QUOTE(JJN @ 2013 04 23, 17:51)
Vilte
Va katik gryzom is lauko, biskiuka katinus pavaikem
Bet zinokit turiu problema.. mazoji mano yra is nevalgiuku (ir laaabai isranki maistui)
nebeismastau ka jai ir beduoti, ka pasiulyti, kad valgytu.. kosiu ir pan.. kas valgoma su sauksteliu is vis nevalgo.. dabar surelius dar valge bet ir tu jau nebenori.. desreles dar biskiuka eina(bet zinant ju sudeti is vis nesinori ju duoti vaikui) zodziu liudni reikaliukai..
Gal kas patartumet ka jusu mazyliai megsta?
Labutis,
Mes kieme irgi kates ir šunis vaikom, bei po balas teškenamės.Kai neliks balų, nežinau, ką reiks veikti. Bet nujaučiu mano vyriokas netruks sugalvoti sau pramogą
Dėl valgymo. Oj, žinau, ką reiškia tas nevalgymas ir jo įtaka nuotaikai,nervams ir taip toliau. Visos mamos trokšta,kad jų vaikai būtų sveiki,laimingi ir sotūs. O tu saviškę dar žindai? Jei žindai, natūralu, kad valgo mažiau ir yra išranki maistui.Mano ponaitis pusę metų nevalgė nieko,apart MP, makaronų, uogų ir sausainių. Dabar tris kart tfu, bet valgo vaikinas tikrai gerai ir nebėra toks išrankus. Aš atradau,kad jam dystant dantims skauda valgyti kietą maistą.Pradeda kramtyt ir pradeda verkt, o tuomet jau ir nebevalgo, tik pienelio prašo. Išsprendžiau šią problemą trindama maistą vėl į tyreles, nors maistą gabaliukais jau nuo 8 mėn valgė. Gavosi žingsnelis atgal, bet vaikas trintą maistą valgė be probelmų, pama-u vėl sugrįžome prie smulkinto ir stambaus maisto. Dabar valgo galima sakyti viską ir tikrai nemažais kiekiais. Gal taviškei tiesiog nepatinka konsistencija? Pamėgink maistą gardinti kokiomis žolelėmis, uogomis,vaisiais. Ar mėginai? Dešrelėse ir sūreliuose iš tiesų mažai naudos, bet ir maniškis kurį laiką valgė dešreles, kai jau nieko nebevalgė. Dabar nei dešrelių, nei sūrelių negauna, o vyras kažkurią dieną pats valgė sūrelį, pasiūlė vaikui,tai tas metė ant žemės ir graužė toliau savo juodą duoną
O kalbant apie mėgstamus patiekalus, tai mano vaikas dievina visokiausius troškinius ir daržovienes su paukštiena,jautiena ar kiauliena,patinka balandėliai. Labai mėgsta sriubas su burokėlių lapais ar rūgštynėmis(esu prisišaldžiusi). Taip pat mėgsta ir saldumynus,bet stengiuosi,kad jų gautų kuo mažiau. O uogos jam išvis yra šventas reikalas. Džiaugiuosi,kad pernai prisimėlyniavau,prisibraškiavau, prisiserbentavau ir viską užšaldžiau, nes uogienių vistiek nevalgo,o šaldytose uogose ir vitaminų liekia daugiau,nei virtose. Tai va tokie tie mūsų mėgstami patiekalai.
o grūdinės košės pas mus kaip ir neegzistuoja, kiek išverdu,tiek pati ir suvalgau. Vaikas iki 9 mėn dar valgė košes, o dabar niekaip neįkiši. Mėgsta tik ryžius ir makaronus, kartais dar manų ar kukurūzų košę. Bet tai tik labai retais kartais.