QUOTE(ingiote @ 2013 03 23, 22:38)
As siandien irgi pasidziaugsiu. Mano vaikas pats suvalge vakariene. O buvo taip, kad nuo 11 val iki 19 val buvo nevalges (jis taip gyvena, kol jam neikisi, jis nesusipras). Bet kiek man dziaugsmo buvo. Jis vargsas ir su saukstu, ir su ranka ta maista kimso ir net ausys linko

Pamirsau duoti savo vaikui valgyti anksciau
Meskiuke_Mini. Mano menki pasamprotavimai butu. Dazniausiai musu amziaus vaikams, kaip suprantu, zindymas asocijuojasi labiau su artumu, nei su maistu. Artuma mes savo vaikams galime labai lengvai duoti, bet kartais tas artumas buna toks kaip ir netikras. Tarkim, prisiglaudus vakare greiciausiai vis viliesi, kad vaikui nereikes jau si vakara pienelio, bijai, kad nedavus prades verkti, bijai, kad tu susinervuosi. Tuo labiau dabar, tavo enocine bukle del tecio labai nestabili. Musu vaikai visa tai jaucia. Tarkim jeigu mes bandom apsimesti linksmais, tuo metu, kai esame sunerime, musu israiska, akys ir balsas tai isduoda. Galu gale isitempes kunas. Vaikai kaip barometras, viska jaucia. Nezinau, vat dabar berasant kilo mintis: bandyk vaikui pasakoti tai ka tu jauti. Zinau, kad is pradziu sunku, bet as jau pradedu igusti

Tarkim, atsigulus i lova, prisiglaudus ir vaikui paprasius pieno, pasakok, ne, kad pienas baigiasi (vaiko neapgausi), ne, kad jis didelis (dar nesuvokia reiksmes taip, kaip mes),o bandyk, tarkim: man jau sunku tau duoti pieneli, man nuo maitinimo skauda, tarkim ranka, kai pasiremus maitinu; man nepatinka, kai tu liudnas, bet ir man liudna; geriau apkabink mamyte, bus smagiau abiems; galu gale, as bijau, kad tu ant manes supyksi. Savus terminus bandyk surasti, as taip aiskinciau

Tik nepamirsk, kad reikes siuo atveju vaiko pripratimo prie pasikeitusio aiskinimo, suvokimo ir tau labai daug kantrybes. As kai pradejau lauktis, nuo nesiojimo man tempdavo pilva labai. Turejau liautis lauke ji nesioti. Ilgai reikejo viska aiskinti. Sakydavau, kad man skauda pilva. Ir budavo keliu sakiniu litanija, beveik be kableliu, nes kol as baigiu aiskinti, jis vel prasosi ant ranku. Dabar jau labai retai prasosi, pats paaiskina, kodel as jo nenesioju. Issipleciau. Siandien ko tai ikvepimas pagavo kisti nosi i kitu reikalus

Sekmes, viskas bus gerai
Ačiū tau, visi patarimai labai naudingi. Ir tikrai tavo tiesa - aš esu įsitempusi. Dėl tėčio,dėl dėdės, dėl močiutės ir mamos. Nežinau iš kur manyje yra tiesiog savaime įkalta tiesa,kad v

ikui savo emocijų nereiktų rodyti...Gal todėl,kad mano tėvai tas emocijas slėpė,nors aš puikiai mačiau,kad už tų apsimestinų ir kvailų šypsenų slepiasi baimė,nusivylimas,liūdesys ar kokios kitos emocijos.Išties stengiuosi savo vaikui būti atvira. Pabandysiu būti atvira ir žindymo klausimu. Nes tarkim vakar vakare man labai skaudėjo galvą, o vaikas vis prašė ir prašė jam dainuoti, galiausiai pasakiau,kad man labai labai popa galvą, kad esu pavargusi ir noriu miegučio, kad verčiau pagulėkime,pasikalbėkime ramiai ir tyliai.Tai aš pati nustebau,kai jis atėjo,paglostė man galvą su tokia susirūpinusia išraiška veide, paskui atsigulė ir pradėjo kažką apie katytes pasakoti.Be galo nuostabūs tie maži žmogučiai, atrodo dar visai leliukai,bet supranta tikrai ne mažiau nei mes, tiesiog suprasti jiems kiek sunkiau ir reikia aiškinti kantriau.
O pienelis jam tikrai jau nebe su maistu asocijuojasi.Jam tai artumo išraiškos būdas. Ir jis tikrai to artumo gauna įvairiausio, aš visą dieną bendrauju su juo šiltai ir artimai, viską darome kartu,gaminame, tvarkome,piešiame, sėdime apsikabinę ir žiūrime filmukus, kalbame apie tuos filmukus, dainuojame,šokame...Bet atėjus vakarui pienelio jam reikia už viską labiausiai. Vakar buvo pažanga.Jis, atsigulus į lovą, parodė man į krūtinę ir sukiodamas galvą sako "niam niam".Na tai reikštų,kad nevalgys.Ir nevalgė. Bet po valandos atsikėlė ir valgė....Gal čia mano bėda,kad nemoku tiesiog paimti ir neduodi.Bet ir nenoriu vat paimti ir neduoti,jei vaikui plyšta širdis.Noriu,kad jis atrastų to pieno pakaitalą, ba kad ir be jo būtų geras gyvenimas.Kolkas abu ieškome to pakaitalo.