QUOTE(mamagute @ 2013 02 01, 16:57)
na aš gal ir neakcentavau " ką kiti galvoja"... greičiau " kad apskritai jo kūryba veikia aplinką"
"svarbiau tai, ką jie patys apie savo kūrybą galvoja"- bet tai tikriausiai reiškia- perteikiau, neperteikiau, išreiškiau, neišreiškiau savo jausmus , emocionalu ar ne... Jei jam pavyko, tai ir galvot nereikia galų gale- kūrinys ir taip paveiks žiūrovą
Nebūtinai paveiks žiūrovą. Labai priklauso nuo žiūrovo gyvenimiškos patirties, požiūrio ir dar daug nuo ko.
Pagalvojus apie skirtumus tarp menininko ir amatininko, tai amatininkas įvaldęs techniką tobulėt neturi kur (mano nuomone), nebent sąmoningai kopijuoti kitų darbus...bet jis gali būti ir žinomas ir labai gerbiamas, pripažintas tam tikrame žmonių rate.
Tuo tarpu talentingas menininkas gali būti nepripažintas ir nežinomas nors jo darbai ir puikūs.
Mano vaizduotėj amatininkas - verslininkas, nes tikriausiai, jo pagrindinis siekis yra pinigai arba kažkokia kitokia nauda.
Tuo tarpu tikrajam menininkui įdomus pats menas, kaip priemonė save realizuoti, perduoti žinią ir t.t... ir dažnai jie nėra patenkinti savo kūryba, nelaiko savęs talentingais. Tiesiog mėgaujasi.
Mano nuomone