Dėl Similans dar praeitoj temoj nemažai buvo rašyta ir buvau patarus, kad važiuoti ten ilgiau nei vienai nakčiai
Dėl apsigyvenimo ten nemanau kad rasit ką pigiau, kainos visur daugiau mažiau tos pačios, t.y. didelės. Priežastis to ta, kad ten nacionalinis parkas, nėra jokių viešbučių, privačių palapinių ir pan., todėl ir konkurencijos nėra, viskas priklauso nac. parko administracijai ir kainos fiksuotos, derėtis neįmanoma.
Apgyvendinimas bungaluose įmanomas tik 1 iš 9 salų, palapinėse galima apsistoti dviejose salose, bet dažniausiai apsistojama ten, kur yra ir bungalai. Kitose salose jokio apgyvendinimo nėra. Taip pat tik vienoje saloje yra ir kavinė, kurioje galima pavalgyti ne turo metu ar pasilikus ten ilgiau savarankiškai, tiesa, brangoka. Elektra būna tik nuo 18 val. vakaro iki 6 val. ryto.
Nuplaukti ten savarankiškai irgi komplikuota, turėtumėte plaukti su tais pačiais turais ir primokėti, kad jus paimtų, arba su krovininiu laivuku, kuris maistą atveža darbuotojams, bet jis nereguliariai kursuoja.
Ten tarp salų migruoti privačiai irgi nėra beveik jokios galimybės, todėl turai ir brangūs, nes patiems susiorganizuoti labai komplikuota, o ir nardyti/snorklinti išplaukti aplink kitas salas būtų neįmanoma.
Alkoholio salose taip pat nėra
Man asmeniškai pinigų nebuvo gaila, mes ten buvom 2 naktis ir būtume pasilikę ir ilgiau, bet buvom šiek tiek įsprausti į kelionės planą ir nebūtume spėję į skrydį po kelių dienų, tik todėl ir nelikome, kad dar didesnio finansinio nuostolio nepatirti.
Papildyta:
QUOTE(Kros @ 2013 02 03, 21:29)
Mačiau klozetų jūroje ties East Railay
Pasibaisėtina, bet jie ten tokie, tikrai daug šiukšlina ir neima į galvą, nors turėtų
Papildyta:
QUOTE(Sisi @ 2013 02 02, 21:18)
Gal Chang Mai su drambliais turą ėmėt? Mes galvojam Chang Rajuje dramblius imti.
Jei norit tikrai nors kiek padėti ir būti garantuoti, kad pinigai nueis ten, kur reikia, pasilankykit čia
drambliai
Brangoka, bet 110% verta. Tiesa, grečiausiai ant dramblio nugaros neteks užsiropšti, bet tame ir esmė, kad jie ten laisvi nuo išnaudojimo, o kai kurie net ir į laisvę grįžta, man kol kas viena iš didžiausių gyvenimo patirčių buvo ten. Svarbiausia - ne komercija, po šios vietos pakeisit požiūrį kardinaliai į komerciją iš dramblių.