Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų eglutė - dirbtinė ar natūrali?

O mes tai jau du metus is eiles puoseme gyva eglute. Ir siemet tik tokia puosim. Perkam is Maximos, jas atveza is Olandijos ar Danijos, tiksliai net nezinau. Pirma karta tas eglutes kai pamatem, tai net suabejojom ar tikros, nes labai jau taisyklingom sakom atrode. Siaip jos nepigios, bet kelios dienos pries kucias jas nemazai nukainuoja. Ir kas svarbiausia, iki pat triju karaliu - tik keli spygliai ant zemes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Freja @ 2004 11 02, 14:16)
Paimi dvi pakabas ir sudedi jas viena pries kita taip, kad gautusi trikampis (kabliai lieka trikampio viduje ir liecia kitos pakabos isorine trikampio sienele). Kiekviena kabli reikia pritvirtinti lipnia juostele prie tos isorines sieneles. Trikampiu virsu taip pat reikia sutvirtinti lipnia juostele. Taigi sudejus dvi pakabas gaunasi eglutes forma. Ta pati reikia padaryti ir su likusiomis sesiomis pakabomis.

Freja, as kazkaip be fantazijos pastaruoju metu, tai ir nesupratau kaip tas dvi pakabas sudeti, kad gautusi trikampis....

Siaip tai as siemet pradejau galvoti apie naturalia eglute... g.gif
Atsakyti
QUOTE (Raideles @ 2004 11 03, 13:07)
Freja, as kazkaip be fantazijos pastaruoju metu, tai ir nesupratau kaip tas dvi pakabas sudeti, kad gautusi trikampis....

Siaip tai as siemet pradejau galvoti apie naturalia eglute... g.gif

Paimk dvi pakabas, pastatyk jas viena salia kitos ant grindu, su kabliu i virsu. Tada abi is karto versk ant istrizo sono viena i kita ir sujunk, stai tau ir trikampis. wink.gif Na tiksliau ne trikampis, bet eglutes formos trikampis.

Siaip as irgi zadu tikra eglute pirkti, bet sita dirbtine pasidesiu kitame kambaryje, nes ji visai mazute, tiesiog kas sukurti kaledine nuotaika ir lemputes uzdegti. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freja: 04 lapkričio 2004 - 16:35
user posted image vat stai radau buda kaip ideti nuotrauka. Cia matosi 'trikampis' kuris gaunasi sujungus dvi pakabas. Padarome keturis tokius darinius ir is ju gaminame eglute.
Atsakyti
Freja, aciu uz nuotraukele, vis tiek nebuciau pati taip sugalvojusi biggrin.gif Reiks pabandyti padaryti tokia, manau, kad bus smagu smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Raideles @ 2004 11 09, 09:20)
Freja, aciu uz nuotraukele, vis tiek nebuciau pati taip sugalvojusi biggrin.gif Reiks pabandyti padaryti tokia, manau, kad bus smagu smile.gif

Per ta susidariusi plysi (per viduri) reikia kisti kitus darinius. Is pradziu gausis dugnas kaip kryzius, paskui dar tvirtesnis pagrindas ir sukisus ir sutvirtinus visus darinius, eglute jau stoves pati. wink.gif
Atsakyti
Net smagu pasidarė, kad tiek daug mamų pasisako už natūralią eglutę. Man asmeniškai tik gyva eglutė. Dabar galima nusipirkt tikrai gražių ir proporcingų. Perku mažą ir puošiu stiklo burbulais. Nemėgstu net plasmasinių žaisliukų. Tai kas, kad kartais susidaužo ir nuo eglės byra spygliai. Juk tokia šventė vieną kartą metuose.
Atsakyti
Gaila, kad mano dviejų metų eglučių nuotraukos kompiuteryje neišsisaugojo, negaliu parodyti, bet pabandysiu aprašyti. Aš mėgstu eglutės kvapą namuose, bet ir tie spygliai varo į neviltį. Mano sprendimai būna netradiciniai.Gal kam patiks.
Užpraeitais metais darėme eglutę iš pušies šakelių. Labai paprasta, kvepia ir liuksiškai atrodo. Paimi medžio baslį, skersmuo gali būti nuo 7-10 cm .Į tą baslį prikalinėji vinučių.Iš miško prisiskini daug gražių nedidelių pušies šakelių. Ir tada paėmęs tvirtą siūlą formuoji eglutę.Pradedi nuo viršaus, dedi šakeles, apvynioji siūlu pritvirtindama prie vinučių.Ir taip visą baslį. Gali į apačią dėti didesnes šakeles, t.y. daryti platėjančią eglutę. pagal savo norą pasirenki ir dydį. Paskui puoši, čia jau kaip kieno skonis. Aš puošiau raudonais kaspinėliais, baltais žaisliukais ir sidabrinėmis girliandomis.Tos eglutės privalumai, kad kvepia mišku, žalia, pušies spygliukai tikrai nenubyra ir eglutė labai tinka, jeigu nedidelė erdvė, nes ji neužima daug vietos.Be abejo, tą baslį kažkur reikia įstatyti, pvz. į kibirą su smėliu.
Praeitais metais buvo kitoks sprendimas. Nusipirkau dekoratyvinio tinklo tvoroms, vyras iš jo padarė tris skirtingų dydžių nykštuko kepurėles, didžiausia buvo maždaug metro, jas apvyniojau blizgančia sidabrine girlianda ir lemputėmis.Kambario kampe patiesiau tamsiai mėlyno atlaso, sukomponavau tas kepurėles vieną aukščiau ,kitą žemiau.Tarp jų pastačiau porą dekoratyvinės gyvos švelniosios eglutės šakų, apipurškiau sniegeliu ir primėčiau baltų ir mėlynų žaisliukų.Atrodė tikrai šventiškai.Ypač gražiai atrodo tos nykštukų kepurėlės, kai uždegi lemputes.Tik neapvyniokite jų taip, kad nesimatytų to tinklo.
Kokia bus šiais metais eglutė nežinau, dar idėjų neturiu, žadu važiuoti į parodą, gal ten pasisemsiu naujų minčių.
Atsakyti
asmeniskai man graziau ir kalediskiau- naturali eglute, vien kvapas kaledomis "nesha" clap_1.gif
aisq is taupiosios ir kitokios -osios puses dirbtine. g.gif
jei kas turi nama, ir gali sau leisti eglute po langu pasisodinti- saunu ir praktiksa, taciau kaip su dovanom kaledu ryta? huh.gif juk sniegas, saltis ir tt nepatogumai. negi po pizama ar peniuaru blush-anim-cl.gif begsi i kiema dovanu susirinkt? laugh.gif tongue.gif
Atsakyti
mes puosiam dirbtine eglute. del daugelio priezesciu. viena is ju: man paskui sunku "atsisveikinti" su eglute. kartais gyvos buna ir kiek kreivokos ir nelabai sakotos, tai irgi dirbtine geriau.
bet kiek cia jusu ideju prisiskaiciau del puosimo thumbup.gif
reikes ka nors sugalvoti ir man siemet.

pas mus namo kieme trys eglutes stovi. reikes ir jas kaip nors papuosti. kiemas beveik uzdaras, tai gal ir kiti kaimynai prisides biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rutele24: 01 gruodžio 2004 - 23:17
Pas mus jau daugeli metu statoma dirbtine eglute, prie jos prakartele su molinemis figuromis.
Dirbtine manau yra praktiskiau, ir pinigu atzvilgiu - kasmet nereikia pirkineti. Ir tvarkos - nenubyra spygliai, tai ypac aktyalu toms pas kurias paklota kilimine danga.
Kazkaip man priimtinesne yra dirbtine eglute.
Atsakyti
Pas mane taip pat dirbtine eglute spygliu nera o be to man net graziau negu gyva
Atsakyti