QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 04 13, 21:59)
ojei kokia nesamoninga diskusija
man tai is vis vienodai rodo, dirbtinai tie perlai uzauginti, ar ne.
aisku, nuostabu, kokios cia visos kurios virtualios ekspertes . as tai nebijau prisipazint, kad neatskiriu tikru perlu nuo kokybiskai pagamintu sintetiniu ar plastikiniu. esu macius lb geru paddielku. bet internetinej erdvej aisku galeciau kokia nori eksperte vaidint
tik vat nei 2 eksperte man neatsake i klausima, kaip atskirt. kazkodel
va turiu drauges is kinijos parveztus perlu karolius (na pardavejas jai sake, kad cia tikri), visai mielai patikrinciau ju originaluma, jei tik kuri nors pasakytu konkrecius vertinimo kriterijus
man tai is vis vienodai rodo, dirbtinai tie perlai uzauginti, ar ne.
aisku, nuostabu, kokios cia visos kurios virtualios ekspertes . as tai nebijau prisipazint, kad neatskiriu tikru perlu nuo kokybiskai pagamintu sintetiniu ar plastikiniu. esu macius lb geru paddielku. bet internetinej erdvej aisku galeciau kokia nori eksperte vaidint
tik vat nei 2 eksperte man neatsake i klausima, kaip atskirt. kazkodel
va turiu drauges is kinijos parveztus perlu karolius (na pardavejas jai sake, kad cia tikri), visai mielai patikrinciau ju originaluma, jei tik kuri nors pasakytu konkrecius vertinimo kriterijus
Šiuo klausimu reik kreiptis į Lietuvos prabavimo rūmai lpr.lt kaina 60-80 lt, perlų gal ir aukštesnės, tik bėda ta, kad ant viso LT gal kokį vieną vertintoją turime..domėjausi pernai pas savo juvelyrą, kai parsivežiau iš Tenerifės vieną perlą. Jį mano akyse ištraukė iš kriauklės, su visa kriaukle parsivežiau
Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 04 14, 21:50)
ui ne, nematem, uzdrausti jie. na zinoma ir po prekystalio gal. bet taip ž nematem.
Papildyta:
QUOTE(Rykute @ 2013 04 15, 07:53)
Siaip jei kalbant apie augintus perlus tai gatvese ar plezuose jie yra paprasciausi, bet atrodo graziai Tad kaina nuo 10 doleriu jei perki daugiau gali buti ir pigiau ziurint koki ilgi ir dydi perki.
O jei kalbant apie juvelyrikos parduotuves tai kaina itakoja kiek sluoksniu jie yra apauge, kuo daugiau perlas apaugintas tuo didesne ju kaina, taip gaunate sertifikata ir t.t. Cia panasiai kaip deimantu skaidrumas, karatai ir t.t. bet smagu tai, kad pasirinkimas yra begalinis, o ne taip kaip LT ar kitose europos salyse parduotuvese moki uz ta pati ka azijoj gatvej tik kaina
O jei kalbant apie juvelyrikos parduotuves tai kaina itakoja kiek sluoksniu jie yra apauge, kuo daugiau perlas apaugintas tuo didesne ju kaina, taip gaunate sertifikata ir t.t. Cia panasiai kaip deimantu skaidrumas, karatai ir t.t. bet smagu tai, kad pasirinkimas yra begalinis, o ne taip kaip LT ar kitose europos salyse parduotuvese moki uz ta pati ka azijoj gatvej tik kaina
papludymyje turejom toki vyruka "Very cheap" ji vadindavom, jis saukdavo pamates turistus very very very cheap tai jis iskart pasake norit nenorit - jokiu derybu. Pirkom po 20 lt ir smulkiu ir stambiu ir margu verinuku ir eglute pailgu perliuku pintu.. auskarai 5-10-15 lt ir kabantys ir ne, su sidabro auselem, net praba yra..