Sveiki.
O kaip su vaistais? Viską praleidžia? Be visiem įprastų vaistų, galvoju vežtis elementarių antibiotikų pakuotę, bijau, ar nebus problemų.
QUOTE(zirma @ 2013 04 11, 20:28)
Sveiki.
O kaip su vaistais? Viską praleidžia? Be visiem įprastų vaistų, galvoju vežtis elementarių antibiotikų pakuotę, bijau, ar nebus problemų.
mes vezemes antibiotiku, tikrai niekas nesikabinejo prie jokiu vaistu. nors siaip jau visko ten yra vaistinese, ir dar pigiau, ir parduoda viska be receptu. bet mes kazkaip iprate is namu isidet vaistinele. tailande teko pirkt claritino, dar prisipirkom augaliniu sirupu nuo kosulio parsivezimui, jie ten lb pigus, po 60 Bt. pas mus panasios sudeties kelis kart brangiau kainuoja
QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 04 11, 20:47)
mes vezemes antibiotiku, tikrai niekas nesikabinejo prie jokiu vaistu. nors siaip jau visko ten yra vaistinese, ir dar pigiau, ir parduoda viska be receptu. bet mes kazkaip iprate is namu isidet vaistinele. tailande teko pirkt claritino, dar prisipirkom augaliniu sirupu nuo kosulio parsivezimui, jie ten lb pigus, po 60 Bt. pas mus panasios sudeties kelis kart brangiau kainuoja
Dėkoju
QUOTE(lady.di @ 2013 04 11, 04:42)
Net neisivaizduoju kaip galima neatskirti tikru perlu ar odos. Man nereikia jokiu deginimu ar pan.
Jei ekspertai vizualiai ir palietus negali atskirti tikrų perlų, tai ką čia kalbėti...
QUOTE(Rykute @ 2013 04 11, 20:59)
Kiekvienam savo ir manau zmones turi patys nukeliauti, kad pamatytu savo akimis, tuomet ir tures nuomone.... Kas man patinka ir grazu, nebutinai kitam patiks Pvz. man Phuketas ir Patong beach patiko ir tikrai grysiu kada trecia karta, bet tai bus keliom dienom kaip tarpine stotele Man asmeniskai nepatinka ten kur nera vandens tad i ta puse Tailando kur zemynas be plezu as net neketinu keliauti, sventyklos man neimponuoja ir tiesa pasakiu prakeliavus daugiau Azijos jos jau visos vienodos pasidaro, viena grazesne kita prastesne, bet visvien pabosta. Cia kaip keliaujant po Europa jau i baznycias neuzeinam, nebent pakeliui siaip is neturejimo ka veikti
Kai nesidomima bažnyčiomis, tai visos vienodos Čia man taip su pliažais...
[quote=sm2002,2013 04 12, 10:36]
Jei ekspertai vizualiai ir palietus negali atskirti tikrų perlų, tai ką čia kalbėti...
Ka vadiname tikrais? Jei dirbtinai auginti nevadinami tikrais, o tikri tik juriniai tada gal ir reikia ekspertu. Bet jei perla nuo bizuterijos t.y. plasmases nupurkstos perlamutru, neatskiria zmogus, tai ka as zinau Turiu ir jurinius ir dirbtinai augintus - jie man nesiskiria. Nebent kaina. Bet man ir dirbtinai auginti yra tikri.
Papildyta:
Neturejau antibiotiku, bet susirgau ir vaistineje nusipirkau be jokio recepto amoksiciklino(antibiotikas)ir bromheksino(nuo kosulio). Abeji kainavo 70 batu. kaina juokinga.
Ka vadiname tikrais? Jei dirbtinai auginti nevadinami tikrais, o tikri tik juriniai tada gal ir reikia ekspertu. Bet jei perla nuo bizuterijos t.y. plasmases nupurkstos perlamutru, neatskiria zmogus, tai ka as zinau Turiu ir jurinius ir dirbtinai augintus - jie man nesiskiria. Nebent kaina. Bet man ir dirbtinai auginti yra tikri.
Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 04 11, 21:47)
Neturejau antibiotiku, bet susirgau ir vaistineje nusipirkau be jokio recepto amoksiciklino(antibiotikas)ir bromheksino(nuo kosulio). Abeji kainavo 70 batu. kaina juokinga.
Tiesiog siandiena paskaiciau paskutinius komentarus ir be jokiu pretenziju isreiksiu ka tik uzklydusia minti.
Tikri perlai ir auginti perlu fermose, nera jokio skirtumo, abeji tikri.
Iskasti deimantai kalnu kasyklose ir fabrikuose isgegta anglis pavirtusi deimantais taip pat tikri???
Juk principas perlu fermu ir isgautu deimantu tas pats.
Zmogaus isikisimas.
Tame (bei kainoje, kokybeje, susiformavimo trukmeje) ir skirtumas
Tai jeigu dirbtinius laikysime netikrais tai Tailande ju geriau nepirkti...mane puikiai tenkina ir dirbtinai auginti. As sertifikato ant ju pasikabinus nenesioju Beje tie patys brangakmeniai su sertifikatu kainuoja labai daug, o be jo tuos pacius gali pirkti pusvelciui. Taigi kam ko reikia.
ojei kokia nesamoninga diskusija
man tai is vis vienodai rodo, dirbtinai tie perlai uzauginti, ar ne.
aisku, nuostabu, kokios cia visos kurios virtualios ekspertes . as tai nebijau prisipazint, kad neatskiriu tikru perlu nuo kokybiskai pagamintu sintetiniu ar plastikiniu. esu macius lb geru paddielku. bet internetinej erdvej aisku galeciau kokia nori eksperte vaidint
tik vat nei 2 eksperte man neatsake i klausima, kaip atskirt. kazkodel
va turiu drauges is kinijos parveztus perlu karolius (na pardavejas jai sake, kad cia tikri), visai mielai patikrinciau ju originaluma, jei tik kuri nors pasakytu konkrecius vertinimo kriterijus
aisku, nuostabu, kokios cia visos kurios virtualios ekspertes . as tai nebijau prisipazint, kad neatskiriu tikru perlu nuo kokybiskai pagamintu sintetiniu ar plastikiniu. esu macius lb geru paddielku. bet internetinej erdvej aisku galeciau kokia nori eksperte vaidint
va turiu drauges is kinijos parveztus perlu karolius (na pardavejas jai sake, kad cia tikri), visai mielai patikrinciau ju originaluma, jei tik kuri nors pasakytu konkrecius vertinimo kriterijus
QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 04 13, 21:59)
ojei kokia nesamoninga diskusija
Na del perlu tai dauguma jie yra auginti upese ar jurose, o tie rasti naturaliai uzauge bent jau man neikandama kaina Man labai patiko azijoj parduotuves kurios turi auginimo plantacija s ir parodo filmus kaip tai vyksta ir kas nuo ko skiriasi
Del skirtumo tai vienas budas perbraukite per danti, plasmase praslys, o perlas jausis lyg svitrinis svelnus popierius. Na nemoku kitu zodziu parinkti, kad suprastumet, bet pabandykit ir gal jus rasit geresni apibudinima Taip pat kai mes buvom Hainan saloje mums juo tikrino su britvute t.y. paskuto ir su pirstu pavalius jie nepaseide, o vel blizgejo, plasmase liks balti dryziai...
Bet net zinant visus budus tave azijoj gali isdurti ir pats nesuprasi kada, nes jie is to gyvena ir viena perki kita gauni kaip sakau
Kaip nepirkti kai tokiu groziu pilna azija
wau,kokie groziai!as tik dar labiau noriu i Tailanda
o kiek mazdaug kainuoja perliukai tenai?o pvz dramblio kaulo papuosalu yra ?
QUOTE(Laura81r @ 2013 04 14, 14:22)
o kiek mazdaug kainuoja perliukai tenai?o pvz dramblio kaulo papuosalu yra ?
Jurinius didelius maciau virs 200 000 batu, o galveje gali nusipirkti nuo 200 batu cia jau kaip deretis moki. Kiek praso maziausiai dvigubai kaina reik musti. Pardavejai pirma atseit supyksta, o kai nueini is paskos bega ir saukia Pirma komplekta (netrumpus gan dideliu perlu karolius su apyranke) pirkau uz 1000 batu(realiai veliau jei buciau pirkaus tai laisvai uz 500 ta pati buciau paemus), nes dar neismokus deretis buvau, paskutinius, kurie man, beje,is visu graziausi pirkau uz 250 batu norejau tada ju daugiau papirkti, bet be defektu buvo tik tie vieni.