Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų eglutė - dirbtinė ar natūrali?

Na aišku, dirbtinė eglutė turi savo privalumų:
nereikia pirkti kasmet
nebyra spygliai

bet... kai atsineši gyvą eglutę ir namuose pasklinda jos kvapas... thumbup.gif
kaip supratot aš visgi už gyvą eglutę. laukiu nesulaukiu kai šią savaitę ją atsigabensim... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(balta_lelija @ 2006 12 18, 08:38)
Na aišku, dirbtinė eglutė turi savo privalumų:
nereikia pirkti kasmet
nebyra spygliai

bet... kai atsineši gyvą eglutę ir namuose pasklinda jos kvapas... thumbup.gif
kaip supratot aš visgi už gyvą eglutę. laukiu nesulaukiu kai šią savaitę ją atsigabensim...  ax.gif

As maciau yra pirkti gyvos egles kvapo , papuoši namuose dirbtine eglute ir pripurški to kvapo ir visi galvoja, kad gyva user posted image
Atsakyti
as tai noriu visada tik naturalia, dirbtine egle man asocijuojasi ir su dirbtinem kaledom biggrin.gif
Atsakyti
mes puošiam dirbtinę...
būtų labai faina, kai visi pasidžiaugę gyvom eglutėm, padėkoję jom už tą kalėdinę nuotaiką, miško kvapą ir šventinį džiaugsmą, etc..., pagal tradiciją jas sudegintų. baisu žiūrėt, kaip po švenčių eglutės mėtomos pro langus, paskui po tais pačiais langais voliojasi iki pavasario, jas tąso vaikai, ženklina šunys...kažkoks pasityčiojimas iš augalijos ir pačių Kalėdų ...
Atsakyti
Visa gyvenima gyva puosem,kol nesuzinojau kad medziui, kad jis uzaugtu reikia beveik 100 metu,o mes jau keletos metu nukertam.... ziauresnio padaro uz zmogu tai tikriausiai nera.... g.gif
Atsakyti
nors mes jau trecius metus puosiam su vyrus dirbtine,siais metais taip pat,bet manau,kad kitamet tikrai bus gyva eglute,kazkaip truskta to tikrojo kaledu kvapo ir tikros kaledines dvasios ir nuotaiku g.gif ax.gif
Atsakyti

Puošiam gyvą,tikrą eglutę.apie dirbtinę negalvojom ir negalvosim.Gražiausia ji man būna ne kažkaip stilingai, suderintai iš atvirukų, paprastai vaikų rankom, seniau puošdavom ir tik vaikų padarytais žaisliukais, snaigėm ir piešinukais.Man tada ji gražiausia ir natūraliausia.Och, kiek visko būna į ten sudėta, ir pasapties, ir laukimo ir meilės. thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Mes tai dirbtinę jau pasipuošėm.Man kažkaip gaila kai po to reikia išmesti. doh.gif Gal tik nedidukę šakelę parsinešiu kad jaustūsi to kvapo eglutės. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Irėja @ 2006 12 20, 13:11)
mes puošiam dirbtinę...
būtų labai faina, kai visi pasidžiaugę gyvom eglutėm, padėkoję jom už tą kalėdinę nuotaiką, miško kvapą ir šventinį džiaugsmą, etc..., pagal tradiciją jas sudegintų. baisu žiūrėt, kaip po švenčių eglutės mėtomos pro langus, paskui po tais pačiais langais voliojasi iki pavasario, jas tąso vaikai, ženklina šunys...kažkoks pasityčiojimas iš augalijos ir pačių Kalėdų ...

Pilnai pritariu. Todėl mes puošiam dirbtinę, o, kad būtų tas stebuklingas kalėdinis kvapas, pasidariau vainiką iš kėnio šakų ir virš durų pakabinau tokią nupintą juostą (irgi iš šitų šakų), papuošiau, perrišau kaspinu ir gražu, ir kvapas, ir nuostabus laukimas, ir nereikia kirsti viso medžio...

O kas turi nuosavus namus, tai išeitis labai paprasta, pasodinti kieme gražią eglę ir ją puošti 4u.gif . Mes, kai turėsim namą, būtinai taip darysim wink.gif
Atsakyti
QUOTE(indregu @ 2006 12 21, 13:22)

O kas turi nuosavus namus, tai išeitis labai paprasta, pasodinti kieme gražią eglę ir ją puošti  4u.gif . Mes, kai turėsim namą, būtinai taip darysim wink.gif

tik ta pasodinta eglute labai greitai pasidaro didele ir jau nebeistengi jos pasiekti ir graziai papuosti... O siaip as uz gyva eglute, visai kitas vaizdas, siemet nepagailejau ir nusipirkau nedidele sidabrine eglaite, vaizdelis nerealus, thumbup.gif tikiuose sventes irgi tokios bus. Po svenciu, kad ir kaip butu gaila, eglute tenka sudeginti. Bet is kitos puses taip ir buvo seniau.
O del zalos gamtai, tai yra specialia auginamos eglaites kirtimui ir kaledinei prekybai. Girininkijos is to uzsidirba. (aisku jeigu kalba eina apie legaliai perkama eglute)
Atsakyti
Mačiau pardavinėjamas mažutes eglutes... "vazonuose". Visiškau mažos, o kainos tokios.. Na 30-60 Lt. Dabar pagalvojau - gal nebloga išeitis.. Tarkim per Kalėdas pabūna, nuveži į kaimą ir persodini, bet tam reikia kad sušiltų (ne?). Ką manot apie tokius variantus. Tiesą sakant apie gėles, medžius ir sodinimą/auginimą nieko nesuprantu. Tai kokios perspektyvos? rolleyes.gif
Atsakyti
O mes visuomet puosiam tikra eglute. Anksciau sirdi skaudedavo, kad kazkur miske nukirsta... O dabar, kai zinau jog specialiai jas medelynuose augina...
Atsakyti