Įkraunama...
Įkraunama...

2011 liepinukai

QUOTE(gintita @ 2013 04 11, 15:08)
tikrai sunkus sprendimas taves laukia... vistiek kazkur turi pasikreipt, nemanau kad sedint namie taip ims ir viskas issipres... pati ilgai buvau panasioje situacijoje... reikejo staigiai kazka keist... ir bandziau... ir dabar bandau darau... jau aukle kaip ir susiradom, tiksliau turim kelis neblogus varijantus... smile.gif tad man jau lengviau kazkiek bent jau viduje smile.gif

apsigalvok, gal is giminaiciu kazkas galetu vaika paziuret kol tu mokinsies, juk tik puse dienos...
kitas klausimas, ar gautum uz antra vaika ismokas? kaip ir vaiko auginimas uzsiskaito kaip stazas, tad ilgai nedvejok, issiaiskink ir kibkit i darbus, juk pinigeliai nepamaisys atsiradus antram vaikeliui... arba kitas varijantas ieskokis kazkokio bent darbelio, kad pusmetuka padirbus galetum planuotis leliuka...
mano patarimai... o spresti tik jums su vyru... sekmes  4u.gif

dar pagalvojau, kad gali ir neblogai butu jums dabar uzsiaugint du vaikelius, issiprestu laikui begant darzelio klausimas, ir tada paauginus vaikucius visa galva galetum nerti i karjera/mokslus  mirksiukas.gif

Išties, reikia pakreipti save kažkuria linkme.Nenoriu didelio skirtumo tarp vaikų...Abejoju,ar po 6 metų labai norėsiu gimdyti antrą...Su vyru jau ne kartą kalbėjom, kad mums geriausias variantas būtų man padirbti šiek tiek ir planuotis antrą, nes tada ir darželis nebūtų bėda, ir po to galėčiau turėdama du vaikus pasakyti sau, kad sukūriau šeimą, kad vaikas neauga vienas, ir po kiek laiko galėsiu ramiai sau studijuoti. Už Povilėlį negaunu nieko, nes pastojau pirmame kurse, niekur nedirbau. Norėčiau įsidarbinti, bet vėlgi - kur dėti vaiką dirbant...
Papildyta:
QUOTE(dzemute @ 2013 04 11, 15:16)
jei mokslai ir darbas gali palaukti ir tikrai norisi antro vaiko tai as uz tai buciau, pati katik taip padariau, o poto kadangi trecias nenusimato planuose, tai isleisiu abu i darzeli ir atsidesiu darbams rimtai ir mokslams tolimesniems.o tau gi kiek pamenu dar ir darzelis nelabai svieciasi tai ir taip Poviliukas lieka kaip ir namie

Bet labiausiai stabdo pinigėliai. Jei būčiau dirbusi ir gaučiau už Povilą, tai eičiau jau šiandien gamintis antrą lelių biggrin.gif O dabar reikia gerai apsvarstyti.Finansinė padėtis nekokia, norisi,kad antram vaikui irgi visko užtektų, juk dviems jau dvigubai ir reikia. Jei ne finansai, iš tiesų mažiau tų dilemų būtų.
Atsakyti
QUOTE(Mimukas @ 2013 04 11, 13:41)
Laba dienukė  4u.gif

Siūlyčiau minčių nekaupti stalčiukuose, paleisk jas plaukti pasroviui  mirksiukas.gif Gyvenimas pats viską sudėlioja į vietas  4u.gif

P.S. Aš pastojau 1 kurse. Tada mečiau mokslus, auginau vaiką namie iki jam suėjo 3 m., tada susiradau darbą, grįžau į mokslus, juos pabaigiau. Taigi įmanomos visokios stalčiukų turinio kombinacijos  tongue.gif

aš su Benu baigiau mokslus ir su juo dar nei metukų laiko ėjau atsiimti diplomo blush2.gif

Atsakyti
Pamastymai apie Meskiuke penkmecio planus: blush2.gif

Vienok, mano menka nuomone, vaikas mokslams netrukdo. Ta irodo daugelio mamyciu patirtis.

Darzelis... Ziurint ko tu tikiesi is to darzelio. Jeigu nebuciau pastojusi, as buciau Povila leidusi net i rusu darzeli, kol atsiras vieta lietuviu, nes zinau, kad man reikia dirbti, o nedirbant ir negaunant pajamu, as turbut nukvakciau. Manau, kad viskas issiprendzia savaime, reikia tik pradeti kazka daryti.

Trecias variantas, susilaukti antro vaikelio. Musu finansine situacija, ziurint tam tikru kampu gal irgi netobula. Bet as susideliojau pliusus ir minusus, ir apsisprendziau antram vaikui.

Gali pabandyti su vyru pazaisti ir paskaiciuoti, ieskoti aritmetinio problemos sprendimo:

imi lapa popieriaus. Ji dalini i tris dalis. Kiekvienos dalies virsuje rasai savo tris variantus. Imi dvieju skirtingu spalvu rasiklius ir po kiekvienu "planeliu" rasai melynu tusinuku "uz", juodu tusinuku "pries". Ir skaiciuojat kas laimi smile.gif

Tiesa pasakius, as kitokia, tai tokio klausimo su niekuo, isskyrus vyra ir nepatarinejau, Bet zinau, kad kitiems reikia isgirsti minciu ir is salies. Tikiuosi sekmingai isspresite savo dilema. Galu gale, nepamirsk ir noru. Kartais daugiavaike mama gaili saves, nes nepasieke karjeros, o kartais pasiekusi karjera moteris, pajunta nepilnavertiskumo, nes uzdraude sau buti mama.
Atsakyti
QUOTE(ingiote @ 2013 04 11, 22:47)
Pamastymai apie Meskiuke penkmecio planus:  blush2.gif

Vienok, mano menka nuomone, vaikas mokslams netrukdo. Ta irodo daugelio mamyciu patirtis.

Darzelis... Ziurint ko tu tikiesi is to darzelio. Jeigu nebuciau pastojusi, as buciau Povila leidusi net i rusu darzeli, kol atsiras vieta lietuviu, nes zinau, kad man reikia dirbti, o nedirbant ir negaunant pajamu, as turbut nukvakciau. Manau, kad viskas issiprendzia savaime, reikia tik pradeti kazka daryti.

Trecias variantas, susilaukti antro vaikelio. Musu finansine situacija, ziurint tam tikru kampu gal irgi netobula. Bet as susideliojau pliusus ir minusus, ir apsisprendziau antram vaikui.

Gali pabandyti su vyru pazaisti ir paskaiciuoti, ieskoti aritmetinio problemos sprendimo:

imi lapa popieriaus. Ji dalini i tris dalis. Kiekvienos dalies virsuje rasai savo tris variantus. Imi dvieju skirtingu spalvu rasiklius ir po kiekvienu "planeliu" rasai melynu tusinuku "uz", juodu tusinuku "pries". Ir skaiciuojat kas laimi smile.gif

Tiesa pasakius, as kitokia, tai tokio klausimo su niekuo, isskyrus vyra ir nepatarinejau, Bet zinau, kad kitiems reikia isgirsti minciu ir is salies. Tikiuosi sekmingai isspresite savo dilema. Galu gale, nepamirsk ir noru. Kartais daugiavaike mama gaili saves, nes nepasieke karjeros, o kartais pasiekusi karjera moteris, pajunta nepilnavertiskumo, nes uzdraude sau buti mama.

Geras patarimas smile.gif
Aš irgi reikalus dėl vaiko spręsiu tik savo ir savo vyro nuožiūra. Bet čia labiau kalbu apie darbus,mokslus ir darželius, o tam vien mano ir vyro žinių nepakanka. Dėl darželio - jei būtų toks, kuriame nėra eilės,leisčiau,nors jis būtų ir prancūzų, nes tada laisvai galėčiau mokytis ir laukti vietos lietuviškame darželyje. Tačiau jau 8 vietose išgirdau - ankščiausiai po 2-3-4 metų. Tas manęs netenkina. Pasidairysiu auklės aplinkui,dėl visa ko.Jei kas norės dirbti pusdykiui, man bus labai gerai, jei ne - auklė už 5lt/val ne mūsų kišenei. Vaikas mokslams netrukdo tuo atveju,jei vaiko nereikia neštis į paskaitas biggrin.gif Tad logiškai mastant, kol vaikas namie, tai ir aš namie. Tad iš tiesų man labai praverčia kitų mamų patirtys ir idėjos, gal prieisiu ir prie savo sprendimo. Aš esu iš tų žmonių, kuriems reikia išgirsti, išklausyti, pasidairyti, įvairių idėjų ir galimybių numatyti ir tada apsipręsti pačiai. smile.gif Silpnas esu žmogus ir tikrai to neslepiu. Kartais sakau,kad noriu į negyvenamą salą,bet ten turbūt neišgyvenčiau, nes man reikia kitų žmonių...Kad ir pasikalbėjimui. Man pokalbis duoda labai daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meskiuke_mini: 12 balandžio 2013 - 11:32
QUOTE(meskiuke_mini @ 2013 04 12, 11:31)
Silpnas esu žmogus ir tikrai to neslepiu. Kartais sakau,kad noriu į negyvenamą salą,bet ten turbūt neišgyvenčiau, nes man reikia kitų žmonių...Kad ir pasikalbėjimui. Man pokalbis duoda labai daug.

Man taip pat būtina kalbėti, kad atrasčiau geriausius sprendimus thumbup.gif Nors negyvenamoj saloj tikriausiai išgyvenčiau ir be to biggrin.gif Tiesiog užsispirčiau ir išgyvenčiau biggrin.gif Na, o dabar rimčiau... apie mokslą ir vaiką mirksiukas.gif
Kai aš studijavau gūdžiais 1999 m., VU + bažnyčia + studentės mamos suorganizavo "naminį darželį", t.y. VU davė patalpas, bažnyčia - auklytę, mamos pasikeisdamos pagal grafiką ruošė maistą visai grupei ir padėdavo auklytei tvarkytis su buitimi ir vaikais. Pasidomėk savo mokymo įstaigoje gal turi kažką pasiūlyti mamytėms 4u.gif Arba pasiorganizuok su kitom mamytėm, kad pakaitom pažiūrėsit vaikus?
Atsakyti
Nezinau kaip vadinasi Kauno rajonas, kur prie zoo parko, bet pazistami ten gyvena. Tai sake lopseliai be problemu ten.
Atsakyti
QUOTE(ingiote @ 2013 04 12, 14:05)
Nezinau kaip vadinasi Kauno rajonas, kur prie zoo parko, bet pazistami ten gyvena. Tai sake lopseliai be problemu ten.

A,tai ten prie minties rato, Radvilėnų plentas žodžiu. Na, kiek domiuosi, visur patekti be šansų. Gal be problemų kątik gimusį užrašyt ir patekt, o dičkį įkišti problema.
Atsakyti
Pusantru metu kazkur buvo mergaitei ir po menesio pradejo eiti. Sake ten mazai jaunu seimu gyvena.
Atsakyti
Na as greiciausiai rinkciausi ta varianta, kad pasilieku namuose ir auginu dar viena vaikeli, o po to kimbu i mokslus ir darba, ir kaip sako rami galva, kad turi jau 2 vaikus biggrin.gif todel kad Povilelio kaip supratau vesti i darzeli tau neis, nes nera vietos, tai reiskia busi namuose, nes kaip pati rasei pigios aukles negausi, o brangiai neuztenka pinigu
Atsakyti
meskiuke, sakykim, jei gausi darzeli, bet maziukas mazas ir gali visko buti, ir didesne tikimybe, kad daugiau sirgs nei eis....kas tada? auklyte vel butina, arba ta laika neisi ipaskaitas arba busi biuletenyje.....bet kiek daznai leis imti biuleteni?

musu patirtis su mergina: rekordas rugsejo menesi - ejom 2 sav. poto 3 namie, 1 sav darzelyje, 2 namie. poto 4 dienos darzelyje, 6 sav namie. 3 dienos darzelyje, 3 savaites namie, 2 dienos darzelyje, 3 savaites namie doh.gif joks darbas nelaikys tokioj situacijoj....aisku, gali isvesti anksciau i darzely, bet bus pilnai neissveikes
Atsakyti
Ach, mamos, kad nukristų koks vienas kitas tūkstantėlis iš dangaus, tiek viską išspręstų...Žinau, kad ne piniguose laimė, tikrai ne juose...Bet jie yra tas vienintelis dalykas, kuris visur pristabdo...Bet...Bet aš apsipręsiu.Po biškiuką į galvą ateina protingiausias ir tinkamiausias atsakymas. smile.gif Ačiū jums už dėmesį, išklausymą ir patarimus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(meskiuke_mini @ 2013 04 12, 17:08)
Ach, mamos, kad nukristų koks vienas kitas tūkstantėlis iš dangaus, tiek viską išspręstų...Žinau, kad ne piniguose laimė, tikrai ne juose...Bet jie yra tas vienintelis dalykas, kuris visur pristabdo...Bet...Bet aš apsipręsiu.Po biškiuką į galvą ateina protingiausias ir tinkamiausias atsakymas.  smile.gif Ačiū jums už dėmesį, išklausymą ir patarimus. smile.gif

ne piniguose laime....bet jie daznai padedantys pasiekti laimes tikslus......kad tik susideliotu viskas tavo galvelej....viskas bus teisinga kaip apsispresi 4u.gif
Atsakyti