Įkraunama...
Įkraunama...

Tailandas, 7 tema

QUOTE(Sisi @ 2013 02 03, 15:03)
O kas ten gero tame Pai? blush2.gif mikriukas- tai vietinis transportas?
Dar apie Similan noriu paklausti: sumelė- 11000- visai nemaža... Ar nusiderėti nepavyksta? Jei imti 2-3 nakvynes, tai kiek tada kainuoja? Kažkaip skaudžiai ta suma atrodo blush2.gif
Mikriukas- tarpmiestinis, jei bus galimybė imkit juos nauji, modernūs greiti. Pai kitoks Tailandas- vakarinis turgus, kitas klimatas, vietinės tautelės, apsirengę tautiškai nuolat, ne dėl turistų, daug hipių smile.gif . Pasiguglinkit
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo herbas: 03 vasario 2013 - 17:57
Palapinės 570batų/žmogui smile.gif Similans o gal ir pigiau galima rasti.
Išsamiai apie Similans skaitykite čia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moony: 03 vasario 2013 - 18:12
QUOTE(moony @ 2013 02 02, 10:44)
Tailande žmonės nėra varkšai, tuo labiau Bankoke biggrin.gif Su kokiom mašinom kiekvienas ten važinėja mums tik pasvajot, su kokiais telefonais kiekvienas vaikšto mums irgi tik pasvajot. Senai Tailandas nebėra pigi šalis. Kaimuose jei žmonės gyvena bakūžėse bet jie nėra varkšai, turi ir tuos pačius Iphonus ir mašinas.
O paplūdimiai prie viešbučių tai žinoma, kad bus švarūs, o nueikit ten kur nėra jokio viešbučio, atrasit tą patį šiukšlyną kaip ir visur. Ir čia tiesiog jų toks mentalitetas, o ne vargingumas smile.gif

Šiaip vietinis pasakojo apie algas. Provincijoje žmogus fabrike gauna apie 1000 Lt/mėn, Bangkoke apie 2000 Lt/ mėn - fabrike. Smulkūs veslininkai dirbantys su turistais 1000/2000 USD mėn.

Bet šiaip Tailande tikrai yra pigu, tik nereikia svajoti viską gauti už dyką.

O dėl švaros, tikrai yra švaru ten kur turistai vaikšto, o kitur liūtys per liūčių sezoną viską nuplauna į jūrą , o jūra jau viską ištirpdo.

Kažkada Lietuvoje miške buvau radęs 2 klozetus, tai likau tikrai be žodžių. Tailande tikrai niekur nemačiau numestų senų klozetų. Taigi ten švariau nei LT lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Dėl Similans dar praeitoj temoj nemažai buvo rašyta ir buvau patarus, kad važiuoti ten ilgiau nei vienai nakčiai ax.gif
Dėl apsigyvenimo ten nemanau kad rasit ką pigiau, kainos visur daugiau mažiau tos pačios, t.y. didelės. Priežastis to ta, kad ten nacionalinis parkas, nėra jokių viešbučių, privačių palapinių ir pan., todėl ir konkurencijos nėra, viskas priklauso nac. parko administracijai ir kainos fiksuotos, derėtis neįmanoma.
Apgyvendinimas bungaluose įmanomas tik 1 iš 9 salų, palapinėse galima apsistoti dviejose salose, bet dažniausiai apsistojama ten, kur yra ir bungalai. Kitose salose jokio apgyvendinimo nėra. Taip pat tik vienoje saloje yra ir kavinė, kurioje galima pavalgyti ne turo metu ar pasilikus ten ilgiau savarankiškai, tiesa, brangoka. Elektra būna tik nuo 18 val. vakaro iki 6 val. ryto.
Nuplaukti ten savarankiškai irgi komplikuota, turėtumėte plaukti su tais pačiais turais ir primokėti, kad jus paimtų, arba su krovininiu laivuku, kuris maistą atveža darbuotojams, bet jis nereguliariai kursuoja.
Ten tarp salų migruoti privačiai irgi nėra beveik jokios galimybės, todėl turai ir brangūs, nes patiems susiorganizuoti labai komplikuota, o ir nardyti/snorklinti išplaukti aplink kitas salas būtų neįmanoma.
Alkoholio salose taip pat nėra smile.gif
Man asmeniškai pinigų nebuvo gaila, mes ten buvom 2 naktis ir būtume pasilikę ir ilgiau, bet buvom šiek tiek įsprausti į kelionės planą ir nebūtume spėję į skrydį po kelių dienų, tik todėl ir nelikome, kad dar didesnio finansinio nuostolio nepatirti.
Papildyta:
QUOTE(Kros @ 2013 02 03, 21:29)
Tailande  tikrai niekur nemačiau numestų senų klozetų. Taigi ten švariau nei LT  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Mačiau klozetų jūroje ties East Railay smile.gif Pasibaisėtina, bet jie ten tokie, tikrai daug šiukšlina ir neima į galvą, nors turėtų doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Sisi @ 2013 02 02, 21:18)
Gal Chang Mai su drambliais turą ėmėt? Mes galvojam Chang Rajuje dramblius imti.

Jei norit tikrai nors kiek padėti ir būti garantuoti, kad pinigai nueis ten, kur reikia, pasilankykit čia drambliai
Brangoka, bet 110% verta. Tiesa, grečiausiai ant dramblio nugaros neteks užsiropšti, bet tame ir esmė, kad jie ten laisvi nuo išnaudojimo, o kai kurie net ir į laisvę grįžta, man kol kas viena iš didžiausių gyvenimo patirčių buvo ten. Svarbiausia - ne komercija, po šios vietos pakeisit požiūrį kardinaliai į komerciją iš dramblių.
Atsakyti
QUOTE(Kros @ 2013 02 03, 21:29)

O dėl švaros, tikrai yra švaru ten kur turistai vaikšto, o kitur liūtys per liūčių sezoną viską nuplauna į jūrą , o jūra jau viską ištirpdo.

Kažkada Lietuvoje miške buvau radęs 2 klozetus, tai likau tikrai be žodžių. Tailande  tikrai niekur nemačiau numestų senų klozetų. Taigi ten švariau nei LT  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

blink.gif aha, tikrai, kad tik neistirpdytu lotuliukas.gif doh.gif

ojej, cia dziunglese ne tik klozetu rast gali, bet ir virykliu, saldytuvu daliu, apie bambalius jau net nekalbu. o kanalizacija east railey (ir phi phi, beje) tiesiai juron, tai man sokas buvo tiesiog. smarve ir vaizdas per atoslugi nenusakomi. tikrai LT zymiai svariau ax.gif
Atsakyti
Sveiki, niekas nekalbėjo apie masažo kainas Pukete, gal kas darėsi ir gali ką nors parekomenduoti?
Atsakyti
Gatvėse masažas 100-250 batų, (1val trukmės). Prabangiuose viešbučiuose ir 1000batų ar daugiau užsiprašys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(padvariai @ 2013 02 04, 14:32)
Sveiki, niekas nekalbėjo apie masažo kainas Pukete, gal kas darėsi ir gali ką nors parekomenduoti?

nepasakyciau kad labai pigu. pigus tik tradicinis taju pasazas (300-350 batu), bet as 1 kart tenuejau, man visai nepatiko, ten toks ne masazas labiau, o tempimo pratimai. ir kazkaip man keistai atrode, kaip ten jos su alkune ar keliu spaudzia didziasias venas - nelabai galima taip, gali trombai susidaryt.
o nugaros masazai pvz jau 500-600 kainuoja (tai lt buna ir pigiau ir kokybiskiau jauciu), na pedu masazai pigus - iki 200 batu, bet man nepatinka ****** kai ciupineja, tai nebandziau, negaliu komentuot.
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2013 02 02, 21:18)
Gaile, kokios kainos į Similan? Kiek žiūriu internete, tai plaukai šiaušiasi... doh.gif
O Phi Phi? Kiek nakvynė kainuoja? Prabangiai nereikia  blush2.gif
Gal Chang Mai su drambliais turą ėmėt? Mes galvojam Chang Rajuje dramblius imti.
Kiek dienų reiktų skirti Chang Majuj? Gal buvot šeštadieniniam ar sekmadieniniam turguje?

blush2.gif mes kaip tik esam Chiang MAi. Vakar buvom tame turguje. PAtaikem dar net i geliu festivali. Turgus tikrai fain. Tikra egzotika . visokios veniavos pilna, net akys raibo. Po to tas maistas gatveje tai ir kazkas tai egzotisko. Mokemes lazdelemis valgyt,nes nes gatveje gaminamos salotos pvz valgomos lazdelemis. Tik va uztaikem kazkokiu super astriu salotu... blink.gif
Va patiko sopintis cia esanciuose kinu angaruose. Tidziulis ir visko pilnas, bei kaninos pamanomos. Jei busite kada, siame mieste, tai pasiklauskite viesbutuke, kur tai yra.
Ryt isbandysim ekskursija link drambliu thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 02 04, 15:11)
nepasakyciau kad labai pigu. pigus tik tradicinis taju pasazas (300-350 batu), bet as 1 kart tenuejau, man visai nepatiko, ten toks ne masazas labiau, o tempimo pratimai. ir kazkaip man keistai atrode, kaip ten jos su alkune ar keliu spaudzia didziasias venas - nelabai galima taip, gali trombai susidaryt.
o nugaros masazai pvz jau 500-600 kainuoja (tai lt buna ir pigiau ir kokybiskiau jauciu), na pedu masazai pigus - iki 200 batu, bet man nepatinka ****** kai ciupineja, tai nebandziau, negaliu komentuot.

g.gif Kaip tik neseniai buvau pedu masazo procedurose.Chiang Mai. Kainavo 120 valanda. Masazas net iki kelenu, plius peciu, kaklo srityje bei galvos taskus praspaudinejo ir pralankste. Tikrai super dalyka, ypac po ilgu pasivaiksciojimu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(padvariai @ 2013 02 04, 15:32)

Patong beach mokedavom uz Thai arba pedu masaza 200 batu + arbatpinigiai. Karon Beach mokedavom 250 batu + arbatpiniagiai. Kainos parasytos stenduose didesnes, bet mes visuomet is sportinio intereso nusideredavom, bet palikdavom arbatpinigiu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 02 04, 16:11)

O man kaip tik tik Thai masazas thumbup.gif As darydzau viena vakara ******, kita Thai masaza. Bandziau ju aroma ir kt, bet man glostymai nepatinka schmoll.gif
O oil ar aroma masazai kurie kainuoja 300-600 (dazniausiai) yra ne tik nugaros, bet masazuoja visa kuna (kaip minejau man pes svelnu) ir nemanau, kad kaina didele 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 02 04, 15:11)

Buvau pabandęs kelis kartus, tai iš 3 kartų tik vienąkart pasirodė geras, kiti kartai atrodo buvo padaryti atmestinai. Bet kaip suprantu kainos visur vienodos tik masažįstai skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 02 04, 14:27)
blink.gif aha, tikrai, kad tik neistirpdytu lotuliukas.gif  doh.gif
ojej, cia dziunglese ne tik klozetu rast gali, bet ir virykliu, saldytuvu daliu, apie bambalius jau net nekalbu. o kanalizacija east railey (ir phi phi, beje) tiesiai juron, tai man sokas buvo tiesiog. smarve ir vaizdas per atoslugi nenusakomi. tikrai LT zymiai svariau ax.gif

Šiaip buvau tikrose džiunglėse prie Khao LAK nacionaliniame parke, tai ten šiukšlynų nebuvo, o ir daugiau kaip 100 m gilyn nuo takelio į džiungles neįžengsi lengvai, vien bruzgynai. Bet pamiškėse kur turistus veža beždžiones šerti, tikrai yra bambalių ir popierių. Gražiai tos beždžionės išpakuoja maistą, o ir mano bambalį su vandeniu nusinešė.

Patongo pliažo kairinėje pusėje yra tokia graži kalva, vanduo truputi su dumbliais, ir gėlesnis truputi, geriau pauosčius smirda lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif - ten Patongo kanalizacija suteka į jūrą. Kai supratau, tai iškart nešdinausi tolyn, bet tam kampe nemažai žmonių maudėsi, tikriausiai kai kas mėgsta egzotiką lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Naktį ėjau pro tą vietą ir prisėdau ant suoliuko prie kelio, tai riebią žiurkę sulig pusę mano riebaus katino (arba beveik vietinio nusususio katino dydžio) sutikau.
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti