Įkraunama...
Įkraunama...

Tailandas, 7 tema

QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 03 05, 21:46)
aha, labai gera vieta susidaryti ispudziui apie tikras kainas biggrin.gif . kai po to nuskridom i puketa, tai apakom nuo apgavysciu masto, zmoniu kiekio ir kosminiu kainu cool.gif
ne uz ka nebevaryciau i puketa, jau geriau tada turkijoj biggrin.gif , bent dusai pliazuose yra biggrin.gif
bet cia mano nuomone, nes as labai nemegstu zmoniu miniu, triuksmo, nesibaigiancio turgaus ir ju prekybininku priekabiavimo. nemegstu girtu rusu, stumdymosi pliaze, sexo turizmo. ir visa tai yra puketas. po chiang mai man ten kaip siaubiakas buvo, kaip i kita sali atvyke butume doh.gif . bet gal reikia 1 kart pamatyt, kad suzinotum, kur tikrai nenoresi niekad grizt rolleyes.gif

Man atrodo, kad butent kontrastai ir yra zavus mirksiukas.gif juk jei viskas butu grazu ir vienoda nesugebetum ivertinti. Tarkim as ir vaziuoju pamatyti visoki Tailanda. O del ivairios info apie kainas ir t.t. gerai, kad yra sis forumas, suzinai kokiu klaidu nedaryti.
Bet kiek teko girdeti salose apskritai viskas brangu. Draugai neseniai grizo is Koh Samui, tai sake, taxi kainos astronomines ir taksistai net nesidera - nepatinka, nevaziuok, bus kam patinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lady.di @ 2013 03 05, 19:40)
As Bankoke busiu pirmas dvi dienas, kur ruosiuosi atlikti visa kulturine programa. Ir paskutine pasilikau pries skrydi, kad nuveikciau tai, ko pradzioj nespejau, jei taip bus. man atrodo sudetingiausias etapas vaziuoti i Kanchanaburi, kur ruosiuosi gryzus is Chiang mai. Bet jei jau atsitiks taip kad reiks poilsio, juk visada galima nusipirkti tura kur tave suvezios visur(kas man ir atrodo sudetingiausia), ar paskritai vietoj Kanchananburio vaziuoti i Pataja ir nebus jokiu rupesciu. O ir keliaujant nebutina draskytis, kad pervargtum iki negaliu  mirksiukas.gif Zmoniu poilsis labai skirtingas, tarkim as pliaze max 2 val. istveriu be veiksmo  smile.gif skirtingai nei daugelis. Mano poilsine skaitosi Pukete, bet jis mane domina maziausiai ji rinkausi tik del patogaus susisiekimo-as noriu aplankyt salia esancias salas ir yra is jo tiesioginis skrydis i Chiang mai. Tai net nezinau ar tai vadinsis poilsiu smile.gif

Aš pliaže irgi ilgai neištveriu, tai man Bankokas po Krabi visai normalus pasirodė. Be to žinai, kad į atgalinį skrydį nepavėluosi. O kad grįši pailsėjęs po savaitės prie jūros - jokios garantijos. Mes išskridom per pietus ir keturi maži vaikai pražliumbė ir pracypė visą skrydį atgal gal 13 valandų. Nepadėjo nei ausų kištukai, nei filmų žiūrėjimas - grįžau kaip sumušta.

QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 03 05, 21:46)
aha, labai gera vieta susidaryti ispudziui apie tikras kainas biggrin.gif . kai po to nuskridom i puketa, tai apakom nuo apgavysciu masto, zmoniu kiekio ir kosminiu kainu cool.gif
ne uz ka nebevaryciau i puketa, jau geriau tada turkijoj biggrin.gif , bent dusai pliazuose yra biggrin.gif
bet cia mano nuomone, nes as labai nemegstu zmoniu miniu, triuksmo, nesibaigiancio turgaus ir ju prekybininku priekabiavimo. nemegstu girtu rusu, stumdymosi pliaze, sexo turizmo. ir visa tai yra puketas. po chiang mai man ten kaip siaubiakas buvo, kaip i kita sali atvyke butume doh.gif . bet gal reikia 1 kart pamatyt, kad suzinotum, kur tikrai nenoresi niekad grizt rolleyes.gif

drinks_cheers.gif Gal ir reikia vieną kartą pamatyti, bet geriau neužsibūti tokiose vietose kaip Puketas ir Pataja. Man vienos dienos pilnai užteko Patajoje.
Atsakyti
QUOTE(lady.di @ 2013 03 06, 12:48)
Man atrodo, kad butent kontrastai ir yra zavus  mirksiukas.gif juk jei viskas butu grazu ir vienoda nesugebetum ivertinti. Tarkim as ir vaziuoju pamatyti visoki Tailanda. O del ivairios info apie kainas ir t.t. gerai, kad yra sis forumas, suzinai kokiu klaidu nedaryti.
Bet kiek teko girdeti salose apskritai viskas brangu. Draugai neseniai grizo is Koh Samui, tai sake, taxi kainos astronomines ir taksistai net nesidera - nepatinka, nevaziuok, bus kam patinka  mirksiukas.gif

doh.gif Del taxi pritariu Samui saloje. O ir kitokio transporto ner, tik taxi. TAs neapsikente issinuomavome skuteriuka 3 paroms ir pavazinejome ten , kur sirdis geidzia. Vyras labai pasipiktines buvo ant tu taxi. Mat atvykstant i viesbuti, mus paleido kazkur ne i tema. TAi pedinom su lagaminais koki 20 min per siaurus saligatvius ir judria gatve blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 03 06, 00:46)
keliausime su agentura dviem savaitems, patarkite prasau kokia suma pinigu pasiimti dviem zmonems, na vidutiniskai kiek rieikia prasimaitinimui plius suvenyrams dar kazkiek  g.gif

Kada keliones pradzia? 4u.gif Mes rytoj isskrendam,taip pat su kelioniu agentura i Pataja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nekrioša @ 2013 03 06, 16:21)
Kada keliones pradzia? 4u.gif Mes rytoj isskrendam,taip pat su kelioniu agentura i Pataja  ax.gif

mes kovo 17, pirkom per Kelioniu akademija, ten marsrutas sudarytas nuskrisime i Bankoka paskui busime ir kituose miestuose , paskuitine savaite ilsesimes Koh Chang saloje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lady.di @ 2013 03 06, 12:48)
Man atrodo, kad butent kontrastai ir yra zavus  mirksiukas.gif juk jei viskas butu grazu ir vienoda nesugebetum ivertinti. Tarkim as ir vaziuoju pamatyti visoki Tailanda. O del ivairios info apie kainas ir t.t. gerai, kad yra sis forumas, suzinai kokiu klaidu nedaryti.
Bet kiek teko girdeti salose apskritai viskas brangu. Draugai neseniai grizo is Koh Samui, tai sake, taxi kainos astronomines ir taksistai net nesidera - nepatinka, nevaziuok, bus kam patinka  mirksiukas.gif

visur buvo pigiau negu pukete biggrin.gif . na der railay panasiai brangu
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 03 06, 18:52)
visur buvo pigiau negu pukete biggrin.gif . na der railay panasiai brangu

Puketas jums kaip siaubo filmas biggrin.gif sprendziant is komentaru. Bet manau, kad tai tik jusu subjektyvus poziuris. Na, nevaziuotu ten masiskai zmones jei butu tokia tragedija. As po poros dienu Bankoko tiesiai skrendu i Puketa, tai man kitko nemacius bus gan idomu ten pabuti, labai laukiu to balagano mirksiukas.gif O kokioj vietoj jus buvote apsistoje? As netoli Patongo...o is ten kaip iki Phi phi? (ar reikia vaziuoti i kita salos puse ir ten uostas, ar plukdo nuo Patongo?)
Dar noreciau ir iki Krabi nuplaukti. gal zinot kiek laiko plaukia nuo Puketo iki Krabi parasyta kad 180 km doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 03 05, 23:46)
keliausime su agentura dviem savaitems, patarkite prasau kokia suma pinigu pasiimti dviem zmonems, na vidutiniskai kiek rieikia prasimaitinimui plius suvenyrams dar kazkiek  g.gif
Aktyviai dienai žmogui su vietiniu transportu ir maistas ne vip restoranuose reik turėt bent apie 100 lt. Jei tik pliaže gulėsi,t o maitinimą jau turėsit tai pinigų nereikės
Atsakyti
QUOTE(lady.di @ 2013 03 06, 20:44)
Puketas jums kaip siaubo filmas  biggrin.gif sprendziant is komentaru. Bet manau, kad tai tik jusu subjektyvus poziuris. Na, nevaziuotu ten masiskai zmones jei butu tokia tragedija. As po poros dienu Bankoko tiesiai skrendu i Puketa, tai man kitko nemacius bus gan idomu ten pabuti, labai laukiu to balagano   mirksiukas.gif O kokioj vietoj jus buvote apsistoje? As netoli Patongo...o is ten kaip iki Phi phi? (ar reikia vaziuoti i kita salos puse ir ten uostas, ar plukdo nuo Patongo?)
Dar noreciau ir iki Krabi nuplaukti. gal zinot kiek laiko plaukia nuo Puketo iki Krabi parasyta kad 180 km  doh.gif

tai aisku subjektyvus. gi rase cia 1 zmogus, kad va jam patiko tas knibzdelynas ir turgus ir nenutylantis triuksmas. man ne. man ir basanaviciaus g palangoj nepatinka, o puketas uz ja dar ziauresnis biggrin.gif . ir zmoniu ten daugiau, ir pliaze daugiau, nes jis didelis ir platus, gultai bent Kata beach (mes jame gyvenom) 6 eilem. ir dar ant smelio gulinciu yra. dusu nera, yra kazkur gatvej prie pliazo pora, bet mokami, wc irgi nemokamo pliaze nera. na nepatinka man tas triuksmas, subjektyviai biggrin.gif
tarp kitko, pries planuodama kelione as masciau panasiai kaip jus - kad negali but taip blogai, jei visi ten varo. va cia ir buvo mano klaida. nes buvo dar blogiau lotuliukas.gif

kainos... na irgi jos dideles jei vertint su likusia tailando dalim. o jei su europa vertint, tada pigu biggrin.gif
pvz uz maisa skalbiniu (apie 2-3 kg) chiang mai sumokejom 30 BT, o Pukete uz toki pat 150 BT, Railay 130 Bt. skirtumas ziaurus, ane? bet go kai pagalvoji is kitos puses - nu negi cia dideli pinigai tie 150 Bt ax.gif . tiesiog permoket tos pacios salies viduje nesinori.
kokoso riesutas - chiang mai 30 BT, Bankoke 30-50 Bt, Pukete 50, Phi phi 50-60, o Railay jau 60-80.
tai va cia kaip kas. maisto kainos maziausios chiang mai, po to bankoke, phi phi, o pukete ir railay panasios, gana aukstos
.
va cia tokie objektyvus faktoriai.

del laisvalaikio ir "turejimo ka veikti" - man nebuvo ka veikti pukete. jei butu teke ilgai ten but, buciau keliavus po salas (bet ko ten keliaut, jei gali jose tiesiog gyvent biggrin.gif ), nes puketo laisvalaikis - turgus, sex turizmas, pliaze irgi ne poilsis o turgus.
is geru dalyku - g.gif , na smelis ten fainas, jura gera. bet pvz similian 100 kart geresnis ir smelis ir jura biggrin.gif . railay toks pats, tik zmoniu zymiai maziau. as geru dalyku ten nemaciau (simon kabarete tik patiko).

o del nukeliavimo i phi phi. paprasciausia yra susirast ofisiuka, kuriam pardavineja transferus (ant kiekvieno kampo ju yra). mes uzsisakem uz 350 BT zmogui. paeme su miklriuku nuo viesbucio, nuveze i prieplauka, isodino i kelta ir isleido phi phi. uztrukom apie 4 val.
o viesuoju transportu ten naudotis as nenorejau - vietiniai autobusiukai lb leti, stoja ant kiekvieno kampo, apie ju bukle ir sauguma irgi geriau patylet biggrin.gif . be to kelto bilietas bus apie 250 BT, o iki jo nusigaut irgi dykai nepavyks, taip kad, mums sis budas pasirode priimtiniausias.

is phi phi i railay plaukem apie 2 val, gal biski maziau, o krabis dar toliau siaip yra g.gif . tai jei visuomeniniu keltu skaiciuojant - puketas phi phi 2 val, phi phi - krabi dar 2. su visais sustojimais gali ir 5 val susidaryt. o dar jums is patongo reiks nusigaut iki prieplaukos pukete, kas uztruks minimuim 1 val. bet gal yra kazkokiu kitokiu galimybiu, pvz kokiu speedboat keliaut privaciu per agentura.

o siaip klausimelis - kam jus ant to puketo taip uzsiciklinot? as tai siulyciau pabut ten pora d, ir neplaukiot po salas, o pagyvent tiek salose, tiek krabi po kelias d. gi bus zymiai idomiau ir laiko pervezimams pirmyn - atgal negaisit mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 06 kovo 2013 - 23:23
QUOTE(lady.di @ 2013 03 06, 21:44)
Puketas jums kaip siaubo filmas  biggrin.gif sprendziant is komentaru. Bet manau, kad tai tik jusu subjektyvus poziuris. Na, nevaziuotu ten masiskai zmones jei butu tokia tragedija. As po poros dienu Bankoko tiesiai skrendu i Puketa, tai man kitko nemacius bus gan idomu ten pabuti, labai laukiu to balagano  mirksiukas.gif O kokioj vietoj jus buvote apsistoje? As netoli Patongo...o is ten kaip iki Phi phi? (ar reikia vaziuoti i kita salos puse ir ten uostas, ar plukdo nuo Patongo?)
Dar noreciau ir iki Krabi nuplaukti. gal zinot kiek laiko plaukia nuo Puketo iki Krabi parasyta kad 180 km  doh.gif

Zmones masiskai vaziuoja ten, kur veza agenturos smile.gif Tai ne visai paciu zmoniu pasirinkimas. O ka daryti, jei savarankiskai keliauti kazko bijo, o i Tailanda norisi... Tai ir lieka Pataja su Puketu. Juk savarankiskai keliaujantys nosies ten nekisa.
Atsakyti
QUOTE(Almera @ 2013 03 07, 07:54)
Zmones masiskai vaziuoja ten, kur veza agenturos smile.gif Tai ne visai paciu zmoniu pasirinkimas. O ka daryti, jei savarankiskai keliauti kazko bijo, o i Tailanda norisi... Tai ir lieka Pataja su Puketu. Juk savarankiskai keliaujantys nosies ten nekisa.

Kisa kisa ta nosi tongue.gif Pirma karta i Tailanda vaziavau specialiai 5 dienos Patajoj ir 5 dienos Phukete dar 2 dienos Bankoke ir taip i Pataja negrysciau, nes ne surmulys mane nervino, o kad nera vandens svaraus ir kiekviena diena plaukiojom i salas visokias doh.gif Bet pamatyti vertejo, kad galeciau susidaryti savo nuomone 4u.gif
O Phukete man patiko, nors pries 5 metus jis buvo ramesnis, is jo taip pat keliavom po visas salas Phi Phi ir t.t. bet Phuketas turi pleza ir svaru vandeni tad mes po 5 metu sugryzom butent i Phuketa biggrin.gif Tik jau turejom daugiau laiko, tad keliavom per plezus Kamala, Patong ir Karon 4u.gif Jei grysiu vel gyvenciau Patong beach, nes Karon grazesnis plezas, bet miestelis man pats ir brangesnis ir siaip nelabai patiko...
O va i Krabi negrysciau niekada, nes Rayli pleze gyventi brangiau, o bent jau Ao Nang tai taip ir nesissimaudziau nei karto doh.gif Tas brudnas vanduo tiesiog fui, o miestelis nieko negeresnis uz kitus kurortus, tie patys turgai, masazai ir t.t.
As vaziuoju tik ten kur yra jura biggrin.gif tad jei vel keliausiu i Tailanda rinksiuosi Phuketa ir dar kitas salas.

Del to, kad pasirinkti Bankoka po keliones ilgiau manau puiki mintis, jei norima apsipirkti kazko ir veliau nereikia visa kelione tampytis tu daiktu. Tad pries iskrendant apsiperki, viska supakuoji ir i lektuva biggrin.gif
Atsakyti
Aš tik nelabai suprantu, kodėl visos taip užsiciklinusios ant tų žinomiausių salų ir kurortų - Phuket, Samui, Phi Phi, Koh Lanta, Ao Nang ir pan. g.gif Pasižiūrėkite kiek salų yra pačiuose pietuose Tailando, ten ir nacionaliniai parkai yra. Nesuprantu niekaip, kad antrą ar trečią kartą važiuoti į tą patį Phuket'ą, kai Tailandas toks didelis (ir salų prasme) ir turi ką pasiūlyti įvairesnio.
Nebent baimė savarankiškai keliaut yra, tada dar suprantu.
Atsakyti