o man dirbtine eglute-tas pats kas dirbtines kaledos kazkodel kai nera to eglutes kvapo ir gyvybes,man nera tos kaledines nuotaikos..Be to,pas mus namie parketas,kambariu sociai,tai nebijau ir grindis prasivalyti nuo spygliu retkarciais Pas mus kasmet zalia eglute bus, nes vyras miskininkas
Мы ставим только живую елку в нашей жизни и так хватает искуственного На севере после боя курантов шли на огромную горку в ледяной городок, смотрели салют, пили водку, катались на оленях. На столе всегда было много икры, грибов, красной рыбы- все традиционное
Mes nusipirkom gana didelia eglute ir ji istikruju atrodo labai naturaliai, zinoma neturi kvapo, bet ziurisi labai mielai, ir kas be ko nebus vargo su spygliais. Juk galima parsinesti bent kelias sakeles naturalios egles ir padaryti kokia nors kompozicija, pamerkti kad ir i vaza taip ir naturalaus eglutes kvapo atsirastu.
Galima sakyti, kad as esu kategoriskai "uz" tik uz gyva eglute...koks kvapas buna...
Zinoma, gal kai turesim leliuka ropojanti, tai pirksim dirbtine
Zinoma, gal kai turesim leliuka ropojanti, tai pirksim dirbtine
O as uz dirbtine, ne del spygliu, ne del kvapo, o del to kad esu labai 'zalia'
Kaledine nuotaika galima susikurti ivairiais budais, labai nuostabu eiti i miska aplankyti tikru egluciu parsinesti sakeliu ar pasidaryti puokste...
Bet vaikuciu tikrai nemokysiu, kad tureti 'negyva-nukirsta' medeli namuose yra labi grazi tradicija
ir perskaicius visa tema, tik keletas mamu pritaria egluciu naudai...ir deja tik is gailescio kai reikia ismesti, o parsinesti tai negaila.
Kaledine nuotaika galima susikurti ivairiais budais, labai nuostabu eiti i miska aplankyti tikru egluciu parsinesti sakeliu ar pasidaryti puokste...
Bet vaikuciu tikrai nemokysiu, kad tureti 'negyva-nukirsta' medeli namuose yra labi grazi tradicija
ir perskaicius visa tema, tik keletas mamu pritaria egluciu naudai...ir deja tik is gailescio kai reikia ismesti, o parsinesti tai negaila.
As uz dirbtine eglute,kuria jau siandien papuoseme Papuosta gales buti,kad ir iki sausio pabaigos,o jei taip tikra eglute,tai siandien papuosta Naujuju nelabai ir sulauktu pasipuosus spygliais ,o vaikuciams koks dziaugsmas,kad eglute kuo ilgiau isbutu namie
mes įsigijom dirbtinę eglutę, aišku daug gražiau ir maloniau kai namie yra tikra eglute... įsigijom dirbtinę todėl, kad gaila išmesti po visų švenčių lauk, tiesiog gaila...
QUOTE (daili @ 2004 12 04, 18:55) |
O as uz dirbtine, ne del spygliu, ne del kvapo, o del to kad esu labai 'zalia' Kaledine nuotaika galima susikurti ivairiais budais, labai nuostabu eiti i miska aplankyti tikru egluciu parsinesti sakeliu ar pasidaryti puokste... Bet vaikuciu tikrai nemokysiu, kad tureti 'negyva-nukirsta' medeli namuose yra labi grazi tradicija |
Galima pamanyti, kad vaikšto kokie nenaudėliai po miškus, renka gražiausias eglutes, slapčia jas kerta ir į parduotuves veža.
Alio, žmonės! JUk tas eglutes augina specialiai Kalėdų šventėms. Jei ne Kalėdos ir žmonių poreikis, tai nieks jų ir nesodintų. Jas gi sodina specialiai nukirtimui. Na, kaip kokias salotas. Kaip morkas ar runkelius.
Mes visada puošiam tik gyvas eglutes. Paprastai perkame diiiideles atvežtines, kurių spygliai nebyra. Bet šiais metais pirksim tik mažutę lietuvišką eglutę, tebūnie su byrančiais spygiais, bet užtat skaniai eglutiškai kvepiančią. Mat tos nebyrančios yra bekvapės...
Buvau sestadieni prekybos centre Banginis, ir ten maciau nuostabios gyvos kvepiancios eglutes vazonuose. Mes tokia pirksim. Galima po to balkone pastatyti, o pavasari pasodinti kur nors prie namu ar sode. Ir kainos normalios, mazos apie 12- 14 litu, didesnes aisku brangiau. O ta vazona galima i koki popieriu iviniuoti ar dar ka nors sugalvoti..Bet man tai gyvos patinka, tiesiog nemyliu as tu dirbtiniu...
Mes pernai pirkom gyva eglute, bet medzio kvapu nepasidziaugiau, nes jo isvis nebuvo....
Namie kai paaugom, dazniau puosem sakas, darem su mama kompozicijas.
Norge, sutinku, tai biznis, bet is kitos puses kai pagalvoji, tai visgi gyvas medis, o ne runkelis, ar salota kaip tu vadini ir kad jis butu tinkamas pardavimui reikia ne 3-5 savaiciu, o tiek pat metu ji auginti ir priziureti.
Sirdis labiau linksta prie gyvos eglutes, bet sirdi visada suspaudzia kai keleta dienu po svenciu matai pilnus pakampius ismestu ir niekam nereikalingu egliu...
Man viena liudniausiu pasaku buvo apie Kaledine eglute ir jos gyvenimo istorija. Ar ne H.A. Anderseno parasyt....
Namie kai paaugom, dazniau puosem sakas, darem su mama kompozicijas.
Norge, sutinku, tai biznis, bet is kitos puses kai pagalvoji, tai visgi gyvas medis, o ne runkelis, ar salota kaip tu vadini ir kad jis butu tinkamas pardavimui reikia ne 3-5 savaiciu, o tiek pat metu ji auginti ir priziureti.
Sirdis labiau linksta prie gyvos eglutes, bet sirdi visada suspaudzia kai keleta dienu po svenciu matai pilnus pakampius ismestu ir niekam nereikalingu egliu...
Man viena liudniausiu pasaku buvo apie Kaledine eglute ir jos gyvenimo istorija. Ar ne H.A. Anderseno parasyt....
Kas sakote,kad gaila kertamo medzio,esat is dalies neteisios nes pvz mes parsivezame tik tas eglutes,kurios tam tikslui ir auginamos, sodinamos kasmet nuostolio gamtai kaip ir nera,nebent patys naktimis eitume i miska ju kirsti be leidimo is tam neskirtos vietos
tikiu,kad "zaliesiems" siame skyrelyje baisu lankytis, bet man kazkaip iskiepyta ta tradicija, kurios nezadu atsisakyti.
tikiu,kad "zaliesiems" siame skyrelyje baisu lankytis, bet man kazkaip iskiepyta ta tradicija, kurios nezadu atsisakyti.
Chilli, gailetis ko nors tam tikru teisiu nereikia. Gailestis yra jausmas. Man pvz. rugiageliu pieva yra grazesne nei rugiageliu puokste pamerkta vazoje.
Va taip zmogus ir blaskaisi, ir norisi ir gaila.
Va taip zmogus ir blaskaisi, ir norisi ir gaila.