QUOTE (Vore @ Penktadienis, 05 Gruodžio 2003, 15:33) |
Ir netiesa, kad dirbtine eglute ekologiskiau. Deja, deja dirbtines eglutes gamyba, o veliau ir perdirbimas arba tiesiog trunijimas savartyne (juk ji tikrai nutrius per keleta metu ir bus ismesta) gamtai padaro daug daugiau zalos nei kasmetinis egluciu kirtimas. Plastmase viena sunkiausiai yranciu medziagu, gamybos procese daznai naudojami gyviems organizmams toksiski sunkieji matalai ir dazai. |
Na kodėl gi? Juk dabar plastmasę galima ir perdirbti...
Šiaip aš nesu griežtos nuomoės ar dirbtinė ar gyva. Šiaip kol vaikai būdavom, tai namuose visada puošdavom tikrą (na dirbtinių gražių ir nebūdavo), o dabar jau kelinti metai mama puošia dirbtinę, tai irgi visai nieko, spyglių paskui rankiot nereikia ... Man šiaip nepatinka tik tas dalykas, kad gyvos eglutės būna labai jau retom šakom, trumpais spygliais, šviesios, nors dabar jau supermarketuose pardavinėja ir gražias, bet jų kaina ...
Vakar per vokiečių kanalą mačiau, kad yra tam tikros eglučių auginimo plantacijos ir atėjus kalėdiniam laikotarpiui jos yra kertamos. Gal visai ir nieko, kai specialiai auginamos, po to gal ne taip širdį spaudžia, kai reikia išmesti Gal jau ir Lietuvoj toks bizis yra vystomas? Ten šiaip tai rodė įvairiausių rūšių eglučių ir tokios gražios, šakos taisyklingai išsidėsčiusios...
QUOTE (Sfinxute @ Trečiadienis, 26 Lapkričio 2003, 13:41) |
o gal galetum daugiau papasakoti ka darai? gal ka nusikopijuociau nes net neisivaizdoju kaip pasipuosti namus siemet |
ta prasme kokias kompozicijas? elementarias, pasiimu kokia nedidele pinta krepseli ( lekstute) ten idedu sakeliu, i viduri zvakute, aplinkui pora zaisliuku, lietuti koki dar sakas kartais pamerkiu i vazele, apipurskiu dazais arba sniegu ( yra pirkti sidabriniai/auksiniai dazai, dirbtinas sniegas) dar nertas snaiges uzkabinu, na zodziu kaip ivairiai buna
Man didžiulė natūrali eglė - neišsipildžiusi vaikystės svajonė. Mano tėtis visad parnešdavo iš miško mažą, apšiurusią eglutę, kurios neišgelbėdavo nei daugybė žaisliukų, nei blizgučiai... ir taip kasmet, nemokėdavo jis eglės parinkt. Tai aš iki šiol svajoju kada nors pasistatyt kambary didžiulę gražuolę eglę, ir kad mano vaikai kasmet galėtų džiaugtis puikia egle. Tik nelabai įsivaizduoju ką reiks daryt, kad nenusivožtų su visa egle patempusi už žaislų...negi visą naujųjų vakarą teks vaikyti ją nuo eglės?..
O as labai dziaugiuosi turedama dirbtine egle. Dabar jas labai graziai pagamina. Zinoma, ji neturi tokio nepakartojamo kvapo, kvapo kuriuo kvepia tikrosios Kaledos, bet uztat man neskauda sirdies, kai sventes praeina ir reikia eglute ismesti. Man labai kraupu ziureti i po svenciu kiemuose besivoliojancias eglutes. Tokios vienisos, nuplikusios, ridinejasi vejui paputus...
Bet turiu viena svajone. Reiks kada savo vaikui nupirkti tikra eglute su saknimis, maciau tokias parduoda. O po visu svenciu galima ja imti ir pasodinti. Va toks variantas man labai patinka. Tik kainuoja nemazai. O jeigu taip kasmet, tai ir nemaza miskeli galima uzsiauginti
Bet turiu viena svajone. Reiks kada savo vaikui nupirkti tikra eglute su saknimis, maciau tokias parduoda. O po visu svenciu galima ja imti ir pasodinti. Va toks variantas man labai patinka. Tik kainuoja nemazai. O jeigu taip kasmet, tai ir nemaza miskeli galima uzsiauginti
Mes turim dirbtine egle. Kol kas patenkinti, vienontelis dalyka skurio truksta tai tas kvapas. O visa kita tiesigo super: grozis egles neipasakytas (maciau panasias gyvas egles maximoj, bet jos kainuoja po 60Lt, beprotiskos kainos ), spygliai nebyra, stovi ilgiausiai. Zinoma, gyva egle yra gyva egle, bet tokio kokios parduodamos pas mus turgeliuose po 10-15Lt namie nestatyciau dabar. Visu pirma medzio gaila, pinigu gaila, o po to kiek darbo po savaites tvarkyt . Vienu zodziu man dirbtine egle yra priimtiniausias variantas. Ypac dabar kai atsirado kas tai eglei ramybes neduos, ir vis taikysis ja nuverst
QUOTE (auges @ 2003 12 07, 16:20) |
Vienu zodziu man dirbtine egle yra priimtiniausias variantas. Ypac dabar kai atsirado kas tai eglei ramybes neduos, ir vis taikysis ja nuverst |
Aš irgi už dirbtinę, nes tas pora savaičių tik ir tevaikyčiau mažę nuo eglės Ir nuverst, ir spyglius valgyt norės
Mes jau treti metai puošim tą pačią dirbtinę eglutę. Nusipirkom, kai sūnui buvo tik ką suėję metukai, kad išvengti spyglių valgymo, avarijų ir t.t., kaip ir kitos mamos . Ir visai ji mums patiko. Nebrangi (mokėjom berods 10 Lt), gražiai išformuotos šakos, lengvutė. Gal to kalėdinio kvapo ir trūksta, bet privalumų daugiau. Be to, man irgi labai gaila tų pošventinių eglučių griaučių .
Kažkada buvom nusipirkę tokią nedidukę gyvą kanadinę eglutę vazone. Nerealiai gražiai atrodė, bet aš kažkaip jos auginti nemokėjau Po švenčių ji man po truputį pradėjo džiūti džiūti ir niekaip jos nebeišgelbėjau. Šiaip man toks variantas labai patiko - ir gyva, ir spyglių nemeta, ir be galo graži, daug vešlesnė už turguj pirktas. Bet brangoka, o dar kai nemokėjau toliau auginti...
Kažkada buvom nusipirkę tokią nedidukę gyvą kanadinę eglutę vazone. Nerealiai gražiai atrodė, bet aš kažkaip jos auginti nemokėjau Po švenčių ji man po truputį pradėjo džiūti džiūti ir niekaip jos nebeišgelbėjau. Šiaip man toks variantas labai patiko - ir gyva, ir spyglių nemeta, ir be galo graži, daug vešlesnė už turguj pirktas. Bet brangoka, o dar kai nemokėjau toliau auginti...
NESU NUSITEIKUSI PRIEŠ DIRBTINES EGLUTES (NORS ŠIAIP GYVENIME MĖGSTU NATŪRALUMĄ ), KARTAIS TEIKIU PIRMENYBĘ NATŪRALIAI, O KARTAIS-DIRBTINEI, PRIKLAUSO NUO NUOTAIKOS IR TUOMETINIŲ IDĖJŲ
as visa laika buvau ir esu uz naturalia egle- juk toks pasakiskas kvapas pasklinda po kambari Bet kai preitais metais man vienai teko ta vargse (kiekviena eglute man atrodo yra vargse per Tris Karalius) isnesti is namu, tai nutariau si karta turet dirbtine ir keleta naturaliu saku del kvapo.
Isnesdama eglute, visi spygliai buvo nuseti ant kilimo, o isnesiau medi be nei vieno spyglio. fui... nenoriu sito vel pakartoti
Isnesdama eglute, visi spygliai buvo nuseti ant kilimo, o isnesiau medi be nei vieno spyglio. fui... nenoriu sito vel pakartoti
O gal kam teko pirkti Maximoje pardavinejamas tikras eglutes.Na jos brangokos,bet koks ju grozis ir daug anksciau gali jas isigyti.
QUOTE (Dovis @ 2003 12 12, 16:35) |
O gal kam teko pirkti Maximoje pardavinejamas tikras eglutes.Na jos brangokos,bet koks ju grozis ir daug anksciau gali jas isigyti. |
Mes buvom nusipirkę prieš kelis metus (atrodo, jau rašiau ?). Labai gražu ir t.t. Bet blogai, kad brangu, o paskui ji man pasimirė maždaug vasario mėn. Nežinau, kaip jas reikia toliau augint, sako, kad kambary per šalta ir per sausa, tai buvom išnešę į balkoną, bet eglutei niekur nepatiko, ji po truputį pradėjo džiūti, mesti spyglius ir galų gale numirė. Už tai daugiau nebebandau
Siemet puosime dirbtine eglute. Nebenoriu tu spygliu daugiau valineti. Tik kvapo, aisku, truks.
Dar vienas galimas variantas. Pernai darbe buvau pasipuosusi pusies saka, apie 1 metro dydzio. Pamerkiau i vaza. Ir kvapas geras buvo, ir spygliai nebyrejo. Liuks! Tik nezinau is kur gauti, nes ana buvo vienas pazistamas atneses.
Dar vienas galimas variantas. Pernai darbe buvau pasipuosusi pusies saka, apie 1 metro dydzio. Pamerkiau i vaza. Ir kvapas geras buvo, ir spygliai nebyrejo. Liuks! Tik nezinau is kur gauti, nes ana buvo vienas pazistamas atneses.