tiksliai neatsimenu ar konkrečiai eglutėm). Taip, kad nematau čia nieko baisaus, jei tik viskas žmoniškai daroma.
Aišku kitas reikalas, jei tai dėl patogumo. Man valyti spyglius irgi pabosdavo tongue.gif smile.gif
Atsakyti
zinoma,kad tie spygliu byrejimai labai jau vargina doh.gif ,bet as tik uz gyva eglute.. wub.gifthumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mami-papi: 27 lapkričio 2005 - 19:42
Nuo vaikystės nebuvo Kalėdų, kad eglutė būtų dirbtinė. Bet kuo toliau, tuo dažniau pamąstau, kad jeigu jau gyva, tai nors šakelė, kad nereikia tempti namo viso medžio, kuris po to labai gražiai papuošia šiukšlių konteinerį. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sweetulia: 28 lapkričio 2005 - 16:26
mes ir ketinam pirkti didesne dirbtina, tik kad jau kainos doh.gif o pasimerksim tik kokia sakele del kvapo. o kitais metais ko gero pasodinsim eglute prie namo smile.gif
Atsakyti
tikra eglute namams suteikia daugiau silumos ir jaukumo, vien tik jos kvapas wub.gif bet paskutiniu metu pastebiu, kad tikros eglutes nebe tokios grazios... g.gif
Atsakyti
Visom rankom tik už gyvą eglutę thumbup.gif
TAs kvapas mane veža, toks gaivumas, kaip miške.
O kas iš tos dirbtinės, tik kad spygliai nebyra ir po to išmest nereikia. O kas labai pasisako už dirbtinas, tai tegu ir dirbtinas gėles perka ir kitiem dovanoja. Nežinau ar man malonu būtų dirbtinų gėlių puokštę gaut g.gif Nu bet dėl skonio nesiginčijama mirksiukas.gif Nepykit, jei kam nepatiks komentaras mirksiukas.gif
Atsakyti
Kadangi pirmąkart nusimato Kalėdos nuosavuose namuose, tai irgi dar truputį suku galvą dėl tos eglutės. Pas tėvus visuomet tik gyva budavo - arba šaka, ara visas medelis, bet tik gyva. Studijų metais gyvenau pas draugus, jie turejo dirbtine, tai visad puosdavom ja. o dabar savi namai, tai pačiai ir spręsti. Kadangi mano vyras mėgėjas dirbtinių, bet šįkart Kalėdas švęsim atskirai, tai galvoju, gal pasinaudot proga, kad niekam nereikia nieko įrodinėt, ir nusipirkt gyvą eglutę,o jau kitąmet bus matyt, kaip susitarsim smile.gif Tik kad man šiemet labai anksti Kalėdų dvasia užplaukė. O mano akimis vienas pagrindinių dirbtinės eglės privalumų - kad ją gali pasipuošt kad ir prieš mėnesį. Gyvomis dar neprekiauja, o jei ir prekiautų, tai kaži kokios būklės jos Kalėdų sulauktų...
Atsakyti
ash visada buvau priesh dirbtines egles, kol pati vienos nenusipirkau. dabar dzhiaugiuosi. o del kvapo pasimerkiu puokshtele su kadagio shakele. arba pagarinu aromatini alieju.

be abejo, tikra egle per kaledas grazhu ir miela, bet tie "pokalediniai" "suvartoti" medeliai prie konteineriu laaaabai jau nykiai atrodo. gaila kirsti medeli vien tam, kad po menesio ishmestum.

beje, maksimose machiau pirkti gyvu egliu vazonuose. gal tai butu isheitis? nors irgi, kur ta egle po shvenchiu padeti?
Atsakyti
Dar vienas pliusas gyvai eglutei- kasmet ji skirtinga (ugiu, sakomis ir pan.)!
Atsakyti
Pas mus jau nuo 1998 metų tik dirbtinė, bet ji kaip natūrali. Gavo vyras dovanų nuo mamos, tada kainavo 250 litų, dabar tokios šiek tiek pigesnės, bet ne daug, nes ji kaip tikra ir kvepia ir spygliukai, todėl daug kas sumaišo ar tikra, ar ne. Labai džiaugiuosi, savo eglute, nes puošiame gruodžio pirmą, o nupuošiame per tris karalius, todėl vargu ar natūrali eglė tiek išlaikys nenutrupėjusi, o kiek šlavimo būtų kiekvieną dieną, nes aš šitą prisimenu su kartėliu, nes iki tų metų puošėme tik gyvą.
Atsakyti
Mums tai geriausia gyva eglutė.
Miško kvapas thumbup.gif
Atsakyti
Mes visada puosiame tik gyva eglute. Bet nuo praeitu metu pereisim ne prie egle, o prie kenio thumbup.gif Jie truputi brnagesni, bet ir kvepia kaip eglutes, o svarbiausia - nebyra spygliai thumbup.gif
Atsakyti