QUOTE(lady.di @ 2013 03 06, 20:44)
Puketas jums kaip siaubo filmas
sprendziant is komentaru. Bet manau, kad tai tik jusu subjektyvus poziuris. Na, nevaziuotu ten masiskai zmones jei butu tokia tragedija. As po poros dienu Bankoko tiesiai skrendu i Puketa, tai man kitko nemacius bus gan idomu ten pabuti, labai laukiu to balagano
O kokioj vietoj jus buvote apsistoje? As netoli Patongo...o is ten kaip iki Phi phi? (ar reikia vaziuoti i kita salos puse ir ten uostas, ar plukdo nuo Patongo?)
Dar noreciau ir iki Krabi nuplaukti. gal zinot kiek laiko plaukia nuo Puketo iki Krabi parasyta kad 180 km
tai aisku subjektyvus. gi rase cia 1 zmogus, kad va jam patiko tas knibzdelynas ir turgus ir nenutylantis triuksmas. man ne. man ir basanaviciaus g palangoj nepatinka, o puketas uz ja dar ziauresnis
. ir zmoniu ten daugiau, ir pliaze daugiau, nes jis didelis ir platus, gultai bent Kata beach (mes jame gyvenom) 6 eilem. ir dar ant smelio gulinciu yra. dusu nera, yra kazkur gatvej prie pliazo pora, bet mokami, wc irgi nemokamo pliaze nera. na nepatinka man tas triuksmas, subjektyviai
tarp kitko, pries planuodama kelione as masciau panasiai kaip jus - kad negali but taip blogai, jei visi ten varo. va cia ir buvo mano klaida. nes buvo dar blogiau
kainos... na irgi jos dideles jei vertint su likusia tailando dalim. o jei su europa vertint, tada pigu
pvz uz maisa skalbiniu (apie 2-3 kg) chiang mai sumokejom 30 BT, o Pukete uz toki pat 150 BT, Railay 130 Bt. skirtumas ziaurus, ane? bet go kai pagalvoji is kitos puses - nu negi cia dideli pinigai tie 150 Bt
. tiesiog permoket tos pacios salies viduje nesinori.
kokoso riesutas - chiang mai 30 BT, Bankoke 30-50 Bt, Pukete 50, Phi phi 50-60, o Railay jau 60-80.
tai va cia kaip kas. maisto kainos maziausios chiang mai, po to bankoke, phi phi, o pukete ir railay panasios, gana aukstos
.
va cia tokie objektyvus faktoriai.
del laisvalaikio ir "turejimo ka veikti" - man nebuvo ka veikti pukete. jei butu teke ilgai ten but, buciau keliavus po salas (bet ko ten keliaut, jei gali jose tiesiog gyvent
), nes puketo laisvalaikis - turgus, sex turizmas, pliaze irgi ne poilsis o turgus.
is geru dalyku -
, na smelis ten fainas, jura gera. bet pvz similian 100 kart geresnis ir smelis ir jura
. railay toks pats, tik zmoniu zymiai maziau. as geru dalyku ten nemaciau (simon kabarete tik patiko).
o del nukeliavimo i phi phi. paprasciausia yra susirast ofisiuka, kuriam pardavineja transferus (ant kiekvieno kampo ju yra). mes uzsisakem uz 350 BT zmogui. paeme su miklriuku nuo viesbucio, nuveze i prieplauka, isodino i kelta ir isleido phi phi. uztrukom apie 4 val.
o viesuoju transportu ten naudotis as nenorejau - vietiniai autobusiukai lb leti, stoja ant kiekvieno kampo, apie ju bukle ir sauguma irgi geriau patylet
. be to kelto bilietas bus apie 250 BT, o iki jo nusigaut irgi dykai nepavyks, taip kad, mums sis budas pasirode priimtiniausias.
is phi phi i railay plaukem apie 2 val, gal biski maziau, o krabis dar toliau siaip yra
. tai jei visuomeniniu keltu skaiciuojant - puketas phi phi 2 val, phi phi - krabi dar 2. su visais sustojimais gali ir 5 val susidaryt. o dar jums is patongo reiks nusigaut iki prieplaukos pukete, kas uztruks minimuim 1 val. bet gal yra kazkokiu kitokiu galimybiu, pvz kokiu speedboat keliaut privaciu per agentura.
o siaip klausimelis - kam jus ant to puketo taip uzsiciklinot? as tai siulyciau pabut ten pora d, ir neplaukiot po salas, o pagyvent tiek salose, tiek krabi po kelias d. gi bus zymiai idomiau ir laiko pervezimams pirmyn - atgal negaisit