Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterių karalystė

Sakykit jei įmonė turi dvi veiklas, tai kaip pildosi FR0600, ten rašosi pagrindinės veiklos kodas ar yra iš vis tokia kaip pagrindinė, nes sugalvojo direktorius dar plius kita veikla užsiimti
Atsakyti
Sveikos,labai prašau pagalbos- nepavyksta (jau dvi dienas vargstu) padaryti pinigų srautų ataskaitos netiesioginiu būdu. Gal kas darėte, ir galite padėti, laiko daug nėra,kad studijuočiau literatūrą, todėl ir kreipiuosi. verysad.gif Lauksiu AŽ.
Atsakyti
QUOTE(Cashmere @ 2013 03 07, 16:00)
Sakykit jei įmonė turi dvi veiklas, tai kaip pildosi FR0600, ten rašosi pagrindinės veiklos kodas ar yra iš vis tokia kaip pagrindinė, nes sugalvojo direktorius dar plius kita veikla užsiimti

As skambinausi pries pora menesiu i VMI tai man sake jokio skirtumo jiem, rasai viena veiklos koda, kuri veikla pagrindine ir tipo jie nesikabines. Cia tipo musu paciu reikalas, kuria veikla pasiliksim pagrindine.
Nu bet tu del visa ko gali jiems dar pasiskambinti, zinai kaip su jais buna, vienam viena sako kitam kita.

O as su durnu klausimu. Jei darbuotojas 2sav biuletenyje, tai reik ir savaitgalius tabelyje zymet L raide ar P palikt. (savaitgaliai jam ne darbo dienos) blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(audrele1 @ 2013 03 07, 16:13)
Sveikos,labai prašau pagalbos- nepavyksta (jau dvi dienas vargstu) padaryti pinigų srautų ataskaitos netiesioginiu būdu. Gal kas darėte, ir galite padėti, laiko daug nėra,kad studijuočiau literatūrą, todėl ir kreipiuosi.  verysad.gif  Lauksiu AŽ.

Galiu į čia atsakyti. Imat pilną balansą ir į pinigų srautų ataskaitą įrašot tik pokyčius, taip kaip nurodyta ataskaitoj su - arba su +.
Atsakyti
Jau susipainiojau doh.gif vmi man aiškina, kad statant pastatą galima susigrąžinti pvm, nereikia sumokėti g.gif tai pasimečiau jau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepos dukra @ 2013 03 07, 18:14)
Jau susipainiojau  doh.gif  vmi man aiškina, kad statant pastatą galima susigrąžinti pvm, nereikia sumokėti  g.gif  tai pasimečiau jau  doh.gif

PVM susigrąžini statybos metu, o kai pastatą prisiduodi, išrašai sau PVM SF ir prisiskaitai bei atsiskaitai PVM, rezultate nieko mokėt nereikia, o už statybas PVM būsi susigąžinus.
Atsakyti
QUOTE(aggree @ 2013 03 07, 18:16)
PVM susigrąžini statybos metu, o kai pastatą prisiduodi, išrašai sau PVM SF ir prisiskaitai bei atsiskaitai PVM, rezultate nieko mokėt nereikia, o už statybas PVM būsi susigąžinus.

rezultate aš gaunu statybas be pvm g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Liepos dukra @ 2013 03 07, 18:18)
rezultate aš gaunu statybas be pvm  g.gif ?

Taip
Atsakyti
QUOTE(aggree @ 2013 03 07, 18:20)

Šitokios sumos eis, bijau apsiskaičiuoti blush2.gif Ačiūūū 4u.gif
Atsakyti
Nu kai pradeda eit antstoliu rastai, tai kaip ziurkes ima lyst is visu pasaliu ir kiti doh.gif Gavau antro antstolio rasta apie skolos isieskojima is musu darbuotojo, irgi raso 70 ir 20 proc. Bet gave pirmojo antstolio rasta issiuntem darbuotoja pas ji, nes darbuotojas turi 2 mazamecius vaikus ir lyg turetu pakeist procentus jam nuskaiciuojamos algos. Zodziu, klausimas : Turesiu pervedinet 2 antstoliams jo algos dali, tai jei vienam sakykim 50proc ir kitam 50, tai ka, darbuotojas liks be algos? g.gif Ka man daryt? Ar cia reikia man su antstoliais derint, kad viena men vienam, kita kitam? Kaip daroma tokiais atvejais?
Atsakyti
QUOTE(Liepos dukra @ 2013 03 07, 18:14)
Jau susipainiojau  doh.gif  vmi man aiškina, kad statant pastatą galima susigrąžinti pvm, nereikia sumokėti  g.gif  tai pasimečiau jau  doh.gif

Gauni sąskaitą už plytas - plytas dedi į 1 klasę (nebaigta statyba), PVM į 2 klasę (gautinas PVM). Gauni sąskaitą už vinis - vinis dedi į 1kl, PVM - į 2. Deklaruoji PVM kaip visada - pagal tą mėnesį gautas sąskaitas.
Kai pastatai pastatą, išsirašai sąskaitą pati sau, sukaupta IMT savikaina eina į 1 klasę, PVM eina į 4kl. Kadangi pirkėjas tu pati, lygiai taip pat eina PVM ir į 2 klasę. T.y., ta pati PVM suma du kartus atsiduria 2 klasėj ir vienąkart 4 klasėj, ko pasekoje 2 ir 4 susidengia, lieka tik 2 (grąžintinas PVM). PVM deklaracijoje (to mėnesio, kada IT perkeltas iš statybos į IMT ir išrašyta sąskaita pačiai sau), kaip visada pildysi 11 langelį (PVM apmokestinami sandoriai, t.y. jūsų pardavimai) ir 15 langelį (IMT pasigaminimas), kur įrašysi pastato vertę be PVM. Prie įsigytų prekių PVM pridėsi pastato PVM, prie pardavimo PVM irgi pridėsi tą pačią sumą.
Maž aiškiau? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 03 07, 18:49)
Gauni sąskaitą už plytas - plytas dedi į 1 klasę (nebaigta statyba), PVM į 2 klasę (gautinas PVM). Gauni sąskaitą už vinis - vinis dedi į 1kl, PVM - į 2. Deklaruoji PVM kaip visada - pagal tą mėnesį gautas sąskaitas.
Kai pastatai pastatą, išsirašai sąskaitą pati sau, sukaupta IMT savikaina eina į 1 klasę, PVM eina į 4kl. Kadangi pirkėjas tu pati, lygiai taip pat eina PVM ir į 2 klasę. T.y., ta pati PVM suma du kartus atsiduria 2 klasėj ir vienąkart 4 klasėj, ko pasekoje 2 ir 4 susidengia, lieka tik 2 (grąžintinas PVM). PVM deklaracijoje (to mėnesio, kada IT perkeltas iš statybos į IMT ir išrašyta sąskaita pačiai sau), kaip visada pildysi 11 langelį (PVM apmokestinami sandoriai, t.y. jūsų pardavimai) ir 15 langelį (IMT pasigaminimas), kur įrašysi pastato vertę be PVM. Prie įsigytų prekių PVM pridėsi pastato PVM, prie pardavimo PVM irgi pridėsi tą pačią sumą.
Maž aiškiau? unsure.gif

va, dabar viskas aišku cool.gif thumbup.gif nu tai ūkininkėlis apsidžiaugs kai pranešiu lotuliukas.gif
Atsakyti