QUOTE(Vilniaus Meistras @ 2013 02 20, 07:44)
Malonu, kad mūsų video sulaukė tiek komentarų.
Kaip sakiau, aš nėsu siuvėjas, tiesiog norėjau parodyti, kad siuvimo mašina siuva ploną medžiagą ir siūlė tikrai kokybiška. Kitą kartą filmuojant, būtinai atkrepsiu dėmesį į jūsų pastabas siūti nuo krašto. Aš niekada nieko neapgaunu, ir kam įdomu kaip iš tikrųjų siuva mašina gali ateiti į Žalgirio 109 su savo medžiagom ir viską išbandyti, ką siuva ir ko nesiuva, nuo krašto ar iš vidurio
Mes tik galime nuoširdžiai patarti, žmogus visada renkasi pats ir neperka katės maiše.
Dėl skardos jūs neteisi, tikrai siuvama skarda (perpjauta alaus skardinė)
Trikotažas siuvamas taip kaip reikia, jei turite omenyje skersai, tai apačiai palenkti naudojama dviguba adata, tuomet nebanguoja. Šiaip, trikotažui siūti naudojamas 4-ių siūlų overlokas ir speciali plokščiasiūlė mašina, jeigu jau reikalausime idealios kokybės.
Tačiau gal ne visiems reikia tokios kokybės ir tikrai ne visi gali sau leisti turėti 3 mašinas, todėl ir norėjome parodyti, kad su siuvimo mašina trikotažą siūti irgi galima.
Jūs meistras, o man siuvimas hobis. Turėjau progą išmėginti nuo pačios paprasčiausios, iki geriausios kokią rasi šiuo metu pagamintą, todėl jaučiuosi galinti suprasti skirtumus.
Iš esmės komentuoju video tik tam, kad žmonės, lankantys šioje temoje suprastų, jog video neparodo labai svarbių, bent jau man esminių, momentu renkantis mašiną.
Daug kas perka net neišbandę, todėl komentuodama bandau įrodyti kaip yra svabu išmėginti pačiai prieš perkant. Daug kas net nežino ką mėginti. Daug kas nežino, kad egzistuoja dvigubos ir trigubos adatos, ar, kad aplamai reikia keisti adatas kas kažkiek laiko, ar, kad adatos būna skirtingos. Todėl mano postai skirti ne asmeniškai jums, o tiems, kas daug ko nežino. Šita tema apie pasidalinimą info, kuria su malonumu dalinuosi, jei žinau.
Dėl trikotažo siuvimo, aš tai žinau, kad reikia plokščiasiūlės ir overlocko, beje ir turu abi mašinas. Vakar kaip tik dvi pižamas susiuvau. Bet naujokė pažiūrėjus jūsų video galvos, kad Rubina gali viską, bet juk negali.
Dar kartą akcentuoju, ką parodo video, gali atlikti visos mašinos. Bet tikrai ne visos gali siūti šifoną nuo pradžių, kaip jis būtų siuvamas konstruojant rūbą. Tikrai ne visos sius trikotažą skerstai, bet yra tokių kur siuva be jokių priedų, turiu namie kaip tik. Tik aišku nesiuvu su ja trikotažo, nes tam turiu overlocka, bet egzistuoja mašinos galinčios tai daryti, ir tikrai ne brangiausios. Įtariu, jei video demonstruotas modelis galėtų taip siūti, būt pademonstruota su pasidižiavimu.
Gali būti, kad reikalauju iš mašinos labai daug. Ištikro taip ir yra. Bet kodėl turėčiau nereikalauti ? Vartotojai šiais laikais turi teisę reikalauti, daug. Gamintojai privalo įtikti vartotojams, norint gauti vartotojų $$$.